Mai multi angajati ai guvernului sustin ca PRIMUL MINISTRU UNGUREANU A ORDONAT VERBAL SCOATEREA ICOANELOR (video). Guvernul corporatist, neo-bolsevic si iconoclast?

16-02-2012 4 minute Sublinieri

ANA PAUKER, DA, ICOANE BA!

 INTOTDEAUNA LOIAL… STAPANILOR SAI  

sursa foto: http://www.librarie-virtuala.ro

UPDATE: Premierul a negat informatia cu icoanele. Sursele din Palatul Victoria susţin însă că solicitarea a fost una telefonică şi se pune în aplicare.

“Antichristul e pe scaunul de prim-ministru”, a declarat pentru pesurse.ro un funcţionar din Palatul Victoria. Oamenii care lucrează în aparatul guvernamental sunt îngroziţi de ideile noul premier. Mihai Răzvan Ungureanu le-a cerut subordonaţilor săi ca toate icoanele, tablourile şi diplomele personale sau cu familia sau calendarele să fie înlăturate de pe pereţii cabinetelor. Dispoziţia premierului ar fi fost dată în această săptămână iar unii angajaţi s-au conformat deja. Se spune că Premierul le-a mai transmis angajaţilor că va verifica personal dacă cerinţa sa a fost îndeplinită.

Şi cum răul nu vine niciodată singur, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a schimbat şi programul de lucru al bugetarilor. Angajaţii statului vor lucra în fiecare zi de la ora 8 la ora 16. Până acum, bugetarii munceau de luni până joi până la ora 16.30 iar vinerea aveau program scurt, până la ora 14. Secretarul general al Guvernului, Dezsi Attila, a explicat că programul de lucru al ministerelor, prefecturilor şi instituţiilor deconcentrate ale statului trebuie să fie acelaşi pentru că “este esenţial ca fiecare minut să fie bine gestionat.” Asta o spune acum… pentru că la instalarea noului şef al SGG acestea le spunea oamenilor că “birourile sunt un loc personal în care ar trebui să vă facă plăcere să lucraţi. Aşa că eu încurajez personalizarea birourilor“. Acum s-a sucit…

“Vestea bună” e că premierul are şi măsuri de creare a locurilor de muncă 🙂 Gurile rele susţin că premierul şi-a angajat doi ospătari personali chiar la Palatul Victoria (se spune că ar proveni de la SIE). Să mai spună cineva că premierul “ăsta nou” nu urmează sfatul prezidenţial – să dăm ţării ospătari şi tinichigii 🙂

Tot lucrători pe plantaţia de la sediul guvernului susţin pentru pesurse.ro ca premierul e foarte interesat în a verifica personal punerea în aplicare a cerinţelor sale – “Intra prin birouri si te intreaba ce faci, se uita prin hartii si da indicatii. E teroare de când a venit!”, în timp ce un altul susţine că “nu am crezut ca o să ajungem să îl regretăm pe Boc şi pe madam Andreescu!”.

Stirea initiala despre scoaterea icoanelor de la guvern si comentariile lui Iulian Iancu, Monica Tatoiu s.a.

Nota noastra: 

Initial, am considerat ca stirea a fost o capcana intinsa presei, exprimandu-ne in acest sens aici:

Ulterior, am inteles ca lucrurile sunt mai complicate. Unul din canalele media care a transmis stirea (Antena 3) a insistat si a revenit cu informatia, afirmand ca o are de la mai multi functionari guvernamentali, deci chiar de la cei pusi sa respecte dispozitia. In acelasi timp, stirea venea la pachet si cu o alta, de data asta confirmata si asumata (tradusa intr-o dispozitie scrisa) referitoare la schimbarea obligatorie a programului de lucru al tuturor angajatilor guvernamentali sau ai institutiilor subordonate. Deci iarasi o masura de “ordine” si de “uniformizare”, insa de aceasta data cu acoperire legala si chiar cu imagine de masura pozitiva, pe principiul: “omul asta vrea munca, domnule, nu te joci!”

Am verificat noi insine, in plus, la o cunostinta care lucreaza ca functionar in Guvern, care ne-a confirmat ca masura a circulat ca o dispozitie verbala printre angajati, inca inainte sa ajunga in presa. 

Cum se explica, atunci, dezmintirea premierului?

In primul rand, pentru ca e vorba de o dispozitie verbala, deci ceva usor de negat greu de probat.

In al doilea rand, pentru ca dispozitia nu se leaga doar de icoane, ci si (poate pentru mascarea scopului principal sau poate ca nu numai?) de orice alte tablouri/poze personale.

Pare sa fie, dincolo de evidenta semnificatie anticrestina, si o atitudine specifica acestui nou spirit “corporatist” al noului guvern. Intr-adevar, in multinationale, asa cum explica (in mod suprinzator,  o fosta sefa locala de corporatie!), Dna Monica Tatoiu in materialul video, se practica acest gen de “austeritate” a spatiului, un iconoclasm general menit sa te inregimenteze si mai mult in piramida tiraniei de lux, birocratice, sa te depersonalizeze si sa iti interzica orice tentativa de re-creare a unui mediu cat de cat propriu, familiar, identitar.

Intr-o corporatie/multinationala, nu mai esti tu insuti, ci esti deposedat de identitatea ta si obligat sa iti impropriezi exclusiv identitatea, brandul multinationalei. Si, evident, icoanele ca forme discrete de marturisire a identitatii religioase deranjeaza foarte mult, fiind intr-o mare discrepanta cu “brandul” de firma. Cunoastem cazuri de crestini care lucrau in astfel de corporatii si care s-au confruntat cu ordine scrasnite de la sefi pentru ca tineau icoane pe birou.

Asadar, atitudinea lui Ungureanu vine dintr-o astfel de mentalitate corporatista, de inregimentare, depersonalizare, golire de identitate si supunere completa fata de “identitatea” …cui? Pentru ca totusi, aici este vorba de guvernul ROMANIEI, nu al vreunei corporatii! Cel putin oficial. Nu e guvernul lui Ungureanu, si acesta nu este angajatul unei multinationale care conduce filiala din Romania. Sau… nu care cumva tocmai asta se intampla acum, tot mai evident? Nu cumva acum se oficializeaza statutul nostru de filialala a unei “multinationale” oculte care transeaza “la o cafea” destinele noastre si viitorul omenirii?

Acest gen de comportament nu poate suprinde prea mult, daca ne amintim tonul cazon si vorbele sale de ocara la adresa sinistratilor, precum si cele pe care le-am reprodus intr-o postare anterioara, cand citam:

  • Basarabia Literara.ro (4 oct. 2011): ARMA SECRETĂ PENTRU 2014: MIHAI RĂZVAN UNGUREANU , VIITORUL PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI?

Se vorbeste din ce in ce mai des depre seful SIE, istoric, evreu la origini, Mihai Razvan Ungureanu ca viitorul preşedinte al României.

MIHAI RAZVAN UNGUREANU este cea mai proasta alegere pentru sefia SIE din intreaga istorie a serviciului secret presupus romanesc. In primul rand, la nivelul de suprafata, din considerente morale dar si politice. […]

In timpul evenimentelor de la Iasi, din 14 decembrie 1989, monitoriza studentii care aruncau manifeste in incercarea declansarii unei revolte in camine. De altfel, Ungureanu, care, dupa ce a fost instalat la MAE prin concursul lui Andrei Plesu de la Trustul media al Rompetrol se visa viitorul presedinte al Romaniei, era poreclit “mini-Ceausescu” in centrala Ministerului Afacerilor Externe. Aroganta era o alta caracteristica a personajului cu care o sa trebuiasca sa se confrunte spionii Romaniei. La prima sa intalnire cu toti ambasadorii straini din Romania a intarziat o ora, fara sa-si mai ceara scuze la aparitie. Diplomatii occidentali de la Bucuresti au sarbatorit momentul cand Ungureanu a fost silit sa demisioneze. Apoi, in profunzime, Mihai Razvan Ungureanu, fost membru al conducerii Fundatiei Soros in Romania, bursier al magnatului rus Marc Rich – considerat cel mai mare infractor al spatiului ex si post sovietic – si membru al “board”-ului Colegiului Noua Europa al lui Andrei Plesu, a dovedit in toate activitatile sale in vreo pozitie de stat o aplecare adanca pentru actiuni impotriva intereselor nationale romanesti. (…). Ironic, demisia sa a fost fortata la inceputul anului acesta de presa dupa ce aceasta primise informatii despre lapsusurile sale legate de doi cetateni romani in Irak chiar de la serviciul pe care se presupune ca il va conduce acum: SIE. Relatia lui Ungureanu cu presa care prefera sa-si pastreze independenta a produs interventii de-a dreptul dictatoriale din partea ministrului si a ministerului.

Din cauza lui Ungureanu, care a blocat prin interventiile serviciilor secrete un site-pamflet al adresa sa si a solicitat datele persoanale ale autorilor, Romania a fost condamnata international in ultimele Rapoarte al libertatii presei elaborat de Reporters sans Frontiers, International Federation of Journalists si South East Europe Media Organizations. […]

Ca un “detaliu” biografic, poate e interesant de amintit, prin contrast, atasamentul noului premier, pe cand era ministru de externe, fata de un tablou… Al cui credeti? Al criminalei evreice Ana Pauker, supranumita “Stalin in fusta“, ministrul de externe parasutat de URSS in Romania intrata sub ocupatie, in 1947:

Ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu si-a declarat ieri sustinerea pentru portretul Anei Pauker, asezat langa biroul sau, in cadrul galeriei fostilor ministri de Externe ai Romaniei, informeaza un comunicat al Asociatiei Academice de Administratie Publica EUROPA (AAAPE). Reprezentantii AAAPE i-au cerut ieri in public ministrului Ungureanu sa indeparteze tabloul Anei Pauker, insa acesta a refuzat spunand ca din punct de vedere istoric nu poate renunta la nici unul dintre tablourile afisate pe holurile MAE. Ungureanu a declarat ca initiativa afisarii tabloului Anei Pauker ii apartine. (D.E.)

Nu este semnificativ cum acelasi om –  acuzat de un fost purtator de cuvant al SRI, ca fiind AGENT MOSSAD – care A REFUZAT SCOATEREA TABLOULUI portretului cu Ana Pauker – vestita unealta  draceasca a sionistilor si a sovieticilor cu care s-a comis sangeroasa represiune a elitei Romaniei – a dispus scoaterea icoanelor din birourile guvernamentale?

Nadejdea este in faptul ca, dupa ce informatia a “rasuflat” deja in presa si pe bloguri si dupa ce el insusi a refuzat sa o recunoasca, macar de teama opiniei publice, premierul va fi, poate, nevoit sa dea un pas inapoi si, cel putin, sa-si mai amane concretizarea “ordinului”.

 


Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Mai multi angajati ai guvernului sustin ca PRIMUL MINISTRU UNGUREANU A ORDONAT VERBAL SCOATEREA ICOANELOR (video). Guvernul corporatist, neo-bolsevic si iconoclast?

  1. http://www.divers.ro/eveniment_ro?func=viewSubmission&sid=3210&wid=37453

    „Avem nevoie de un proces educativ temeinic care sa se bazeze pe un manual foarte bun, apt sa redea nu numai detalii, ci si intelesul acestui proces istoric. Sint necesari profesori foarte bine pregatiti pentru a preda copiilor romani si o expresie morala a acestui episod al istoriei contemporane. Este nevoie nu numai de schimbarea unei paradigme educative, dar si de modificarea mentalitatii”, a declarat ministrul roman de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta a mai subliniat ca predarea istoriei Holocaustului si asumarea de catre poporul roman a responsabilitatii morale pentru acest fenomen nu inseamna o restaurare, ci „o arheologie in propriile noastre greseli, deoarece numai adevarul ne face liberi, iar pentru asta este necesar sa infatisam si ceea ce este bun si ceea ce este rau in istoria noastra”.

  2. Premierul foloseste cuvinte legate de munca si seriozitate, program strict, curatenie etc asta ptr subordonatii lui. Deci arata a om gospodar, cinstit. Cum se simt oare cei care i-au auzit cuvantul prin care cerea scoaterea de pe pereti a tablourilor, pozelor personale, icoanelor etc cu acest cuvant inregistrat ca ar fi “o minciuna ordinara”?

    Chiar incepusem sa cred ca omul este serios si vrea sa munceasca sa faca ceva ptr tara. Nu stiu daca de la revolutie pana astazi vreun politician pus in functie (atat de fraudulos) a avut o ascensiune de vorbe si actiuni atat de iritante la adresa romanilor intr-un timp atat de scurt.

  3. Ne gindeam ca mai diabolic decit Tiran Basescu nu exista…MRU=Mossad`s Romanian Undercover(agent)e doar…nivelul urmator al sadismului…

  4. Doamne, te rugam: ocroteste-i pe Romani.

  5. Sa fiu de acord cu dispozitia Dlui prim ministru,de a fi scoase icoanele din birourile palatului Victoria,nu pot.Aici si acum vin cu umila mea propunere ca toate ICOANELE din palatul Victoria sa fie securizate de intentia unor :”binefacatori” ai neamului, ca acestea sa nu care cumva sa inceapa a plange,ca mai apoi acolo unde se va intampla o astfel de”minune” sa se scurga avutia poporului.Undeva, dar nu departe de Bucuresti,a plans pana si calendarele.O icoana care sa planga e de dorit in cabinetul ministrului ce se ocupa cu fondurile europene,poate afland si cei in drept ar face ca acel loc sa devina un loc de pelerinaj.Poporul roman in intelepciunea sa afirma:”DUMNEZEU da, dar are un obicei,in sac nu-ti baga”. La munca cu toti,fie ca esti Vladica,fie ca esti Opinca,sau mai bine zis, fie ca stai cocotat in fruntea statului,fie ca esti la coarnele plugului. Bunul DUMNEZEU,asa cum se afirma, ne da,dar lingura cu care mancam,trebuie sa o ducem singuri la gura,daca nu lasa-ti carul cu puturosi si lenesi sa-si urmeze drumul.Nicu.

  6. Pingback: ALIANTA DE CENTRU DREAPTA SAU MASCOTELE LUI BASESCU: o cardasie butaforica a CLOVNILOR IEFTINI (MRU, Mihail Neamtu si Adrian Papahagi) cu VECHEA GARDA PEDELISTA (Blaga, Udrea & co.) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Alianta Familiilor din Romania, antrenata in propaganda neoprotestanta pro-ARD? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: ALEGERILE DIN 9 DECEMBRIE. Sa mai votam? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare