OMS crede ca ne apropiem de SFARSITUL MEDICINII MODERNE. Ce se pregateste?

16-03-2012 1 minut Sublinieri

Antibiotice

Sefa Organizatiei Mondiale a Sanatatii avertizeaza ca in curand o banala operatie ar putea fi fatala, iar medicina va trebui sa gaseasca noi solutii. Altfel vom avea aceeasi soarta ca stramosii nostri de acum o suta de ani. Margaret Chan, directorul general al OMS, spune ca bacteriile devin tot mai rezistente la antibioticele disponibile, iar acest lucru “va insemna sfarsitul medicinei moderne, asa cum o cunoastem acum”.

In curand, antibioticele vor deveni inutile. Astfel vom ramane fara tratamente pentru boli precum malaria sau tuberculoza, dar mai grav este ca orice operatie de rutina sau chiar o zgarietura ne va putea ucide, daca se va ajunge la infectie. “Afectiuni banale precum rosu in gat sau un genunchi zgariat ne vor putea ucide din nou, cum o faceau cu ani in urma, avertizeaza Chan. Rezistenta la antibiotic creste in Europa si in intreaga lume”.

Si in prezent exista tratamente alternative, dar acestea sunt foarte scumpe, toxice si actioneaza mult mai incet. In randul pacientilor care au infectii rezistente, mortalitatea a crescut cu 50%. “Intram intr-o era post-antibiotice. Asta inseamna, de fapt, sfarsitul medicinei pe care o cunoastem acum”.

Avertismenul lui Margaret Chan vine dupa ce OMS a publicat si o carte in care avertizeaza despre acest risc. Situatia aceasta a fost provocata de folosirea gresita a antibioticelor, care sunt recomandate prea usor si pentru boli care s-ar putea trata altfel. Folosirea frecventa si indelungata a antibioticelor face bacteriile sa devina rezistente, precizeaza The Telegraph.

OMS cere guvernelor din intreaga lume sa sustina cercetarea in domeniul rezistentei la antibiotice si al cautarii unor alte medicamente eficiente.

Nota noastra:

Nu e clar ce vrea OMS prin aceasta noua abordare alarmista, insa e clar ca premisele sunt false. Stramosii nostri nu mureau de la o zgarietura la genunchi si nici de la o simpla raceala.

Probabil ca OMS pregateste terenul pentru o noua descoperire providentiala care sa reprezinte noua era a medicinii, noul “antibiotic”-minune care sa ne salveze de la moartea zgarieturilor si a rosului in gat.

Sa fie oare acesta un microcip sau un vaccin-minune? Pentru ca acestea sunt ramurile inovative ale medicinei, nano/biotehnologia, vaccinurile…


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “OMS crede ca ne apropiem de SFARSITUL MEDICINII MODERNE. Ce se pregateste?

  1. Solutia ar putea fi aceea de a nu se mai administra antibiotice decat pt infectii grave.

  2. @admin
    “Nota noastra” surprinde perfect adevarul din spatele acestor stiri alarmiste.
    Exact la aceasta ma gandeam in timp ce parcurgeam articolul. Si ma minunam, cati oameni naivi pot exista in lume, din moment ce OMS face asemenea afirmatii aberante. Ca doar pe “capacitatea” intelectuala a unui grup tinta se bazeaza cand arunca asemenea prostii “pe piata”.

    Generatia mea, cel putin, cred ca suntem plini de cicatrici ramase in urma zgarieturilor, juliturilor … de pe vremea cand eram copii. Cele mai multe dintre aceste rani, le tratam cu putin scuipat si le stergeam cu mana murdara. Asta era tot “tratamentul”, dupa care reluam imediat joaca. Ca sa nu mai vorbesc despre corcoduse, dude si altele asemenea, mancate direct de pe jos, din praful drumului. Aruncam cu o piatra sau un bat in copac, dupa care le adunam de pe jos, eventual suflam un pic pe ele si le mancam.

    Iarna, ma jucam afara in zapada si in ger pana inghetau hainele pe mine si incepeam sa plang din cauza frigului. Faceam cazemate din zapada, ne dadeam cu sania, ne alergam … dar pana nu simteam ca am inghetat, nu ma duceam in casa.
    Ma dezbraca mama caci eu nu mai puteam, imi facea un ceai fierbinte si gata. Tin minte cum plangeam de durere cand incepeau sa se incalzeasca mainile si picioarele.
    Si toti, cei din generatiile mai vechi, am fost mai sanatosi, mai rezistenti, mai imuni la tot felul de boli. Fara a beneficia de zeci de vaccinuri, de nano/biotehnologie sau de nu stiu ce alimente probiotice si supervindecatoare.

  3. Un filmulet in care se vorbeste despre adevarata fata a OMS.

    http://www.youtube.com/watch?v=Nnl-mj474XE

    Este subtitrat in romana.

  4. Pana sa ne ucida banala raceala, ne vor ucide zvonurile prin teama indusa de ele.
    Organismul omenesc, ca lucrare si dar al lui Dumnezeu, nu este chiar atat de neputincios cum ne fac unii sa credem.

  5. @Un crestin ortodox; probabil ca va vor combate cei care cauta cu precadere produsele bio pe rafturile magazinelor; si, in buna masura au dreptate caci, oamenii traiau altfel acum cativa zeci de ani – taiau un porc sau doi de Craciun si aveau de mancare pana primavara sau vara, iar legumele cresteau cu ingrasamant natural, acum coaja rosiei ajunge sa fie cat a portocalei.

  6. Antibioticele nu-si mai fac treaba pentru ca au masluit pastilele.

    Ce vicleni…

  7. Abordarea OMS este intradevar alarmista si probabil ca e asa cum spuneti si voi:pregateste “ceva”.
    Dar nu trebuie totusi total ignorata!
    Faptul ca atatia ca noi nu am murit de la n-zgarieturi,rani, raceli,degeraturi,etc din copilarie si pana acum,fara sa dam pe la medic nu exclude ceea ce vrea, de fapt, sa semnaleze OMS:Ca prin folosirea EXCESIVA si INADECVATA a AB-lor,au aparut,prin mutatii genetice naturale,spontane,micro-organisme NOI(bacterii si virusi)care au o VIRULENTA EXTREMA ,la care organismul nu are imunitate,nici innascuta,nici dobandita si pt care nu exista mijloace eficiete de tratament(AB)

    “Astfel vom ramane fara tratamente pentru boli precum malaria sau tuberculoza, dar mai grav este ca orice operatie de rutina sau chiar o zgarietura ne va putea ucide, daca se va ajunge la infectie. “Afectiuni banale precum rosu in gat sau un genunchi zgariat ne vor putea ucide din nou, cum o faceau cu ani in urma, avertizeaza Chan. Rezistenta la antibiotic creste in Europa si in intreaga lume”.

    Si apropo,de malarie si de TBC se murea si se moare inca pe capete,in lipsa AB…pe astea nu le mai vindeci cu ceai cald si caldurica…Si mai sunt si altele…un bacil tetanic,de exemplu…daca ai “sansa” sa il contactezi printr-o simpla taietura/zgarietura… nu stiu cum scapi de el cu apa si sapun doar…
    Asa ca ,sa fim totusi realisti…caci altfel iarasi ne acuza unii de habotnicie si sectarism!

    Iertati daca m-am ambalat putin!

  8. @ magda s.:

    Multumim!

  9. @magda s.:

    Probabil am lasat ceva loc de interpretari. Nu eram impotriva medicinei, dimpotriva, ne exprimam neincrederea in teza alarmista a OMS referitor la sfarsitul medicinii clasice. E un pic cam radicala concluzia, chiar daca, cu siguranta, s-a abuzat de antibiotice si s-au dezvoltat si microorganisme rezistente la aceste medicamente. In orice caz nu suntem adeptii tratarii afectiunilor – mai ales a celor grave – cu apa si sapun.

  10. Atat timp cat animalelor in ferme li se distribuie antibiotice zilnic si in cantitati uriase, este normal ca si bacteriile prezente in organismul lor sa sufere mutatii si sa capete rezistenta sporita la antibiotice. In plus toate E-urile pe care zilnic le consumam, se comporta ca niste antibiotice, deci si in acest caz este normal sa apara o crestere a rezistentei microorganismelor la antibiotice.
    Astfel problema nu este faptul ca unii s-ar trata “dupa ureche” o data la un an, luand niste antibiotice, dupa cum am impresia ca OMS incearca sa sugereze, ci folosirea lor abuziva in industria alimentara.
    Eu cred ca se pregateste terenul pentru ca accesul la antibiotice sa fie mai strict supravegheat, tocmai pt ca prin aceasta modalitate sa fii cat mai strans legat de sistem si sa accepti cardurile cu cipu-uri. Adica ai card de sanatate primesti medicamente, nu ai “sa fii sanatos” 🙂

  11. Parerea mea de pediatru este ca au dreptate . Rezistenta la antibiotice va ucide in curand, pentru ca toata lumea le ia ca pe vitamina C. La cabinetul meu vin parinti cu copii de 2-3 ani care au luat deja toate antibioticele posibile. Pentru fiecare banala raceala mama administra din proprie initiativa antibiotic. Multi medici inconstienti fac acelasi lucru uitand ca in trecut cea mai simpla si de nedescoperit metoda de a ucide un om era sa-i dai antibiotice in doze insuficiente, repetat. Apoi organismul murea datorita unei bacterii polirezistente la orice antibiotic. Daca trimit un copil la spital cu o pneumonie i se face direct Cefort pe vena.Este unul dintre cele mai puternice atb, care ar trebui utilizat doar in cazuri foarte grave.Dar in spital, de multe ori , din cauza lipsei banilor, nu se cumpara decat un singur atb pt toate sectiile si daca chirurgii de exemplu au cazuri cu infectie postoperatorie si cer Cefort, el se comanda pt tot spitalul.

  12. @ Delia:

    Da, asta arata, cel putin cu ce s-a intamplat la noi in spitale (daca nu o fi mai general) ca a fost o crima in masa cu premeditare, pe false ratiuni de “economie”.

  13. @admin 2

    Nu inspre dumneavoastra am batut…
    (Of, Doamne!)
    Iertati-ma!Chiar ca pt mine,cel mai bine ar fi sa tac si sa-i las pe altii sa vorbeasca,desi cred ca si atunci as fi gresit inteleasa.

  14. @magda s.:

    Dar nu era nicio problema. 🙂 Am vrut sa fim mai expliciti, atat.

  15. @ Magda s.:

    Sa nu faceti asta, va mai rugam si de aceasta data! Chiar a fost o completare utila, fiind privita problema din alt unghi, si venind din partea cuiva care cunoaste mai bine lucrurile din domeniu. Sarutmana! Doamne, ajuta!

  16. ca OMS-ul ne-a obisnuit sa privim cu scepticism orice litera din comunicatele lor , este perfect adevarat , ” cand te-ai fript cu ciorba , sufli si in iaurt ” . S-ar putea ca de data aceasta sa avem de-a face macar cu o jumatate de adevar , in sensul ca , pana una-alta , si sistemul de sanatate a avut rolul sau , prin promovarea exagerata a ” consumului ” de antibiotice , dar si prin scaderea naturala a imunitatii prin exagerarea masurilor de igiena ( ca orice lucru care nu este facut echilibrat , iata ca si acesta se intoarce impotriva noastra ).

  17. Din pt. meu de vedere, problema cea mai mare nu o constituie antibioticele. Ele isi fac in continuare treaba in cazurile in care sunt necesare.

    Problema o reprezinta excipientii din medicamente si faptul ca medicamentele sunt proiectate special sa fie ineficiente (vorbim aici de cazul acelor medicamente care se numesc generic antibiotice).

    Ne poate spune cineva care lucreaza in sistemul de sanatate daca penicilina clasica isi mai face treaba in continuare ca si odinioara?

  18. Antibioticele luate cu cap si la nevoie vindeca eficient. luate insuficient, intaresc bacteria. dar asta e diferenta, ca antibioticele vindeca, celelalte pastile de pe piata doar “amelioreaza simptome”. De ce sa vindece cand interesul e sa fii dependent de industria pharma?

  19. Pingback: UPDATE: FONFLEU JALNIC DE “PRESA” Vegetarianismul si indragostirea NU au fost decretate de OMS boli psihice - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare