MII DE PENSIONARI EXECUTATI SILIT DE STAT SI DE BANCI, un fenomen alarmant care ia amploare

2-03-2012 1 minut Sublinieri

pensionar

Vesti proaste pentru aproape 5.000 de pensionari din Arad, care au luat credite si nu le-au mai putut plati, au taxe neachitate la stat sau au riscat pentru altii acceptand sa fie giranti. Pensiile acestora au fost poprite, astfel ca in luna martie au primit cu o treime mai putini bani decat pana acum. Multi dintre ei au mai multe credite si nu vor primi jumatate din pensie.

Directorul Casei de Pensii Arad, Mihaela Vasil, a declarat pentru stirileprotv.ro/vest ca in majoritatea cazurilor este vorba de datorii la banci. „Din pacate, o mie dintre acesti pensionari au acceptat sa fie giranti, iar pentru ca niste oameni ce ar putea fi numiti iresponsabili nu isi mai platesc ratele, ajung batranii sa ramana fara o parte din pensie, in multe cazuri si asa mica”, a declarat Mihaela Vasil.

Alti peste 2.000 de batrani au ramas restantieri la rate dupa ce s-au imprumutat la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, de unde au scos bani pentru nevoi urgente, precum plata intretinerii pe timp de iarna sau pentru medicamente. Ceilalti datornici nu si-au platit taxe, impozite sau amenzi.

De anul trecut, numarul pensiilor poprite a crescut luna de luna cu circa 100, iar in martie avem 4806 cazuri”, a mai spus directorul Casei de Pensii.

Peste 1.500 de pensionari vasluieni sunt executaţi silit de Casa Judeţeană de Pensii din cauza neplăţii la timp a unor sume datorate către primării sau bănci, numărul bătrânilor cărora le sunt făcute popriri pe pensii fiind în creştere cu 25 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

La solicitarea autorităţilor locale sau a instituţiilor de credit, Casa Judeţeană Vaslui (CJP) Vaslui a trecut la executarea silită, prin înfiinţarea de popriri, a 1.540 de pensionari din judeţ care nu au reuşit să-şi achite fie taxele şi impozitele către primării, fie ratele către bănci.

În total, sumele datorate de pensionarii pentru care există formule executorii se ridică la peste 200.000 de lei.

“Instituţia noastră este obligată, la cererea creditorilor, să procedeze la indisponibilizarea sumelor care fac obiectul popririlor înfiinţate de organele de executare şi la virarea lor în conturile indicate de acestea. Executarea silită pentru cei 1.540 de pensionari o facem doar în baza unor hotărâri judecătoreşti sau titluri executorii, iar suma reţinută nu poate depăşi o treime din cuantumul pensiei”, a declarat, marţi, directorul CJP Vaslui, Marius Arcăleanu.

Cele mai multe executări silite făcute de CJP Vaslui sunt în baza unor titluri executorii emise de instanţele de judecată, precum şi la solicitările făcute de casele de ajutor reciproc a pensionarilor.


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “MII DE PENSIONARI EXECUTATI SILIT DE STAT SI DE BANCI, un fenomen alarmant care ia amploare

  1. trebuie sa scoatem banciile astea din Romania!sa iesim din UE si sa scapam de beleaua FMI!
    pana cand nu scapam de toate astea ,va fii greu,pentru noi ,pt parintii ,bunicii,strabunicii nostri!p=PROPUN SA BOICOTAM BANCIILE,SI SA SCOATEM TOTI BANII DIN ELE!ASTFELE BANCIILE VOR DA FALIMENT SI VOR PLECA!VEZI CAZUL GRECIA!

  2. @solutie ,

    esti cel putin hazliu .

    ” …SI SA SCOATEM TOTI BANII DIN ELE! ” . daca te referi la banii lor , cam ce metode ai vrea sa folosim ca sa scoatem toti banii din ele ? Filme am vazut destule despre spargerea bancilor , mai bune , mai proaste , dar nu prea ma tenteaza 🙂 Daca te referi la banii nostri , uite eu iti dau voie sa-i scoti tu si pe ai mei … ca oricum n-am 🙂 .

  3. @SOLUTIE!:
    Un obicei pe care mi-l impun in toate comentariile pe care le fac pe acest site este sa evit atacul la persoana. Dar dumneata, “SOLUTIE”, iti dai seama ce spui? Cum adica sa ne dorim falimentarea bancilor? Dar dumneata crezi ca daca se vor falimenta bancile din Romania, plata acelui faliment o vor suporta acele banci? Va asigur ca mai repede decat credeti veti plati si vom plati cu totii pentru recuperarea pagubei. E un mecanism financiar pe care n-are rost sa vi-l explic. Ganditi-va insa, ca daca va luati salariul, banii respectivi provin dintr-o banca; daca va incasati pensia, la fel; ca sa va platiti utilitatile, banii se duc tot intr-un cont bancar. Asa ca Faliment banci = Faliment tara! Bancile sunt un rau necesar in societatea actuala!
    Nu asta este solutia, sa le falimentam.
    Solutia ar putea fi PROSPECTIA SI ANALIZA LA SANGE A VENITURILOR ACTUALE SI VIITOARE, atunci cand te duci la o institutie bancara sa-ti faci un credit. Daca te sti ca nu poti sa-l restitui cu tot cu dobanzi, mai bine renunta! Banca, aparent amabila la inceput, se va transforma in cel mai cumplit cosmar al tau si al familiei tale. Si e un cosmar perfect acoperit de lege. Apoi, daca ai decis sa iei un imprumut, ia-l IN MONEDA IN CARE ESTI PLATIT, pentru a nu suporta eventuale fluctuatii ale cursului de schimb, asta indiferent de cat cauta functionarul bancar sa te “duca cu presul”, ca un alt credit e mai avantajos, din perspectiva dobanzii, etc. Nicio banca nu te poate obliga sa faci ceva impotriva vointei tale in acest moment. Ei doar te indeamna spre ce ar fi mai avantajos pentru dansii, nu pentru tine.
    Inainte de a semna actul de imprumut, CITESTE CU ATENTIE ABSOLUT ORICE RAND AL ACELUI CONTRACT. Ceea ce ti se pare, uzual, lipsit de importanta s-ar putea sa reprezinte o clauza contractuala pe care banca o va folosi impotriva ta atunci cand nici cu gandul nu gandesti. Daca ti se pare ceva in neregula, cauta sa te lamuresti pe loc, iar daca vezi ca functionarul nu-ti explica lamurit despre ce este vorba, eschivandu-se intr-un fel sau altul, RENUNTA! E posibil sa-ti iei o teapa de zile mari.

  4. În afara băncilor şi a caselor de ajutor reciproc statul roman prin Casele de asigurări de sănătate au pornit o adevărată vânătoare de pensionari pentru plata unor contribuţii băneşti pe ultimii cinci ani. Dacă aveţi rude în această situaţie îndemnaţi-i să apeleze la un avocat, pentru contestaţii la executare, întrucât vorbim de un alt abuz grosolan. Iertaţi. Doamne, ajută!

  5. Cred ca mai mare dreptate are Solutie. Ideea este de a avea cat mai putin de a face cu aceste institutii detinute de dusmanii crestinilor (nu mai insist asupra tezei). In niciun caz credite, evitarea la maxim a oricarei plati prin intermediul lor. Bancile sunt o cangrena in economia unei tari. Bancile manipuleaza masa monetara si, in istorie, de la infiintarea Bancilor Centrale, mai ales de la infiintarea FED din SUA, strang chingile cum au chef si sunt foarte avansati. Asigurarile, bursele, sunt toate instrumentele lor. Solutie a inteles mai bine prin intuitie; altii care au studii in domeniu inteleg mai putin, fiind prizonierii unei educatii atee si a unor principii ce nu tin cont de niciun element de antropologie crestina. Nu pot detalia, va recomand insa filmul de 3h35min The Money Masters… printre cele mai tari, daca nu cel mai tare documentar din toate timpurile, consider eu. Ii invit pe admini sa ma contacteze pentru a le trimite subtitrarea originala in romana in atasament, daca doresc.

  6. @Danielo:

    Da, insa e si extrem de nerealist sa doresti caderea bancilor ca sistem. De acord ca trebuie sa avem cat mai putin spre deloc de-a face cu ele, insa astfel de ….”solutii” antisistem sunt o capcana. Cu siguranta ca o astfel de prabusire (care ar insemna, de fapt, ducerea la extrem a actualei crize) ar duce exact la starea de haos si anarhie pe fondul careia vor aparea pescuitorii in ape tulburi si… antihristul cu propaganda cea mai atractiva ce a fost vreodata pe acest pamant.

  7. @admin
    ceea ce e scris ca trebuie sa se intample se va intampla, oricum, indiferent daca merg eu la banca sa scot banii sau nu. e doar o chestiune de timp care nu e gestionata de noi oamenii cu atat mai putin influentata de “solutii” mai mult sau mai putin…radicale in aceasta privinta.
    @bellum religio
    traim cu multe rele necesare prin preajma si se pare ca acomodarea cu ele ne-a amortit vigilenta. de acord cu tine ca “solutia” ar provoca un soc ce va fi primit de cei nevoiasi in primul rand. ideea e ca sistemul nu (mai) este unul “fair”, jocul nu se mai desfasoara dupa asa zise reguli libere de piata ci suntem la sesiunea “impuse”. bancile sunt de cand lumea iar creditul are rolul sau in dezvoltarea unei economii; ideea e ca bancile s-au instrainat de aceste reguli simple iar scopul lor e cu totul altul. vom vedea daca vom trai.

  8. @ Gherasim:

    Sigur ca toate se vor implini, daca ingaduie Dumnezeu, pana la urma. Altceva este insa a ne si dori anarhia, dezastrul, haosul, doar pentru ca… asa se termina si cu marii camatari (vorba vine, ei pleaca cu sacii plini, nu ei sufera).

  9. Pingback: RASISMUL SOCIAL PROLIFEREAZA MALIGN. Pensionarii/ batranii tarii – inamicii publici? PENTRU CE ARE BANI CONSILIUL LOCAL IASI? - Recomandari
  10. Pingback: PROPAGANDA STATULUI ASISTENTIAL SI A NEMUNCII LA ROMÂNI. Soldatii neoliberalismului vor eliminarea venitului minim garantat - Recomandari
  11. Pingback: “Satul puturosilor”, campania impotriva SALARIULUI MINIM pe economie si OBEDIENTA ACCEPTABILA sau cand e “OK” sa fii sluga: cand seful e MANAGER - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare