Agenda agresiva a lui Francois Hollande, presedintele Frantei: SECULARISM SI CASATORII HOMOSEXUALE/ MOSCOVA INTERZICE PARADA GAY in ciuda eurocratilor/ BISERICA BULGARIEI protesteaza fata de concertul satanistei LADY GAGA. Asteptam si Biserica Ortodoxa Romana… (Stiri familie)

25-05-2012 12 minute Sublinieri

Republica Moldova: LEGEA NEDISCRIMINARII, APROAPE DE ADOPTARE/ Prima casatorie gay in benzile desenate X-Men/ RECLAMELE “nerusinate” ale Carrefour cu Gina Pistol, INTERZISE IN SUCEAVA

6 mai 2012: victoria lui F. Hollande in alegerile prezidentiale este sarbatorita, la Bastilia, de numeroase grupari de militanti LGBT
  • Lifesitenews:

Primele declaratii ale noului presedinte al Frantei: pregatiti-va pentru secularism si casatorii intre homosexuali

Paris, 18 mai 2012 – Dezmembrarea familiei, atacuri asupra drepturilor parintesti si greutati pentru scolile religioase se prefigureaza pe scena politica franceza de cand François Hollande l-a inlocuit pe Nicolas Sarkozy ca presedinte al Frantei.

Procesul de stabilire a guvernului, precum si declaratiile inaugurale ale lui Hollande, arata clar ca alegerile ideologice au fost deja facute si ca este de asteptat ca ele sa fie implementate in viitorul apropiat. Ministrul pentru problemele legate de familie a facut deja cunoscut ca din toamna vor avea loc dezbateri pe tema unei legi care sa permita casatoriile intre homosexuali,  in cazul in care alegerile legislative din iunie vor arata o majoritate socialista, ceea ce este foarte probabil.

Prima aparitie publica a noului presedinte de dupa ceremonia oficiala de investire de la Palatul Elysée a fost in timpul unei vizite la gradinile Tuilerie. Acolo, presedintele a adus omagiile sale fondatorului sistemului scolar francez, Jules Ferry, al carui monument a fost ridicat in 1910 de catre Liga Educatiei. Este de mentionat ca aceasta Liga avea un caracter puternic secularist.

Momentul ales si simbolismul acestui prim act prezidential a fost perceput ca un indicator clar ca Hollande urmareste sa intareasca rolul statului in educatie si sa creasca controlul asupra a ceea ce a ramas din sectorul educatiei private.

In discursul sau in fata unor fosti ministri ai educatiei (toti membri ai partidului socialist), profesori si elevi, noul presedinte a folosit termeni militari pentru a-si exprima convingerile: “Scoala este arma justitiei. Este arma egalitatii republicane”. In mod clar aceste declaratii arata faptul ca presedintele considera scolile ca o arma pentru a forta “egalitatea” sau mai bine-zis “egalitarismul”.

Scoala, asa cum o vede François Hollande, este “centrul egalitatii”. “Egalitatea de sanse” in viziunea noului presedinte socialist inseamna o egalitate in care “singura modalitate de a te distinge este prin merit si efort personal. Genealogia, averea si sansa stabilesc ierarhii pe care scoala are misiunea, daca nu datoria, de a le corecta si chiar distruge”.

Este de notat ca François Hollande a facut in timpul discursului sau omisiuni interesante precum si schimbari ale textului redactat initial. El a omis cuvantul “talent” ca o masura legitima de distinctie intre scolari, schimband sensul frazei care initial declara ca “scoala are datoria daca nu a aboli, macar sa corecteze” alegand in schimb formularea mult mai agresiva prezentata mai sus.

Aceasta agenda care urmeaza a fi implementata intr-o tara unde regiuni vaste din suburbiile sarace ale multor orase importante sunt populate de minoritati etnice (multi fiind musulmani) si-a dovedit deja limitarile: in ultimele decenii nivelul de cultura generala a celor mai multi dintre absolventi a scazut constant, si aceasta intr-un sistem unde teoretic toti elevii de pana la 14 sau 15 ani urmeaza acelasi curriculum. In scolile publice, organizatiile profesorilor de stanga, precum si pedagogii progresisti au detinut puterea inca din 1968. Este clar ca François Hollande intentioneaza sa le creasca si mai mult influenta si si sa aboleasca chiar si cele cateva concesii facute in favoarea drepturilor parintilor de catre regimul Sarkozy. Acesta din urma a oferit familiilor putin mai multa libertate in a alege scoala publica la care sa-si trimita copii precum si fonduri de ajutorare a scolilor private finantate de stat.

Secularismul” este de asemenea un termen-cheie pentru scoala, dupa cum considera Hollande. El vede scolile ca un “centru de emancipare”, adica emanciparea fata de traditii si dogme in favoarea “libertatii  suverane a spiritului”, a ratiunii umane. Si a ratiunii distruse, mai precis, caci aceasta se intampla deja in scolile franceze finantate de stat, fie private fie publice, unde «whole reading» si alte aberatii pedagogice impiedica in mod eficient o mare parte dintre studenti sa citeasca si sa gandeasca in mod independent.

Acesta este o distantare puternica fata de scoala lui Jules Ferry care a format multe minti si inteligente, cu toate ca era in conflict deschis cu dogmele religioase.

De fapt, Jules Ferry a ramas in mintea lui François Hollande indeosebi pentru doua legi impuse de acesta: cea din 1881 care instituia educatia primara gratuita pentru toti copii si cea din 1882 care declara scoala ca fiind seculara si obligatorie. In acele timpuri, aceste legi au fost acompaniate de persecutia scolilor religioase si congregatiilor catolice de invatamant, multi practicanti religiosi fiind expulzati din Franta sau trimisi in exil.

In timpul anilor ce au urmat, parintilor le-au fost redate diferite libertati, iar astazi 20% dintre studenti urmeaza scoli private, in majoritate catolice, unde curriculum-ul este dictat de stat iar profesorii sunt instruiti si platiti tot de catre stat. Numai o mica parte dintre aceste scoli sunt complet independente, neprimind nici un fond de la stat insa oferind posibilitatea de rambursare a taxelor de pe urma donatiilor. Aceste rambursari se pare ca risca a fi oprite de catre regimul Hollande.

Republica Franceza considera de mult ca o educatie secularista reprezinta o modalitate eficienta de combatere a influentei familiei si a religiei. Primul discurs a lui Hollande pe acest subiect din care cuvintele “drepturile parintilor” si “libertate” au lipsit cu desavarsire a aratat in mod clar ca secularismul se intoarce in forta.

In ce priveste familliile, numirea lui Dominiques Bertinotti, o prietena apropiata a fostei partnere (concubine) a lui François Hollande, Ségolène Royal, ca ministru delegat in probleme legate de familie, a fost vazuta ca o insulta de catre cei ce apara familia franceza. Miercuri dimineata, aceasta a declarat intr-un interviu radiofonic la “France-Info” ca intentioneaza sa reduca deducerile fiscale asociate cu numarul de copii pentru familiile cu un venit mai ridicat. In opinia lui Dominiques Bertinotti aceasta masura ar ajuta la o crestere a ajutorului social oferit familiilor mai sarace in special la inceperea anului scolar. Insa acest lucru ar fi in opozitie cu traditia franceza de a compensa o fractiune din costurile aditionale pe care copii le aduc invariabil intr-o familie, oricare ar fi statutul social al acelei familii.

Bertinotti a mai promis si ca milita pentru legalizarea casatoriilor homosexuale, a adoptiilor de catre homosexuali precum si pentru redefinirea sensului legal al termenului de “familie” care trebuie sa includa nu numai tipul “clasic” (n.t. barbat/femeie) ci si cel in care exista un singur parinte, dar si cel homoparental. In aceste fel, toate tipurile de familie ar avea aceleasi drepturi si ar fi vazute in acelasi fel de catre societate, oricare ar fi modul lor de vietuire.

Bertinotti a mai subliniat ca intentioneaza sa mareasca capacitatea sistemului public de ingrijire a copilului si sa creasca numarul de copii de 2 si 3 ani aflati in scoli publice.

In ciuda amenintarilor din partea eurocratilor, primaria Moscovei interzice din nou parada homosexualilor.

 Moscova, 18 mai 2012 – Primaria Moscovei a refuzat pentru a saptea oara consecutiv sa autorizeze parada homosexualilor, sfidand astfel o decizie a Curtii europene pentru drepturile omului luata in 2010 si care a costat deja orasul cateva zeci de mii de dolari in amenzi.

Nikolai Alexeyev, un activist homosexual, a promis ca “va ataca luni decizia in instanta la tribunalul din Tverskoi” adaugand ca vom marsalui oricum”.

In anii precedenti, activistii homosexuali au ales sa sfideze interdictia de a marsalui, insa au fost repede arestati si dispersati de catre politie. Web-site-ul homosexual “Gay Russia” a anuntat ca primaria Moscovei a reactionat la cererea activistilor de a tine parada spunand ca “un astfel de mars ar cauza o reactie negativa in sanul societatii”.

In opinia cetatenilor, activitatile asociate cu discutii pe marginea relatiilor sexuale si care sunt tinute in spatii deschise si publice, constituie o provocare cauzand un rau moral in special copiilor si adolescentilor”, a tinut sa sublinieze primaria adaugand ca astfel de parade “insulta bunul simt moral si religios” al cetatenilor si portretizeaza “conditii abjecte si dezumanizante”.

Locatia propusa pentru desfasurarea paradei, a tinut sa mentioneze primaria este “in centrul istoric al Moscovei”, care este un loc favorit al copiilor si familiilor moscovite precum si al vizitatorilor. In acest context, desfasurarea paradei poate provoca reactii ilegale impotriva membrilor din partea unor persoane care nu impartasesc opiniile lor. Primaria a mai atras atentia ca daca astfel de demonstratii publice au loc in ciuda interdictiei, “participantii vor fi adusi in fata justitiei in maniera prescrisa de lege”.

Promisiunile facute de catre organizatorii marsului cum ca profanarile si nuditatea vor fi excluse, nu au convins autoritatile. Este de mentionat faptul ca paradele homosexualilor care au loc in lume, de cele mai multe ori implica scene de nuditate precum si gesturi si semne obscene, persiflarea religiei si acte publice simulate si chiar autentice de sodomie.

Atat primarul actual al Moscovei Sergei Sobyanin cat si predecesorul sau Yury Luzhkov s-au opus cu fermitate acestor parade inca de cand au fost propuse pentru intaia oara, acum sapte ani, iar Luzhkov le-a numit chiar “satanice”. De asemenea, liderii celor mai importante grupuri religioase din Rusia s-au opus acestor initiative. Totodata, o vasta majoritate a cetatenilor Rusiei se opune propagandei homosexuale.

Un sondaj de opinie din acest an realizat de VTsIOM a aratat ca 86% din 1600 de persoane din intreaga Rusie intervievate au declarat ca sustin interdictia relatiilor homosexuale. Un sondaj similar din 2010 a aratat ca 74% dintre rusi declara ca homosexualii sunt “complet imorali sau cu o moralitate destul de indoielnica” si cred ca homosexualitatea este o “deviatie mentala care nu permite distinctia intre moralitate si imoralitate”.

  • Doxologia:

[pr. Valentin Istrati] De ce Moscova refuză parada gay

Administraţia municipală a capitalei Rusiei a refuzat să permită desfăşurarea unei parade gay în centrul Moscovei, pentru al 7-lea an la rând, relatează portalul de ştiri Interfax-orthodox.com. Demonstraţia avea ca scop declarat să susţină toleranţa religioasă a minortăţilor sexuale şi să apere drepturile acestora, şi era planificată pentru 27 mai. Manifestaţia trebuia să aibă maxim 1000 de oameni.

Parada gay era estimată să aibă loc în aceeaşi zi cu abolirea acum 19 ani a unei legi care criminaliza sodomia în Rusia. În 2 mai, aflând că nu au dreptul să manifeste pe străzile Moscovei, homosexualii din Rusia au reclamat administraţia moscovită la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cerând 100 000 de euro compensaţii pentru daunele emoţionale.

Refuzul autorităţilor moscovite de a permite astfel de parade este perfect justificat. Dincolo de obscenitatea vădită a unei asemenea manifestări, care promovează anomalia, excesul, desfrânarea, libido-ul visceralist, pornografia, parada gay este o paradă absurdă, deoarece impune o imagine falsă a societăţii. Homosexualii nu mai sunt de mult condamnaţi pentru păcatul lor. Dorinţa lor de a organiza parade pe străzi, în ţinute provocatoare, are mai mult cu atragerea tinerilor şi copiilor în acest joc al perversiunii şi trendului. Afişarea agresivă a unei imoralităţi ridicate la nivel de stil de viaţă este în măsură să umilească imensa majoritate a oamenilor simpli şi credincioşi şi să provoace.

Autorităţile moscovite au argumentat refuzul lor cu lipsa de moralitate vizuală prezentă în alte parade gay, care pot fi văzute de copii, opoziţia majorităţii ruşilor unor asemenea atitudini, dar şi inutilitatea unor asemenea manifestaţii: dacă vatmanii de tramvai ar dori să manifeste în fiecare an, fără o ţintă anume, li s-ar da voie?

Din păcate curajul autorităţilor locale moscovite nu este urmat de primăriile unor capitale la fel de creştine. Frica de represalii media, confortul care autorizează agresiunea, ascultarea oarbă de instituţii ne-creştine auto-intitulate apărătorii moralităţii sau ai diversităţii, obsesia egalitaristă moştenită de pe vremea cozilor la pâine, dorinţa de potolire a foamei de obscenitate, toate acestea amuţesc cu bună ştiinţă credincioşia edilillor noştri, afişată insistent şi la fel de agresiv, mai ales în campanii electorale.

Biserica Bulgară este împotriva concertului la Sofia al solistei Lady Gaga

Biserica Ortodoxă Bulgară a arătat clar că dezaprobă concertul solistei pop Lady Gaga în Sofia. Concertul acesteia este programat pe 14 august în capitala bulgară şi se numeşte „Born this way”.

Episcopul Ioan, Vicar al Mitropoliei de Sofia a spus pentru media: „Ceea ce este păcătos nu trebuie promovat”, făcând referire la mesajele cântăreţei care promovează homosexualitatea, crima, violenţa, discriminarea, anomalia, visceralismul. Episcopul Ioan a menţionat că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare nu a discutat această temă în şedinţele sale, însă este probabil că va face acest lucru.

Cu trei ani în urmă, în 2009, Sfântul Sinod al Bisericii Bulgare a condamnat concertul pop al Madonnei în Sofia.

„Cunoaşteţi opinia noastră despre aceste lucruri. Fiecare persoană are creier şi trebuie să decidă pentru sine. Noi nu putem niciodată să fim de acord cu ceva care este dincolo de limitele puse de Dumnezeu ca principii religioase. De aceea Dumnezeu a lăsat bărbat şi femeie” a spus episcopul, adăugând că lumea este văzută ca o promovare a libertăţii, dar că libertatea este înţelească prost, ca robie a patimilor.

„Nu avem nimic cu oamenii înşişi, însă nu putem aproba alegerea lor. Fiecare are dreptul de a alege însă poartă responsabilitatea pentru această alegere. Ceea ce este păcătos, nu trebuie promovat în societatea noastră. Acest lucru este periculos” a spus ierarhul ortodox.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://theorthodoxchurch.info

  • Jurnal.md:

Adoptarea legii privind asigurarea egalității ar putea eșua; PL ezită

Adoptarea Legii privind asigurarea egalităţii ar putea eşua mâine în Parlament. Or, deputaţii liberali încă nu au adoptat o poziţie clară în privința proiectului, iar fără votul PL, documentul nu poate să devină lege.

Spre deosebire de colegii de alianță, deputații PLDM și PD au anunțat că vor susţine adoptarea legii. Liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, susține că nu sunt motive pentru a nu vota legea, iar liderul fracțiunii PD, Dumitru Diacov, afirmă că în situația în care s-a ținut cont de obiecţiile democraților, aceștia sunt gata să voteze. Liberalii însă răspund evaziv. Deputatul Valeriu Munteanu a menționat astăzi, după ședința Parlamentului, că PL o să studieze foarte atent prevederile legii și o să discute la nivel de comisii.

Deputații PL ar putea veni cu anumite condiții însă. Juristul Teo Cîrnaţ, care recent a părăsit rândurile PL, crede că liberalii ar putea cere mâine să fie scoasă din lege sintagma „orientare sexuală” și doar după asta să voteze. 

Atât legea cu privire la asigurarea egalităţii, cât şi cea care se referă la reorganizarea Centrului Anticorupţie, sunt incluse într-un supliment la ordinea de zi a şedinţei de mâine a Parlamentului. Cel mai probabil, legile vor fi votate în ambele lecturi, odată ce autorităţile centrale şi-au stabilit drept termen limită data de 25 mai.

Sârbu: Legea privind asigurarea egalității ne va face de râs în lume

Proiectul cu privire la asigurarea egalității nu aduce nimic nou în sistemul juridic în vederea apărării drepturilor oamenilor, consideră juristul PCRM, Sergiu Sârbu. „O mai mare prostie nici nu poate exista. Acelor persoane care se considerau discriminate, acest proiect nu le va ajuta cu nimic, doar se va ațâța o vrajbă în societate”, afirmă Sârbu.

Deputatul comunist consideră că, în prezent, există toate pârghiile legale de a lupta contra discriminării, inclusiv în câmpul muncii.  „Acest proiect trebuie înmortmântat cât mai repede să nu ne facă de râs în toată lumea, iar puterea trebuie doar sa respecte legislația în vigoare și nu va fi nicio discriminare”, conchide Sârbu.

Legea privind egalitatea de șanse va fi examinată în cadrul ședinței de mâine Parlamentului. Legea a fost aprobată ieri la Guvern și a fost din nou redenumită, din legea cu privire la egalitatea de șanse în legea cu privire la asigurarea egalității.

Prima căsătorie gay va avea loc în următorul volum din seria `X-Men`

Doi supereroi din seria “X-Men” vor renunţa pentru o zi la arme şi îşi vor pune verighetele, cu ocazia primei căsătorii gay din istoria benzilor desenate, ce va fi prezentată în următorul volum din această franciză de succes, care va fi lansat în luna iunie.

Reprezentanţii companiei Marvel au anunţat, marţi, că personajul Jean-Paul Beaubier, supranumit Northstar, un canadian cu ochi albaştri şi păr negru care poate să alerge şi să zboare cu viteze supraomeneşti, îl va cere în căsătorie pe iubitul său, Kye Jinadu, în următorul volum de benzi desenate din seria “X-Men”, denumit “Astonishing X-Men #50”, ce va fi pus în vânzare pe 23 mai, informează mediafax.ro cu referire la  Reuters.

“Universul Marvel a reflectat întotdeauna lumea în care trăim şi încercăm să ne asigurăm de faptul că personajele noastre, relaţiile dintre ele şi poveştile lor rămân ancorate în realitate“, a declarat Axel Alonso, editorul-şef al editurii Marvel. “Lucrăm la această poveste de mai bine de un an, pentru a ne asigura de faptul că nunta dintre Northstar şi Kyle respectă cu adevărat tradiţia Marvel de a prezenta «lumea de dincolo de fereastră»”.

Cei doi supereroi se vor căsători în următorul număr al revistei, “Astonishing X-Men #51”, ce va fi pus în vânzare pe 20 iunie, iar unii dintre comercianţii de benzi desenate vor organiza diverse petreceri – care au ca temă căsătoria – în acea zi.

Personajele Northstar şi Kyle formează un cuplu din 2009, dar reprezentanţii companiei Marvel nu le promit cititorilor că cei doi vor trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi. “Oare drumul lor spre căsătoria de la New York va fi liniştit sau există pericole ascunse după colţ?“, afirmă editorii de la Marvel, într-un comentariu care însoţeşte anunţul nupţial.

„Reclama cu Gina Pistol într-o poziție nerușinată ne revoltă foarte tare”, au scris sucevenii în reclamația depusă la Primărie. E orașul cel mai pudic din țară, pentru că aici a fost interzisă și reclama la Dedeman, cu mesajul „Soția ta are fantezii cu un instalator”.

O imagine în care frumoasa Gina Pistol face reclamă costumelor de baie dintr-un lanţ de hipermarketuri din România a fost cenzurată pe panourile publicitare din municipiul Suceava.

S-a constituit grupul cetățenilor „iubitori de moralitate publică”

Reclama foto în care vedeta Playboy apare doar în slipi şi sutien a fost acoperită cu folii albe, în urma mai multor reclamaţii făcute de mai mulţi suceveni care s-au autointitulat „Grupul de cetăţeni iubitori de moralitate publică”. Aceştia au depus reclamaţii vizând respectivele afişe publicitare cu Gina Pistol atât la sediul Primăriei Suceava, al Consiliului Judeţean, la Poliţia Municipiului Suceava, cât şi la bisericile din municipiul reşedinţă de judeţ.

„Terorizează vizualizarea copiilor, folosește femeia ca și obiect sexual”

Iată cum şi-au motivat ei reclamaţia: „Reclama cu Gina Pistol, dezbrăcată în proporţie de 90% şi într-o poziţie neruşinată, ne revoltă foarte tare. Acestea intră la categoria reclame cu conţinut obscen, sexual şi pornografic, care foloseşte femeia ca şi obiect sexual, terorizează vizualizarea copiilor, încalcă demnitatea umană, protecţia femeii şi atentează la moralitatea publică. Noi, cetăţenii iubitori de moralitate publică, vă promitem război deschis la asemenea apucături nebune, deoarece ne iubim copiii, soţiile şi familiile noastre, identitatea umană şi moralitatea publică”.

Membrii grupului au anunţat că vor veni în următoarea şedinţa a Consiliu Local Suceava, pentru a  le cere consilierilor şi primarului adoptarea unei hotărâri care să interzică reclamele imorale.

Reclama cu „soţia care are fantezii”, cenzurată şi ea

Tot la Suceava, în urmă cu mai mulţi ani, patru organizaţii creştine au făcut reclamaţii împotriva reclamelor stradale ale magazinului Dedeman prin care erau transmise mesaje de genul „Şi soţia ta are fantezii cu un instalator (zugrav, electrician, grădinar etc.) …. Vino la Dedeman să i le împlineşti”. Contestatarii au considerat reclamele respective indecente, iar primarul Ion Lungu le-a solicitat reprezentanţilor magazinului Dedeman să le înlocuiască  cu unele care „să îndeplinească limite minime de moralitate”. (…)

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 192, 22 mai 2012

Panou AFR la Cluj. AFR a instalat un panou de informare in municipiul Cluj, referitor la candidatura lui Peter Eckstein Kovacs la primaria municipiului. Eckstein Kovacs este un sustinator al homosexualilor, acum cativa ani el introducand in Parlament un proiect de lege pentru legalizarea “parteneriatelor” intre homosexuali, ca prima faza pentru legalizarea casatoriilor intre homosexuali (vezi panou).

Implicatiile relatiilor intime timpurii. Suntem din ce in ce mai obisnuiti sa auzim tot felul de specialisti care vorbesc senin despre tineri de ambele sexe care isi incep viata sexuala la 14 ani. Tendinta nu e de a-i descuraja, ci de a-i invata cum s-o faca „sigur”. Iata insa ca, dincolo de psihologii de carton de pe la radio-tv, studiile serioasa arata altceva: inceperea vietii sexuale sub 20 de ani comporta riscuri serioase pe termen lung (link).

Felicitari Irlandei. Liderii Bisericii Catolice din Irlanda au emis o proclamatie in care afirma pozitia biblica a casatoriei ca fiind uniunea intre un barbat si o femeie (link).

Norvegia abroga „biserica oficiala”. Norvegia a anuntat recent ca nu va mai recunoaste luteranismul ca religie de stat in Norvegia. A facut-o vreme de 400 de ani. Totusi, guvernul norvegian va continua sa o finanteze, asa cum finanteaza si alte culte religioase. Cu adevarat un eveniment istoric! (link)

Mentorul presedintelui Obama. Presedintele Obama are si el un mentor, un asa-numit “spiritual advisor,” un pastor din Florida. Inainte ca presedintele sa-si enunte public suportul fata de „casatoriile” homosexuale, s-a consultat cu acesta, care l-a sfatuit sa nu le sprijine. Presedintele i-a respins sfatul, afirmand, incredibil, ca pozitia lui se bazeaza pe invatarurile Scripturii care ne invata sa ne iubim aproapele (link).

Avort – SUA (Sondaj de opinie). 62% dintre americani se pronunta impotriva avortului si afirma ca ar trebui scos in afara legii in majoritatea circumstantelor. Procentul e remarcabil, avand in vedere ca decade la rand majoritatea americanilor erau pentru avort. Influenta feminismului se ofileste si pionierii miscarii avortiste fie au imbatranit, fie au murit (link).

Avort – SUA (Material audio). Joi, mai 18, au avut loc dezbateri in congresul SUA privind o initiativa legislativa care cauta sa interzica avortul in SUA, in majoritatea cazurilor, dupa 20 saptamani de sarcina. Motivul este ca medicii au stabilit ca la 20 de saptamani, copiii deja simt durerea. Printre persoanele care au dezbatut proiectul e un fost medic care zeci de ani a avortat copii. Devenit tata a 6 copii, de la o vreme s-a ingrozit de ce a facut si a devenit un promotor al drepturilor copiilor nenascuti. Comentariile lui, miscatoare, le aflati in materialul alaturat incepand cu minutul 7. Dezbaterile sunt in engleza (link).

Avort – Australia. Brisbane Times anunta ca un tata a 7 copii a fost condamnat la 8 luni de inchisoare pentru ca a refuzat sa plateasca amenzile primite in timpul protestelor facute de el impotriva avortului. Persoana in cauza a facut proteste vreme de 10 ani in fata clinicilor de avort din Brisbane, Queensland (link).

Secularism – Turcia. Oficial, Turcia e stat secular. Neoficial, insa, societatea turca se indreapta tot mai mult spre islamism si respinge valorile secularismului. Articolul alaturat, publicat pe 14 mai in The Atlantic, descrie deriva secularismului in Turcia si ascendenta conservatorismului musulman in scolile turce (link).

Romania – RUAM. Proiectul legislativ din Romanie de legalizare a surogatului (a mamelor purtatoare sau surogat) merge din rau in mai rau. Pe 15 mai, New York Times a publicat un articol despre pericolele implicate de acest concept, inclusiv acela al transmiterii bolilor incurabile prin donarea de sperma. Cu toate metodele moderne de depistare a bolilor, surogatul este o loterie, o ruleta si un risc (link).

Obama – Nu a tinut mult. Focul de paie pe care presedintele Obama l-a facut anuntandu-si sprijinul pentru casatoriile homosexuale nu a tinut mult. Sondajele de opinie indica ca va fi penalizat si din cauza aceasta la alegerile prezidentiale din noiembrie (link).

Pornografie. Recomandam pamfletul alaturat privind flagelul pornografiei si efectul ei asupra comportamentului uman (link).

Pornografia infantila. Tribunalul Suprem al statului New York a socat intreaga lume cand a emis, recent, o decizie care dezincrimineaza vizionarea de pornografie infantila online. Saptamana trecuta, insa, legislativul new-yorkez a demarat un proiect de lege pentru abrogarea deciziei tribunalului (link).

California – Din rau in mai rau. Visul californian se desira de la o zi la alta. Recent, deficitul bugetar a atins recordul de 16 miliarde de dolari, iar oamenii de afaceri americani claseaza California pe locul 50 intre statele americane privind climatul investitiilor. Iar saptamanile recente, legislativul californian a luat in dezbatere un proiect de lege care ar incrimina terapiile care ii ajuta pe acei homosexuali care vor sa devina heterosexuali (link).

Divort – Studiu. Familiile unde si sotul si sotia lucreaza au sanse reduse de divort, afirma un studiu recent emis un SUA (link).

CEDO – Libertate Religioasa. Saptamana trecuta, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a emis o decizie foarte favorabila Bisericii si libertatii religioase. A dat castig de cauza Bisericii Catolice spaniole dupa ce aceasta a refuzat sa reinnoiasca contractul de munca al unui preot care abandonase celibatul cerut de Biserica Catolica pentru functia detinuta de el. CEDO a declarat ca tribunalele seculare nu se pot amesteca in afacerile strict religioase si in legea canonica a bisericilor (link).

Va era dor de Marx? Romanilor parca incepe sa le fie dor de Karl Marx, cu toate ca doar acum o generatie au scapat de sub tirania invataturilor lui. E la moda in Europa contemporana sa fii de stanga si marxist. Iata insa un comentariu care reda textele sepecifice prin care Marx cerea si prezicea, nici mai mult nici mai putin decat abolirea familiei si a casatoriei. Motivul: ele perpetueaza exploatarea femeii de barbat! (link)

SUA – Declinul casatoriei. Recensamantul din 2010 arata ca pentru prima data in istoria SUA numarul gospodariilor intacte (adica barbat-femeie casatoriti) a scazut la mai putin de jumatate. Procentajul scade de la generatie la generatie (link).

Homosexualitate – Date statistice. Parteneriatele civile homosexuale, casatoriile homosexuale, parteneriatele domestice si alte forme legale de recunoastere a relatiilor homosexuale au fost legale, in diversele tari care le-au legiferat, incepand din 1989. Adica de peste 20 de ani sau o generatie de oameni. Ce indica datele statisticile? Nimic bun, afirma comentariul alaturat. Homosexualii nu se grabesc sa se “casatoreasca” sau sa oficieze relatii domestice unisex. In Norvegia, din 1993 incoace, doar 1.900 de perechi de homosexuali si-au legiferat relatiile, in comparatie cu 190.000 de cupluri heterosexuale. Asta inseamna 1%. In Suedia au fost inregistrate 1.526 de parteneriate homosexuale intre 1995 si 2002, in comparatie cu 280.000 de casatorii heterosexuale. In Olanda “casatoriile” homosexuale scad vertiginos. In 2001, cand au fost legalizate, 2.500 de perechi homosexuale s-au „casatorit”, scazand in fiecare an si ajungand la doar 1.100 in 2005. Rata divortului intre homosexuali insa e mult mai ridicata decat la cuplurile heterosexuale. In Norvegia, homosexualii barbati au o incidenta de divort cu 50% mai ridicata decat a cuplurilor heterosexuale, pe cand cele lesbiene una de 167% mai ridicata. Aceste studii indica ceea ce si noi, cei de la AFR, am afirmat de multi ani – casatoriile homosexuale sunt un moft, aidoma altor mode trecatoare, care mai devreme sau mai tarziu, va trece. Comentariul si statisticile, intitulat “The Gay Divorces” si publicat in National Review Online pe 15 mai, il aflati aici (link).

 


Categorii

Biserica Ortodoxa Bulgara, Cultura desfraului, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “Agenda agresiva a lui Francois Hollande, presedintele Frantei: SECULARISM SI CASATORII HOMOSEXUALE/ MOSCOVA INTERZICE PARADA GAY in ciuda eurocratilor/ BISERICA BULGARIEI protesteaza fata de concertul satanistei LADY GAGA. Asteptam si Biserica Ortodoxa Romana… (Stiri familie)

  1. Dupa cum se vede, la francezi, ca si la noi, ca si la altii, se arunca momeala mentinerii bunastarii la pachet cu lepadarea de Hristos.
    Dupa lepadare nimic nu se va rezolva ci, poate doar inrobirea sa fie mai mare. Si atunci lumea va fi pregatita sa accepte pe “izbavitor”.

  2. Pingback: Parlamentul European cere facilitarea CASATORIILOR HOMOSEXUALE/ In Moldova a fost votata LEGEA NEDISCRIMINARII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Strigator la cer!!!
    Tot!
    Nu mi se pare normal sa vad asemenea porcarii pe strada,nu mai vorbesc de acele benzi animalice desenate.
    Fara cuvinte!

  4. Mă gândesc la profesorii şcolilor religioase din Franţa… Dumnezeu să le dăruiască înţelepciunea şi curajul de a-L mărturisi!

  5. Rusine franta!
    Bravo Rusia(din nou)!
    Bravo Bulgaria!

  6. Cu aceste benzi desenate, chiar s-a trecut la ‘next level’. Ce deruta maxima o fi in capul copiilor amatori de actiune SF. Cred ca e un test. Cert e ca indivizii astia devin din ce in ce mai nesimtiti si agresivi.

    Parca si la noi vine coana Gaga. N-am auzit nici macar o vorba de protest, chiar daca numai de forma, aruncata de BOR sau Daniel.

    Cu atat mai mult cinste Bulgariei si Rusiei!

  7. Pingback: Cum lucreaza alianta intre EUROCRATI si lobby-ul homosexual. RAZBOIUL EUROPARLAMENTARILOR ROMANI IMPOTRIVA FAMILIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: MOSCOVA a interzis PARADELE GAY pentru 100 de ani - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Biserica Bulgariei condamna PARADA GAY - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Polonia: catolicii protesteaza impotriva CONCERTULUI MADONNEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. buna ziua
    n am stiut unde sa scriu si am ales aceasta rubrica
    este vorba de concertul lady gaga in bucuresti. as vrea sa stiu daca exista o petitie ori oameni care s au strans, o solidificare a crestinilor pentru a forma o miscare pentru ca acest concert sa nu aiba loc si in romania. un apel catre Patriarhie …ori ce este necesar ,va rog sa mi spuneti pentru a fi de folos. am citit articolul din familia ortodoxa si este mai mult decat graitor, este foarte bine detaliat. cred ca e bine sa avem un cuvant de spus. in alte parti oamenii isi pastreaza demnitatea de crestini, credinta, se feresc, ….Patriarhi ori Preafericiti indeamna oamenii ori pur si simplu ii informeaza iar la noi nimic. deci intrebarea este : Ce este de facut?
    va multumesc

  12. @diana:

    Deocamdata nu exista o petitie, insa daca raspandim articolul respectiv, daca punem in tema duhovnicii, daca atragem atentia pe internet, se va forma un curent de opinie.

  13. pai haideti sa punem, august bate la usa

  14. Pingback: LADY GAGA IN ROMANIA. “Marea Devianta” si REEDUCAREA prin show-biz a adolescentilor - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: FRANTA lui Hollande se pregateste sa INTERZICA termenii TATA si MAMA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: Impunerea casatoriilor homosexuale: “un pas catre STATUL FASCIST AL INTOLERANTEI” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: DESPRE HOMOSEXUALITATE CA PACAT SI BOALA cu Parintele Pantelimon Șușnea si Staretul Iustin Miron de la Oașa -
  18. Pingback: Azi, in Bucuresti, MARSUL GAYFEST - parada sodomiei/ OBIECTIVUL SECRET AL AGENDEI PENTRU DREPTURILE HOMOSEXUALILOR - LEGALIZAREA PEDOFILIEI?/ Biserica Bulgariei condamna parada gay. Biserica noastra tace si in acest an?/ "Revolutia familiala" in
  19. Pingback: FRANTA: sute de mii de protestatari CONTESTA CASATORIILE HOMOSEXUALE la Paris [VIDEO]. De aceasta data s-au folosit GAZE LACRIMOGENE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: Franta: SENATUL a votat amendamentul care introduce CASATORIA HOMOSEXUALA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare