UE, NOUA URSS, isi ascute “mecanismele de control”, CALCAND IN PICIOARE SUVERANITATEA ROMANIEI si impunandu-si executantul zelos: TRAIAN BASESCU

18-07-2012 5 minute Sublinieri

In 1968 Cehoslovacia s-a gandit ca ar fi bine sa schimbe garnitura de comunisti stalinisti cu o garnitura, tot de comunisti, dar mai deschisi, mai relaxati, mai putin stalinizati si legati de Moscova, care nu faceau altceva decat sa actioneze in sensul unei presiuni sociale tot mai intense din tara. “Primavara de la Praga”, cum a fost numita miscarea mai tarziu, nici macar nu isi propunea sa desfiinteze regimul comunist sau sa scoata Cehoslovacia din lagarul URSS. De aceea, liderii sai se asteptau sa fie considerati parteneri de dialog de Moscova. Dar sovieticii, aflati pe atunci sub Brejnev, nu aveau nevoie de o tara cu idei proprii si de o agitatie cu potential contagios pe frontul “socialist”, asa ca au intervenit in stilul propriu, rapid si eficient: au invadat Cehoslovacia, alaturi de alte tari ale lagarului (exceptie notabila – Romania), au sufocat miscarea sociala, au arestat liderii comunisti care voiau o schimbare si au restaurat garnitura de lideri-marioneta.

Pastrand proportiile analogiei, in 2012 in Romania, o vizibila presiune sociala a dus la pierderea drastica a alegerilor locale de catre fostul partid de guvernamant (PDL) si la erodarea puternica a sustinerii populare a presedintelui Traian Basescu. Motivele acestei erodari sunt imanuncheate in el insusi, atat ca persoana cat si ca program politic: “modernizarea” si “reformarea” (= vanzarea si distrugerea sistematica si accelerata, punct cu punct) Romaniei prin violentarea poporului de catre liderul maxim iluminat de “valorile europene.” Aceasta presiune s-a facut simtita la nivel politic prin miscarea suspendarii si a supunerii actualului presedinte votului popular la referendum. Toata aceasta tulburare sociala a fost rezultatul direct al aplicarii austeritatii experimentale de catre Traian Basescu, un executant fidel si zelos al eurocratilor. Cu toate acestea, nici presiunea sociala, nici miscarile politice nu au capatat un caracter anti-european. Exact ca liderii comunisti ai Cehoslovaciei din 1968, liderii romani care cauta sa genereze o schimbare politica in tara nu sunt impotriva agendei Uniunii Europene. Exact ca atunci, Imperiului nu ii pasa de acest lucru.

Imperiul are propriul sau om, extrem de eficient, la Bucuresti, si atunci intervine direct, brutal si umilitor pentru Romania in disputa politica interna, impunand regulile jocului astfel incat sa asigure puterea actualului presedinte suspendat Traian Basescu. Dicteaza un cvorum al referendumului, in ciuda faptului ca aceasta regula nu este deloc “europeana”, nu este democratica sau nu este macar folosita in celelalte tari care folosesc acest tip de consultare populara; intervine in campania electorala cu “drafturi”, declaratii, “puncte de discutie” de tip diktat care nu fac altceva decat sa preia propaganda grupului politic al lui Traian Basescu; ameninta, santajeaza de-a dreptul, de fapt, cu mecanismele de control si excludere (MCV, Schengen, fonduri europene, vot in Consiliul European), toate aceste interventii dictatoriale fiind menite unui singur scop: blocarii schimbarii si mentinerii lui Traian Basescu la putere.

Imperiul nu are nevoie de agitatie in front, nici macar la periferia sa. Imperiul isi vrea omul sau la Bucuresti, care ii sustine agenda (Statele Unite ale Europei si austeritate) si cu asta basta. A iesit la lumina aceeasi crasa intoleranta la democratie si suveranitate si la ideea lui Papandreou de a supune masurile de austeritate convenite cu Troica (UE-FMI-BM) unui referendum in Grecia. Nefericita idee, liderul socialist si-a urcat in cap toti eurocratii si marile puteri Germania si Franta (pe atunci sub “popularul” Sarkozy) care au facut scandal ca se vrea asa ceva: consultarea poporului. Imperiul nu a admis, iar Papandreou (care recent vorbea si el de un experiment aplicat Greciei) a trebuit sa plece imediat si sa lase locul unui tehnocrat Bilderberg: ordinul austeritatii se executa, nu se discuta. Ordnung und disziplin!

Cum observa si Horatiu Pepine, supunerea in fata filtrului suveran al votului popular a planurilor de austeritate si de impunere pan-europeana (gen Pactul Fiscal) este ceva absolut intolerabil pentru eurocrati, dar si pentru Berlin, care este cea mai puternica reduta a popularilor europeni si promotor al agendei restrangerii suveranitatilor nationale in favoarea mecanismelor de control europene. Democratia trebuie scoasa din aceasta ecuatie, mai ales pentru periferie, ca Romania sau Grecia. Nu, romanii si grecii nu trebuie sa aiba parte decat de austeritate si dictatura, iar democratia si bunastarea trebuie pastrata doar pentru metropola – respectiv pentru Germania.

Traian Basescu este acel presedinte care, caz unic, este de acord 100% cu aceasta agenda anti-nationala a Berlinului si Comisiei, care nici macar nu incearca sa tergiverseze, ci o aplica cu exces de zel in versiunile cele mai radicale si mai genocidale.

In mod firesc, recent, presedintele suspendat a atacat “nationalismul” oponentilor sai politici: intr-adevar, nationalismul (dar si democratia reala!) este nomina odiosa pentru eurocrati. Toate acestea trebuie eliminate, terfelite si infierate in numele “valorilor europene”, care nu exista, in realitate, ci mascheaza mecanisme de control, supraveghere si impunere a agendei eurocratilor

Pentru Imperiul European, inca in faza de formare spre deosebire de URSS in 1968, criza politica din Romania mai este si o oportunitate de a-si exercita mecanismele de control, restrangere si eliminare a suveranitatii statelor membre. In 1968, Imperiul Sovietic nu isi permitea sa aiba miscari autonome in interiorul lagarului, fiind deja in proces de degradare interna. In 2012, Imperiul European nu isi permite sa lase loc alegerilor populare, referendumurilor, miscarilor greu de controlat, peentru ca se afla in plin proces de federalizare.

Interventia in disputa interna, dictarea regulilor jocului, favorizarea unui actor in dauna celorlalti, ignorarea starii de spirit a populatiei sunt lucruri pe care Uniunea Europeana trebuia sa le testeze, trebuia sa vada pana unde poate sa intinda coarda. Si in Romania UE stie, tocmai din cauza lui Basescu, ca poate sa intinda coarda dincolo de orice limita, de orice pastrare a aparentelor. Romania poate fi un excelent precedent pentru UE prin care sa justifice interventia in situatia politica interna a altor tari membre, asa cum a fost un precedent si prin aplicarea austeritatii.

Va dati seama ce ar insemna ca structurile supranationale ale UE sa inceapa sa dicteze cine este conducatorul tarilor membre? Prea putini constientizeaza miza acestor actiuni… Romania este cobai, este teren de experiment social inclusiv in acest caz. In curand, in acest mod, nu vom mai avea nici macar dreptul sa ne alegem gardienii. Ei ne vor fi impusi cu forta, asa cum face UE acum.

Doua lucruri ar mai fi de adaugat la aceste reflectii:

– Traian Basescu este, fara indoiala, cel mai violent (eficient, combativ, manipulator, comunicator, agil) “animal politic” din Romania. Dispune de cel mai bine organizat grup de sustinere si propaganda. Intelighentsia este in tabara sa. Serviciile sunt de partea sa, ca si alte institutii cheie ale statului roman, cum ar fi Justitia. Ceea ce stupefiaza este gradul in care aceasta retea trans-institutionala de actiune si propaganda politica este mobilizata si activata in vederea mentinerii la putere a presedintelui suspendat. Este cea mai bine organizata si mobilizata retea care a existat vreodata in Romania moderna. Avand in vedere acest lucru, o constatare se impune: din nefericire pentru istoria si soarta Romaniei, acest “animal politic” si aceasta retea actioneaza impotriva intereselor nationale, actioneaza pe baza unor agende straine, eurocrate si dependente de capitale ale marilor puteri, ca Berlinul sau Washingtonul. Daca si-ar fi folosit macar pe sfert capacitatile pentru Romania, altul era locul acestei tari…

In cazul in care Traian Basescu se intoarce la Cotroceni, acesta va avea gir sa faca orice vrea in tara. Sustinut vehement de Comisia Europeana, de marile puteri, cu opozitia zdrobita, regimul Basescu va putea fi de o putere si de o agresivitate care va face sa paleasca orice abuz de pana acum. In mod cu totul realist ne putem pune problema daca reinstaurarea presedintelui suspendat, din datele obiective observate, nu cumva va insemna si sfarsitul libertatilor civile. Sa mai cracneasca cineva, atunci, impotriva “modernizarii Romaniei”, impotriva scutului, UE si altor obiective strategice de pe agenda acestuia.

– Sustinerea stransa pe care Angela Merkel, deci Germania, o acorda presedintelui Traian Basescu nu se poate explica doar prin faptul ca cei doi fac parte din aceeasi familie politica europeana (popularii) sau ca ar exista niste interese economice la mijloc. Conteaza, desigur, si faptul ca Merkel si-a pierdut partenerul politic, anume Nicolas Sarkozy, fostul presedinte al Frantei, cu care a facut tandem pana acum, in favoarea socialistilor. La mijloc pot fi insa si interese geopolitice. Germania este foarte vocala si activa in Estul Europei. Cere imperativ Serbiei sa recunoasca Kosovo. Pune la zid Ucraina pentru scandalul cu Timoshenko, desi prin acest lucru impinge Kievul, practic, in sfera de influenta rusa. Se implica in cazul Rep. Moldovei, facand presiune pentru federalizarea sa, desi nu facea parte din mecanismul 5+2 de negociere al statutului Transnistriei. Si Germania se intelege foarte bine cu Moscova. Practic, Germania domina Estul Europei.

In acest context, interventia cancelarului Merkel, mai brutala chiar ca a americanilor, capata alte semnificatii. USL pare ca a negociat cu SUA posibilitatea de a il inlatura pe Traian Basescu* (vezi episodul Wesley Clark), dar nu si cu Germania, iar aceasta mare putere a reactionat pentru a isi revendica statutul dominator in aceasta regiune, pentru a arata ca nimic nu misca fara girul sau. Asadar, pe langa faptul ca reprezinta o familie europeana politica opusa popularilor, USL-ul a crezut ca poate misca ceva fara sa aiba de-a face cu Berlinul. In acest exercitiu al dominatiei germane asupra periferiei estice a Imperiului European, Traian Basescu este o piesa importanta care trebuie pastrata, in ciuda framantarilor interne din Romania.

In cazul in care cineva se gandeste ca aceasta preferinta a Berlinului ar fi de vreun folos Romaniei, sa se gandeasca la istorie ce a insemnat pentru noi intrarea in sfera de influenta a Germaniei, mai ales atunci cand se intelege bine cu Rusia si are in Ungaria un aliat.

Oricum va fi, Romania incepe sa cunoasca direct jugul sclaviei europene si al statutului de pion geopolitic. Si e doar inceputul.

*Nota: probabil tocmai prin aceasta negociere se explica si accentele ceva mai “nationaliste” din unele luari de pozitie ale liderilor USL, pe principiul “nationalism cu voie de la stapanire”, nu cea de la Bruxelles, evident, ci cea de la Washington.

Legaturi:

*

*

*


Categorii

Criza mondiala, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

101 Commentarii la “UE, NOUA URSS, isi ascute “mecanismele de control”, CALCAND IN PICIOARE SUVERANITATEA ROMANIEI si impunandu-si executantul zelos: TRAIAN BASESCU

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

  1. Pingback: SFARSITUL ROMANIEI, CU “FLACARA” ANTI-DEMOCRATIEI LA CAPATAI? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: ILIE SERBANESCU DESPRE AMESTECUL DE TIP SOVIETIC AL KOMISARILOR EUROPENI si COMPLICITATEA CU VIKTOR ORBAN si RUSIA (video)/ Fraieri, borfasi, zombi…/ Razboiul lui Basescu impotriva realitatii anunta TEROAREA DE MAINE - Razboi întru Cuvânt - Recoma
  3. Pingback: Traian Basescu si revenirea atmosferei anilor bolsevici: TEROARE SI TUPEU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Al doilea DIKTAT EUROPEAN in favoarea lui Traian Basescu. BARROSO, COMISARUL-SEF EUROPEAN, PRESEAZA PENTRU INVALIDAREA REFERENDUMULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: ADIO, SUVERANITATE, ADIO LEGE, ADIO ROMANIA! Bun gasit teroare, absurd, dictatura! CCR se executa: BASESCU LA O SAPTAMANA DE COTROCENI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: ROMANIA LA ORDINELE LUI BASESCU. Ioan Rus si-a dat demisia, PARCHETUL ASMUTIT asupra chestorului AMENINTAT de presedintele suspendat - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. @Admin

    “UE este o FIARA si acum o sa ne convingem (cei care nu vom vrea sa ramanem orbi pana la capat) pe pielea noastra cand o sa-i simtim din plin coltii si ghearele.

    Nu ai cui sa te adresezi… in afara lui Dumnezeu”

    Aici ai pus punctul pe i.

    Sa nu deznadajduim, DEOCAMDATA stam si asteptam. Mi-a placut cum s-a exprimat un analist american care vorbind de iminenta prabusire a imperiului american printre altele a precizat ca NU TOTI AMERICANII VOR PICA! asa si la noi, ALTERNATIVA EXISTA si este in asteptare! chiar si in AMERICA!
    Sa nu disperam, Aceste structuri aparent impenetrabile se vor dezintegra in curind(nu stim inca cum) si astfel vom putea sa iesim in fata!
    Stati calmi,
    Enjoy the ride!

    Doamne Ajuta!

  8. Pingback: INTRAREA IN NOAPTEA RAZBUNARII (I) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Ilie Serbanescu: STAPANUL SI-A DAT ARAMA PE FATA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: REFERENDUM INVALIDAT DE CCR CU 6-3, BASESCU SE INTOARCE LA COTROCENI GRATIE CEDARII ASPAZIEI COJOCARU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: MERKEL E FERICITA DE VERDICTUL CCR si sare in apararea democratiei si a cetatenilor romani, INTERVENIND PENTRU… DREPTUL POPORULUI DE A I SE ANULA VOTUL SI DE A-L AVEA PRESEDINTE ETERN PE BASESCU! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Buna ziua,
    Nu inteleg prea bine ce legatura are ortodoxia cu Base, Copy Paste sau Antonescu. Adica e bine pentru noi ca locul lui Base sa fie luat de Antonescu ? De ce ? Conform d-lui Sergiu Moroianu, nu trebuie negat tot ce vine de la UE, ca sa negi UE, adica un minim de respect pentru legile tarii tot mai trebuie pastrat.
    Ca sa fiu bine inteles, eu cred ca marea majoritate nu a mers la vot ca sa arate ca nu ii pasa de e Base sau Antonescu sau Copy Paste din Iliescu, pentru ca toti acesti lideri sunt executanti docili, fara nicio urma de dorinta de a face ceva pentru tara.
    Cu stima !

  13. @Mihai Buruiana:

    Poate incepeti sa intelegeti dupa ce cititi din pr. Nicolae Steinhardt:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2012/08/23/steinhardt-microsemnale-tiranie-totalitarism-diversiuni-discernamant-libertate-anarhie-curaj-ideologii-fanatism-gorbaciov/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/08/22/sa-recitim-iara-si-iara-pe-steinhardt-n-am-stiut-nu-vedem-sunt-lucruri-pe-care-le-simti-daca-nu-ti-astupi-urechile-si-nu-ti-acoperi-ochii-dinadins/

    Adica e bine pentru noi ca locul lui Base sa fie luat de Antonescu ? De ce ? Conform d-lui Sergiu Moroianu, nu trebuie negat tot ce vine de la UE, ca sa negi UE, adica un minim de respect pentru legile tarii tot mai trebuie pastrat.

    E bine pentru noi sa plece un presedinte care a renuntat – si inca intr-un mod obscur, netransparent, fara dezbateri, ci cu rictusurile lui autoritariste – la suveranitatea Romaniei, la resursele sale si vrea sa renunte pana si la asigurarile de sanatate, sa ajunga toate in buzunarele strainilor. Ar fi bine sa vina un presedinte cat de cat normal, care sa tina o linie cat de cat a interesului national. Oricare ar fi acesta.

    Cat priveste UE, despre ce vorbim? Despre libertatea de circulatie, despre dreptul de a munci in tarile europene, sau de a face studii? Despre tarile Europei? Pai nimeni nu neaga asa ceva. Dar daca vorbim de comisari eurocrati, de pus pumnul in gura tarilor periferice ale UE, de institutii supra-nationale, atunci orice om cu coloana vertebrala, cu gandire proprie si minim de bun simt se va revolta fata de un astfel de imperialism si il va respinge, ca pe orice structura de putere nedemocratica si abuziva.

    Or fi toti docili, dar Basescu este mai mult decat docil cu stapanii colonialisti, e slugoi de o promptitudine rara, desi face pe leul pe plan intern.

  14. Pingback: Prof.univ. Ioan Scurtu: Scurta istorie a DISTRUGERII ROMANIEI si a PROPAGANDEI ANTI-ROMANESTI. Ni se pregateste SCENARIUL KOSOVO? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: Traian Basescu, un presedinte STRAIN DE ROMANIA care MANIPULEAZA ca la carte - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: Nigel Farage la “Secvential” (video): ROMANI, TOCMAI ATI RENUNTAT LA INDEPENDENTA SI V-ATI VANDUT DEMOCRATIA, INTRAND IN U.E.! Ce ne asteapta in 2013? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: NAŞUL BASESCU SI GAŞCA MERKEL: Mai multă Europă, mai putina democratie, mai multa spionare a cetatenilor... (editorialele saptamanii) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: Demostene Andronescu despre UNIUNEA EUROPEANA CA PRELUNGIRE TOTALITARA “SOFT” A COMUNISMULUI BOLSEVIC. Si despre colonizarea euro-americana, prin instrumente ca FMI si Banca Mondiala -
  19. Pingback: “ACORDUL DE COLABORARE” (coabitare) PONTA-BASESCU – documentul infam care consfinteste statutul de sluga de lumea a treia al Romaniei in Europa. PANA UNDE SE POATE INJOSI SI CAT POATE TRADA UN PREMIER DISPERAT DE PUTERE? - Recomandari
  20. Pingback: CRITICA DEVASTATOARE A IPOCRIZIEI GERMANE SI A MINCIUNII AUSTERITATII. Mircea Platon si Radu Golban despre alegerile din Germania si noua aplicare a principiului ARBEIT MACHT FREI - Recomandari
  21. Pingback: RADU GOLBAN despre AMPRENTAREA SI UMILIREA romanilor, Elmar Brok si Germania in Europa, PSEUDO-ELITA ROMANEASCA dusmanoasa fata de propriul popor (VIDEO) - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare