MORATORIU PRIVIND GAZELE DE SIST si reanalizarea proiectului de la Rosia Montana – in programul guvernului Ponta

4-05-2012 1 minut Sublinieri

  • Hotnews:

Lovitura pentru Chevron: Programul de guvernare al Guvernului Ponta prevede moratoriu imediat pentru exploatarea gazelor de sist

Programul de guvernare al Guvernului Ponta, depus joi seara in Parlament, prevede “Instituirea imediata a unui moratoriu privind exploatarea gazelor de sist pana la finalizarea studiilor ce se afla in derulare la nivel european privind impactul asupra mediului prin procedeul de fractionare hidraulica”. Moratoriu privind exploatarea gazelor de sist inseamna sistarea oricarei activitati de extractie prin controversatul procedeu al fracturarii hidraulice.

In acest moment, Bulgaria si Franta sint celelalte doua tari din UE care au impus un moratoriu similar. Chevron are in Romania patru licente de explorare si exploatare, toate fiind in faza de explorare a eventualelor zacaminte.

Programul de guvernare al Guvernului Ponta: Regandirea sistemului de redevente / ANRE sub control parlamentar / Continuarea procesului de privatizare dupa realizarea auditului guvernului MRU / Companiile private unde statul e minoritar “sa tina cont de obiectivele strategice pe care Romania le are”

Programul Cabinetului Ponta prevede reanalizarea situaţiei referitoare la “cazul” Roşia Montana, având în vedere preocuparea manifestată de public în această privinţă, urmând ca deciziile care vor fi luate să fie în acord cu interesul naţional, protecţia mediului şi legislaţia europeană.

“Având în vedere preocuparea publică privind cazul Roşia Montană, Guvernul va reanaliza în mod transparent şi pe bază de dialog deschis şi democratic situaţia existentă astfel încât deciziile să fie în acord cu interesul naţional, protecţia mediului şi legislaţia europeană”, se prevede în programul de guvernare obţinut de MEDIAFAX, la capitolul privind protecţia mediului.

Ministrul demis al Mediului, Korodi Attila, a declarat că o analiză juridică cerută în legătură cu întreruperea sau continuarea evaluării proiectului de la Roşia Montană după anularea planurilor de urbanism ale localităţii recomandă Comisiei de Analiză Tehnică să ceară investitorului un nou certificat de urbanism, făcut în baza unui PUZ valabil.

“Astăzi (joi, n.r.) mi-au parvenit rezultatele analizei cerute în problema Roşia Montană. Juriştii consultaţi de noi afirmă că lipsa unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) valabil reprezintă un impediment în continuarea procedurii şi recomandă Comisiei de Analiză Tehnică (CAT) a proiectului să-i ceară investitorului să depună un nou certificat de urbanism care să reflecte un PUZ valabil”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ministrul demis al Mediului, Korodi Attila. (…)


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Gazele de sist, Razboiul impotriva Romaniei, ROSIA MONTANA

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “MORATORIU PRIVIND GAZELE DE SIST si reanalizarea proiectului de la Rosia Montana – in programul guvernului Ponta

  1. astea sunt vesti bune! sa-i tina Dumnezeu tot asa si pe mai departe 🙂

  2. @ Elena:

    Dupa ce am vazut componenta guvernului, nu ne mai entuziasmam de nimic. “Nu spera si nu ai teama…” Anul asta macar o sa incerce si ei sa salveze aparentele, ca sa fie votati in noiembrie. Dar de la anul… nu ne mai facem nicio iluzie. Tot FMI-ul, CIA si Departamentul de Stat vor conduce, cel mai probabil, Romania. Si deja ne sfideaza cu proiectul Legii Sanatatii si cu Cepoi desemnat ministru. Nemaivorbind despre basistul Rus la interne – minister cheie – sau despre propunerea la Educatie a unei afaceriste agramate, “ilustra” rectorita la “parti” si sotie de pesedist. Cand aveai atatea solutii rezonabile macar. Din pacate, acum au sanse sa ne demonstreze ca sloganul diversionist de la proteste cu “aceeeasi mizerie” nu e, pana la urma, prea departe de realitate, chiar daca Ponta, desigur, nu are (deocamdata?) maleficitatea lui Ungureanu sau Basescu.

  3. admin,

    Hai sa o luam pas cu pas!

    Unu: e f.bine ca am scapat de Boc, Udrea, Anastase s.a, care ne-au sfidat pana la a lua masuri antinationale…;

    Doi: este un Guvern de tranzitie si, Ponta a specificat ca, din toamna, daca vor castiga alegerile (si eu sper…) vor fi schimbati (acesti ministri)cu un Guvern de tehnocrati;

    Trei: Marga, Campeanu, Georgescu si altii…sunt profesionisti, unii cu Portofoliu si, de asa ceva este nevoie acum;

    Patru: de acord cu voi, in ceea ce priveste pe Corina Dumitrescu, feminista Plumb si Ioan Rus. Dar, speram ca nu vor ramane si de la toamna -incolo;

    Foarte bine este ca li s-a taiat “nasul” ungurilor si asta este un lucru f.f.f bun. Sa nu uitam ca ne astepta o “reorganizare teritoriala…”.

    Cat priveste “aceeasi mizerie”…personal, nu am intalnit/vazut, nu mi-am inchipuit ca exista o persoana mai perfida, cinica, malitioasa, razbunatoare, ego-latra, ca acest matroz alcoolic, derbedeul national TB.

    Pana la urma nadejdea este la DUMNEZEU caci El nu este deloc strain de ceea ce se intampla.

    P.S. Sa le acordam acestor “noi” guvernanti – o sansa – in aceste 6 luni. Va fi perioada in care ne vom da seama cat de bineintentionati sunt (si unii chiar sunt).

    Doamne ajuta!

  4. @admin:

    Anul acesta, pana la alegeri, este sansa populatiei sa se faca nu numai auzita dar si ascultata. Pana la vot exista presiunea votului.
    Nu e doar un ragaz sa ne tragem sufletu’ si sa il injuram pe Baselu, e un ragaz care trebuie folosit cu intelepciune si cu manecile suflecate. Asa, ca la Barlad, sa ne aparam nevoile si neamul.

  5. @elena gr.
    elena, tu cand te-ai nascut? ori esti cumva nou sosita pe plaiurile romanesti si nu stii cine-i psd, care-i sunt parintii si apucaturile?
    sa fim intelepti si sa nu ne imbatam cu apa rece. sa fim mai degraba atenti, sa veghem.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare