MARSURI CONTRA AVORTULUI SI PENTRU VIATA in Bucuresti, Constanta si alte orase din tara. S-A MARTURISIT PUBLIC MACELUL NATIONAL

27-03-2012 3 minute Sublinieri

In orasul Constanta 300-330 de persoane au participat Sambata 24 Martie la Marsul pentru Viata, un miting impotriva avortului. Cu aceasta ocazie 15 tineri  imbracati in tricouri cu insemne pentru viata au spus poezii, 9 oameni au luat cuvantul, si toti au intonat cantari si au rostit rugaciuni. Coloana a fost deschisa de catre femei cu copii, carucioare cu nou-nascuti, 5 gravide, tineri studenti si elevi, apoi urmand un patut cu o racla si flori, al pruncului nedorit si avortat care a fost condus de preoti, cântăreţi si toata adunarea ortodoxă cu pancarte, banere si stegulete, mărşăluind în rugăciune şi solemnitate. Pe  pancarte se putea citi România însângerată sau Inamicul public nr.1 – copilul nedorit. Însoţiţi de jandarmi, oamenii au făcut mai multe opriri în oraş pentru a ţine scurte cuvântări. Marşuri cu acelaşi mesaj s-au desfăşurat simultan în alte 19 oraşe din ţară.

Familii cu copii, tineri, vârstnici şi preoţi de diverse confesiuni au participat, sâmbătă, la Marşul pentru viaţă dinaintea Bunei Vestiri, cerând oprirea avorturilor şi “dreptul la viaţă” pentru cei nenăscuţi.

“Marşul pentru viaţă” a adunat în sâmbăta dinaintea Bunei Vestiri, în faţa Bisericii Kretzelescu din Capitală, ortodocşi, catolici sau protestanţi, toţi având un singur mesaj: “Opriţi uciderea celor nenăscuţi – 22 de ani de măcel, 1990-2012, în care au fost omorâte opt milioane de suflete“.

În primele rânduri au stat familiile cu copii, apoi tinerii, dar printre ei au fost şi mulţi vârstnici, toţi scandând “Suntem în viaţă“, “Suntem pentru viaţă“.

În pauza dintre scandări se auzea vocea gravă a unui bărbat solid, trecut de 50 de ani: “Şi eu era să fiu avortat, dacă mama ar mai fi avut o sută de lei să dea la medic. Dar nu a avut şi am scăpat. Bărbatul continua apoi să scandeze şi mai cu putere: “Suntem în viaţă“. Sărăcia, a spus acesta, argumentul cel mai des folosit de femei pentru a nu face copii, i-a salvat viaţa.

[…]

O altă femeie, căreia aproape că nu-i poate fi văzută faţa decât rar, când îşi ridică ochii spre cer, merge şi rosteşte continuu o rugăciune. Şi ea a făcut şase avorturi. “Nu mergeam la biserică atunci. Nu este o scuză. Nici nu m-am gândit la crimă atunci. Apoi, când am vrut să fac un copil nu am mai putut. Dumnezeu mi-a luat un copil după ce a trăit o săptămână. Îmi pare rău pentru toate crimele pe care le-am făcut. Mă rog mereu pentru copiii ucişi şi pentru familie“, a spus femeia.

Nicio femeie să nu-şi justifice avortul motivând că nu avea cu ce să-l crească. Fiecare copil se naşte cu o bucăţică de pâine în mână, adică va avea grijă de el Dumnezeu“, spune o altă femeie, înaintând grăbită spre primele rânduri.

Organizatorii, tineri de la bisericile creştine sau organizaţii nonguvernamentale au împărţit trecătorilor pliante, unul dintre ele intitulat “Jurnalul unui copil nenăscut. Jurnalul începe cu prima zi de viaţă a copilului, când părinţii lui nici nu ştiu că există. Este descrisă evoluţia, cu gândurile celui care deja prinsese viaţă, cu formarea gurii şi inima care bate de bucurie. Urmează ziua în care medicul îi spune mamei că va avea un copil, iar în săptămâna a 29-a aceasta face avort, curmând viaţa fătului.

Marşul pentru viaţă” nu a fost ales întâmplător în apropierea sărbătorii Bunei Vestiri. Pentru că Maica lui Dumnezeu s-a bucurat mult la aflarea veştii că va avea prunc, deşi era fecioară. Aşa şi noi. Vestea că o familie va avea un copil trebuie să fie o bucurie, nu un gând necurat. Noi suntem şi împotriva contracepţiei, care reprezintă tot o formă de măcel. În ultimii 50 de ani au fost ucişi 22.178.906 copii prin avort, mai mult decât populaţia de acum a României“, spune preşedintele Asociaţiei “Pro-vita” Bucureşti, Bogdan Stanciu, în cuvântul rostit la finalul marşului.

Mai mult ca oricând, în această zi femeile, familiile trebuie să se bucure de viaţa. Oamenii care sunt împotriva avortului se adună de cinci ani în sâmbăta dinaintea sărbătorii Buna Vestire, când Arhanghelul Gavriil i-a vestit fecioarei Maria că va avea un fiu, pe Mântuitorul Hristos, pentru a cinsti viaţa, a continuat Bogdan Stanciu.

La marş a fost lansat şi un Manifest adresat societăţii şi clasei politice. Prin acest document, organizatorii cer adoptarea unei atitudini şi a unei legislaţii favorabile vieţii şi familiei, în condiţiile în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene şi suferă o degradare accentuată a importanţei familiei în viaţa socială, spun organizatorii acţiunii.

Conform datelor de la ultimul recensământ, în ultimele două decenii România a pierdut, numeric, patru milioane de locuitori, iar populaţia a îmbătrânit vizibil. Aproximativ opt milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor începând din 1990 şi până în prezent.

“Marşul pentru viaţă” a avut loc pentru prima dată simultan în aproape 20 de oraşe, printre care Bucureşti, Arad, Craiova, Constanţa, Deva, Fălticeni, Iaşi, Miercurea-Ciuc, Oradea, Piteşti, Reşiţa, Satu Mare, Târgu Mureş, Timişoara, Alba-Iulia şi Sfântu Gheorghe.

ONG-urile pro-vita organizează astăzi mai multe proteste atât în București, cât și în alte zeci de orașe, cu scopul de a trage un semnal de alarmă în privința avorturilor, prin intermediul evenimentului „Marș pentru Viață”.

Chiar în acest moment, zeci de activiști pro-vita s-au adunat în Piața Universității din Capitală pentru a participa la „Marșul pentru Viață”, care este o formă de protest faţă de uciderea prin avort a opt milioane de copii începând din 1990 şi până în prezent, spun organizatorii.

În perioada 2006-2010, în România au fost înregistrate anual peste 100.000 de cazuri de întrerupere a sarcinii, potrivit statisticilor Ministerului Sănătăţii. Aproape 20 % dintre cazurile de întrerupere a sarcinii au fost în Bucureşti.

„Marşul pentru Viaţă“ se va desfăşura în aproape 20 de oraşe, printre care Bucureşti, Arad, Craiova, Constanţa, Deva, Fălticeni, Iaşi, Miercurea-Ciuc, Oradea, Piteşti, Reşiţa, Satu Mare, Târgu Mureş, Timişoara, Alba-Iulia şi Sfântu Gheorghe, informează Mediafax.

Acest sfarsit de saptamana a fost inchinat vietii. Sute de oameni s-au adunat in diferite orase din tara pentru a protesta impotriva avortului. Marsul pentru viata, caci asa se numeste actiunea, are loc de cativa ani in Romania in sambata dinaintea sarbatoarei crestine Buna Vestire.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “MARSURI CONTRA AVORTULUI SI PENTRU VIATA in Bucuresti, Constanta si alte orase din tara. S-A MARTURISIT PUBLIC MACELUL NATIONAL

  1. Cu stirea asta parca am mai luat o gura de aer binevenita, vorbesc despre mine.
    Doamne ajuta si la mai multe astfel de manifestatii!

  2. Foarte buna initiativa. Felicitari organizatorilor si tuturor voluntarilor din toate orasele. Adevarati oameni, adevarati romani!

    Citeam in text ca o femeie a facut sase avorturi, si-si plangea crimele. In viitor nimeni nu v-a mai sti cate avorturi a facut si nici nu v-a putea constientiza pacatul comis. Din aceasta cauza vor aparea probleme psihice (apar deja).

    Anticonceptionalele care se folosesc atat impotriva sarcinilor dar si pentru tratarea unor boli, produc avorturi…..nestiute. Totusi se produc imbolnaviri in trup care mai devreme sau mai tarziu ies la suprafata. Nici o femeie care a folosit anticonceptionale nu ramane sanatoasa.

    Cred ca orice femeie care a avortat si-si poate plange greselile cu buna stiinta se poate insanatosi.

    Desigur spovedania ramane singura lucrare sigura de curatire atat sufleteasca cat si trupeasca.

  3. @ Mircea Bogdan:

    Multumim! Nu exista cod de embed?

  4. Cu drag! Nu cred ca player-ul de pe acel site permite…

  5. Revin cu un alt link, care include o galerie foto destul de complexa, cu precizarea ca in articol s-a scris ca au fost “peste o mie de participanţi”, ceea ce este putin cam mult fata de cifra reala a participantilor:

    http://arq.ro/avortul-este-o-crima

  6. Pingback: Proiect de lege: AVORT CU CONSILIERE PSIHOLOGICA. Furie impotriva celor nenascuti - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Opozitie VEHEMENTA fata de proiectul introducerii CONSILIERII ANTE-AVORT. PDL face figuratie la propriul proiect?/ 36% dintre femei ar fi facut cel putin un avort - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: MARSUL PENTRU VIATA [video]. Relatari, discursuri, marturii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Mai multi medici din Arad REFUZA sa faca avorturi din MOTIVE DE CONSTIINTA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare