MONSANTO, gigantul OMG, pune in pericol biosfera pamantului prin IERBICIDUL nociv Roundup

14-03-2012 2 minute Sublinieri

monsanto

 

Indiferenta nesabuita a companiei Monsanto fata de sanatatea publica si stabilitatea agricola a planetei s-ar putea sa fie chiar mai semnificativa decat se credea pana acum. Un raport socant dezvaluie cum produsul Monsanto Roundup ameninta potentialul de recolta al intregii biosfere. Raportul dezvaluie cum glifosatul, dezvoltat de Monsanto la inceputul anilor ’70 si folosit ca ingredient activ in ierbicidul propriu numit Roundup, ar putea fi responsabil pentru devastarea ireversibila a microbiodiversitatii solului – compromitand astfel sanatatea intregii planete.

Noi studii publicate de revista Microbiologie Contemporana subliniaza masura in care glifosatul altereaza, in unele cazuri pana la distrugere, microorganismele de care depind atat sanatatea solului, cat si, uimitor, beneficiile alimentelor crude sau fermentate. Ingrijorator, anumite specii de bacterii folosite in culturile de iaurt, cum ar fi Lactovacillus cremoris, au disparut deja din anumite regiuni geografice unde traditional se gaseau din abundenta. Studiul reclama ca moartea si prevenirea dezvoltarii vietii microorganismelor benefice au fost observate in zone unde concentratia de Roundup este chiar mai mica decat cea recomandata.

Aceasta inseamna ca fermierii care folosesc Roundup sau ierbicide similare in concentratii din ce in ce mai mari, pentru a contracara super-buruienile tot mai rezistente ce au luat nastere ca urmare a agriculturii modificate genetic, nu numai ca distrug sanatatea solului, ci omoara si culturile de microorganisme responsabile pentru fertilitatea acestuia.

Microorganismele sunt responsabile pentru mult mai mult decat continutul in substante hranitoare a alimentelor crude sau fermentate. Cei mai numerosi inhabitanti ai planetei, microorganismele iau parte la geneza ciclurilor de nitrogen, fosfat, oxigen si carbon, si sunt astfel indispensabile pentru sanatatea intregii biosfere. Uluitor, conform estimarilor, exista circa 6,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000 (6 x 10 la puterea 30) celule bacteriene pe planeta, iar aceste microorganisme din sol reprezinta aproximativ 50% din numarul total de specii ale biosferei.

Cum folosirea Roundup ameninta aceste microorganisme, inclusiv ciupercile si miceliul, se poate ajunge la implicatii devastatoare. Numai compromiterea sanatatii miceliului este suficienta pentru provocarea unui dezastru ecologic. Potrivit celebrului micolog Paul Stamets, miceliul s-ar putea sa actioneze ca o “retea” in cadrul biosferei, ca un “internet natural” al Pamantului, pe care se bazeaza toate organismele. Este un fapt recunoscut de-a lungul istoriei ca viata depinde de calitatea solului. Fara un sol fertil, sanatatea intregii planete este supusa riscului.

Charles E. Kelogg a fost unul dintre sustinatorii acestei teorii. In 1939, el afirma: “Toata viata depinde de sol. Nu poate exista viata fara sol si nici sol fara viata; acestea au evoluat impreuna.”. Franklin Delano Roosevelt a subscris: “Natiunea care isi distruge solul, se autodistruge.”

Pe baza dovezilor stiintifice tot mai numeroase care arata cum biodegradarea glifosatului are loc lent, se scufunda in solul de suprafata, acumulandu-se in apele subterane (surse de apa potabila – fantani, izvoare), si regasirea acestuia in aproape toate mostrele de aer si apa de ploaie luate in Statele Unite, se poate spune fara nicio indoiala ca ierbicidul cel mai bine vandut al lui Monsanto este una dintre cele mai grozave amenintari impotriva omului si a mediului inconjurator din cate au fost create vreodata.

Cum Departamentul de Agricultura al Statelor Unite nu face nimic pentru a impiedica Monsanto sa ameninte stabilitatea globala a mediului inconjurator, devine din ce in ce mai evident ca cele doua institutii sunt dispuse sa sacrifice viitorul planetei de dragul castigului pe termen scurt. Mai mult chiar, Departamentul de Agricultura si-a dat foarte rapid acordul pentru cele mai recente culturi modificate genetic ale Monsanto, asigurand astfel profiturile companiei si ignorand numeroasele efecte daunatoare ale creatiilor mai vechi ale acesteia (cum ar fi Agentul Portocaliu, Aspartamul, DDT).

Efectele negative ale Roundup au fost clar stabilite de numeroase studii stiintifice si investigatii la scara larga, oamenii de stiinta mergand pana la corelarea intre acest ierbicid si boli precum infertilitatea sau cancerul. Chiar si diluat in procent de 99,8% (concentratie de 450 de ori mai mica decat cea folosita in agricultura), Roundup tot prezinta caracteristici genotoxice extrem de daunatoare pentru ADN-ul uman. In tot acest timp, acest ierbicid cancerigen este folosit la scara nationala de catre fermierii neavizati. In 2007, numai pe teritoriul Statelor Unite au fost folosite 80.000 de tone de Roundup.

Pe langa problemele de sanatate, haosul ecologic provocat de Roundup este poate un motiv si mai mare de ingrijorare. In ciuda faptului ca a fost creat pentru distrugerea buruienilor, se pare ca acesta a cauzat aparitia unor specii de super-buruieni pe suprafata a milioane de hectare, falimentandu-i pe fermieri si distrugand terenul agricol. Aceste plante acopera azi mai mult de 4,5 milioane de hectare de pamant numai in Statele Unite, desi expertii estimeaza ca la nivel global, numarul se ridica la 120 de milioane de hectare (in 2010). Extinderea super-buruienilor este din ce in ce mai remarcata in Australia, Argentina, Brazilia, Chile, Europa si Africa de Sud.


Categorii

1. DIVERSE, Organisme modificate genetic (OMG), Razboiul impotriva sanatatii, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “MONSANTO, gigantul OMG, pune in pericol biosfera pamantului prin IERBICIDUL nociv Roundup

  1. Incredibil ce incostienta!

  2. @pr. Victor Agache

    Nu este vorba despre nici-o inconstienta. Monsanto este foarte bine cunoscut in intreaga lume. Tot ceea ce face acest producator, face intentionat. Exemple sunt multe, dar, ca sa amintesc doar unul, este vorba de porumbul modificat genetic, care prin polenizare, ataca celelalte culturi de porumb, care sunt in apropiere si le modifica transformandu-le in porumbul modificat genetic de la Monsanto. Au modificat si legea, in asa fel incat, daca esti prins cu porumb Monsanto pe parcela ta si nu ai contract cu Monsanto, ai sa platesti toata viata ta, cu toate ca tu ai semanat alt soi si nu ai avut nici-o intentie referitor la soiul lor de porumb.

    Cred ca scopul acestui producator este de a distruge tot ceea ce este natural, lasat de Dumnezeu si a inlocui cu lucrul omului, care in cazul lui Monsanto este otrava curata. Legea a fost modificata in asa fel, incat plantele modificat genetic nu au nevoie de studii de cercetare, care sa ateste daca sunt sau nu daunatoare pentru sanatatea omului sau celorlalte vietuitoare. Legea spune ca plantele modificate genetic sunt implicit nedaunatoare.

    Dar numeroase studii, facute de echipe independente de cercetatori din toata lumea, au demonstrat ca aceste culturi modificate genetic sunt extraordinar de nocive. Pe langa faptul ca sunt cancerigene, consumul lor pe o perioada indelungata duce la malformatii ale ficatului, plamanilor, rinichilor, a tuturor organelor interne.

    Probabil ca nu va mai dura mult si vor scoate o lege care sa interzica studiile asupra acestor plante modificate genetic, mergan chiar pana la a interzice si afirmatia ca acestea ar fi daunatoare.

    Bunul Dumnezeu sa ne ajute si sa nu ingaduie atatea rele asupra noastra, caci fara El nu putem face nimic.

  3. E societatea omeneasca: dementiala? Numai daca tratamentul cu citostatice e o mare bucurie, placere ar fi de inteles. E o fateta a caracterului hraparet, avar, demential al individului si al societatii pe care o formeaza. Daca te uiti pe la capetele unor tarlale, vezi tot felul de flacoane goale de otravuri. Dar si pe la spitale vezi tot felul de CANCERE, inclusiv la copii.

  4. De ce nu protestam? De ce nu strangem semnaturi pe care sa le trimitem tuturor guvernelor? Daca asistam azi, pasivi, la distrugerile provocate de MONSANTO si de alte firme-gigant, maine va fi prea tarziu!

  5. Pingback: Studiu socant al Universitatii din Caen: OMG-urile MONSTANTO SI PESTICIDELE SUNT EXTREM DE CANCERIGENE/ Un europarlamentar roman invoca “BENEFICIILE INDISCUTABILE” ale OMG - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC bat la usa Europei/ ”Lumea dupa MONSANTO” [documentar VIDEO cu subtitrare in romana] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: OLGARHIA SEMINTELOR prin Monsanto & comp. ”Traditia” eugenista a familiei miliardarului BILL GATES - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: CONTROLUL POPULATIEI SI EUGENIA. Sterilizarea oamenilor prin INDUSTRIA OMG (organisme modificate genetic)? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: LUMEA VAZUTA DE MONSANTO [film documentar cu subtitrare in romana] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare