update – Semnal foarte prost: ATEISTUL MILITANT REMUS CERNEA, CONSILIERUL PREMIERULUI PONTA

23-05-2012 1 minut Sublinieri


Mişcarea Verzilor – Democraţi Agrarieni este cooptată la guvernare de miercuri, în baza protocolului semnat cu USL în aprilie, iar preşedintele partidului, Remus Cernea, a fost numit consilier de stat în aparatul de lucru al premierului, se arată într-un comunicat al formaţiunii.

“Mişcarea Verzilor – Democraţi Agrarieni (MV-DA) este cooptată la guvernare începând de miercuri, 23 mai 2012, în baza protocolului de colaborare semnat cu Uniunea Social Liberală pe data de 7 aprilie 2012. Preşedintele partidului, Remus Cernea, a fost ieri numit consilier de stat pentru probleme de mediu şi pentru relaţia cu societatea civilă în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului“, se arată într-un comunicat de joi al formaţiunii, potrivit Mediafax.

“Am intrat într-o nouă etapă care poate duce MV-DA către accederea în Parlamentul României la alegerile din această toamnă”, se mai arată în documentul amintit.

Premierul Victor Ponta a semnat, miercuri, decizia de numire a liderului Mişcării Verzilor – Democraţi Agrarieni, Remus Cernea, în calitate de consilier de stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului.

Co-preşedintele Mişcării Verzilor Democraţi Agrarieni, Remus Cernea, fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare Liviu Harbuz şi fostul secretar de stat în Ministerul Finanţelor Eugen Teodorovici vor lucra ca şi consilieri de stat în aparatul propriu de lucru al primului-ministru. (…)

Nota noastra:

UPDATE: Un comentator a remarcat, pe buna dreptate, ca numirea lui Remus Cernea este o rasplata pentru colaborarile recente, in timpul carora s-a facut remarcat si micul agitator si entertainer al Pietii Universitatii, etapa de dupa protestele spontate, Claudiu Craciun, ulterior plecat din organizatie, cel putin formal. De aici si protocolul dintre USL si fantomatica MV-DA, care este prezentat, pe site-ul formatiunii, drept adevarata asociere la USL: http://remuscernea.ro/2012/05/un-nou-partid-intra-in-%e2%80%9cuniunea-social-liberala%e2%80%9d-%e2%80%9cmiscarea-verzilor-%e2%80%93-democrati-agrarieni%e2%80%9d/ Aflam, astfel, ca MV-DA spera ca acordul sa le dea sansa de a “obţine reprezentare politică în câteva dintre consiliile din Bucureşti şi din ţară la alegerile locale din 10 iunie 2012, şi, de asemenea, în parlament, la alegerile din toamnă. Pentru prima dată în acest secol verzii vor intra în Parlamentul României.”

Deci Ponta va dialoga cu societatea civila prin intermediul lui Remus Cernea. Oare cum va decurge un dialog cu Asociatia Pro Vita, de exemplu, sau cu AFR sau alte ONG-uri crestine? Cum va asigura impartialitatea ceruta de o astfel de postura oficiala un ateu militant? Cum se va implica si ce il va “consilia” pe premier sa faca in cazul unor proiecte legislative ca cel al consilierii ante-avort? Intrebari retorice…

***

Probabil dorinta de a fi in sincronie cu stanga occidentala, revitalizata acum de victoria socialistului Hollande la prezidentialele din Franta, l-a impins pe Victor Ponta la o decizie foarte-foarte proasta: cooptarea lui Remus Cernea, figura goala de continut, militant fara program ci doar cu idei putine si fixe (scoaterea Bisericii din spatiul public si scoli si impunerea “drepturilor gay” in legislatia autohtona), in ditamai rangul de consilier personal!

Nu gasim vreo noima a acestei decizii, din orice punct de vedere ar fi analizata. Nici macar vreo motivatie oportunista din spatele acestei decizii nu s-ar sustine. Remus Cernea nu a atras niciodata cine stie ce voturi, inclusiv din partea presupusului sau “electorat”, in ciuda mediatizarii disproportionate fata de importanta personajului si a faptului ca tot felul de snobi se declara adeptii sai la tv ca sa para destepti. …Domnu’ Ponta, cu ce ar putea sa va consilieze trancanitorul incult si agresiv Cernea, avid doar dupa propria imagine, in fata problemelor cu care se va confrunta Romania? Sau vreti sa pierdeti neaparat jumate de electoral cat ai zice “popă”? Poate, cine stie, veti castiga alegerile cu voturile ACCEPT, ASUR si cu LIKE-urile lui Cernea de pe facebook. Bonne chance!


Categorii

1. DIVERSE, Alerte, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “update – Semnal foarte prost: ATEISTUL MILITANT REMUS CERNEA, CONSILIERUL PREMIERULUI PONTA

  1. Semne bune anul are.
    Presedintele francez proaspat ales sustine casatoriile gay; citez de aici: “socialistul Hollande este sustinator al “casatoriei” gay si al unei forme de eutanasiere”.
    In trend micutul ponta isi alege consilier progay. Obama (cu “b” sau cu “s”, nu stiu cum se pronunta) de multicel a fost ales tocmai pentru aceeasi politica …
    Oare cand ne vom trezi? Nici cand va fi prea tarziu probabil ca nu o vom face.

  2. Ma iertati, dar mi se intoarce stomacul pe dos cand aud de personajul acesta. Eu cred ca si lui Ponta ii sta in gat, totusi, nu pot vedea o colaborare intre ei. Cineva l-a bagat in fata…

    Doamne, apara si pazeste!

  3. Acest individ (l-am mai urmarit si eu la cate-o emisiune, ca am satelit cu toate televiziunile din Romania) ca si o anumita doamna Bulai care apare frecvent si-si da cu parerea, sunt niste specimene “de frunte” ale creierelor spalate !

    Fiecare dintre noi, cetateni de rand sau persoane publice, avem idei bune, dar si idei gresite, ca asa e firea omeneasca, de dupa cadere, imperfecta.
    Dar intre a avea idei gresite, si a avea creierul spalat – apt sa primeasca orice idee impusa de “politica corecta”, ca pe vremuri cele impuse de “politica bolsevica”, este o mare diferenta.

    Sigur nu ma astept eu de la socialisti sa apere crestinismul, dar si sa-si puna consilier un creier spalat nu m-as fi asteptat. Sunt atatia oameni de valoare in Romania, care sunt dati sistematic la o parte, indiferent cine vine la putere.

    As readuce in memorie un slogan din Piata Universitatii (1990), cea adevarata, nu cea mimata : “Pacat, pacat de sangele varsat”!

  4. Hm, un alt Geoana care merge la “spa”. Astia sunt campioni in gafe. Adicatelea, inainte de alegeri, intr-o tara eminamente ortodoxa, tu pui un militant anti-biserica (si pro-gay) drept consilier personal. Nemaivorbind ca e totusi un tip sters, nu e nici un intelectual de elita, nici vreun Raed Arafat. Cine e Remus Cernea?? Si atunci nu ne mai miram ca a pus-o pe Rowana Plumb ministru. E clar atunci care sunt convingerile d-lui Ponta. Cam devreme a ales sa-si dea arama pe fata. Of… 🙁

  5. @adrian,

    vorba ta, Ponta alege sa fie in trend, sa nu fie mai prejos ca ceilalti presedinti. Daca trage unul de la varf un pârţ, musai sa il imite toti astia mici. Obedienta la extrem.

  6. @Mirela

    “…intr-o tara eminamente ortodoxa…”

    Ei, n-as zice sa bagam mana in foc. 🙂 Acuma iar o sa supar, dar cred ca ne cam “falim” cu o imagine, insa in duh….nu prea e chiar asa de ortodoxa tara toata.
    Dupa cum nici in vest nu prea sunt asa de “catolice” tarile toate sau in intregimea lor…

    Credinciosi sunt insa peste tot, si probabil ca rugaciunile lor tin tarile, asa cum sunt ele, pana cand Dumnezeu le/ne va Judeca !

    De multe ori mesajele mele sunt luate in nume de rau, pentru ca nici nu am prea mult timp ca sa-mi motives unele idei, dar eu nu sunt pentru asemenea generalizari la nivel de tara, popor, nici ale lucrurilor bune, si nici ale lucrurilor rele. Pentru ca noi judecam dupa aparente, dupa vorbe, imagini, pe cand Dumnezeu Judeca stiind ce este in inima si mintea fiecarui om.

    Nu poti sa spui ca ortodoxia este numai in est, indiferent de comportarea oamenilor, si satanismul este numai in vest, fara sa poti stii ce este in inima fiecarui om.

    Dumnezeu poate salva o tara si numai pentru rugaciunea unui singur credincios adevarat, dupa cum si poate pierde o tara in care o mie de farisei isi fac “datoria” dupa tipic….

    Ma iertati, daca am suparat.

  7. @Mirela:

    E clar atunci care sunt convingerile d-lui Ponta. Cam devreme a ales sa-si dea arama pe fata.

    Nu stim daca e vorba de convingeri, ne cam indoim, Ponta nu pare omul ideilor si doctrinelor. E un gest facut din ratiuni de imagine, cel mai probabil, insa prost inspirat chiar si din acest punct de vedere.

  8. Aveati alte asteptari?se pare ca da…

  9. @admin,

    da, sau asa (adica gafa)

    @Hrisanti,

    Ai dreptate, dar that was not the point :). Ideea e ca, cel putin la nivel declarativ, din sondaje, marea majoritate se declara ortodocsi credinciosi.

    Nu poti sa spui ca ortodoxia este numai in est, indiferent de comportarea oamenilor, si satanismul este numai in vest, fara sa poti stii ce este in inima fiecarui om.

    Aha, asta era problema… Atunci o sa spun ca Romania nu e majoritar ortodoxa, ca sa nu se simta cei din vest mai putin ortodocsi. Glumesc.

  10. @Nicu:

    Ce asteptari? E de …asteptat ca orice forta politica, indiferent de identitatea partinica, sa nu se asocieze cu astfel de figuri, nu doar de la Ponta sau altcineva.

    Sa ne iertati ca nu suntem toti la fel de profeti sau la fel de inteligenti, sa prevedem sau sa ne asteptam la toate cate se intampla 🙂

  11. @Nicu,

    Omul cat traieste spera.

  12. @Mirela

    “Ideea e ca, cel putin la nivel declarativ, din sondaje, marea majoritate se declara ortodocsi credinciosi”

    Declarativ, da, ai dreptate ! 🙂

    “Aha, asta era problema… Atunci o sa spun ca Romania nu e majoritar ortodoxa, ca sa nu se simta cei din vest mai putin ortodocsi. Glumesc.”

    Nu, nu e nicio problema :-), si nici nu cred ca emigrantii din Romania se simt mai putin ortoodcsi pentru ca traiesc in vestul european sau american..cei credinciosi sunt si raman asa, ba chiar construiesc ortodxia in vest :-)…

    Eu vorbeam doar de ridicolul generalizarilor, dar se pare ca nu e chip sa ma fac inteleasa :-)…asa ca abandonez discutia. Glumesc…

    Domnul sa fie cu tine !

  13. Ma gandesc la faptul ca ,pe un om “caldicel” precum acest Ponta putin il intereseaza orientarea religioasa a colaboratorilor sai.Tot ce il
    anima este “vantul” schimbarilor politice care adie dinspre Vest,cu care vrea sa tina pasul.Nu ma astept la cine stie ce lucruri marete din partea sa.

  14. DA!

    …”prost” semnal…!

  15. @admin, @nicu
    “Ce asteptari? E de …asteptat ca orice forta politica, indiferent de identitatea partinica, sa nu se asocieze cu astfel de figuri, nu doar de la Ponta sau altcineva.”
    Cred ca asteptarile trebuie sa vina de la Cel de Sus. Si nu de la idolii pe care ii vedem toata ziua pe stalpi prin oras sau la televizor.
    Asteptarile trebuie sa vina de la cei cu credinta in Dumnezeu. Avem demonstratia faptului ca si acestia, ca si toti care s-au perindat la conducerea politica din ’45 incoace, sunt tot o apa si-un pamant.
    Aici subscriu la comentariul lui Nicu.
    Asta am vrut sa spun in primul comentariu cu “oare cand ne vom trezi”.

  16. Logica este una simpla, cred eu. Remus Cernea este recompensat pentru serviciile aduse USL in orchestrarea manifestarilor “spontane” are “tinerilor” din Piatia Universitatii.

    Claudiu Craciun (recte, acest ins: http://www.antena3.ro/romania/tanar-roman-vocea-manifestantilor-din-piata-universitatii-la-bruxelles-vrem-sa-avem-incredere-in-politicieni-in-democratie-153802.html), cel care a alimentat serios, la nivel propagandistic (desi, in opinia mea, cam penibil) actiunile “celor din piata” a fost si poate inca mai este mana dreapta a lui Remus Cernea, anume vicepresedinte pe la Partidul (sau Miscarea, nu mai stiu cum ii spune exact) Verzilor.

    Desigur, intre cei doi au existat si anumite disensiuni de fatda dar, in esenta, lucrurile cred ca stau cam asa, si nu ar trebui sa ne surprinda daca il vom vedea si pe Claudiu Craciun cat de curand intr-o postura similara.

  17. Va rog sa nu o luati ca atac la persoana sau la acest site.
    Singurele lucruri pe care le mai citesc sunt aici. Nu ma mai uit la TV (de cativa ani, si acum cand trec pe langa un TV pornit simt venind dinspre el agresiune psihologica), nu citesc presa, nu ascult radioul. Ma bucur ca am ocazia de a citi articolele de aici si dezbaterile pe marginea lor. Singurele lucruri care mai pastreaza vie trairea spirituala.
    Ceea ce n-am inteles insa, a fost dezamagirea pe care am simtit-o vis-a-vis de noii oameni politici. Aceasta dezamagire presupune ca in ei a fost totusi pusa o speranta. Din pacate am fost instiintati de mult de cunoscuti duhovnici ortodocsi ca lucrurile vor merge din rau in mai rau. (Poate unul dintre ei sa fie chiar parintele Paisie Aghioritul).
    Nu am spus ca dormiti dusi, nu ma consider singurul trezit. Departe de mine aceste sentimente.
    Daca v-am gresit, Iertare!

  18. @adrian: asa-i, multi au spus, chiar si pe aici, ca Ponta incepe sa faca ceva si pentru popor. Asa asteapta romanii de milenii sa vina cineva sa faca ceva pentru ei si uite ca nu mai vine. Cine a fost sa vina si sa faca a venit si a facut, de acum mai vine doar la Judecata. Am o parere, suntem cam defazati ca popor. Caci avem si vorba aia: mintea romanului cea de pe urma…

  19. De cind s-a intors Ponta din America, a aparut si Remus Cernea pe linga el. Este clar ca i-a fost impus de acolo. Cu toata propaganda imensa facuta acestui individ, Remus Cernea nu atragea electorat. Atunci s-a gasit solutia introducerii lui in Guvern, chiar daca ca simplu consilier, pentru a fi repictat ca pragmatic si competent. Cineva din exterior (francmasoneria) il vrea pe acest neica nimeni in spatiul public, ignorind (in cel mai autentic stil bolsevic) existenta unui popor majoritar crestin.

  20. La prima miscare legislativa anticrestina sau pro-homosexuala singura alternativa , mai ales acum inainte de alegeri, este protestul in strada !

  21. @Lucian:

    Corecta observatie.

    Postul lui Cernea este inclusiv pe relatii cu societatea civila. A se vedea update-ul.

  22. Semnal foarte prost?!?!? Ba este un semnal foarte bun :), ca sa inteleaga si cei mai putin atenti la scena politica ce speta joasa este acest Victor Ponta. Personajul acesta, Remus, este de o stupiditate de neegalat, a se vedea clipurile de pe youtube si toate interventiile sale tv. E pur si simplu Mr. LOL.

  23. Pingback: ASUR contesta RECENSAMANTUL. Nu i-au iesit ATEISTII la numarat si crede ca sunt NEJUSTIFICAT de multi ORTODOCSI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Pingback: Alianta Familiilor din Romania, antrenata in propaganda neoprotestanta pro-ARD? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  25. Pingback: ALEGERILE DIN 9 DECEMBRIE. Sa mai votam? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. Pingback: Remus Cernea pregateste INITIATIVA LEGISLATIVA pentru STOPAREA FINANTARII Bisericii de la STAT - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Pingback: PROTESTE MASIVE PENTRU ROSIA MONTANA IN BUCURESTI SI ALTE ORASE [VIDEO+FOTO]. Propaganda iliesciano-minereasca a premierului PONTA; Iulian Iancu va conduce COMISIA PRIVIND RMGC - Recomandari
  28. Pingback: ASUR declanseaza din nou CAMPANIA ANTI-ORTODOXIE legata de ora de religie - Recomandari
  29. Pingback: BOLSEVICII DE IERI SI DE AZI. Cum recupereaza discursul COMUNIST despre Scoala si Biserica secularistii anticrestini ai zilelor noastre - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare