TABLOIDIZAREA APOCALIPSEI sau cum ne anunta ”Libertatea” ca ”Antihristul e printre noi”

5-04-2012 3 minute Sublinieri


Apocalipsa nu are legătura cu previziunile mayaşilor sau cu tot felul de idei şi vise ale unor aşa-zişi profeţi. Nu! Scriitoarea Jeanne Roberts, care a studiat Biblia, Coranul şi toate celelalte cărţi religioase crede că sfârşitul lumii vine altfel. ŞI VINE REPEDE!

Jeanne a publicat recent o carte, “Ce scrie în scripturi despre Ultima Zi?”, în care explică lucrurile din punct de vedere religios.

Dacă stai să analizezi cuvintele sfinte, îţi dai seama că trebuie să te înspăimânţi şi să te pregăteşti de final, dar nu pentru 21 decembrie 2012 sau alte date vehiculate de-a lungul timpului. Ziua finală nu este certă, nu e scrisă undeva cu exactitate, dar scriitoarea spune că în Biblie sunt descrise 26 de semne, 26 de lucruri care se vor petrece înainte de venirea Apocalipsei şi 24 dintre ele au fost deja împlinite, scrie libertatea.ro

Mai sunt două, spune ea, şi vine sfârşitul lumii. Care sunt acelea? Apariţia Anticristului – care ar fi printre noi, doar că nu îl cunoaştem încă – şi reconstruirea templului evreilor în Ierusalim. După ce şi aceşti doi paşi vor fi parcurşi, Iisus va reveni pe Pământ şi va aduce cu el aşa-zisa Apocalipsă a lumii aşa cum o ştim acum.

Nota noastra:

Dupa cum puteti vedea, sursa acestei stiri este tabloidul mizer si pornografic Libertatea. Asta e o mare problema, distincta de cealalta, foarte grava, anume sursa “dezvaluirilor”, o protestanta care face praf si pulbere Biblia dar care da doua semne despre care se vorbeste intens si in spatiul ortodox: aparitia antihristului si Templul din Ierusalim.

Ne vom referi aici doar la problema tabloidizarii: cat de avertizati, cat de “treziti” vor fi oamenii care vor citi, printre diferite organe ale trupurilor omenesti dezgolite si latite pe paginile tabloidului Libertatea, despre sfarsitul lumii, antihrist si A Doua Venire?

Nu reprezinta tabloidizarea acestor subiecte care ar trebui abordare cu o mare frica de Dumnezeu o metoda perfecta de a le compromite si de a le duce intr-o zona joasa, manipulabila? Iata cat de necesar este ca avertizarea oamenilor cu privire la vremurile pe care le traim, intr-adevar, astazi, sa fie facuta de oamenii Bisericii, numai si numai dupa predania ortodoxa! De altfel, asa cum s-a si aratat, o lipsa de implicare a Bisericii, care sa aduca oamenilor raspunsuri care sa nu fie stereotipe (nimeni nu stie cand e ceasul...) ci sa fie cu adevarat lamuritoare duhovniceste, cand traim astfel de vremuri de sfarsit de lume, dupa cum vede oricine nu se orbeste si dupa cum au avertizat parinti si sfinti contemporani, este principalul factor pentru care se si dezvolta tot felul de curente apocaliptice dubioase.

Mai rau este ca, de fapt, mass-media nu face altceva decat sa urmeze un trend inaugurat in blogosfera ortodoxa: tabloidizarea subiectelor legate de sfarsitul lumii, antihrist, apocalipsa, colportate de te miri unde alaturi de subiecte de scandal grotesti. Presa a vazut ca subiectul se vinde si, prin urmare, l-a preluat.

Despre astfel de fenomene similare am mai scris:

[…]Acum se vede treaba ca diavolul nu mai vrea doar sa nege ca ar putea veni sfarsitul lumii, ci vrea sa isi regizeze el propria apocalipsa. Adica sa-i determine pe oameni sa se preocupe intens de false solutii pentru sfarsitul care, negresit, va veni oricum peste noi. Insa nu asa cum isi imagineaza scenaristii apocalipsei de internet, apocalipsei mediatice, ci asa cum scrie in Sfanta Scriptura si cum ne-a lasat Biserica cuvant.

Cumva, totul miroase a fi o uriasa diversiune menita sa abata atentia omului de la singurul lucru care trebuie si de a-l determina sa caute sa-si scape viata, pierzandu-si sufletul. O strategie menita sa il determine sa astepte sfarsitul din directia nepotrivita, cu starea de spirit nepotrivita si, in esenta, total nepregatit pentru evenimentele real-apocaliptice care vor veni peste noi. Si pentru propriul sfarsit, pana la urma, care poate sa fie oricand.

Cum scriam si aici:

( …) La puterea imensa si reala pe care o dispun, mai ales asupra circulatiei informatiei (si, prin excelenta, asupra internetului ca mediu predilect de circulatie), este de la sine inteles ca au avut si un interes strategic in “a da drumul la supapa”, in a alimenta chiar aceasta tendinta, extrem de “manoasa”, a unor mase largi de a detine un “acces” facil la “secretele cele mai secrete” ale scenariilor de conducere si de distrugere a lumii. Fiindca nu este exclus ca tocmai sub aceasta noua “perdea de fum” cat mai intinsa cu putinta, prin galagia si revolta starnite, intretinute si dirijate atent catre paroxism, sa se poata camufla si mai bine adevaratele pericole sau… sa dea nastere unor “efecte secundare” mult mai profitabile pe termen lung pentru strategii sinistri ai mersului planetei…. Dar toate cu ingaduinta lui Dumnezeu!

Un scop perfid al acestor scurgeri poate fi si cel de natura psihologica, iar aici este capcana in care foarte multi dintre noi putem cadea, chiar fiind manati de cele mai bune intentii. Se contureaza – si ne referim aici la zona de critica si opozitie fata de “sistemul” globalizant – un anumit tip de climat psiho-social in care oamenii sunt formati, practic, in asa fel incat sa fie tinuti intr-un continuu suspans, intr-o stare de tensiune si agitatie, cu adrenalina ridicata, pentru ca si aceasta dispozitie este una DE ASTEPTARE, dar nu este asteptarea cea vie si sanatoasa, eshatologica, a lui Hristos, ci ajunge sa fie o tanjire, o complacere sau o adictie morbida in toata regula dupa “evenimente apocaliptice”. Asistam, practic, la o substituire inconstienta a trezviei si a privegherii duhovnicesti cerute de Hristos pentru “asteptarea Mirelui” cu alarma si surescitarea psihologica, stare ale carei roade duhovnicesti predispun sufletul mult mai degraba catre primirea celui care va veni ca fals Mesia.

Sa tinem seama de cele scrise intr-o prorocie a Sfantului Nil Athonitul:

Hrana lui Antihrist este tulburarea oamenilor; caci, cand se vor tulbura oamenii, atunci el se va bucura.

De aici, pe langa criza tot mai acuta de ordin social, provine si “efectul” atitudinilor “revolutionare”, ale caror “seminte” sunt aruncate astazi pretutindeni si in toate felurile, prin aţâţarea, alimentarea si mentinerea oamenilor intr-o stare de tulburare totala, de agitatie sterila si de dependenta bolnavicioasa de toti acei “stimuli informationali” care ii obisnuiesc cu “informatii soc de culise”, cu “senzatii tari” si “demascari” – in realitate total inutile pentru viata si pentru mantuirea lor – trezind insa… porniri de revolta nestavilita, dorinta de protest continuu, suspiciunea, ura, impulsul spre razbunare. Nu numai in ceea ce priveste ordinea statala, internationala, bancara, corporatista, etc., ci si in ceea ce priveste autoritatea Bisericii, prin minarea reperelor ei de incredere, de stabilitate si echilibru.

A se vedea si:

 


Categorii

1. DIVERSE, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “TABLOIDIZAREA APOCALIPSEI sau cum ne anunta ”Libertatea” ca ”Antihristul e printre noi”

  1. “o tanjire, o complacere sau o adictie morbida in toata regula dupa… evenimente apocaliptice” (droguri, sex, beutura, saritul in gol , dupa orice poate excita mintea)

    alegerea dintre metanoia si paranoia..

  2. “Nu reprezinta tabloidizarea acestor subiecte care ar trebui abordare cu o mare frica de Dumnezeu o metoda perfecta de a le compromite si de a le duce intr-o zona joasa, manipulabila?”

    Ba da. Si acelasi lucru il vedem si in filmele cu subiect “apocaliptic”.

  3. Tabloidizare sau nu,este bine sa ne facem temele.De exemplu,Caduceul – simbolul zeului grec Hermes (Mercur la romani), ocrotitor al comerţului şi al hoţilor, întruchipat de 2 şerpi încolăciţi în jurul unui toiag ce prezintă în partea superioară 2 aripi, folosit de anumite instituţii medicale.Acest simbol l-am vazut si la Trinitas TV intr-o emisiune despre sanatate,si nimeni nu zice nimic.

  4. @Spaceman:

    Fratilor, voi sunteti un fan-club al caduceului? 🙂 Esti deja a treia persoana care ne chestioneaza asupra acestui simbol. Ce ai vazut la Trinitas e carja episcopala si n-are nicio legatura cu Hermes sau alte bazaconii, ci simboluri biblice: serpii simbolizeaza intelepciunea, conform indemnului evanghelic Fiti intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii, iar crucea, faptul ca vladica pastoreste turma in numele lui Hristos. De asemenea, sarpele si toiagul sunt simboluri ultra-cunoscute in crestinism: Moise a avut ca semn/minune ca este trimis de Dumnezeu, in fata poporului, transformarea toiagului in sarpe. Apoi, in ratacirea poporului evreu in pustie, cand a fost eliberat de Sf. Moise si dus catre Pamantul Fagaduintei, s-a intamplat sa fie atacati de serpi veninosi; la porunca lui Dumnezeu, Moise a ridicat un sarpe de arama, la care daca priveau cei muscati, se vindecau. Ei bine, acest sarpe de arama, talcuiesc Sfintii Parinti, il prefigureaza pe Hristos cel Rastignit, prin a carui rana cu toti ne-am vindecat.

  5. ma gandesc ca ar putea fi un fel de psihologie inversa, ne dau anumite adevaruri, dar spuse intr-un anumit fel acestea nu vor fi considerate adevaruri de catre mase. diavolul este subtil, apoi nu poti spune ca nu ti-a zis ce urmeaza

  6. Au un teolog remarcabil acolo: pe Bichir.

  7. @ Todor:

    Curat remarcabil 🙂

  8. Pingback: Secta 666 condusa de ”antihrist” prevesteste sfarsitul lumii pe 30 iunie - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Interviu cu un antihrist. SECTA LUI VISARION DIN SERBIA, CARE SE CREDE REINCARNAREA LUI IISUS [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Reportaj In Premiera despre PSIHOZA APOCALIPTICA 2012. Negustorii spaimelor, aventurierii sfarsitului lumii si… profetiile parintelui Arsenie Boca - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: “GATA PENTRU… INCEPUTUL LUMII” (emisiunea In premiera). Mesaje NEW AGE despre apocalipsa 2012 si neomilenarismul pr. Constantin Necula [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: EREZIILE CONTEMPORANE. Parintele Arsenie Vliangoftis despre cateva din marile secte antihristice ale zilelor noastre si mijloacele lor de inrobire si spalare a creierelor -
  13. Pingback: Suntem “avertizati”: DEZASTRU APOCALIPTIC DE PE 1 OCTOMBRIE. Sau cum se degradeaza tot mai mult jurnalismul romanesc - Recomandari
  14. Pingback: Ce este si cum (nu) se citeste o PROFETIE ORTODOXA? Scurta lamurire pentru neavizati sau AMATORI DE SENZATIONALISM APOCALIPTIC - Recomandari
  15. Pingback: Un spam: ciparea tuturor nou-nascutilor europeni incepand cu 2014 - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare