PUSTNICUL ONUFRIE nu va mai fi evacuat

9-05-2012 54 secunde Sublinieri


Călugărul Onufrie (foto) a fost declarat nevinovat de anchetatori, după ce Primăria Braşov şi Regia Autonomă a Pădurilor Kronstadt i-au făcut plângere penală la Parchet pentru „ocupare fără drept a unei porţiuni din fondul forestier naţional”.Mai exact, autorităţile s-au plâns că părintele şi al său schit din masivul Postăvarul, stau în calea pârtiei de schi amenajată în Poiana Braşov şi l-au somat să plece. Cum pustnicul s-a împotrivit, s-a ales cu plângere penală la Parchet. Anchetatorii l-au declarat însă nevinovat şi au dispus neînceperea urmăririi penale.

Pustnicul şi-a ridicat schitul, cu ajutorul credincioşilor şi a vechilor pădurari, care i-au adus bârnele şi scândurile necesare construcţiei, în urmă cu 19 ani, într-o poieniţă din coasta Pârtiei Sulinar.

Liniştea monahală i-a fost spulberată anul trecut, în toamnă, când, în urma lucrărilor de amenajare a domeniului schiabil, Regia Pădurilor Kronstadt a decis să demoleze orice construcţie ilegală ridicată pe Masivul Postăvarul. Circa 70 de obiective au fost luate la ochi de inginerii silvici, printre care şi schitul monahului Onufrie. În zadar a insistat călugărul la conducerea Kronstadt, arătând că însuşi Prea Sfinţia sa Visarion Răşinăreanu i-a sfinţit schitul. S-a dus chiar şi cu un avocat să negocieze existenţa schitului, dar prezenţa apărătorului nu a făcut decât să irite spiritele. Poziţia Regiei Pădurilor Kronstadt a fost argumentată prin prisma poziţionării construcţiei lângă Pârtia Sulinarul, de apropierea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) şi de câinii care s-au aciuat pe la chilia pustnicului. (…)


Categorii

1. DIVERSE, Preoti si duhovnici romani, PUSTNICI

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “PUSTNICUL ONUFRIE nu va mai fi evacuat

  1. Nu reiese de nicaieri ca nu va mai fi evacuat, ci doar ca: “Anchetatorii l-au declarat însă nevinovat şi au dispus neînceperea urmăririi penale”.

  2. “In lume necazuri veti avea;dar indrazniti.Eu am biruit lumea.”(Ioan,16;33.)
    Este dificil sa fii un adevarat crestin ortodox in ziua de azi.Deranjezi foarte tare pe “ceilalti”.

  3. @Un crestin ortodox
    Pustnicul Onufrie n-a vrut sa plece, primaria BV a facut plangere penala impotriva sa, dar instanta l-a declarat nevinovat si NUP.
    Adica poate sa ocupe in continuare schitul.
    F interesanta ar fi motivatia pe care si-a bazat instanta decizia 🙂

  4. @Florin M.

    Eu m-as bucura sa poata ramane acolo dar, asa cum am mai spus, nu reiese de nicaieri ca s-ar fi luat vre-o decizie in acest sens.

    Neinceperea urmaririi penale referitoare la impotrivirea pustnicului Onufrie, nu implica ramanerea lui acolo.

    Daca eu ocup abuziv un spatiu/teren al statului sau al unui privat si vine politia sa ma evacueze, iar eu ma impotrivesc, exista 2 posibilitati:

    1. Pe langa faptul ca sunt evacuat mi se mai face si dosar penal;

    2. Sunt iertat ca m-am impotrivit si sunt evacuat fara a mi se mai face dosar penal, hotarandu-se neinceperea urmaririi penale;

    Deci, deocamdata nu exista nici un temei legal sa credem ca pustnicul Onufrie nu va mai fi evacuat.

  5. Pingback: PUSTNICII ROMANIEI. “Intre Cer si pamant” (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Azi 23 Oct. am vizitat intamplator (nu stiam de existenta schitului, cu toate ca am fost de multe ori in zona) cand am participat la o tura MTB Schitul monahului Onofrie de pe Postăvaru, si schitul inca era acolo. Sper sa nu fie daramat cu toate ca stiu ca nu este ridicat legal. Sunt sigur ca nu poate deranja pe nimeni acolo unde este construit. Nu este vizibil din partie.
    Mai stiu ca acest pustnic coboara rar in oras, dar cand coboara nu foloseste o poteca turistica ci coboara pe un drum nemarcat si foarte accidentat. Stiu asta chiar de la el si chiar astazi am incercat si noi poteca lui. Puteti vedea cum arata aceasta poteca in poze:

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=408912105842428&set=a.408910625842576.95579.179539878779653&type=1&theater

    Sunt alte lucrari ilegale din punctul meu de vedere, lucrari care distrug iremediabil natura, dar se pare ca ele nu deranjeaza asa de mult ca acest schit. Cine umbla prin M-tii Fagaras, stie la ce ma refer.

    http://www.youtube.com/watch?v=Rjz2rrZsqD4

  7. Pingback: PUSTNICII NEVAZUTI AI BUCOVINEI/ Parintele Cleopa si parintele Ioanichie Balan despre pustnicii Romaniei [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Parintele Onufrie e valoare nationala, asa ca lasati-l acolo unde e, si mutati-va voi,daca va deranjeaza.Daca va pleca de acolo, tot locul va avea de pierdut.Oamenii stiu asta, si il apara, ca mai bine isi dau camasa de pe ei sau painea de pe masa, decat sa renunte la darurile spirituale pe care parintele le daruieste tuturor.Sa va lumineze Dumnezeu !

  9. AUTORITATI IMBECILE SI CORUPTE, LASATI PUSTINICII IN PACE!
    FITI FERICITI CA MAI AVEM PUSTNICI CARE SE ROAGA PENTRU NOI PACATOSII!!!!

  10. Lăsatil pe părinte in pace.Puterea este la DUMNEZEU nu la oameni în plus el nu este un răufăcător.el se roagă pt toată lumea,sunt atatea clădiri ridicate ilegal,atâția țigani care și-au ridicat imperii ilegal și tocmai mica căsuța a părintelui vs deranjeaza?Unde este dreptatea?Sa va fie rusine

  11. Daca l-ar fi evacuat pe Părintele pustic Onufrie, ar fi revoltă mare deoarece, mulți au ocupat samavolnic proprietășile altora de și-au construit vile somptuoase, fără nici un act doveditor. Acel loc mic din munți unde acest Parinte locuiește, este proprietatea Statului și este un loc nesemnficicativ pe lângă ce au furat alții..
    Felicit Autoritățile în drept, care i-au dat câștig de cauză Părintelui Onufrie iar pe cei răi voitori, Dumnezeu să le lumineze mintea și sufletul.
    Datorită pruncilor, animalelor, păsărilor și ale acestor Pustnici ne mai suportă Dumnezeu.

  12. Dumnezeu face dreptate!
    Este strigator la cer cum uritorii de Divinitate pot comite atitea atrocitati.
    Este o crima morala ce se intimpla cu acest pur si nevinovat suflet singur dar nebun dupa Hristos.
    El aduce bine locului.
    Fiti fericiti ca il aveti cu voi.
    Doamne lumineaza le mintea celor diabolici care traiesc doar pentru a face rau crestinilor ortododocsi.
    Sa ne traiesti Parinte. Roaga te pentru toti romanii si pentru pace in lume.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare