Cum se face de ras ROMANIA LIBERA, propagandista de serviciu a CORPORATIEI CHEVRON

5-04-2012 2 minute Sublinieri

Dupa cum s-a aratat deja, propaganda regimului Basescu, reprezentat astazi de presedinte si de premierul Ungureanu, cat si a corporatiilor straine care au primit pe gratis resursele noastre naturale, falsifica dezbaterea publica legata de exploatarea gazelor de sist prezumand interese moscovite in spatele celor care se opun.

O intruchipare a acestei teze este acest articol din Romania Libera semnat de Cristian Campeanu: Energie. Cruciada împotriva exploatării gazelor de şist se face sub steagul Gazprom. Cine serveşte interese străine în afacerea Chevron?

Teza aceasta ar fi putut avea o oarecare credibilitate daca era, macar, prezentata in mod nuantat. De pilda: in domeniul exploatarilor gazelor, anumite opozitii pot veni si pe filiera moscovita, deoarece extragerea lor ar deveni contrara intereselor Rusiei (respectiv Gazprom).

De ce lipsesc aceste nuante? Pentru ca e vorba de o teza, nu de un ARGUMENT. Teza e independenta noastra energetica si e falsa in acest context. Daca s-ar fi vrut o dezbatere onesta, atunci problema ar fi trebuit pusa in termenii urmatori: de unde ii este Romaniei mai profitabil, in actualele conditii, sa cumpere gaz? De la Gazprom sau de la Chevron? Pentru nu e vorba doar de interesele rusesti, ci si de interesele americane! Iar aceste interese sunt STRAINE si nicidecum neprihanite, fie ele de la est sau de la vest! Puteam ajunge la raspunsul ca de la Chevron, sa zicem. Un raspuns care are insa o mica mare problema: Chevron ne-ar vinde… PROPRIUL NOSTRU GAZ. Si atunci, din punct de vedere economic, ne-am afla in plin Absurdistan colonialist: independenta inseamna sa cumparam propriul nostru gaz, probabil la acelasi pret cu al Gazpromului, de la americani!

Din cauza acestei stari de fapt, nici nu exista interesul unei dezbateri oneste, ci se procedeaza la falsificarea acesteia prin teze propagandistice. Asta ca discutie pe fond si ignorand crasa nedreptate ce se face oamenilor din Barlad sau Costinesti care au protestat fata de exploatari pentru ca pur si simplu nu vor asa ceva in “ograda” lor.

Insa Romania Libera da un adevarat chix de presa, dovedind ca articolul e efectiv pura ideologie, deoarece ataca la baioneta problema efectelor negative ale exploatarii gazelor de sist astfel:

A doua mare acuzaţie  – cutremurele – datează din noiembrie anul trecut când în apropierea unei exploatări de gaze de şist din apropiere de Blackpool în nordul Angliei s-au produs două mici cutremure de 1,5 şi 2,3 grade pe scara Richter. Compania implicată, Cuadrilla, a admis că ar putea exista o legătură între exploatare şi seisme, dar această legătură nu a putut fi probată niciodată pentru că nicăieri nu s-au mai produs cutremure. În consecinţă, Cuadrilla a fost nevoită să invoce „condiţii geologice extrem de rare” pentru a explica inexplicabilul. A susţine, aşadar că fracturarea hidraulică ar putea deranja plăcile tectonice din zona Vrancea e ca şi cum ai paria pe Titanic în ciocnirea cu aisbergul.

Nefericita formulare si grava dezinformare. Iata insa ce ne arata un raport oficial american, trimis de autoritatile SUA tocmai la cererea omologilor din Bulgaria!

Exploatarea gazelor de şist a provocat cutremure în Statele Unite, cu magnitudinea de până la 4 pe scara Richter, se arată într-un raport al Institutului de Seismologie din Ohio trimis în 19 martie premierului bulgar Boiko Borisov de ambasadorul american la Sofia James Warlick, potrivit NewsIn. În cursul vizitei sale de anul trecut în Bulgaria, secretarul american de stat Hillary Clinton i-a promis premierului Borisov că îi va transmite documente privind riscul exploatării de gazelor de şist, relatează agenţia Focus News.

12 seisme au avut loc în zona oraşului Youngstown, Ohio, în 2011. Epicentrul tuturor cutremurelor a fost localizat în apropiere de un puţ de exploatare a gazelor de şist. Potrivit geologilor americani, seismele au fost provocate de tehnologia fracţionării hidraulice, folosită în producţie. Exploararea şi extracţia gazului de şist implică introducerea în sol a unor mari cantităţi de substanţe chimice dizolvate, printr-o metodă care se numeşte fracţionare hidraulică, având drept scop eliberarea gazului înmagazinat în şisturi.

Jalnic! Presa propagandistica prinsa in flagrant delict!

Fractionarea hidraulica produce cutremure, da, si Bulgaria nu a ezitat sa ceara informatii pe aceasta tema de la americani. Pe cand ai nostri, respectiv presedintele Basescu, premierul Ungureanu si goarnele lor mediatice propagandistice, fac o treaba de penibil si incompetent PR pentru Chevron. Rusine!

Legaturi:

*


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Gazele de sist, Opinii, analize, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Cum se face de ras ROMANIA LIBERA, propagandista de serviciu a CORPORATIEI CHEVRON

  1. Pacat de ce a ajuns ziarul “Romania Libera” ! Un ziar care a fost candva un stindard al luptei contra comunismului, a ajuns astazi in slujba mafiei securiste care distruge de 20 de ani Romania !

  2. Fara presa puterea NOM este doar la jumatate. Au nevoie de indobitocirea maselor pentru ca acestea sa nu constientizeze lanturile. De aceea se si chinuie sa inchida, sa limiteze si sa controleze presa online. In Romania, majoritatea zdrobitoare a presei nu este libera.

  3. Pingback: CupruMin, aurul si COWBOY-ul inarmat. In plus: BASESCU se tine de aceleasi ticalosii cu Rosia Montana si GAZELE DE SIST - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: PROTESTE LA BARLAD impotriva gazelor de sist. EPISCOPIA HUSILOR S-A IMPLICAT DIRECT/ Contractele cu Chevron, desecretizate… partial - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Fracturare hidraulica: RISC DE CONTAMINARE a surselor de apa prin exploatarea gazelor de sist (studiu) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: MITING ANTI EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST LA BARLAD: “Mars al tacerii” organizat astazi (vineri) la 19.30 - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Guvernul Ponta da drumul GAZELOR DE SIST. Spre americani…/ Ilie Serbanescu: decizia in economie apartine strainilor! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Ponta cu arme si bagaje de partea CORPORATIILOR STRAINE: SUSTIN GAZELE DE SIST/ La Vaslui s-a dat deja LIBER LA EXPLORARE pentru CHEVRON! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Parlamentul European deschide usa EXPLOATARILOR GAZELOR DE SIST. Cum au votat EUROPARLAMENTARII ROMANI rezolutiile referitoare la noul ”aur energetic” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: INTERZICEREA FRACTURARII HIDRAULICE: respinsa de Senat - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare