Clubul de la Roma: FARA UN GUVERN GLOBAL OMENIREA VA DISPAREA. Adunarea Generala a Clubului va avea loc in Bucuresti (octombrie 2012)

9-05-2012 3 minute Sublinieri


Omenirea poate ajunge în pragul extincţiei dacă nu îşi va schimba modul în care îşi concepe existenţa, se arată într-un studiu al Clublui de la Roma, întocmit de ecologistul norvegian Jorgen Randers. Solutia: “un sistem de guvernanţă care să aiba o viziune pe termen mult mai lung”.

Marea problemă a omenirii o constituie viziunile politice extrem de limitate ale liderilor actuali, spune studiul, care a fost lansat marti la Rotterdam. De aceea, “avem nevoie de un sistem de guvernanţă care să aiba o viziune pe termen mult mai lung”, se arată în studiu, care mai adaugă că procesul de adaptare al umanităţii la noile limitări impuse de planetă a început, însă răspunsul oamenilor poate fi prea lent.

Studiul nu precizează dacă şi în ce măsură actuala criză economică face parte din acest proces de adaptare, însă că viaţa noilor generaţii se va desfăşura în limite mult mai rigide decât a precedentelor poate fi garantat de numele care stau în spatele acestui raport şi al Clubului de la Roma, o organizaţie apropiată de Comisia Trilaterală şi Grupul Bilderberg.

Creat în 1968, Clubul de la Roma se descrie ca “un thinktank şi un centru pentru cercetare şi acţiune, de inovaţie şi iniţiativa. Este un grup oameni de ştiinţă, economişti, oameni de afaceri, înalţi funcţionari, şefi de state şi foşti şefi de state care a fost creat pentru a se adresa problemelor majore ale societăţii globale, deoarece actualele căi de acţiune sunt oprea înguste şi guvernele sunt prea compartimentate”.

Mugur Isărescu este membru al Clubului de la Roma, iar în 2012 Adunarea Generală va avea loc la Bucureşti, în octombrie. În 2010, membrii europeni ai Comisiei Trilaterale s-au întrunit la Bucureşti, sub patronajul lui Mugur Isărescu.

Studiul Clubului de la Roma lansat marţi mai arată:

-actualele economii dominante, în special SUA, vor stagna. Brazilia, Rusia, India, Africa de Sud şi alte zece state emergente vor creşte în următorii 40 de ani;
-în 2052 vor exista 3 miliarde de oameni care trăiesc în sărăcie;
-China va fi o poveste de succes, datorită abilităţii sale de acţiona;
-în 2042 populaţia planetei va atinge apogeul, pentru că fertilitatea în zonele urbane va fi în scădere;
-PIB-ul global va creşte mult mai încet decât ne aşteptăm, din cauza productivităţii tot mai mici din marile economii;
-emisiile de dioxid de carbon vor continua să crească şi vor duce la încălzirea atmosferei cu 2 grade Celsius în 2052
-este puţin probabil ca guvernele să ia măsurile necesare pentru a forţa pieţele să aloce mai mulţi bani pentru soluţiile economice nepoluante

“Trăim deja într-un mod care nu mai poate fi dus mai departe de alte generaţii fără schimbări radicale. Umanitatea a epuizat resursele planetei şi, în anumite cazuri, vom vedea colapsuri locale până în 2052. Emitem anual de două ori mai multe gaze cu efect de seră decât pot fi absorbite de pădurile şi oceanele lumii”, se arată în studiu.

Raportul “2052: O prognoză globală pentru următorii 40 de ani” este parte a unei campanii mai lungi a Clubului de la Roma care urmăreşte să stimuleze găsirea de soluţii pentru un viitor sustenabil, pornind de la ideile precedentului raport “Limitele creşterii”. Acesta din urmă a fost publicat de către Clubul de la Roma în 1972 şi a fost redactat de acelaşi Randers, alături de americanii Dennis Meadows şi Donella Meadows. Raportul lua în calcul variabile precum creşterea populaţiei, epuzizarea resurselor, industrializarea, poluarea, producerea alimentelor şi ajungea la concluzia colapsului umanităţii (probabilitate de 66%) sau la cea a stabilizării lumii (33%).

John Holdren, consilierul principal al lui Barack Obama pentru ştiinţă şi tehnologie este un adept al teoriilor lansate de Clubul de la Roma în anii 70. Înainte de numire, el a trebuit să precizeze în faţa Congresului SUA că nu a susţinut niciodată că statul trebuie să aibă un rol în determinarea numărului optim de locuitori al unui stat sau al planetei şi ca nu a susţinut niciodată ideea sterilizării forţate.

Legaturi:

*

***

***

***

*

A se revedea si:

Vezi si:


Categorii

1. DIVERSE, Masonerie, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?)

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

36 Commentarii la “Clubul de la Roma: FARA UN GUVERN GLOBAL OMENIREA VA DISPAREA. Adunarea Generala a Clubului va avea loc in Bucuresti (octombrie 2012)

  1. Club of Rome (Clubul de la Roma) (COR)

    (sursa: Florin Mătrescu – HOLOCAUSTUL ROŞU, Ed. IRECSON, Bucureşti, 2008, vol. I, p. 462-466 )

    – Denumirea sa nu are nimic comun cu oraşul Roma, Vaticanul, sau Biserica catolică. Ovin Demaris a calificat preocupările acestei organizaţii secrete drept o”afacere murdară” (Dirty Business), în spatele său stau “Comitetul celor 300″ (“Clubul” fiind considerat ca unul din instrumentele de lucru cele mai puternice ale acestuia) “Black Nobility” (în acest sens, unii atribuie ideea “Clubului” reginei luliana a Olandei) , “Marshall Fund” (vom reveni asupra lui) şi clanul Rockefeller care a şi donat, dealtfel, “Clubului” terenul unde-şi are sediul general (Bellago, Italia).

    – În fondarea sa în 1968, un rol major i se acordă lui Aurelio Peccei, cel mai vechi preşedinte al concernului Fiat (un multi-conglomerat gigantic, aflat în mâna Comitetului celor 300″), în care “Black Nobility” deţine cote importante din acţiuni şi profit (Ex. Agnellis şi alţii). Spre a-şi realiza “misiunea” Peccei a absolvit cursurile la “Tavistock Institute” (considerat “mama” institutelor de „spălat creierul” din lume, fondat cu sprijinul lordului Bertrand Russel, fratele lui Aldous Huxley, Kurt Levin şi Eric Trist), sub bagheta vestitului general maior John Rawlings Rees. Următorul pas în “finisarea” cunoştinţelor sale 1-a reprezentat “cartierul general al NATO” de unde Peccei a selecţionat oameni de primă mână; n-au lipsit, desigur, nici conexiunile cu celelalte organizaţii ale iluminaţilor, Bilderberg, Trilaterala etc.

    Componenţa “Clubului” este identică cu a unui grup internaţional aparţinând “Establishment”-ului, cu membri din 25 de ţări, înglobând între 50 şi 100 de persoane. Ei sunt oameni de ştiinţă, educatori, economişti, industriaşi etc., cu funcţii în guverne naţionale, sau asimilaţi deja de “guvernul internaţional” (“international civil servants”), mulţi dintre ei fiind membri ai CFR şi ai familiei Rockefeller.

    Obiectivele “Clubului din Roma” sunt de-a dreptul terifiante, între ele înscriindu-se:

    – Unificarea lumii şi constituirea unui “Guvern Mondial” format dintr-o elită (n.a. – masonă) care va acţiona asupra unui număr de “10 regiuni administrative” (numite astfel în cadrul unui raport al clubului, datat din 1973) care se află în stare de “flux” (adică cu graniţe deplasabile, ceea ce are ca efect conflicte etnice şi războaie aducătoare de bani bancherilor internaţionali ce finanţează confruntările şi vând armamentul părţilor beligerante şi, în al doilea rând, contribuie substanţial la reducerea populaţiei; în sfârşit, introduce în capul oamenilor ideea că naţionalismul şi patriotismul sunt cauza tuturor relelor, inclusiv a războaielor, făcându-i tot mai apţi să renunţe la suveranitatea naţională şi să accepte „noua ordine” şi „guvernul mondial”, aducătoare de pace!), în 1973 se chemau “regate” (Kingsdoms), denumire ce ulterior a dispărut, revenindu-se la “regiuni”. In teribila lucrare a lui Gary Kah, este redată harta lumii cu cele 10 regiuni concepute de “Clubul de la Roma”, în cadrul cărora Rusia poartă numărul 5, având înglobate între noile ei fruntarii România şi toate celelalte ţări ex-socialiste satelite.

    – Funcţionând ca gigantica socialist-iluministă “Think-Tank” şi beneficiind de activitatea unora dintre cei mai buni cercetători din lume, Clubul de la Roma îşi propune să realizeze o “conştiinţă globală” cu o “biserică unică” într-o “comunitate globală”, în care fiecare individ să-şi dea seama că: “unitatea de bază a cooperării umane şi a supravieţuirii s-a mutai de la nivel naţional la nivel global” (scrie “Comitetul executiv al Clubului la pag. 147 a lucrării sale, “Mankind at trie Turning Point” – “Omenirea la răscruce”-). Din aceeaşi sursă aflăm de asemenea, că ţelul final este “schimbarea fundamentală… în distribuirea averii şi venitului, deoarece distribuirea averii şi a venitului nu se va mai face pe baza liberului schimb, când producătorul îşi vinde munca şi produsele la preţul pieţii şi este plătit după cât valorează oferta lui pe piaţa liberă, „noua ordine mondială” prevede ca omul să fie sclavul total şi perpetuu al „guvernului mondial” care-i cere maximum de efort şi, în schimb, îl hrăneşte, îl îmbracă, îl cazează, câtă vreme este producător, după care urmează euthanasia, (adică suprimarea lui blândă) (n.a. – dând “naţionalismul” în mâna aşa-ziselor partide extremiste, în realitate creaţii ale regimurilor comuniste repomădate şi socializate, la comanda “mondialiştilor, în sânul populaţiei apar repulsie şi reticenţă pentru aceste valori, acestea aruncându-o imediat, sau cândva, în braţele ”mondialiştilor”).

    – Noua religie, cu elemente satanice şi oculte, va fi cea a “erei noi” (New age) în care se vorbeşte de “noosferă”, adică “intelectul colectiv”; noosfera poate fi găsită în scrierile oculte ale lui Pierre Theilhard de Chardin, care se pare că au influenţat foarte mult religia “erei noi”(1103),

    – Un scop important şi nedisimulat urmăreşte să frâneze dezvoltarea industrială şi cercetarea ştiinţifică, în special în SUA, distrugând-o în economie şi agricultură, în acest sens, la conferinţa Clubului, din 1980 (imediat după victoria în alegeri a lui Reagan, preşedinte nemason şi neagreat de mondialişti), la Washington DC, plecându-se de la cartea lui Sir Bertrand Russel (“The Impact of Science on Society”, sau în româneşte “Impactul ştiinţei cu societatea”) s-a formulat un plan concret de “control al activităţilor internaţionale ale SUA.

    – La aceeaşi conferinţă s-a mai discutat anularea politicii conservatoare a lui Reagan, prin “radicalizarea” (socializarea) partidului democrat; în acest sens, la aceeaşi întâlnire a fost prezent Anthony Wedgewood Benn, şeful socialiştilor britanici, un strateg al “Fabian- Society” şi un adept al “războiului între clase” (n.a. – în formularea cunoscută nouă ca “lupta de clasă”). O lună mai târziu, tot în Washington, s-au întâlnit aceiaşi oameni, la care s-au adăugat invitaţii, ajungându-se la 2.000 de participanţi, având şi persoane venite din partea grupului “Heritage-Foundation” (finanţat de magnatul berii, Joseph Coors). Această fundaţie a avut ca protagonişti pe şir Peters Vickers şi Alfred Milner (membri ai “mesei rotunde”), Willy Brandt (evreu sefard, alias Herbert Ernst Karl Frahm, unul dintre cei mai importanţi oameni de contact ai KGB-ului în Europa, descendent al unei familii de evrei sefarzi din Lubeck), Olof Palme (cu antecedente de producător porno, dar membru al Comitetului celor 300), Franşois Mitterand (şi el membru al „Comitetului celor 300″), Philip Agee (ex-agent CIA şi membru al aceluiaşi comitet), Bettino Craxi (şeful socialiştilor italieni, arestat de câţiva ani pentru corupţie, legături cu mafia şi loja P2), Michael Harrington (de la “Institutul de studii social-democratice din Washington”), necunoscutul la acea vreme, Felipe Gonzales (devenit ulterior primul-ministru al Spaniei şi şeful socialiştilor spanioli), Jerry Rifkin (evreu, ministru de Externe al Angliei, în guvernul conservator ce 1-a precedat pe Tonny Blaire, actualul prim-ministru laburist), Gar Apelrovich (reprezentând cel mai mare institut de studii socialiste din SUA “Institute for Policy Studies”), socialistul american Ron Dellums (din California), Gloria Steinham (organizatoarea “Mişcării libertăţii femeilor” din SUA, vizitată în urmă cu ani de zile de comunista evreică Kollontay, agentă sionistă şi a Comminternului). Remarcabil este că reprezentanţii “Internaţionalei socialiste”, ca Brandt, Palme şi Benn, aveau întâlniri zilnice cu reprezentanţii lui “State Departament” (Cyrus Vance, Henry Kissinger), la o adunare ce s-a autodenumit “înmormântarea Statelor Unite” (n.a. – în capitala SUA, 2.000 de complotişti internaţionali, de conivenţă cu trădători din “Establishment”, conlucrau la ruinarea Americii, sub ochii binevoitori ai serviciilor secrete americane!! Dovadă peremptorie a formidabilei infiltrări a iluminaţilor!!). La adunarea următoare, din Lucatti (Veneţia), delegatul Michael Harrington (prezent şi la Washington) îl cita astfel pe Willy Brandt: “Willy Brandt doreşte prăbuşirea sistemului social în Europa, ceea ce va antrena după sine acelaşi lucru în SUA”. Prin activitatea iluminaţilor, SUA este oricum din punct de vedere social distrusă, cu un moral şi un spirit al esteticii degradate, într-un cuvânt, în decădere; trebuie dată numai lovitura de graţie, în planul “Clubului de la Roma” intrau chiar de atunci măsuri de destabilizare financiară a SUA: dobânzi variabile, dobânzi ridicate pentru împrumuturile contractate de Guvernul American la FED (Federal Reserve Bank); s-au mai propus, în acelaşi scop al destabilizării sociale, stimularea şi declanşarea conflictelor (până la războaie civile) rasiale şi între clase (n.a. -luptele de stradă devastatoare din California din urmă cu câţiva ani se plasează, cu siguranţă, între aceste acte de provocare şi înscenare).

    – Depopularea marilor oraşe (în special din cele supraindustrializate din America de Nord) şi dislocarea populaţiei în zonele agricole, vizând scăderea forţei de muncă oferită şi necesare industriei.

    – Un aspect terifiant în activitatea “Clubului” este “programul de asanare rasială” (Rassensanieraufsprogramm), cuplat cu reducerea la circa 2,5 miliarde de oameni a populaţiei globului, ceea ce va permite prezervarea unei elite şi a unei mase de executanţi educate în spiritul “noii ordini” (n.a. – inutil de relevat caracterul rasist şi fascist al acestor “teze”). In acest scop, mas media trebuie să întreţină isteria “suprapopulaţiei pământului”, ca şi a “crizei energetice” (n.a. – prezentată, fals, ca insurmontabilă), pentru a justifica necesitatea măsurilor, punitive şi asasine, recomandate de acest “club”, în acest sens, Aurelio Peccei, fondatorul “Clubului” se exprimă foarte clar la adunarea COR din martie 1982 de la Paris: “Oamenii sunt ca insectele, se reproduc prea mult. Timpul este propice ca, întregul concept al naţiunilor care conduce către cultura mondială, să fie pus în discuţie. Credinţa creştină formează oameni mândri şi o societate de vânzători care nu produc altceva decât o cultură moartă, muzică clasică şi munţi de hârtie.
    Imaginea COR este de oameni tot mai puţini, consumând tot mai puţin şi cărora le sunt necesare tot mai puţine lucruri, indiferent în ce anume situaţie sunt” .(n.a. – indiferent de situaţia socială şi de nevoile fiecăruia). La subcapitolul dedicat scopurilor Masoneriei, vom da detalii asupra metodelor recomandate pentru reducerea “consumatorilor inutili”, spre beneficiul acelui 5%, constituit din elita profitoare. Oricum, pentru vremurile contemporane, campionii “reţetelor” de eutanasie în discuţiile şi conferinţele masonice pe această temă au fost şi vor fi membri COR. “Credibilitatea” lor nu mai este contestată de nimeni, de când, în “palmaresul” lor şi-au înscris:
    înlăturarea lui Nixon (folosind organele lor de şoc din presă, ce le aparţin, Washington Post şi New York Times), eficienţa în începutul “erodării” Japoniei (prin societatea deschisă de Rockefeller “Japan Geselschaft” şi Suntory Stiftung”, prin mijloacele “indirecte” cu sorginte din vremea generalului Douglas Mc Arthur, cum ar fi îndoctrinarea cu idealuri socialiste şi democratice), schimbări culturale (în detrimentul tradiţionalului), acţiunile conduse de doi absolvenţi ai lui „Tavistock institute” şi fanatici ai COR, Danieli Bell şi Daniel Yankelovich, răspândirea “Church of SatanT, consumul de droguri, sexul excesiv şi tolerarea până la apologie a homosexualităţii).

    Cel mai “convingător” argument amintit deja este însă cel rezumac in rândurile ce urmează(1158>: Despre COR s-a turnat în urmă cu câţiva ani un film cvasidocumentar, interzis spre difuzare şi din care s-au mai păstrat vreo 5 copii (videocasete). Acest film, “The Club of Rome” descrie explicit efectele criminale ale măsurilor recomandate de grupul ce stă în spatele acestui club. Toate persoanele, începând cu cei prezenţi la munca de filmare sau având vreo conexiune oarecare cu producerea acestui film (inclusiv personalul necalificat, de serviciu, al studioului de filmare) au fost – după încercarea de a-1 da publicităţii – omorâţi până la unul. în tălmăcne românească: “Noi nu doar vorbim, ci şi facem”. Cu toată sinceritatea, şi din modesta noastră convingere, îi credem, din toată inima!

    În final, o listă incompletă a membrilor clubului în care, în afară ar europeanul (decedat) Willy Brandt, figurează, probabil cu un anumit tâlc, numai americani:William Whispinger (Asociaţia Internaţională a maşiniştilor), Şir Peter Vickers Hali, Stuart Butler şi Steven Hessler (toţi trei de la “Heritage Fondation), Lane Kirkland (preşedinte AFL-CIO), Irwin Suall (MI6), Roy Maras Cohn (ex-consilier al lui Mc Carthy), Henry Kissinger, Richard Falk (Princetown University), Douglas Frazier (Asociaţia producătorilor de automobile), Max Fisher (United Brands Fruits Company), Averill Harrimann (intim al familiei Rockefeller), Jean Kirkpatrick (ex-ambasador al SUA la ONU), Elmo Zumwalt (Admirai, US-Nav\ , Michael Novak (American Entreprise Institute), Cyrus Vance (ex-secretar de stat), April Glaspie (ex-ambasador în Irak), Milton Friedman (economis: Paul Volcker (FRB), Gerald Ford (ex-preşedinte SUA), Charles Percy (senator), Raymond Matthuis (senator), Michael Harrington (membru al “Fabian Society” de culoare socialistă), Samuel Huntington (şeful planului de distrugere a naţiunilor), Clairborne Pell (senator), Patrick Leahy (senator).

  2. Nu inteleg in articol de ce veni vorba de Holdren, dar iata ce scria Holdren intr-o carte din anii ’70: “unele tari au atata populatie incat ar trebui sa le triem; ar trebui sa nu le mai dam deloc nici un ajutor, nici credit, nici mancare; India si Bangladesh se aflau pe lista de “triaj” a lui Holdren; ideea ca tari intregi trebuie “exterminate” il pune pe Holdren deasupra lui Hitler, Stalin si Mao in privinta crimelor pe care ar fi dispus sa le puna in aplicare daca ar avea posibilitatea sa le puna in aplicare;

    Despre el si clubul de la Roma va recomand o analiza a lui Webster Tarpley:

    http://www.lumeaincriza.info/1545/ecoscience-planul-elitelor-pentru-exterminarea-populatiei/

  3. Magarul moare de batran si prostul/unii de grija satului/omenirii.

  4. Solutia: “un sistem de guvernanţă care să aiba o viziune pe termen mult mai lung” – IISUS: “Nu vă îngrijiţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei.”
    (Matei 6,34)

  5. Membrii The Romanian Association for the Club of Rome

    President
    Mugur Isarescu

    Vice Presidents
    Mircea Malitza
    Virgiliu N. Constantinescu
    Nicolae Danila
    Petru Rares
    Teodor Melescanu
    Sergiu Celac

    Secretary General
    Calin Georgescu

    Executive Director
    Mugur Tolici

    Number of members: 80

    Members

    ALBU LUCIAN-LIVIU
    ALEXANDRESCU VALENTIN
    ANDREESCU BOGDAN
    ANDRONESCU ECATERINA
    ANTON ANTON
    BARBU DANIEL
    BIRZEA CEZAR
    BOSTINA CONSTANTIN
    BULIGA GHEORGHE
    BUZATU RAZVAN
    CELAC SERGIU
    CHEBELEU TRAIAN
    CODITA CORNEL
    COLCEAG FLORIAN
    CONSTANTINESCU EMIL
    CONSTANTINESCU VIRGILIU
    COSEA MIRCEA
    CRETU OCTAVIAN
    DAIANU DANIEL
    DANILA NICOLAE
    DIJMARESCU EUGEN
    ECOBESCU NICOLAE
    ENE ALEXANDRU
    FRANC VALERIU
    GEORGESCU CALIN
    GHEORGHIU IOAN DAN
    GHETEA RADU GRATIAN
    GIURESCU DINU
    GOMOIU TRAIAN
    GRUMAZ ALEXANDRU
    HAIDUC IONEL
    HERA CRISTIAN
    HUREZEANU EMIL
    ILIESCU ION
    IOSIFESCU MARIUS
    ISARESCU MUGUR
    LAZEA VALENTIN
    LECA AURELIU
    MALITA MIRCEA
    MARCUS SOLOM0N
    MARGA ANDREI
    MELESCANU TEODOR
    MELESCANU RADU
    MICU NICOLAE
    MIHAESCU ANA MARIA
    MIHAILESCU ION
    MIRCEA VIRGINIA
    MIRONOV ALEXANDRU
    MOLDOVAN ROXANA
    MORARIU OCTAVIAN
    NEGRITOIU MISU
    NEGUT SILVIU
    NICULESCU ALEXANDRU
    NICULESCU GABRIEL
    PAMBUCCIAN VARUJAN
    PANIN NICOLAE
    PASCU IOAN MIRCEA
    PAUNA CATALIN
    POP NAPOLEON
    POPA CRISTIAN
    POPESCU DAN DUMITRU
    PRICOPIE REMUS
    PURICA IONUT
    RADUT RADU CRISTIAN
    RARES PETRU
    ROMAN PETRE
    RUS IOAN
    SADLAK JAN
    SALA MARIUS
    SANDI ANA-MARIA
    SECARES VASILE
    SERBANESCU ILIE
    STOENESCU VIRGIL
    TEODORESCU GELU
    TIRIAC ION
    TOLICI MUGUR
    TUDOR GABRIELA
    VADINEANU ANGHELUTA
    VASILESCU ADRIAN
    VOICULESCU DAN

  6. Atentie maxima la Calin Georgescu, care se pare ca are in agenda infiltrarea prin “sponsorizare” si infuzie de idei a mediului intelectualitatii ortodoxe romanesti.
    (Calin Georgescu (director executiv IPID) director executiv al Centrului National pentru Dezvoltare Durabila, secretar general al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma. A coordonat realizarea Strategiilor Nationale de Dezvoltare Durabila din 1999 si 2008.)

    Domnul Calin Georgescu este uns cu toate alifiile, “profet” precum Roubini, raportor la ONU, full member in Club of Rome, pretendent pentru prim-ministru. E usor sa “profetesti” ce sefii mondialisti, masoni talmudisti, se straduiesc sa implineasca.

  7. Calin Georgescu, full member in Club of Rome
    http://www.clubofrome.org/?p=748

  8. Oamenii acestia or sti cui slujesc?
    Nu de alta dar macar unii dintre ei au conexiuni directe cu Biserica. A se vedea Florin Georgescu care este membru in consiliul parohial al unei biserici din Buc.
    Cum se impaca lucrurile si cum de nu striga constiinta?

    http://www.clubofrome.ro/arcor/aboutus.php

  9. @Mircea Puscasu

    Nadajduiesc ca Domnul Hristos sa nu faca “liste” cu numele si pacatele noastre.
    Ceea ce propuneti dvs este o condamnarea, a priori, a unor oameni, uitand ca pana in ultima zi a vietii orice om are sansa de a se pocaii !

    Putem sa combatem anumite idei, dar a da (si accepta) liste cu nume intr-un spatiu public, mi se pare gresit din punct de vedere crestin….

  10. @Hrisanti:

    Totusi Mircea Puscasu nu i-a osandit la iad sau nu le-a oprit dreptul la mantuire, daca o vor, ci a aratat doar ca fac parte din Clubul de la Roma, avand deci anumite idei despre cum trebuie lumea guvernata.

  11. @admin

    Off, iertati-ma, eu stiam ca un crestin nu arata cu degetul decat spre el insusi…

  12. @Hrisanti:

    Deci sa inteleg ca atunci cand scrii numele lui Hollande si arati ca sustine gay rights te afli in contrazicere flagranta?

    Atentie, rog concentrare: nu e vorba de pacatele personale ale celor in discutie, ci despre apartenenta organizationala si despre conceptia politica ce este implicata!

    E clar acum?

    Una-i una alta-i alta!

    Hollande sustine gay rights pentru ca e socialist, apartine Partidului Socialist, organizatiei ca atare.

    Isarescu sustine anumite politici economice globaliste pentru ca aparinte Clubului de la Roma si Comisiei Trilaterale.

  13. @admin

    “Deci sa inteleg ca atunci cand scrii numele lui Hollande si arati ca sustine gay rights te afli in contrazicere flagranta?”

    Hollande va fi presedintele unei tari. Va reprezenta o tara si un popor care nu are neaparat 100% ideile lui…

    Nu este cazul lui Isarescu sau al altora de pe lista.. 🙂

    Nu contest raspunderea fiecaruia in fata lui Dumnezeu pentru viata, ideile personale.
    Contestam doar ideea de a face “liste nominale”, ca nici noua nu ne convine sa fim listati pentru convingerile noastre religioase/politice…

    Sa nu facem altora, ceea ce nu dorim sa ni se faca..

  14. @Hrisanti:

    Adevarul e ca am facut o mare nedreptate lui Isarescu pentru ca am aratat ca apartine Clubului de la Roma.

    E ridicol. 🙂

  15. Iata ce spune Asociatia Romana pentru Clubul de la Roma (ARCoR) despre ea insasi:

    “ARCoR

    Asociatia Romana pentru Clubul de la Roma (ARCoR) se constituie ca o asociatie neguvernamentala si apolitica. Scopul Asociatiei este in concordanta cu cel asumat de Clubul de la Roma (CoR), si exprima preocuparea acestuia pentru viitorul omenirii bazandu-se pe conceptele lui esentiale, dupa cum urmeaza:

    necesitatea gandirii globale si a actiunii locale;
    importanta perspectivei pe termen lung;
    necesitatea de a dezvolta demersul global si de a aprofunda problematica mondiala.

    Obiective

    Diseminarea, in societatea romaneasca, a conceptelor si proiectelor Clubului de la Roma.
    Incurajarea cooperarii regionale, in spiritul solutiilor inovatoare propuse de CoR.
    Realizarea de studii si dezbateri cu privire la problemele majore nationale, pentru a oferi solutii si a incuraja dezvoltarea studiilor prospective.
    Participarea activa a ONG-urilor romanesti ca parteneri in proiectele ARCoR.
    Incurajarea participarii tinerilor in activitatile ARCoR.
    Cresterea gradului de cooperare cu asociatiile CoR existente in lume, prin organizarea comuna de evenimente si proiecte.”

  16. @ Hrisanti

    Imi cer iertare pentru omisiune: informatiile cu lista de membri, concepte si obiectivele lor le-am luat de pe site-ul lor public. Nu am pus linkul din precautie. Am observat ca comentariile cu link dispar, intra in spam, probabil.
    Nu arat cu degetul, dau un copy/paste.
    (Cred ca pe ei ii doare in varful sagetii de pe ecran ca i-am “desconspirat” si aratat eu cu degetul.:) )
    Dar sa stii ca noi pe siteuri ne ocupam si cu asta, aratam raul cu degetul si il numim rau in vreme ce multi il numesc “bine” si il invelesc in staniol.

    La Sf.Botez noi crestinii ne leapadam de satana si de lucurile lui si de toti slujitorii lui. E necesar sa stim care sunt acesti slujitori si aceste lucruri pentru a nu avea nici un amestec cu cele de care am fagaduit la Botez ca ne lepadam.

    (Si apoi stim ca masoneria a fost aratata cu degetul nu de alde mine ca fiind blestematie si sub anatema, ci de Biserica, la noi stiu ca Sinodul a facut asta prin ’37, parca. )

    Hrisanti, tie ganduri bune!

  17. http://www.contributors.ro/administratie/educatie/premisa-imposturii-universitare/

    Semnalez şi eu “salutarul” articol de mai sus, considerându-l esenţial pentru înţelegerea corectă a societăţii noastre. Vă avertizez, este o lectură deosebit de tristă!

  18. giurescu dinu
    cosea mircea
    serbanescu ilie, si inca cativa…

    ce si al cui mesaj poarta …?

    l-am vazut si pe unul pricopie si mi-am aminitit de prikoke…?
    o fi si prikoke un false flag … este, cu certitudine, o mare diversiune in invitatia asta globala la awakening, una careie putem cadea prada si noi crestinii,…informatia,…,cunoasterea,….stiinta,…competenta…iluzia autoindumnezeirii,…tentatia, ispita de merge cu doi pasi inaintea fratelui, progresul, idolul, de ce-o fi ramas ortodocsii in urma apusenilor?! s-au asteptat unii pe altii de atatea ori in istorie, n-au furat startul pentru ce Dumnezeu a fost intotdeauna acolo, printre ei, unde sa se duca, unde sa evadeze? …cand Imparatia o capeti silindu-te a fi mai mic intre ai tai…?!

  19. @k:

    Mesajul lor e public si e relativ bun, pe linia nationalismului economic si istoric. Aici chiar trebuie sa ne ferim de exagerari, si in acest sens nu e bine sa judecam oamenii dupa liste, cum spunea si Hrisanti (care insa a exagerat ducandu-se in alta extrema si punand problema in termeni morali, cand nu era cazul). Exista multe apartenente din astea care sunt pur formale, nu se concretizeaza intr-o viziune anume.

    Nu intelegem legatura cu prikoke, nu ca nu ar avea sens pilda sau ce scrii acolo, in sine.

  20. Sigur ca unii din membrii din lista sunt formal si din politeturi in aceasta postura. Cred ca cei precum Dinu Giurescu, Ilie Serbanescu si altii sunt luati ca flori la butoniera ARCoR.
    Oricum, ar merita sa-i intrebe cineva public despre asa asociere bizara… Chiar sa se lase ei inscrisi asa pe liste ciudate fara sa inteleaga la caruta cui trag cei ce conduc ARCoR-ul ?

  21. nu cred ca li s-ar fi pus la dispozitie, in mod constant, o platforma media atat de penetranta precum cea a uui alt membru alarcor, dan voiculescu. daca r fi fost purtatori ai unui mesaj ingenuu, personal, n-ar fi capatat atat de des acces acolo,….pe de alta parte nu deslusesc ce altceva ii anima,…probabil ca este posibil a marsa sincer pe anumite directii trasate de astfel de organizatii, iar acel “global awakening” propune o platforma “generoasa” pentru toti antemergatorii si urmatorii antihristului, fie ei initiati sau doar animati…

  22. @k:

    Mergem prea departe cu niste supozitii fara fundament. Nu credem in varianta asta cu oamenii dispusi ca soldateii in rastel si nici nu au figura de inregimentati si nici de anti-sistem, ca sa fie pusi la global awakening. Sunt mai degraba anacronici, ca asta li se si reproseaza – ce vii domle cu discursul asta prafuit nationalist…

  23. k,

    ma tem ca ai dreptate…

  24. Si eu m-am impotmolit candva in personaje ca Mircea Badea sau Cristian Tudor Popescu.La alta postare cineva se poticneste de poetul Rilke.Noi marturisitorii,vajnicii luptatori ai ortodoxiei rapim orice sansa celor care nu sunt in barca cu noi.Nu acceptam ca Dumnezeu poate sa vorbeasca si prin gura pacatosului.Ne asemanam celor din Oastea Domnului care vorbesc despre cei din afara organizatiei ca fiind “din lume”.Am avut multe astfel de excese in ultimul timp,dar Dumnezeu m-a smerit aratandu-mi ca cineva care nu frecventeaza Biserica poate avea discernamant mai mare.
    Acest subiect merita cred o postare speciala.

  25. @ Cristi G.:

    Bine zis. Cat despre postari speciala despre hipercorectitudine sau elitism, despre nevoia de discernamant duhovnicesc si de privire a lucrurilor mai mult prin Ortodoxia inimii decat prin cea a mintii, am avut, fara exagerare, cred, zeci de articole la pagina principala a siteului, dintre care foarte multe numai de la Parintele Serafim Rose, p. Steinhardt, PS Sebastian, Pr. Coman…. Ajungi la un moment dat, dupa aceasta, vazand cum reactioneaza proprii-ti cititori, la o oboseala sufleteasca (si nu numai, dar aceea e altceva) greu de combatut de la care nu prea mai crezi ca merita sa postezi aproape nimic… 🙁

  26. De acord si eu cu admin si cristi_g, nu stim prin gura cui ne vorbeste Hristos

    @ admin
    Nu va amarati! Stiu, din pacate sunt prea putine reactii in scris fata de ce publicati pe site, dar fiti siguri ca lucreaza cuvintele pe care le impartasiti cu noi. Sa fiti intariti de gandul ca, chiar daca si noi, cititorii, mai gresim, cele pe care ni le puneti la indemana ne ajuta foarte mult sa (re)gasim dreapta socoteala, cel putin despre mine pot spune cu tarie asta. Cateodata e cale lunga, in plus fiecare am fost pescuiti cine stie de unde, fiecare cu ale lui.. Cred ca faceti o lucrare binecuvantata (e singurul site ortodox pe care-l citesc aproape zilnic, pentru ca am de ce) si ar fi pacat sa nu aveti macar nitica mangaiere pentru asta. Probabil ca cei mai multi sunt bucurosi de hrana ce-o primesc aici si le e teama sa nu se tulbure comentand si le e greu sa-si planga pacatele si sa si intre in polemici, chiar ziditoare. Doamne, ajuta! Mangaierea si bucuria Invierii sa fie cu voi, frati admini si frati cititori!

  27. @ Cristi G.

    Adevarat graiesti.

    De multe ori m-am cercetat pe mine insami, cate din lucrurile pe care le zic sau le comentez sunt cu adevarat autentice.
    Citeam din Mitropolitul Antonie de Suroj: “Pana in ce punct ma straduiesc eu sa par, in loc sa fiu?”. O intrebare pentru fiecare.

    Un lucru spus cu adevarat din adancul inimii, nu are nevoie sa mai fie explicat, deoarece la acel adevar ai ajuns dupa lupte interne grele, iar mila lui Dumnezeu te-a cercetat in final.

    Masura in toate, dar mai ales in vorbire.
    Am fost la o conferinta unde un parinte a vorbit 4 ore in continuu, fara sa putem rasufla si noi intre timp, trecand rapid de la un subiect la altul. Devine obositor tare.
    Cam asa “vorbim” si noi pe aici, fara un folos duhovnicesc, dimpotriva. Pierdem timpul si noi si mai ales si pe al fratilor admini. Daca am avea asa patos in rugaciune, pe cat punem in argumentarea parerilor proprii la nesfarsit, Domnul ne-ar auzi mai bine! Cum era in filmul Pilde, doar rugaciunea unei fetite se auzea la El, din toata biserica.

    O vorba buna doar, o parere, o intrebare, o rugaciune, o experienta, o traire… Nu pledoarii, acuzari, interpretari… toate sunt o apa si-un pamant! Dar nu se poate. Mi-ar placea totusi sa-i vad pe unii comentatori mai vechi, ca se indreapta mai mult spre articolele duhovnicesti.

    Doamne, ajuta! Iertati-ma..

  28. @ Marian; Sim:

    Va multumim foarte, foarte mult pentru intelegere si sustinere!

  29. Pingback: Sminteala numita LIGA DISTRIBUTISTA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  30. Traim risipiti ,cind ne vom aduna ,globaliza , uitam de ce ne-am adunat ,
    si asa de mult ne salbatacim ca nu vom mai gasii calea de intoarcere
    pentru risipire .

  31. Pingback: Calin Georgescu, speranta LIGII DISTRUTISTE, face propaganda CLUBULUI DE LA ROMA. Adunarea Generala a Clubului tocmai a avut loc in Romania, co-organizator fiind BNR si guvernatorul Mugur Isarescu - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  32. Pingback: HOMO SOVIETICUS a murit, traiasca HOMO GLOBALIS! "Profetiile" unui cunoscut disident anticomunist. Alexandr Zinoviev despre TOTALITARISMUL DEMOCRATIC si guvernul mondial: "Cred ca monstruozitatea secolului 21 va depasi tot ce a vazut omenir
  33. Am citit cum cativa cititori se leaga de Calin Georgescu.I am citit cartile din care transpare un tip echilibrat cu idei de prima mana

  34. Pingback: CE URMEAZA SI CUM SE SCHIMBA VIATA DUPA CORONAVIRUS? Declaratii sincronizate de tip PROGRAMATIC ale unor "profeti" apartinand ELITELOR NOII ORDINI (Noul Star ANDREW CUOMO si „batranii” Gordon Brown, Kissinger, Roubini): "Nu o sa mai fim
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare