Viitorul: CARD BANCAR functional doar LA CONTACTUL CU PIELEA si BANI ELECTRONICI

22-02-2012 36 secunde Sublinieri

rfid-card

Banii viitorului nu vor fi de hartie sau de plastic, ci electronici. Universitatea din Pittsburgh a descoperit o metoda simpla prin care sunt impiedicate furturile. Este vorba despre “intrerupatorul” de card/portofel electronic. Practic este un comutator pornit/oprit.

Ideea este simpla si a fost deja probata: atunci cand cardul/portofelul electronic este tinut de o anumita parte, senzorul montat in interiorul sau porneste. Prin contactul cu pielea, circuitul este functional si astfel se pot realiza tranzactii cu acel instrument bancar, explica cercetatorii.

Atunci cand cardul este pus inapoi in portofel, sau in buzunar si se intrerupe contactul pielii cu senzorul integrat, cardul se inchide automat. Scanarea lui cu un dispozitiv folosit de hackeri devine astfel in zadar, hotii nu-i vor putea copia datele de securitate.


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Viitorul: CARD BANCAR functional doar LA CONTACTUL CU PIELEA si BANI ELECTRONICI

  1. O sa citez un clasic occidental : “Vorbe, vorbe, vorbe” (Wllliam Shakespeare- nu Branza)
    Astea sunt idei induse de niste excroci care vor sa-si faca asa-zise banci on-line si sa convinga lumea sa-si faca conturi la ei.

  2. Eu n’as zice ca’s vorbe, mi se pare interesanta apropierea cardului de piele …maine,poimaine cardurile se vor “pierde” tot mai des ca oamenii sant ocupati si astfel carduletul va intra direct in piele, interesanta este pielea in articolul asta.

  3. Pai deja tehnologia exista oricum – vezi iPhone-urile: au touch screen care nu merge decat la atingerea mainii, nu merge la atingerea pixului. Unele telefoane au ecrane rezistive adica accepta presiunea pixului sau mainii, altele (iPhone) au ecrane capacitive care accepta numai degetul si acela neinvelit in carpe. Probabil detecteaza si caldura mainii, dar nu numai …

  4. Am facut niste teste pe iPhone si HTC cu ecrane capacitive si detecteaza probabil incarcarea electrostatica a mainii. Se poate pune intre deget si ecran un metal ca sa mearga – noi am pus coada unei linguri si a mers. Cu carpa sau pix nu merge.

  5. Dar hackerii si hotii nu au si ei piele? Ca sa activeze contactul cu senzorul si sa activeze cardul?

  6. @cga

    Teoretic da, dar practic nu va fi sa”bagi” un card in piele, fiindca nu ai un card odata pentru totdeauna,sau nu ai un singur card…deci practic niciodata nu va putea fi asa.
    De altfel toti mari duhovnici spun ca “pecetea” nu va fi legata de o organizare strict economica, ci va fi insotita de lepadarea de Hristos !!!
    Duhovnicul meu mi-a spus la fel si il cred.
    Prin urmare sa avem grija sa nu strigam, ca intr-un basm al copilariei, “uite lupul” cand nu este, iar cand va fi sa nu mai creada nimeni…
    Faptul ca “nu vei putea vinde sau cumpara” fara pecete, asta nu inseamna ca pecetea va fi un card…

  7. Stirea de fata se bazeaza pe un comunicat de PR al unei Universitati care a lucrat la tehnologia respectiva si acum are un patent pe teava si ganduri de profit.
    Nici nu cred ca o sa ajunga in productie darmite la adoptia de masa – sunt alte tehnologii (plati via mobile, un exemplu) care sunt la fel de simple, deja testate si impinse puternic de la spate de corporatii IT gen Goagal.

    Altfel, titlul dat de cei de la stirile protv e o aiureala senzationalista a unor jurnalisti din ce in ce mai hamsterizati.
    Tehnologia de fata nu impiedica cardurile sa fie “sparte”. Teoretic, impiedica scanarea lor (cea de la mica distanta) si extragerea datelor, prin limitarea timpilor in care acestea (cardurile) sunt active (si prin urmare accesabile).

    Insa daca va uitati peste stirile care raporteaza furturi de bani din conturi bancare (via card sau altfel), altele sunt metodele des utilizate pentru golirea conturilor. Salteaua e cel mai sigur card.

  8. @Bogdan

    Marturisesc ca am trei caini de rasa , toti au “cip” cum ziceti voi. Ba chiar intentionez in curand sa ma retrag intr-o zona rurala si sa cresc animale in conditii bio, pentru consumul familiei si eventual sa vand un surplus de produse in direct.
    Sigur animalele vor primi “cip”, cum ziceti voi, pentru ca este legea care cere ca aceste animale sa fie identificate, pentru sanatatea publica. Ca iti dai seama, in cazul meu, daca am sa vand carne sau produse din carne de la un animal necontrolat si identificat medical, s-ar putea sa omor cativa oameni…
    Hai sa nu cadem in extreme. Si nici sa credem ca un microcip chiar poate fi urmarit si controlat oricum.
    In privinta cainilor mei “microcipul” nu este urmarit si controlat de nimeni, in mod special.
    Acesta foloseste doar la identificarea animalului si proprietarului daca sunt probleme de agresivitate,furt, si numai cu ajutorul unui aparat de identificare manual care poate fi procurat contra cost de oricine :-)).

  9. Ma gandeam, citind ce am scris mai sus ca trebuie totusi sa dau explicatii mai deliate 🙂
    Imi plac animalele. Desi sunt nascuta si am trait trei sferturi din viata la oras, sunt atrasa si convinsa ca-mi voi sfarsi viata intr-o zona rurala.
    De asemeni sunt convinsa ca cresterea animalelor, cultivarea legumelor si arborilor fructiferi este viitorul pentru crestini…
    Recunosc ca trei caini de companie e cam mult, dar sunt caini de vanatoare…
    Ma iertati.

  10. Pingback: Israel: o comisie guvenamentala studiaza posibilitatea ELIMINARII BANILOR CASH DIN ECONOMIE - Recomandari
  11. Pingback: Fara cash, PIN si bancomate, dar cu amprente si scanarea retinei. Spre o societate a IDENTIFICARII PRIN DATE BIOMETRICE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare