ARHIEPISCOPUL IERONIM, INTAI-STATATORUL BISERICII GRECIEI: L-am rugat pe Putin sa dezvolte relatiile dintre Grecia si Rusia. Tara noastra are mare nevoie

4-06-2012 1 minut Sublinieri

Arhiepiscopul Ieronim a acordat un interviu ziarului Tribuna in timpul vizitei sale in Rusi pe teme ce privesc intalnirea cu Vladimir Putin, Patriarhul Kirill, criza din Grecia si cooperarea celor doua biserici.

(…)

Care este impresia dvs dupa intalnirile cu presedintele Vladimir Putin si Patriarhul Kirill?

Intalnirea cu presedintele Putin a fost foarte importanta pentru noi. Este un lider serios care inspira incredere si siguranta. Avand oportunitatea sa discutam putin timp am atins diferite probleme. Am vorbit despre ortodoxie si despre problemele legate de situatia generala politica din Grecia. Am subliniat nevoia de cooperare. L-am rugat pe Putin sa gaseasca, in masura posibilitatilor, mijloace de dezvoltare a relatiilor dintre Grecia si Rusia. Tara noastra are mare nevoie de acest lucru. (…)

Alaturi de Biserica Greaca am urmarit cu neliniste prigoanele pe care le-au suferit clericii greci. Credeti ca aceste lucruri sunt doar pretexte pentru a pune presiune pe Biserica?

Este o exagerare. Este vorba despre un singur caz, desi important. Nu a existat o presiune exercitata asupra tuturor preotilor, ci asupra staretului manastirii Muntelui Athos, Arhimandritul Efrem. Totusi, acest lucru ne-a intristat pe toti. In Grecia, insa, autoritatea judecatoreasca este independenta si cazul respectiv, in prezent, este inca neincheiat. Am considerat ca e prudent sa sprijinim un frate preot, care este si o figura importanta, atunci cand se afla in dificultate.

(…) Ce zone de cooperare sunt prioritare pentru Biserica Greciei? Care au fost cele care au progresat in timpul vizitei?

Nevoia comunicarii intre popoare a existat in toate timpurile. In zilele noastre, insa, aceasta nevoie este imperativa. Mai ales comunicarea intre popoarele ortodoxe. Am discutat multe probleme cu Patriarhul Kirill si am ajuns la concluzia ca ar trebui sa regularizam comunicarea noastra si sa depunem eforturi comune pentru a intari ortodoxia.

Am pus bazele comunicarii spirituale si a relatiilor personale, dar nu sunt pierdute din vedere nici cele economice. Am vorbit cu Patriarhul despre unele chestiuni legate de proprietatile Bisericii Greciei. Un progres in aceasta zona ar ajuta Biserica Greciei ca institutie si ar fi de ajutor in combaterea crizei din Grecia.

Explicati, va rugam, in ce ar consta cooperarea aici?

Biserica Greciei se afla astazi intr-o situatie economica dificila, dar are un potential semnificativ prin proprietatile sale, pamanturi etc. Cautam oameni care ar putea sa dezvolte acest potential, aceste proprietati. Dar avem nevoie de oameni despre care sa avem garantia ca sunt de incredere. Nu suntem experti in acest domeniu si, astfel, am avea aceasta garantie daca ar veni din partea Patriarhiei Moscovei. (…)

traducere si adaptare razbointrucuvant

poze: http://www.mospat.ru/en/2012/05/24/news64335/

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, Grecia, Patriarhul Kirill, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “ARHIEPISCOPUL IERONIM, INTAI-STATATORUL BISERICII GRECIEI: L-am rugat pe Putin sa dezvolte relatiile dintre Grecia si Rusia. Tara noastra are mare nevoie

  1. Pingback: Romania inconjurata de flacari nematerialnice… deocamdata. CONSTIENTIZAM PE CE LUME TRAIM? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim l-a informat pe presedintele Greciei asupra vizitei la Moscova. Papoulias: PUTIN E UN PRIETEN RECUNOSCUT AL GRECIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: ARHIEPISCOPUL IERONIM al Greciei indeamna, implicit, pentru un vot DA la REFERENDUM. Relatari contradictorii din Muntele Athos: unii monahi il invoca pe SFANTUL PAISIE AGHIORITUL pentru un VOT DA, altii cer poporului grec sa VOTEZE NU | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: Actualizat – ARHIEPISCOPUL IERONIM al Greciei indeamna, implicit, pentru un vot DA la REFERENDUM. Relatari contradictorii din Muntele Athos: unii monahi il invoca pe SFANTUL PAISIE AGHIORITUL pentru un VOT DA, altii cer poporului grec sa VOTEZE NU |
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare