CUVANTUL CITITORULUI despre jocul “la doua maini” pentru controlul internetului si despre LUMEA CA O SUPA CARE FIERBE. Si cateva completari…

23-02-2012 4 minute Sublinieri

anonymous

Fratele Narcis:

Doamne ajuta, fratilor!

Cu permisiunea vostra m-am gindit sa comentez un pic ceea ce se intimpla acum in marea aceasta digitala numita internet…
Pozitiile se radicalizeaza pe zi ce trece, avem pe de o parte guvernanta mondiala care stringe surubul cenzurii iar in cealalta tabara miscari de genul ANONYMOUS, un fel de Assange razbunatorul, varianta online! Aceasta miscara devine foarte populara , au foarte multi activisti si ma tem ca pot fi in curind catalogati ca o cyber-armata.

Am observat ca folosesc lozincile anti-sistem arhicunoscute, fac un fel de demascare a “iluminatilor” de prin institutiile globaliste, avem insa si toate ingredientele unei manipulari masive probabil orchestrate de “inteligenta” spre a-i justifica pe cei din prima tabara. Razboiul ce vine se anunta a fi foarte dur, se vor contra state cu state, culturi cu culturi, ideologiile se vor ciocni iar internetul se va cutremura si el…

Cum inchid acum site-urile de torente, probabil asa vor disparea destul de curind si cei care sustin prea vocal principii de ev mediu…(nu neaparat antisistem). Tocmai citeam undeva despre isprava ANONYMOUS de a sparge site-ul Ministerului Justitiei din Grecia, proferind amenintari intersante, cum ca, in curind vor avea posibilitatea sa dea jos servere din care sa stearga efectiv bazele de date aferente datoriei grecilor de rind catre banci.

Ei spun asa :

Cetateni ai Greciei,

Noi suntem Anonymous.
Noi supraveghem in fiecare zi cum guvernul vostru abandoneaza constitutia si institutiile democratice ale tarii.
Vedem cum sunteti impinsi tot mai mult catre saracie.
Vedem cum trec legi care va afecteaza demnitatea.
Vedem cum tara voastra este aservita FMI si bancilor.
Stim despre cantinele saracilor din scoli.
Stim ca tara voastra a votat ACTA in speranta de a inchide gura vostra.
Stim totul …
Republica Grecia a murit!
A murit atunci cind un guvern neales a venit la putere, de atunci timpul discutiilor a trecut.
Nu negociem cu acesti criminali.
Puteti sa ne vinati cit vreti, chiar puteti sa capturati pe citiva dintre noi, oricum alti 5, 10, 100 se vor ridica si ni se vor alatura.
Acum toti grecii sunt ANONYMOUS.
Suntem milioane impotriva voastra…(mesajul continua)

Asta da miscare populara, nu!?

Desi, aparent, lumea se bucura de o acalmie relativa, totusi supa fierbe. Eu asa simt, ca sunt energii nerefulate care stau sa explodeze, nu imi dau seama insa care ar putea fi pretextul fatal care sa declanseze acest razboi, care dincolo de cel armat va fi si un razboi al nostru cu frati de-ai nostri, cu casnici de-ai nostri, cu noi insine.

NOTA NOASTRA:

Intr-adevar, actiunile Anonymous sunt tot mai vizibile in ultima perioada. Ultima stire numai de la noi, de astazi:

Revolutia, fie si in varianta cyber, face parte din jocul la doua maini al sistemului, prin care se pot declansa situatii care sa justifice instaurarea unui control totalitar.

Eroii cei mai vizibili ai acestui “combat” digital sunt Assange cu al sau Wikileaks si steagul luptei impotriva “totalitarismului digital”:

1. Despre sensul dezvaluirilor Wikileaks din tara noastra (care poate fi incadrata si ea la categoria Balcani) am scris deja, aratand efectul de tulburare in plus a apelor autohtone si de adapare a unei atitudini de revolta generalizata. Faptul ca Assange vine sa declare negru pe alb ca obiectivul scurgerilor Wikileaks este producerea revoltelor pe tipar arab confirma ceea ce era, de altfel, destul de previzibil. Evident, insa, ca cel putin la noi in tara nu ajung doar “dezvaluirile” Wikileaks pentru crearea unui efect; mai assangetrebuie cumulati si multi alti factori. Esential este insa faptul (si aceasta-i menirea Wikileaks si a agentului pretins “rebel” Julian Assange) de a capta, prin intermediul internetului, potentialul de revolta (in special din categoriile tinere, caci ele sunt mai prezente in acest mediu) si de a -l canaliza spre o directie-capcana.

Dupa cum am vazut, marile ”dezvaluiri” ale Wikileaks sunt, in realitate, confirmari ale unor lucruri deja stiute de oricine incearca sa gandeasca dincolo de textele propagandistice ale perpetuatorilor agendei euro-atlantice. Nimic senzational, cu exceptia ambalajului. Adica a formei de lupta pentru libertate, de miscare pre-revolutionara cu caracter global, pe care a capatat-o acest instrument internautic.

2. O lupta anti-sistem care deja are o ideologie foarte clar conturata, dupa cum vedem din acest scurt interviu cu Assange, in care el se pune in fruntea miscarii de rezistenta fata de… totalitarismul digital transnational. O miscare ce se defineste, in schimb, printr-un soi de anarhism soft in care statele nationale nu se desfiinteaza, ci devin puteri regionale, si in care ”poporul” isi monitorizeaza elitele prin intermediul aceluiasi internet. Nu e prima oara cand Assange ia astfel de atitudini anti-sistem. Ne amintim ca tot el a declarat ca ”Internetul, in special Facebook, reprezinta una din cele mai importante mijloace aflate la dispozitia puterii de a spiona oamenii”. Interesant, nu?

Asadar, liderii anti-sistem prolifereaza. Semn ca e ceasul lor si ca trebuie sa fie cat mai multi, cat mai convingatori si potriviti pentru fiecare categorie sociala in parte. Assange, figura usor emo, care produce “demascari” bomba, bine dozate si controlate, pe calea aceluiasi Internet, si care s-a exhibat deunazi ca mare dansator in club, pe muzica house, este personajul numai potrivit pentru a castiga priza la masele de tineri imbecilizati de pe tot globul.

…si Anonymous:

ANONYMOUS contribuie la confiscarea protestelor pe directia antisistem tip OCCUPY (VIDEO)

Anonymous sunt o grupare dubioasa, cel mai probabil la fel de infiltrata si controlata de serviciile secrete ca si Wikileaks, care se constituie intr-un fel de activism online sau hacktivism.

Motto-ul lor, foarte sugestiv, este:

“We are Anonymous. We are legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.”

Au participat activ la miscarea Occupy din toamna anului trecut, asa cum atesta acest articol din The Guardian.

Cand miscarea Occupy, principala revolutie anti-sistem pe plan mondial, a incercat sa faca valuri la noi, nu a reusit nimic. Pentru ca era vizibil pentru oricine ca e ceva artificial, strain, fara legatura cu realitatile de la noi.

Acum, cand problemele reale si nemultumirile oamenilor au rabufnit, Anonymous se alatura incearcarilor de deturnare catre aceeasi vehiculata “solutie anti-sistem”. Discursul este anti-tot, adica, asa cum explica foarte bine Dan de la Trenduri, anti-nimic.

Sigur ca mai sunt si altii, mai mici, sau adaptati contextelor culturale diferite din lume.

Imaginea si sloganurile Anonymous sunt foarte sugestive:

pe de o parte, se speculeaza psihologia multimilor, incitandu-se la o dizolvare a persoanei intr-o colectivitate informa, anonima, DEPERSONALIZANTA, in care se va produce fenomenul cunoscut de psiho-sociologie ca deindividualizare. In acest sens, sloganul psihologia multimilor“pentru ca niciunul din noi nu ar putea fi la fel de crud ca toti laolalta” (vezi prima imagine a postarii) este absolut semnificativ. Fenomenul deindividualizarii inseamna exact abolirea cenzurii constiintei sau a constiintei de sine prin faptul ca te contopesti unui organism nou: multimea anonima si anonimizanta. Individualizat, redus la sine si confruntat cu propriile limite, omul nu va indrazni niciodata sa faca ceea ce e in stare sa faca intr-o gloata dezlantuita care ii da sentimentul puterii, protectiei si depasirii limitelor sale. Si aici sta intregul skepsis al miscarii Anonymous: faptul ca nu este o actiune/atitudine a unor persoane care prefera sa ramana anonime, ci este o MISCARE anonimizanta, diferenta fiind extrem de mare si de decisiva.

– pe de alta parte, este sesizabila povestea, FILMUL proiectat care sustine demersul acestor “miscari antisistem”, bazat pe o viziune maniheica, simplista, care te angajeaza, daca o crezi, intr-o noua lupta de clasa necrutatoare adaptata contextului digital de astazi. DAR! Apropo de context digital. Pana la urma, acest gen de miscari evolueaza, in primul rand, pe internet. Ar fi o momeala perfecta si un mijloc de a tine captiva, prin deturnare, nemultumirea oamenilor de pretutindeni fata de agenda globalista pusa in practica astazi. Nici macar nu mai e nevoie sa faci ceva. Nici nu mai e nevoie sa fii un crestin in viata ta, de exemplu. Revolutiile digitale, lupta antisistem de pe internet e mult mai pasionanta, mai vibranta, injecteaza mult mai multa adrenalina (la modul propriu – nu e o metafora!) decat viata reala. Si uite asa manipulatorii legilor psiho-sociale reusesc sa tina captivi, si sa ii neutralizeze complet, ba chiar sa ii nenoroceasca mental, pe cei care au naivitatea, prostia sau ingamfarea sa creada in astfel de povesti/filme. Iar daca, totusi, se pune problema transferarii in viata reala a celor din virtual, rezultatul va fi benefic tot pentru acesti manipulatori, caci luptatorii digitali vor crea exact anarhia de care au nevoie pentru a instaura masurile represive si de control totalitar.

A se vedea, in acest sens:

La nivel duhovnicesc, fierberea intretinuta si de acesti “virusi digitali” este, de fapt, chiar problema de fond:


Categorii

Cuvantul cititorului, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Opinii, analize, Revolte populare, revolutii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “CUVANTUL CITITORULUI despre jocul “la doua maini” pentru controlul internetului si despre LUMEA CA O SUPA CARE FIERBE. Si cateva completari…

  1. Multumesc , nu speram sa ajung la “comentariu zilei”…
    Sincer, fara sa vreau sa va smintesc cu ceva , iertata sa imi fie destainuirea ca ma rog din cind in cind pentru voi si va pomenesc la Sfinta Liturghie.
    Chiar m-ati ajutat mult cu munca vostra in dezvoltarea mea duhovniceasca(care oricum se afla la genunchiul broastei).

    Probabil ca pe 31 martie cind au anuntat ca vor da jos serverele de DNS va fi un mare fisssss…
    Insa oricind institutiile de supraghere a spatiului virtual de pe linga ONU o pot face chiar in acea zi, pentru citeva minute, justificind astfel masurile ce se vor lua de ingradire a liberei exprimari.
    Si ca un facut media mainstream este ferita de astfel de “riscuri”!

    Doamne , ajuta!

  2. Parca Sfintul Ignatie Briancianinov spunea ca in vremurile de pe urma,singurul ajutor nemincinos pe care-l vom avea,este Sfinta Scriptura si rugaciunea sincera catre Domnul nostru Iisus Hristos Dumnezeu,Sfinta Maica Sa si a Sfintilor si ingerilor Sai.
    Rugaciunea nu ne-o poate lua nimeni ( poate doar prin cipul implantat ),nu ne mai ramine decit sa avem cu totii cartile sfinte si sa le citim cit mai des cu putinta.Si sa ne bucuram si de Sfintele Taine ale Bisericii,cit mai exista…

    In rest,una din doctrinele CIA/SUA este aceea de a crea o grava problema oriunde in lume,sub acoperire ( Libia,Siria,Iran,Somalia,9/11,atacuri teroriste,pearl harbor,bay of pigs Cuba,gulf of Tonkin Vietnam etc ) si de a veni tot ei cu rezolvarea dorita .Poate ca hackerii Anonymous sint precum al-quaeda,miscari dubioase si aproape anonime,underground, sponzorizate si antrenate de CIA in vederea slujirii intereselor proprii ( inrobirii lumii )
    Ca o regula simpla,cam tot ce apare in mainstream media si i se face publicitate,este din sfera puterii sau in slujba puterii si in dauna moralei crestine.

  3. Masca aceea care este simbolul Anonymus este din filmul ”V for Vendetta”. Simplul fapt ca au ales acest simbol arata cine sunt ei.
    Filmul este un film demonic, cu simbolistica anticrestina clara, si al carui mesaj aparent este razbunarea antisistem. La fel ca si alte filme de la Hollywood (a se vedea de exemplu Equilibrium) societatea totalitara este reprezentata prin simbolurile crestine, dar cu personaje malefice, in contradictie cu tot ce este acceptat ca fiind crestin. Personajele pozitive sunt necrestine si sunt prigonite de personajele negative, care, desi poarta simboluri crestine, au comportamente demonice. Filmul insasi are in componenta sa o buna parte din ideile Anonymus.
    Avind in vedere corespondenta simbolica dintre acest film si miscarea Anonymus, eu am credinta ca este o miscare a sistemului, mascata intr-una antisistem, scopul final fiind controlarea de catre sistem a tuturor canalelor de transmitere a informatiilor. Abia dupa ce vor avea controlul absolut asupra informatiilor isi vor permite sa instaureze dictatura mondiala.

  4. Si ca sa privim si din punct de vedere al marketingului. De la iesirea lor pe piata au iesit cu sigla, slogan. Lucru care ma duce cu gandul la modalitatea pe care au gasit-o marile corporatii de a atinge mintea consumatorilor.

  5. Am vrut sa zic de fapt asa:
    De la iesirea lor pe piata au avut sigla si slogan. Lucru care ma duce cu gandul la modalitatea gasita de marile corporatii de a atinge mintea consumatorilor.

  6. Cred ca se da prea multa importanta acestor “Anonymus”…
    Tot cautand pe cineva care sa ne indreptateasca revolta, sa nu dam de aghiuta, cel revoltat impotriva vointei lui Dumnezeu !
    Masca acestor “Anonymus” mie nu prea imi inspira crestinism…desi in aparenta acestia sunt de partea omului de rand…
    Nu cred in dictonul macchiavelic : “SCOPUL SCUZA MIJLOACELE !!

  7. zic si eu,si sa ma iertati ca ma bag,
    mai este si posibilitatea de joc corect/murdar, adica : pe internet se gasesc o multime de informatii cenzurate, schimbate si foarte multe “murdarii” sufletesti-adik gen tv,-deci oricum nu e bun, iar cu aceasta ACTA, iti da impresia ca ti opreste ceva bun, ca ti se incalca un drept, mai mult de principiu. e un fel de : “noi oricum bagam ce vrem pe internet/tv, si ti dam tie impresia ca ceea ce bagam e bun si mai mult ca ai avea puterea dedecizie sa si schimbi ceva”… – observ ca nu reusesc sa se faca a se intelege insa poate cineva pricepe

  8. Pingback: Scandalul PRISM: prima faza a celui de-al TREILEA RAZBOI MONDIAL? Este cazul Snowden un exemplu de RAZBOI ANTI-SISTEM DECLANSAT DE SISTEM? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare