Masonul Remus Borza, Marele Orator al MARII LOJE NATIONALE din Romania, numit administrator judiciar al HIDROELECTRICA in dosarul INSOLVENTEI

20-06-2012 7 minute Sublinieri


Mare Orator al Marii Loji Nationale din Romania si coleg de facultate cu actualul premier Victor Ponta- ambii absolvind Facultatea de Drept in 1995, Remus Borza-administratorul judiciar numit in dosarul insolventei Hidroelectrica- este un baimarean stabilit in Bucuresti la putina vreme dupa absolvirea facultatii. El coordoneaza Grupul Borza si Asociatii, care detine doua societati de insolventa, Euro Insol SPRL si Assistance Insolv SPRL, situate intre primele 5 firme de insolventa din Romania, gestionand active ce depasesc 850 milioane de euro.

Masoneria reprezinta caramida de temelie a Romaniei moderne. Masoneria nu s-a nascut in 1993, atunci doar s-au reaprins luminile dupa 56 de ani de dictatura: Carol al II-lea, Antonescu, Ghe. Gheorghiu-Dej, Ceausescu“, spune Borza. El adauga ca Masoneria romana nu este un partid, un sindicat sau club de socializare, ci inseamna mediul academic, universitar, bancar, financiar, politic, cultural, sportiv si chiar confesional, oameni de o probitate morala si profesionala desavarsita, personalitati de prima marime ale vietii publice, care reprezinta peste doua treimi din cei 8.000 de membri, considera Borza intr-un interviu acordat Q Magazine si citat de Jurnalul National.

  • In cazul insolventei Plafar, ziarul Timpul acuza MECMA de interventii in fvoarea firmei lui Borza. “Desi normele legale in domeniu lasa la aprecierea completului de judecata alegerea administratorului judiciar, alegere ce trebuie facuta in mod aleatoriu sau pe baza ofertelor, interventia fatisa a Ministerului Economiei in dosarul 3368/3/2009 a avut efect. In sedinta din martie 2009, judecatorul Nicolae Prepelita a respins cererea Plafar SA de a numi ca administrator judiciar o alta firma de insolventa, Cris Consult SPRL, motivand ca “instanta nu va putea tine seama de aceasta solicitare, intrucat (..) Ministerul Economiei, in calitate de actionar majoritar la SN Plafar SA, a solicitat numirea ca administrator a societatii specializate in insolventa Assistance Insolv SPRL“, scrie Timpul.

In portofoliul societatilor coordonate de Remus Borza se afla nume de rezonanta precum Asmita Gardens SRL, Uztel SA, CFR Mesagerie SA, Meridian Land, World Trade Center S.A, Hotel Planet, Plafar S.A, Universul SRL, Servtrans S.A, Elca Auto, Real Power Construct, Institutul National al Lemnului, Bucovina Mineral Water, Asmita Garden, Romexpo, UCM Resita s.a.

Potrivit unor informatii furnizate de PRO TV, Borza percepe un comision intre 3 si 10% din avanzarea activelor gestionate, ceea ce ii aduce un venit suficient de bun incat sa isi permita hobby-uri considerate costisitoare.

Printre putinele interviuri acordate de Remus Borza este si cel dat revistei Q Magazine, in care avocatul vorbeste despre ceea ce inseamna profesia de avocat si dorinta de a-si intemeia o familie.

“In criza, avocatii pot face bani din insolventa, care a fost “regina” dreptului in ultimii doi ani si va mai fi in urmatorii 3-5 ani de zile. Daca ne uitam pe Registrul Comertului, vedem ca anual 22.000 de societati intra in insolventa. Insolventa in sine a ajuns o afacere. Sunt foarte multe beneficii atat pentru avocati cat si pentru companii. Din punct de vedere al societatii aflate in insolventa, avantajele sunt incomensurabile”, a declarat Remus Borza intr-un alt interviu.

Avocatul Remus Borza declară de la Tribunalul Bucureşti: “Datoriile Hidroelectrica sunt de aproape un miliard de euro”, conform The Money Channel.

„Toate contractele comerciale vor fi menţinute dacă au fost încheiate legal. Toate contractele vor fi analizate, inclusiv cele cu un preţ sub cel al pieţei”, a mai adăugat Borza.

“Această reorganizare nu va dura, sper, decât un an, un an şi jumătate. În mod normal, o reorganizare poate dura şi patru ani. Compania are datorii de 200 milioane de lei către furnizori, şi de 260 milioane de lei faţă de bănci“, a declarat Borza.

Acesta a comparat starea Hidroelectrica cu cea a Plafar: “Plafar, pe 25 iunie, va ieşi din insolvenţă. Se afla în situaţia Hidroelectrica”.

Remus Borza a fost propus în cursul zilei de azi, de către Remus Vulpescu, ca administrator judiciar al Hidroelectrica. Borza controlează firma de insolvenţă Euro Insol.

Potrivit analiştilor, intrarea Hidroelectrica în insolvenţă are efect asupra economiei, mai ales că situaţia în care se află este o surpriză, după cum declară analistul financiar Florin Dolea. ““Hidroelectrica avea profit şi cash, situaţia ei e neaşteptată”, a spus acesta.

Compania Hidroelectrica şi-a solicitat insolvenţa în data de 15 iunie 2012.

Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, deschiderea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica nu urmăreşte falimentul sau naţionalizarea companiei, ci reorganizarea unei societăţi care nu mai are lichidităţi, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

”Solicitarea insolvenţei este legată de organizarea companiei, nu avem în vedere nimic cu falimentul, vânzarea de active şi alte speculaţii. Nu urmărim naţionalizarea, vânzarea companiei, sau orice altceva decât corectarea problemelor cu care compania se confruntă. Procedura insolvenţei nu este o stratagemă sau un tertip ci o măsură legală potrivit legii pentru că această societate a ajuns în situaţia să nu mai aibă lichidităţi”, a spus Remus Vulpescu.

Acesta a subliniat că Hidroelectrica a avut anul trecut doar un milion de euro profit, dovadă a managementului defectuos al companiei.

”Ceva nu a funcţionat corect la Hidroelectrica. O societate cu active de 1 miliard de euro şi o cifră de afaceri de 800 milioane de euro, dacă obţine contabil, doar contabil, 1 milion de euro profit nu se poate numi companie profitabilă”, a explicat reprezentantul Hidroelectrica.

[…] Intrarea Hidroelectrica în insolvență nu este altceva decât singura șansă de supraviețuire a acestei companii. Protecția sub care ar fi pusă compania ar permite anularea contractelor de căpușare și repunerea sa pe linia de plutire. Ceea ce trebuie să înțelegem este că, fiind vorba de miliarde de euro, interesele sunt pe măsură. Nu vă așteptați ca băieții care încasează bani grași pentru stăpânii lor să stea cu mâinile în sân văzând cum mașinile de făcut bani se gripează. Este evident că se vor băga sume mari de bani. Și dinspre Cotroceni se simte nervozitatea, mai ales că o asemenea tăiere de fonduri riscă să lase armata chiriașului fără soldă. Înțeleg că următorul scandal media orchestrat de șăfu’ îl va avea în centru pe Șova, dar a fost puțin devansat pentru a se stinge aburii din jurul pietrarului prins cu ocaua mică(mă rog, mai avem timp să discutăm despre asta).

Ceea ce trebuie să înțelegem e că lupta de-abia acum începe. Înțeleg că reprezentantul Fondului Proprietatea, cel care deține aproximativ 20% din Hidroelectrica, a votat, alături de reprezentanții statului, pentru intrarea în reorganizare.(nu e confirmata) Vă reamintesc și că, după preluarea managementului FP, cei de la Franklin Templeton s-au implicat activ în desecretizarea unor proceduri interne ale companiilor de stat la care are participație. Puțini știu că, din raportul anual al Fondului Proprietatea, poți afla de zeci de ori mai multe informații din bucătăria internă(și ocultă) a unor firme de stat decât pe alte căi oficiale. În prezent, Fondul Proprietatea pare a merge pe mâna statului deoarece e un interes comun. În cazul în care practicile de până acum de la Hidroelectrica s-ar perpetua, deținerea pe care o are FP n-ar valora mare lucru. Așa se face că, în cazul în care reorganizarea producătorului de energie ar avea ca efect anularea contractelor păguboase, deținerea pe care o are FP ar valora infinit mai mult(din acest punct de vedere sunt tentat să mă uit cu mai multă atenție la titlurile fondului).

Nu cred că lupta la care s-a înhămat Guvernul este ușoară. Deja prin presa controlată bocitoarele de serviciu se dau de ceasul morții. E posibil să asistăm la întoarceri spectaculoase de situație deoarece mâna lungă a Cotroceniului nu poate lăsa lucrurile așa. E vorba de prea mulți bani și pierderea acestei mine de aur le poate fi fatală multora. Remarc însă că avem de-a face cu o inițiativă îndrăzneață de a scoate din mocirlă o companie care, în mod normal, ar trebui să fie una de referință din punctul de vedere al profitabilității.

Nota noastra:

Interviul cu Borza de pe Q Magazine nu se mai afla la linkul initial, insa l-am preluat la data aparitiei sale:

“În planul percepţiei publice, Masoneria este un fel de ONG cu multiple activităţi esoterice, filantropice şi culturale. Ceea ce s-a uitat şi nici noi nu ne-am ostenit să reamintim este că România este un stat eminamente masonic. Unirea Principatelor de la 1859, ca de altminteri şi Marea Unire de la 1918 sunt opere esenţialmente masonice. Masoneria Română, de la înfiinţarea primei Loji în 1734 la Galaţi şi până în 1937, când s-a autosuspendat, s-a manifestat plenar ca un modelator şi moderator social. Aceasta este menirea masoneriei, cu atât mai mult în zilele noastre, când România se confruntă cu o criză economică, socială, politică şi în primul rând morală. România este într-o dramatică criză de identitate. Şi-a pierdut reperele şi valorile. Această lipsă de implicare a masoneriei, de activism public este condamnabilă. Masoneria reprezintă cărămida de temelie a României moderne. Masoneria nu s-a născut în 1993, atunci doar s-au reaprins luminile după 56 de ani de dictatură: Carol al II-lea, Antonescu, Ghe. Gheorghiu-Dej, Ceauşescu”. (…)

Q: Masoneria românească actuală mai are forţa, autoritatea şi credibilitatea masoneriei din trecut, pentru a-şi asuma rolul istoric de care vorbiţi?

R.B.: Acum nu. Şi asta deoarece este prea puţin cunoscută şi înţeleasă. Ne-am autoexilat în interiorul societăţii în care trăim. Pentru a sparge aceste bariere va trebui să promovăm o politică de transparenţă, deschidere şi comunicare cu societatea civilă. Altminteri înseamnă să fim percepuţi în continuare paradigmatic ca o organizaţie ocultă, atee şi antinaţională. Paradoxal, nu? Peste tot în lume masoneria tinde să devină publică. În schimb, noi cultivăm o secretomanie sinucigaşă. În era internetului şi a tehnologiilor de vârf, e inutil să te iluzionezi că poţi ţine secrete chiar ritualurile sau landmark-urile masonice. Evident, trebuie să protejăm ezoterismul iniţierilor, al ritualurilor în general, dar dezideratele şi acţiunile noastre trebuie să fie publice. Masoneria trebuie să stea cu faţa la popor, nu cu spatele. (…)

 

Q: Revenind la laitmotivul acestei discuţii, alegerea unui nou Mare Maestru. Care este candidatul cu cele mai mari şanse?

R.B.: Ceea ce am omis să precizez încă de la începutul discuţiei noastre şi vreau să subliniez acum: toate opiniile exprimate sunt strict personale şi nu reprezintă punctul de vedere oficial al M.L.N.R., cu atât mai puţin al vreunui candidat. Masoneria română, masoneria în general, trebuie reformată pentru a ţine pasul cu noile realităţi, dinamici şi tendinţe ale secolului XXI. Deşi iarăşi e o contradicţie în termeni: masonerie şi reformă. Masoneria este o stare de fapt sau mai degrabă o stare de spirit. Puterea masoneriei stă în simbolismul şi umanismul pe care îl cultivă de secole. Or, aceste valori nu sunt susceptibile de reformă. Şi ele aşa vor şi rămâne: ingenue, intangibile şi imuabile. Reforma nu vizează esenţa, fondul masoneriei, ci forma, organizarea şi adaptabilitatea la noile realităţi, mentalităţi şi nevoi sociale.

Masoneria română nu este un partid, un sindicat sau un club de socializare. Masoneria română înseamnă mediul academic, universitar, bancar, financiar, politic, cultural, sportiv şi chiar confesional. Şi iarăşi nu este niciun antagonism. Primul Patriarh al României, Miron Cristea, a fost mason, şi nu a fost singurul. Masoneria nu este atee, dar în acelaşi timp nu este nici habotnică. Ateismul masonic nu este altceva decât o marotă a ignoranţilor care nu cunosc nimic legat de istoria, cutumele şi spiritul masonic. Eu aş defini masoneria ca pe o religie. O religie a tuturor religiilor. Masoneria primeşte în rândurile ei deopotrivă creştini, musulmani, iudaişti, budişti, confucianişti etc. Condiţia esenţială este ca fiecare candidat să-şi mărturisească credinţa în existenţa Creatorului, indiferent cum s-ar numi el. Aşa că nu trebuie să vă surprindă că într-o lojă („Memento Mori” este un exemplu) găsiţi evrei, creştini şi musulmani trăind intens şi în deplină comuniune bucuria fraternităţii, a toleranţei şi a dragostei. Nu o să treacă mulţi ani până când aceste bariere confesionale vor cădea. André Malraux spunea „Secolul XXI va fi un secol religios sau nu va fi deloc”. Eu împărtăşesc a doua teză. Indiferent de prozelitismul mai mult decât agresiv al Bisericii Ortodoxe (vezi cazul României) dar şi catolice, de fundamentalismul şi radicalismul islamist, religiile tradiţionale îşi cântă prohodul. (…) Masoneria nu şi-a propus nici în trecut şi cu atât mai puţin nu îşi va propune nici în viitor să facă sau să desfacă guverne. Dar ea trebuie să îşi asume un anume activism social, în contextul în care România este lipsită de perspective, de orizonturi. Şi atunci, după modelul Clubului de la Roma, va trebui să constituim grupuri de lucru interdisciplinare pe o anumită tematică sau domeniu, care să elaboreze studii de impact, analize exhaustive, proiecte, să propună spre dezbatere publică politici de dezvoltare sectorială, direcţii, priorităţi şi programe naţionale.

Nota Razboi intru Cuvant:
Va reamintim de pe siteul nostru urmatoarele materiale, precum si acest dialog purtat prin comentarii cu cineva care se pretindea chiar mason:

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2008/08/02/masonul-declarat-radu-comanescu-avocatul-din-oficiu-al-lui-nicolae-corneanu/#comment-13517


Categorii

1. DIVERSE, Masonerie, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Masonul Remus Borza, Marele Orator al MARII LOJE NATIONALE din Romania, numit administrator judiciar al HIDROELECTRICA in dosarul INSOLVENTEI

  1. “Masoneria romana(…) inseamna(…)oameni de o probitate morala si profesionala desavarsita.”
    Cum pot fi considerati tradatorii intereselor parintilor, bunicilor, stramosilor lor, vanzatorii intereselor fratilor lor de neam si tara, responsabilii de saracirea incontinua si fara oprire a celor multi, oameni de probitate morala ???? LIMBA DE LEMN CU MULT MAI REA DECAT IN PERIOADA IN CARE LUMINA LOR ERA STINSA IN ROMANIA!
    Pentru ca, nu-i asa, dupa rod se vede pomul?

  2. Cata smerenie! Nici mai mult nici mai putin decat desavarsiti (toti). Sfinti, cu alte cuvinte. Dealtfel, nici nu se putea altcumva – prigoniti fiind de “prozelitismul mai mult decat agresiv al Bisericii Ortodoxe”, nu puteau ajunge decat pe cele mai inalte culmi ale iluminarii.

  3. Sfinţi, da’ cu semnul negativ în faţă, deoarece, după cum chiar mărturiseşte, ei se închină celui care încearcă să unifice religiile. După ce au pustiit lumea (măcar în partea ei de Est) cu ateismul comunist, acum vin şi-l dezavuează şi ne predică religia! Cea antichristică, de bună seamă!
    În ceea ce priveşte aparteneţa primului Patriarh la masonerie, eu am ceva dubii, deoarece, după cum afirmă cineva mai sus, pomul după roade se cunoaşte!
    În ceea ce priveşte Hidroelectrica, vai de mama ei, da’ parcă tot printr-un mason, A. Năstase, a început declinul ei, sau nu?

  4. Pingback: REGIMUL COLONEILOR IN TARA NIMANUI/ Legea Big Brother a intrat in vigoare/ Dreptatea si etica, ULTIMELE RAFINAMENTE ALE OLIGARHILOR SECURISTI/ Plagiatul si petrolul - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: BASESCU A FOST SUSPENDAT, DAR NU SE PREDA. EUROPA SI AMERICA FAC ZID IN JURUL SAU. Agentii minciunii si… cine conduce cu adevarat Romania? FARA ILUZII SI ALTERNATIVE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Hidroelectrica: DENUNTAREA CONTRACTELOR CU BAIETII DESTEPTI. Cel mai spectaculos si intrigant fenomen al economiei romanesti - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: UE, NOUA URSS, isi ascute “mecanismele de control”, CALCAND IN PICIOARE SUVERANITATEA ROMANIEI si impunandu-si executantul zelos: TRAIAN BASESCU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Proteste sindicale fata de scumpirea ucigasa a energiei: INDUSTRIA ROMANEASCA, DISTRUSA SISTEMATIC DE FMI SI UE/ MASONUL REMUS BORZA a dat afara de la Hidroelectrica pana si femeile aflate in concedii de maternitate! SADISMUL SOCIAL "COABITEAZA"
  9. Pingback: Coabitarea intru masonerie: REMUS BORZA, oficiantul MASONERIEI romanesti si jupanul Hidroelectrica – “SPONSOR GENEROS” al activistului antiortodox REMUS CERNEA si al notarului IOANA BASESCU, fiica presedintelui! - Recomandari
  10. Pingback: Remus Borza numit in Consiliul de Supraveghere al HIDROELECTRICA/ Avocatul mason vrea sa extinda “PURGATORIUL INSOLVENTEI” si la Complexele Energetice din Oltenia si Hunedoara, Posta Romana si CFR Marfa. Obiectivul: CONCEDIEREA OAMENILOR SI TR
  11. Apel CATRE PRESEDINTELE ROMANIEI

    În România lucrului bine făcut, mai sunt lucruri în picioare, dar în fața unui pluton de execuție care mai are de executat comanda finală. Dacă se dorește să nu pornim chiar de la zero în reconstrucție, în reindustrializare, vă rugăm, Domnule Președinte ales, să spuneți STOP și destructurării HIDROELECTRICII, și să retrageți comanda politică, incompetentă tehnic, aflată acum în mâna unei administrații judiciare, prea pricepută în toate domeniile (ca și cei ce au ”reușit” în privatizările care au alungat din țară milioane de muncitori calificați!) și cu rezultate… prea direcționate pentru comisionul imediat, cu riscul, niciodată asumat, asupra a ceea ce va urma. În cazul de față, elocventă este insolvența, după prima scoatere din insolvență, dată în rezolvarea aceleeași echipe, credem clientelară.
    Domnule Președinte, soarta hidroenergeticii românești depinde și de dumneavoastră. Vă rugăm, prin instituția pe care o veți prelua, să vă documentați asupra importanței acestui sector pentru funcționarea țării, asupra modului abuziv, necorelat, în care a fost reglementat, asupra organizării și funcționării structurii de administrare. Veți observa repede nenumăratele strategii din domeniul energetic încercate în anii din urmă, permanentele reorganizari structurale, schimbarea după culoarea politică a managementului. Se va observa poziționarea tuturor ”băieților deștepți” (nu doar din domeniul economic, ci mai ales bine poziționați în politica… de cumetrie!) pentru a folosi, în folos partizan, una din posibilele surse bugetare ale statului și a altor nenumărate oportunități – folosințele infrastructurii amenajărilor hidroenergetice, fiind multiple și uneori mai importante decât cea vizibilă : energia apelor – considerată foarte ieftină, dar vandabilă pe piață, de către alt licențiat, foarte profitabil. Mai mereu rezultatele eficienței și eficacității nu s-au evaluat prin sisteme coerente de indicatori care să surprindă totalitatea efectelor pozitive și a eforturilor. O evaluare superficială, speculativă – opacă la serviciile neevaluate și la regulile introduse, fără studii de impact! – au dus în Insolvență o activitate de incontestabilă utilitate publică. Numai pentru funcția ei de regulator în sistemul electroenergetic național este numită „perla coroanei”, iar pentru stocurile de apă ale marilor acumulări… ”cămara de vremuri grele”, pentru tranzitarea marilor viituri, „ocrotitoarea satelor și orașelor” etc.

    Vă rugăm să folosiți toate pârghiilie instituționale ce vă stau la dispoziție înainte ca în graba lor să nu ducă Hidroenergetica, prin administratorul HIDROELECTRICA, într-un stadiu în care să nu se mai poată interveni. Spuneți Stop!, înainte ca plutonul de execuție să pună… focul. Vă asigurăm de tot sprijinul nostru, nu vă cerem nimic altceva pentru acesta, doar consecvența în calea propusă de Dumneavoastră, pe care ne-am asumat-o cu bunăcredință.

    Dr. Ing Mihai Sporiș/Rm.Vâlcea (pensionar)

  12. In Romania lucrului bine facut demnitatea si moralitatea ar trebui sa fie pilonii de baza de la care se porneste orice constructie / reconstructie statala.
    Demnitatea si moralitatea …ambele reprezinta valori supreme ale omului, atitudine DEMNA si autoritate MORALA.Ambele ne lipsesc cu prisosinta de foarte multi zeci de ani, deoarece valorile unei natii au ajuns sa fie anihilate, amputate de-a dreptul de catre o gasca de politruci delicventi.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare