PRECEDENT? Cardinalul Schonborn al Vienei, impresionat si multumit de “cucernicia” unui HOMOSEXUAL, DESCHIDE USA PAROHIILOR CATOLICE MEMBRILOR GAY

7-04-2012 2 minute Sublinieri

Dupa reactia initiala a Arhidiocezei vieneze de sustinere a actiunii preotului care i-a interzis unui homosexual participarea in consiliul parohiei, Cardinalul Christoph Schöenborn a intervenit pentru anularea deciziei. Acesta afirma ca, desi la inceput planuia sa-l sustina pe preot, s-a razgandit dupa ce i-a intalnit pe acuzat, Florian Stangl si pe partenerul sau, care locuiesc impreuna, inregistrati legal.In situatiile acestea ma intreb intotdeauna: cum ar fi reactionat Iisus? Mai intai s-ar fi intalnit cu omul.” Prelatul sustine ca a luat o decizie “in favoarea comunitatii”, subliniind ca dupa intalnire a inteles de ce Florian obtinuse cele mai multe voturi – “este cu adevarat impresionant”. “Cred ca locul acestui tanar este acolo si-mi asum intreaga responsabilitate”, a adaugat cardinalul.

Stangl, in varsta de 26 de ani, obtinuse 96 din cele 142 de voturi din partea micii comunitati din Stützenhofen, insa parintele Gerhard Swierzek ii atrasese atentia cu o seara inainte de alegeri ca nu poate candida, deoarece traieste o viata contrara legii bisericesti si a valorilor Biblice.In mod normal, candidatilor pentru consiliul parohiilor din Arhidioceza Vienei li se cere sa semneze declaratii de aderenta la invataturile Bisericii, lucru care de data aceasta nu se intamplase.

Parintele Swierzek punctase intr-un interviu recent ca nu are niciun fel de sentiment negativ impotriva tanarului, insa candidatura lui nu era pur si simplu posibila datorita Legii bisericesti. Desi credinciosii i-au oferit toata sustinerea lui Stangl, Arhidioceza a parut la inceput sa-i dea dreptate preotului.

Intr-o declaratie, aceasta a afirmat ca “magisteriumul bisericii a fost foarte clar in privinta uniunilor civile intre homosexuali” si ca enoriasii sunt obligati sa “adere la doctrina si regulile bisericii”. Michael Prüller, purtatorul de cuvant al Arhidiocezei, declarase pentru LifeSiteNews ca o investigatie este in curs de desfasurare pentru gasirea solutiei corecte.Cardinalul Schöenborn a intervenit apoi pe 30 Martie, multumindu-le diversilor candidati la consiliu. “Diversitatea lor reflecta diversitatea vietii si a credintei moderne”.

“Astfel, se poate intampla ca pana si printre membrii consiliului sa fie persoane al caror stil de viata sa nu respecte intru totul idealurile bisericii. Insa nu este cazul sa vorbim de idealuri. Luand in considerare viata lor particulara si eforturile depuse de a trai o viata in credinta, biserica este multumita de angajamentul lor. In cadrul dialogului personal purtat cu dl Stangl, am fost foarte impresionat de atitudinea sa cucernica, de modestia si de disponibilitatea sa de a servi”, a scris cardinalul.

Mai mult, Schöenborn raporteaza ca acest “caz complex” a fost discutat cu Episcopul si s-a decis, in primul rand, sa nu se aduca nicio “obiectie” rezultatului alegerilor, si in al doilea rand, sa se recurga la publicarea unor instructiuni mai clare in ce priveste cerintele pentru candidaturile de acest gen. Cand incidentul a luat amploare, Stangl a declarat pentru reporteri ca prin trairea in mod public a relatiei sale homosexuale a urmarit sustinerea unui punct de vedere. “Inainte de a ne oficializa relatia in fata autoritatilor, am invitat mai mult de jumatate din oras la petrecere.”

Unii enoriasi au afirmat ca daca nu le-ar fi fost onorata alegerea, erau pregatiti sa declanseze o revolta. Parintele Swierzek ii mai ceruse lui Stangl si sa se abtina de la primirea comuniunii, facandu-l pe tanar sa se simta discriminat.

Nota noastra:

Auzim des propaganda ecumenista legata de necesitatea colaborarii cu Vaticanul pentru a rezista secularismului si ofensivei gruparilor anti-viata sau pro-homosexualitate.

Iata insa ce “aliat” este catolicismul, personificat in acest caz de cardinalul Vienei, Schoenborn, gazda unor intruniri a comisiilor de dialog ortodoxo-catolic si al Patriarhului Daniel in urma cu ceva timp, fiind, de altfel, atunci, cadorisit de Intai Statatorul BOR cu crucea patriarhala pentru episcopi!

Sfinţirea bisericii a avut loc în prezenţa cardinalului Christoph von Schönborn, Arhepiscopul Vienei şi primat al Austriei, a autorităţilor locale şi de stat. Cardinalul austriac a primit la sfârşitul slujbei Crucea patriarhală pentru episcopi, cele trei medalii jubiliare cu Sf. Vasile, Sf. Iachint de Vicina şi Sf. Grigorie Palama, precum şi o icoană în mozaic a Sf. Ap. Andrei.

O maniera tipic iezuita de a ceda presiunilor “credinciosilor” complet secularizati si chiar mai mult decat: o maniera in care se justifica deja, aproape doctrinar, acceptarea membrilor declarati homosexuali, oficial angajati in relatii homosexuale, pe baza diversitatii stilurilor de viata!

Faptul ca nu e doar o cedare punctuala este aratat de intentia declarata a “parohianului” homosexual de a promova homosexualitatea public si de modificarea regulilor de alegere a membrilor consiliilor parohiene (probabil special astfel incat sa fie admisibil accesul homosexualilor sau a altor indivizi cu “stiluri de viata” “diverse”?).

Homosexualii nu se vor multumi doar cu atat si, odata crapata usa “tolerantei”, vor face totul sa o scoata din tatani si sa puna si mai mare presiune pe Vatican pentru a fi acceptati in mod oficial.

Catolicismul, aceasta erezie decrepita, nu poate face decat rau Bisericii Ortodoxe (fie Romana, fie de alt neam), iar vestita alianta pentru re-evanghelizarea Europei, de care faceau vorbire unii oficiali ai Bisericii Ruse, nu poate fi altceva decat o piatra de moara atarnata la gatul ortodoxiei, un mormant plin de toata necuratia.


Categorii

"Reforma" in biserica/ aggiornamento, 1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Papa (Papism), Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

42 Commentarii la “PRECEDENT? Cardinalul Schonborn al Vienei, impresionat si multumit de “cucernicia” unui HOMOSEXUAL, DESCHIDE USA PAROHIILOR CATOLICE MEMBRILOR GAY

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Da, Sim, adminii au mailul meu si sunt sigura ca ti-l vor transmite.

  2. Pingback: BRANCOVENII NEAMTULUI/ Cardinalul Schonborn: ORIENTAREA SEXUALA NU E IMPORTANTA/ Houston: predicile despre HOMOSEXUALITATE ale pastorilor sunt cerute la “CONTROL” de catre PRIMARIE/ Marile corporatii: “oferte” de CONGELARE a ovulel
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare