Gandurile unui preot ortodox catre Traian Basescu inainte de referendum: “NU NE MAI ARUNCATI INTR-O ALTA NOAPTE NEAGRA! NU VA MAI LUPTATI CU POPORUL ROMAN!”

27-07-2012 1 minut Sublinieri

Am primit prin e-mail, spre publicare:

Dragi mireni de la Razboi intru cuvant, sunt un preot crestin ortodox care doreste sa dea marturie a gandurilor sale de om al cetatii in aceste zile tulburate. V-as fi recunoscator daca ati accepta sa postati chiar astazi mesajul meu de mai jos pe site-ul Dvs.

Dumnezeu sa va binecuvanteze!

*

Acest domn presedinte suspendat, pe care Dumnezeu l-a ingaduit vremelnic sa conduca un popor eminamente crestin (ca si intreaga Europa) a dovedit ca nu se ridica la aceasta demnitate in care a fost pus.

Acest domn presedinte n-a dus poporul roman pe culmile civilizatiei, ale bunastarii, ale bunei convietuiri si ale intelegerii, ci l-a dus pe “culmile disperarii” asa cum, genial si inspirat, a scris Emil Cioran, prevazand parca acest moment nefericit din viata poporului roman.

Sa dea Dumnezeu ca, incepand de duminica viitoare (29.07.2012), sa parasim pentru totdeaauna culmile disperarii, iar zorii luminii, increderii, bunei credinte, a bunei convietuiri si a minimei morale sa inceapa a miji aici, la noi acasa, cat si in toate partile unde au fost obligati si chiar indemnati sa-si duca traiul fiii neamului romanesc.

Domnule presedinte suspendat si propus a fi demis, Traian Brasescu, de abia am iesit din noaptea neagra a comunismului (pe care cu zel l-ati slujit), nu ne mai aruncati intr-o alta noapte neagra!

Mereu spuneti ca va place sa fiti capitan de vas si ca v-ati innoit brevetul. Mergeti si va luptati cu valurile marilor, oceanelor si va impotriviti vanturilor, nu va mai luptati cu poporul roman!

Conducerea “vasului poporului roman” deja a esuat sub “inteleapta” Dvs. carmuire.

Duminica 29.07.2012, romani de pe tot mapamondul, veniti la urne si votati dupa cum va dicteaza constiinta!

Asa sa ne ajute Dumnezeu !

Precizare: nu exprim aceste ganduri in numele bisericii si nici ca partizan al vreunei grupari politice ci in nume personal, ca om al cetatii.

Preot Toader Crasmariu – Bucuresti

Legaturi:


Categorii

Alegeri in Romania, Cuvantul cititorului, Preoti si duhovnici romani, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

36 Commentarii la “Gandurile unui preot ortodox catre Traian Basescu inainte de referendum: “NU NE MAI ARUNCATI INTR-O ALTA NOAPTE NEAGRA! NU VA MAI LUPTATI CU POPORUL ROMAN!”

  1. Amin ! Amin !

  2. Niste ganduri sincere si realiste, exprimate dintr-o inima matura si asezata in matca unei gandiri coapte si adanci si plina de experienta de viata…!

    Numai de ar lua aminte…cel caruia i-a fost adresat mesajul!

    Felicitari Parinte, pentru curajul si demnitatea de “cetatean” si “sacerdot crestin” cu care v-ati exprimat in mod demn si intelept, opinia dvs.!

    Doamne Ajuta!

  3. Pingback: PROFETICUL STEINHARDT DESPRE OMUL INDOBITOCIT DE AZI, Europa, recursul ipocrit la scuze: “Stati si va uitati cu totii si nu stiti ce va asteapta!” -
  4. O mica remarca…

    Cati dintre “preotii” crestini ortodocsi, nu gandesc la fel ca acest “Parinte” bucurestean, dar NU au curajul s-o spuna cu voce tare…

    Macar MAINE, 29.07.2012, sa aiba curajul CA IN TACERE SA TREACA LA ACTIUNE, si ceea ce CRED in inima lor, SA PUNA IN FAPTA in mod concret si nesovailenic!

    Maine, NOI, ROMANII, avem la dispozitie o “clipa mica DE PUTERE”, avem posibilitatea SA TRAIM si SAVURAM “un MOMENT DE VIATA CIVICA” si de INALTARE A CONSTIINTEI NOASTRE DE CETATENI, cu care nu ne intalnim prea des, cand putem sa aratam (celor care cred in sinea lor ca pentru ei noi, nu contam si nu avem valoare si greutate) CAT VALOREAZA PAREREA si VOINTA CIVICA a unui singur “membru” al acestui popor romanesc.

    Maine, noi, romanii, avem POSIBILITATEA sa immplinim ceea ce spune SCRIPTURA ca “prin cei MICI, se fac de rusine cei mari si puternici”, dupa cum SCRIE in Epistola I catre Corinteni, cap. 1, vers.27-28 (textul Scripturii este superb: “…Dumnezeu Şi-a ales pe cele slabe ale lumii, ca să le ruşineze pe cele tari; Dumnezeu Şi-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebăgate în seamă, pe cele ce nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt…”)

    Maine putem sa ii “intoarcem” omului Train Basescu “binele nostru” pentru “binele” care ni l-a facut pana acum…cat a avut pe mana soarta acestei tari…
    Fiindca Traian Basescu NU NE-A BAGAT IN SEAMA, pe noi crestinii ortodocsi, cand i-am cerut SA TINA CONT si de DORINTA NOASTRA si sa fie alaturi de noi, in demersul nostru de a modifica legislatia documentelor de identitate electronice…MAINE, 29.07.2012, nici noi NU IL VOM BAGA IN SEAMA…!

    Fiindca ne-a sfidat, O SA-L SFIDAM si noi de asemenea…!
    Fiindca ne-a dispretuit… maine o sa facem si noi la fel!
    Fiindca ne-a INSELAT SPERANTELE, maine o sa vada si el CAT DE MULT SE INSEALA “sperand” ca oamenii simpli vor fi de partea lui…!

    MAINE, este ZIUA RASPLATII!
    Maine este ziua RASPUNSULUI nostru al MULTOR ROMANI la TACEREA presedintelui suspendat fata de “vocea MUTA” a poporului care ii cerea in urma cu cativa ani AJUTORUL…
    Maine 29.07.2012, este ziua DEMONSTRARII FORTEI ROMANILOR UNITI si a CRESTINILOR ORTODOCSI ROMANI UNITI care isi iubesc tara si CREDINTA…!
    Maine 29.07.2012, este o ZI importanta pentru PASTRAREA LIBERTATII acestui neam fata de Europa aservitoare si fata de interesele megastructurilor si a companiilor transnationale, carora Traian Basescu le-a facut jocul atatia ani, si carora le-a ascultat obedient ordinele si directivele si poruncile, incercand SA LE CEDEZE “MASIV” SUVERANITATEA ROMANIEI…dupa cum a avut tupeul s-o sustina si public!

    Maine, 29.07.2012, trebuie sa aratam noi ROMANII, atat Europei, cat si Lumii intregi ca poporul roman, chiar daca este mic, ESTE UN POPOR INTELIGENT, care PARTCIPA ACTIV si RESPONSABIL la viata cetatii, si care este demn de a fi urmasul “poporului ANTIC al romanilor”, si ca OBICEIUL DEMN al romanilor antici de a se “implica” activ si cu responsabilitate civica IN TREBURILE REPUBLICII, s-a perpetuat ca o “gena nobila” si in fibra natiunii romane…

    Maine, sa ii cerem lui Dumnezeu din toata inima ca VOIA SA ATOTPUTERNICA sa se implineasca in viata natiunii noastre si cu pace sa ne ajute sa mergem pe o CALE NOUA IN VIITOR, a dreptatii si cinstei intre oameni!

    AMIN! Dumnezeu SA AIBA MILA DE NOI TOTI!

  5. Da, parinte, ati spus bine. Ce simplu este si ce incurajator este sa spui lucrurilor pe nume si sa nu mai faci atatea straegii, ascunzisuri, vorbe in doi peri. Multumim pentru aceste cuvinte! Eu, personal, cand voi vota maine, ma voi gandi in primul rand la cinismul lui basescu cand tot repeta el cu orice ocazie necesitatea relansarii economiei romanesti prin crearea de locuri de munca la Rosia Montana.

  6. FELICITARI PARINTE PENTRU CURAJUL DE CARE DATI DOVADA!!! AR TEBUI SA NE FIE FRICA SA FACEM PACATE NU SA SPUNEM ADEVARUL SI CE NE DOARE. DUMNEZEU SA LUMINEZE POPORUL ROMAN! DOAMNE AJUTA

  7. Ma rog ca pe 29 iulie 2012, cand Romania va fi pentru o zi centrul de interes al lumii politice mondiale, sa fie dat semnalul pentru implozia Europei apostate. Iar acest semnal sa fie dat de batranele dispretuite care merg triste cu basmaua la biserica, de tinerii responsabili care au inteles manipularile anti-romanesti, de toti care urasc strategia de sobolan, si, mai ales, de un partid ce nu si-a negat continuitatea cu comunismul national al disidentului Ceausescu si chiar cu cel al kominternishtilor sovietici. Cu adevarat (citat din memorie)”Duhul bate unde voieste” si maine cred ca, metaforic, “pietrele vor striga” pentru ca noi, crestinii doar cu numele (de spoiala) am tacut lashi, in cea mai mare masura. Amin.

  8. Desi nu ma pricep la politica inteleg dezastrul care s-a produs sub acest presedinte. Ce ma inspaimanta cel mai mult este insa este etica lui si impietrirea constiintei sale. El (inca) considera ca vrea binele poporului, doar ca poporul nu il “intelege”; de acord, sa zicem, dar problema este ca nu se opreste aici, ci este in stare sa distruga poporul pentru ca acesta nu vrea “binele” sau, ca un fel de bine cu forta. Este convins ca nu greseste si ca deserveste un bine absolut (asa cum il intelege el). Si comportamentul lui da semne de o oarecare nebunie, ceva de speriat, iertati; doar pe baza asta as propune macar sa se retraga, asa ceva nu se poate la nivel de presedinte, dar niciunde. In afara de cei cu interese personale care se pot folosi de el, chiar nu inteleg ce om in toata firea mai poate sustine acest presedinte, dar NICI PE CINE MAI POATE RAMANE INDIFERENT! Nu am alte argumente, dar mi se pare o situatie foarte grava, si consider ca toti trebuie sa votam pentru a inlatura aceste pericol, aceasta tiranie care pare ca chiar poate lua controlul total. Cine ar mai crede asa ceva? Mai ales dupa ce a mai fost un mare dictator nu demult. Am crede ca ne-am fi invatat lectia, ca ne-am fi sensibilizat fata de acest factor…

  9. Citat: “Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim”

    Se pare ca de fapt filtrati mult mai mult mesajele si inafara acestui mic regulament pe care il publicati – adica mesajele sa fie conforme cu invatatura ortodoxa si “folositarea sufleteste”.

    Imi pare rau pentru dumneavoastra daca filtrati si mesajele de sustinere pro Basescu. Din cate vad nu este NICI UN MESAJ pro Basescu pe acest site. Ceea ce este extrem de grav, si arata ca de fapt l-ati judecat si condamnat pe Basescu, contrar invataturii Evangheliei. Si l-ati si executat.

    Sa va fie rusine pentru filtrarea mesajelor precum si pentru lipsa oricarei obiectivitati in judecarea lui Basescu.

    Este foarte interesant Sinedriul pe care l-ati organizat ad-hoc impotriva lui Basescu. Si nu ati adus pe nimeni care sa-l apere. Imi amintesc ca si lui Hristos i-au facut la fel.

    O astfel de josnicie nu e practicata nici macar de mizerabilele site-uri ale antena3.

    Dar se pare ca in BOR se practica pumnul in gura si cenzura la maxim, si tacerea fortata in numele “ascultarii”.

    Sunteti fii “duhovnicesti” de o mare calitate si fidelitate practicilor BOR din zilele de azi. Va revoltati impotriva ierarhilor “rai” dar sunteti la fel de rai cand altii nu va sustin opiniile si le puneti pumnul in gura la randul vostru.

    Ce pot sa zic – in fiecare cos cu mere bune sunt si mere stricate – chestia asta cu politica la care se vede clar ca nu va pricepeti dar in care va dati in mod “pertinent” cu parerea va descalifica multe din articolele duhovnicesti pe care le publicati.

    Nu stiu cum sa inteleg activitatea dumneavoastra – sunteti platiti de cineva sa actionati contra lui Basescu?

    Mistica ortodoxa ne ofera un criteriu foarte obiectiv pentru a discerne binele de rau, adevarul de minciuna.

    Fiii minciunii MINT intotdeauna, iar roada lor este minciuna. Si Hristos a spus asta. Se pare ca sunteti orbiti total de minciunile aruncate continuu in toti romanii de Antena3 si restul haznalelor de campanie USL.

    Si la sinodul talharesc practicile au fost similare celor de azi – lovirea, injuraturile, ameninatarile. Iar in momentul asta USL face un adevarat circ si o dovada de “sinod talharesc” in desfasurare.

    V-ati gandit vreodata ca poate gresiti? Ca poate adevarul e in cealalta parte?

    Asta ar fi o atitudine ortodoxa.

    Si NU filtrarea posturilor pro Basescu, din nou, initiativa de o josnicie maxima.

    Mai bine lasati politica si nu amestecati gunoiul cu adevarul. Se pare ca politica va depaseste pentru ca tineti “partea USL” si nu a adevarului.

  10. @ Doru Nastasa:

    Probabil nu stii sa citesti (decat ce iti convine) sau nu ai chef, iti e prea lene si atunci e mai usor sa arunci cu laturi in capetele noastre. Nu se poate o blasfemie mai mare decat sa faci o analogie intre Hristos si acest mic antihrist care uraste si executa oamenii si un neam intreg. Argumentele, ultra-detaliate si ras-explicate – incusiv criticile fata de propaganda stupida a USL – se gasesc in zecile de postari care sunt la vedere sau la care am dat trimitere. Daca nu aveti timp sau dorinta, macar cititi asta si gata: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/28/viktor-orban-referendum-basescu/#comment-120825. Si recunoasteti ca suntem o ulra-minoritate in internet. Care, din august, cine stie daca vom mai avea si libertatea asta. Atunci sa va auzim vorbind despre judecati, sinedrii si executii. Dar nu, orbii care nu vad nici acum, nu vor vedea vreodata.

    Si, da, ne e sila de MINCIUNA si REEDUCAREA propagandistilor basisti care vor sa ne invete ca albul e negru, minciuna e adevar si raul este cel mai mare bine. Incercati in alta parti. aici 2 si cu 2 fac inca 4.

    Sanatate!

  11. Mai mult ca oricand, maine, cei care vor alege pasivitatea, alegand sa stea pe margine, vor fi direct raspunzatori pentru consecintele intoarcerii la putere a lui Basescu, daca numarul lor va fi suficient de mare. Sa nu se amageasca, cai vor raspunde moral in fata lui Dumnezeu si a propriei constiinte pentru faptul ca au ajutat pe cel care ne-a impus un regim malthusian, in dispretul celor sarmani si lipsiti de ajutor, vor fi raspunzatori pentru perpetuarea faradelegii, dar si pentru suferintele pe care le vom indura de pe urma masurilor care se vor lua in viitor de catre acesta si care ne vor afecta pe toti, vor avea acestea pe constiinta. Asadar, cei care vor alege sa nu se prezinte la vot, desi ar fi putut sa o faca, vor fi practic co-autori moral pentru ce va urma. Dumnezeu sa le lumineze mintea si sa-i ierte pe cei care in al 12-lea ceas inca nu s-au convins de consecintele grave pe care le-au avut (si le vor avea) actiunile acestui presedinte asupra acestei tari.

  12. E clar ca chioru’ e un nenorocit, mincinos, tradator, slugarnic, betiv, fustangiu, etc, etc….care trebuie sa plece.
    Nimeni nu-l vrea presedinte pentru calitatile lui inexistente, poate doar pentru a pastra un echilibru politic si a nu acorda monopol ciumei rosii. De ce sa nu-i lasam sa-si sparga capul unii altora? sa se bage unii pe altii in puscarie?.
    Atentie cu monopolul ca e foarte periculos! Nicio dictatura nu a putut prolifera fara monopol!
    Cele mai mari nenorociri si tendinte dictatoriale se intampla acolo unde exista monopol. Monopolul nu e bun nici economic, nici politic nici macar in cadrul unei religii (vezi catolicii unde papa detine monopol decizional).

    Sa ne fereasca Dumnezeu de mai rau dupa ce pleaca antihristul asta de basescu, ca de bine in niciun caz nu va fi vorba (sligarnicia fata de interesele straine, vanzarea tarii, distrugerea patrimoniului, pumnul in gura, indiferenta fata de cultura, gay-festuri, taxele, imprumuturile, vor continua la fel de firesc), poate nici dreptul la un referendum care sa sanctioneze urmatorul presedinte nu vom mai avea.

  13. iertati ma ca postez aici insa nu stiu unde sa postez , nu pot accesa site ul dvs de cateva zile , de abia acum am reusit sa intru
    stiti ce se ntampla? e prea ocupat ? …. ce sa fac ?

  14. @ diana:

    Nu, siteul a mers normal zilele acestea, nimeni nu ne-a mai semnalat vreo problema similara. E posibil sa fie ceva strict legat de calculatorul sau de reteaua de pe care intrati.

  15. Pingback: ROMANIA – COBAI pentru o DICTATURA sustinuta de UE sub numele de… “democratie”!/ Ce sunt romanii pentru Europa si pentru propagandistii fascisti ai regimului Basescu: OAMENI INFERIORI? (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Desi nepublicarea unui comentariu produce frustrare, ”nu voi spune dusmanilor tai taina ta, nici sarutare nu-ti voi da ca Iuda”.

    Eu va iubesc, mai dragilor, si o sa va citesc in continuare dar clar nu voi mai posta niciodata (in 3 ani nu stiu daca am postat de 5-6 ori) fiind o energie risipita inutil.

  17. @Constantin:

    Comentariul folosea termeni prea duri la adresa presedintelui si parca vedeam cum suntem acuzati ca lasam postaci uselisti pe site.

    Nu pentru ca Traian Basescu ar fi in toate felurile ar trebui demis, ci pentru aceste lucruri: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/29/distrugatorul/

  18. cum ar fi dacă, preotul (cunoscut) care cu multi ani în urma ii dădea binecuvântare sa câștige alegerile prezidențiale pe un post mare de televiziune, ar adresa un discurs asemănător președintelui, oare ce i-ar spune ? oare își mai amintește ? dar oare băsescu își amintește ? oare cum ar răspunde?

  19. Toate cate ni se intampla sunt cu si din ingaduinta. Tensiunile pe care le simtim in interiorul nostru, intr-o directie sau alta, ar trebui sa ne preocupe in aceste zile, ca solutia poate fi doar duhovniceasca, nu politica sau lumeasca.
    Oare cati ne-am rugat sincer si dezinteresat pentru binele sufletesc al domnilor Antonescu si Basescu in aceasta perioada. Oare nu sunt toate in mana Lui Dumnezeu? Oare cele ce trebuie sa se intample, le vom indeparta de noi prin indelungarea “timpului de pe urma” aruncand cu vorbe nepotrivite in stanga si in dreapta, sau vom lasa trufia care ne anima si vom primi cele randuite noua?
    Acum nu mai vorbim de masonii care sunt infiltrati in toate factiunile politice?! Acum totul este negru numai in tabara domnului Basescu?
    Este posibil ca domnul Antonescu sa aiba calitati indiscutabile de lider de stat, dar se pare ca nu este suficient pentru acest moment.
    ” Nu-i de ajuns sa cureti arborele de crengi uscate ca sa infloresca, mai trebuie sa se amestece si primavara” Exupery
    Desigur, citatul din Antoine de Saint-Exupery lasa loc pentru…interpretari.

  20. “Duminica 29.07.2012, romani de pe tot mapamondul, veniti la urne si votati dupa cum va dicteaza constiinta!”

    Sa intelegem ca prezenta insuficienta la urne denota ca romanii nu mai au constiinta?
    Sincer, cam asta se observa, mai ales in randul tinerilor, dar si in randul celor de la care acesti tineri nu au invatat nimic.

  21. @ andreea t.:

    Nu au fost alegeri prezidentiale, ca sa alegem intre Basescu si Antonescu. Apropo, daca ar fi fost, nu s-ar fi pus conditia de cvorum care a dus la situatia de acum, prevazuta si programata. Nu a discutat nimeni despre calitatile de lider ale lui Antonescu. Referendumul a fost strict despre BASESCU si despre agenda sa antinationala.

    Da, masoni sunt peste tot, dar grila asta de intelegere este ingrozitor de simplista si de superficiala. Noi v-am prezentat (in celealte postari, scrise de noi) cu lux de amanunte, argumentele, faptele, am raspuns si la cliseul fals cu “toti sunt la fel”. Dar daca am trait cu adevarat in tara asta in ultimii ani, fara sa tinem ochii inchisi si capul in nisip, nu ar mai trebui sa avem aceste dileme.

    Si vom intreba de acum pe orice “echidistant” cu pretentii de duhovnicie, care refuza sa vada realtatea din jurul sau: iredentistii unguri, in frunte cu sovinul premier maghiar Orban si cu anti-romanul Tokes, adica cei care vor CEL PUTIN autonomie pt Ardeal, cu puternic sprijin de la Bruxelles si Berlin, au sustinut cu putere boicotarea referendumului si l-au promovat fervent pe Basescu, infierandu-i pe ceilalti. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/28/viktor-orban-referendum-basescu/ Ati citit asta? Stiti ca NUMAI basescu si pdl vor desfiintarea judetelor si clameaza DESFIINTAREA caracterului NATIONAL SI SUVERAN al statului roman? Am scris de nenumarate ori. Oamenii astia s-au dat deja pe fata, nu e nimic secret, doar ca noi nici in ultimul ceas nu vrem sa vedem. De acestea va pasa, va doare? Daca nu, iertati-ne, dar si rugaciunea noastra este falsa si fara folos.

    Da, ne ramane de acum doar rugaciunea. Dar sa stiti ca nicaieri nu scrie ca trebuie sa astepti ca Dumnezeu sa-ti bage si in traista. Da, sa ne pregatim de suferinta multa si de moarte de acum, insa nu e totuna sa mori cu constiinta de roman care si-a facut datoria morala fata de stramosi si fata de copii, si alta este sa fii indiferent la soarta semenilor tai si a tarii tale.

    Atat mai recomandam:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2012/07/28/steinhardt-profetic-centenar-totalitarism-n-am-stiut/
    Si va rugam sa ne iertati!

    @ basistul niccolae:

    Cu anti-romanii care ne sfideaza cu nesimtire nu stam de vorba. Locul lor ar trebui sa fie la Budapesta, fiindca acolo au aratat ca apartin.

  22. Si imi cer iertare.

  23. @ Diana:

    Pentru ce?

  24. pentru Admin.
    “Nu au fost alegeri prezidentiale, ca sa alegem intre Basescu si Antonescu. Apropo, daca ar fi fost, nu s-ar fi pus conditia de cvorum care a dus la situatia de acum, prevazuta si programata. Nu a discutat nimeni despre calitatile de lider ale lui Antonescu. Referendumul a fost strict despre BASESCU si despre agenda sa antinationala.”
    Pe ce va bazati cand afirmati aceasta? Romania ar fi ramas fara presedinte pana…stiu eu cand? “Prevazuta si programata” de catre cine? Si, la urma urmei, la ce a condus, care este rezultatul acestei actiuni – referendumul? N-a ramas la fel, daca nu cumva se va fi inrautatit situatia? sa speram ca nu!
    Cred ca o actiune de aceasta amploare are nevoie de rabdare, ca sa fie pregatita, nu in trei saptamani, si da, repet, cu rugaciunile noastre ale tuturor, impreuna sau personale.
    Ma abat putin poate, dar observati, “de control” la evlavia unor credinciosi in timpul Sfintei Liturghii, atunci cand se inalta impreuna-rugaciunile “pentru mai marii oraselor…conducatorilor…” ca parca n-ar prea fi implicati (poate este doar parerea mea).

    “Da, ne ramane de acum doar rugaciunea. Dar sa stiti ca nicaieri nu scrie ca trebuie sa astepti ca Dumnezeu sa-ti bage si in traista. Da, sa ne pregatim de suferinta multa si de moarte de acum, insa nu e totuna sa mori cu constiinta de roman care si-a facut datoria morala fata de stramosi si fata de copii, si alta este sa fii indiferent la soarta semenilor tai si a tarii tale.”

    Se prea poate sa avem opinii diferite despre ce inseamna “a ne ruga”. Din punctul meu de vedere, rugaciunea impreuna cu ceilalti sau particulara este actiune si nadejde in Cel de Sus, pentru ca la sfarsitul ei (al rugaciunii) spunem: “Nu voia mea, ci voia Ta sa se faca!”. Constiinta despre care vorbiti o asociez cu nadejdea intru Domnul si acceptarea a ceea ce El ingaduie. Nu pot oamenii, oricat de multi ar fi si de uniti, sa realizeze ceva daca nu primesc ajutor Dumnezeiesc.

    Referitor la “nu e totuna sa mori cu constiinta de roman care si-a facut datoria morala fata de stramosi si fata de copii(…)”, oare nu este multa judecata omeneasca – si stim cum este cu gandul omului si cel al Lui Dumnezeu…; cine si cum pune in balanta care este patriot si care nu.

    Departe de a dori sa creez polemici, dar consider ca prezentati o imagine mult prea apocaliptica, ca si cum ati fi siguri ca si-a intors Domnul privirea de la noi fiindca nu a fost validat referendumul… Persoanele mai sensibile ar putea fi atinse de deznadejde; trebuie sa avem in vedere, cand conturam o imagine atat de “neagra”, fie si daca este adevarata, ca raul nu trebuie infatisat gol-golut, ca s-ar putea sa determine mai multa suferinta. Si apoi, se mai adauga si subiectivitatea umana.

    Si eu va rog sa ma iertati. Poate doar mi s-a parut ca sunteti putin cam pesimisti, si asta nu ne este de folos; cred ca vom trece peste toate, mai raniti sau mai intregi, daca ramanem nedesbinati in unimea inimii, dincolo de cele lumesti.

    E greu, dar Porunca este sa ne iubim si dusmanii. Macar sa nu-i judecam si condamnam noi – sa incercam sa ramanem pe cale si numai cu rugaciunea in BOR si personala putem asta si bunavointa cu cel de langa noi (acasa, la serviciu…) – eu cu asta ma “lupt”.
    Doamne-ajuta!

  25. BUCURIA E UN DAR DIVIN
    de Preot Gabriel Militaru

    I. Bucuria e stare sufleteasca,
    A inimii traire ingereasca.
    E armonia sfanta a sufletului cald, senin.
    Bucuria e un dar divin!

    II. Omul bucuros e fericit,
    E zambitor si totdeauna multumit.
    Vei sti, de vei privi in ochiul sau blajin,
    Ca bucuria e un dar divin!

    III. Bucuria e virtute ingereasca,
    Caci ei pe Domnul vor sa-L preamareasca!
    Asemeni lor, simti-vor cei cu suflet cristalin,
    Ca bucuria e un dar divin!

    IV. Bucuria e rasplata pentru fapta buna,
    Ce-aduce sarbatoare sufletului si inimii cununa,
    Si niciodata nu-i rasplata omului hain,
    Caci bucuria e un dar divin!

    V. Deci, de vei vrea ca bucuria a ta prietena sa fie,
    Sa-ti lumineze sufletul cu blanda-i melodie,
    Pastreaza-ti inima curata, si fara de venin,
    Caci bucuria e un dar divin!

    VI. Si toata viata ta sa fie oaza de lumina,
    In lumea asta trista si straina…
    Caci doar asa vei domoli al tau si-al tuturor suspin,
    Si-ai sa arati la toti ca… bucuria e un dar divin!

  26. Pingback: SFARSITUL ROMANIEI, CU “FLACARA” (ANTI)DEMOCRATIEI LA CAPATAI? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. @andreea T

    1. Mai bine ramanea Romania fara presedinte macar o vreme decat cu asa ceva
    Si spun ca nu numai Romania ar fi bine macar o vreme fara conducatori ci cam toate marile grupari: ca ori fi ele tari, banci sau corporatii. Daca ar lua dansii o pauza, si ar lasa oamenii sa-si regleze singuri si pietele si interesele, s-ar aseza toate pe un fagas normal caci cei care conduc acum sunt principalii vinovati (tehnic vorbind) de haosul actual. Duhovniceste vorbind, suntem toti vionovati pina la unul caci daca eram buni crestini – ori in Romania ori in Japonia ori la tara ori prin birouri – Dumnezeu nu i-ar fi lasat sa-si faca de cap….dar deh.
    2. cum de puteti observa cat de “implicati” sunt unii si altii in rugaciuni? Ca daca am sta toti “cu frica si cutremur” in fata tronului ceresc care este sfantul altar nu cred ca am avea dispozitia sa privim pe altii si sa-i judecam dupa aparente ca se roaga sau nu…Doamne fereste.
    3. trei saptamani e chiar prea mult, caci un presedinte care se comporta ca un vanzator de tara ar trebui demis imediat. Aici nici nu mai e vorba de patriotism e vorba de viata si moarte caci mai toate actiunile lui au adus moartea in multe familii.
    4. “nu e totuna sa mori cu constiinta de roman care si-a facut datoria morala fata de stramosi si fata de copii(…)”, oare nu este multa judecata omeneasca” – unde e judecata omeneasca?
    Suntem oameni si ne nastem in sanul unui popor, intr-un anumit spatiu geografic, ca asa a randuit Dumnezeu. Si in sanul acelui popor ne formam ca oameni cu o anumita credinta si pe acel popor trebuie sa-l respectam si acel pamant trebuie aparat ca niste bunuri date de la Dumnezeu. Vorbind acum despre credinta stramoseasca, ea nu poate fi rupta de poporul in care ne nastem iar sentimentul patriotic e unul firesc tot de la Dumnezeu dat, caci suntem in lume si traim intr-un timp si spatiu anume, nu intamplator date.
    4. Nu cred ca adminii sunt “apocaliptici” ci vremurile, ei doar ne dau de veste si suna “goarna” , ca sa nu mai dormim in papuci. Da, e destul de neconfortabil ca suna ceasul dimineata si trebuie sa mergi la servici, dar fara nu se poate. Asa si cu adminii de aici, ei ne spun si ne arata niste lucruri foarte grave insa de la punctul asta inainte depinde de fiecare cum reactioneaza, ne deznadajduim sau ne reparam viata spre a deveni fii ai lui Dumnezeu, caci “vremurile sunt coapte” cum a spus demult parintele Paisie Aghioritul si multi altii cu dansul.
    5. Poate ca multi din politicienii de azi sunt dusmanii acestui popor. Insa sunt absolut sigura ca exista azi in neamul romanesc multi crestini care plang pentru faradelegile acestor conducatori si plang dupa “modelul” cel mai crestinesc si mai curat cu putinta, cu iubire si durere de inima: “ca nu stiu ce fac” si ca acesti oameni vin din sanul poporului. Poate ca tocmai in asta consta toata frumusetea iubirii dusmanului, caci plangi pentru el si plangi si pentru pacatele tale caci realizezi ca Dumnezeu nu ti l-a trimis in cale degeaba, e ori spre ridicare ori spre sfintire, oricum ar fi, e spre binele tau si al lui caci se roaga cineva spre trezirea lui.

    Si da, nu e vreme de polemici ci de tacere adanca si rugaciune

  28. Pingback: Ilie Serbanescu despre AMESTECUL SOVIETIC AL COMISARILOR EUROPENI/ Razboiul lui Traian Basescu impotriva realitatii si “democratia” de tip nou anunta TEROAREA DE MAINE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  29. Pingback: ROMANIA LA ORDINELE LUI BASESCU. Ioan Rus si-a dat demisia, Curtea Constitutionala decide, practic, INVALIDAREA referendumului, PARCHETUL ASMUTIT asupra chestorului AMENINTAT de presedintele suspendat - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  30. Pingback: Traian Basescu si revenirea atmosferei anilor bolsevici: TEROARE SI TUPEU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  31. Pingback: Al doilea DIKTAT EUROPEAN in favoarea lui Traian Basescu. BARROSO, COMISARUL-SEF EUROPEAN, PRESEAZA PENTRU INVALIDAREA REFERENDUMULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  32. Pingback: ADIO, SUVERANITATE, ADIO LEGE, ADIO ROMANIA! Bun gasit teroare, absurd, dictatura! CCR se executa: BASESCU LA O SAPTAMANA DE COTROCENI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  33. Pingback: INTRAREA IN NOAPTEA RAZBUNARII (I) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  34. Pingback: REFERENDUM INVALIDAT DE CCR CU 6-3, BASESCU SE INTOARCE LA COTROCENI GRATIE CEDARII ASPAZIEI COJOCARU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare