Cine si de ce a refuzat sa decreteze STARE DE URGENTA si ne-a mintit legat de CODUL ROSU? Iresponsabilitatea CRIMINALA a conducatorilor tarii (VIDEO, FOTO)

14-02-2012 21 minute Sublinieri

USA ZAPADASURSA FOTO

Starea de urgenta? Traian Basescu: NU E CAZUL!

Lovitura de teatru: IGAS RECUNOASTE ACUM CA TREBUIA DECRETAT COD ROSU SI CA STIA DE ZAPEZILE (MAI MARI CA IN `54) CARE URMAU…

UNII POLITICIENI AU MAINILE PATATE DE SANGE… (II)

  • RTV:

Traian Igaş: Nu era în sarcina mea să spun că vor fi nămeţi ca în 1954

Nu era în sarcina mea să spun că vor fi nămeţi ca în 1954“, a declarat, la România TV, fostul ministru de Interne, Traian Igaş. El a recunoscut că, deşi ştia că viscolul va acoperi localităţi întregi din România, nu a insistat pentru pregătirea unor misiuni de salvare imediate.

Întrebat de ce a retractat declaraţia pe care o făcuse iniţial, ca ministru al Internelor, că vor fi nămeţi ca în 1954, Traian Igaş a explicat: “Nu era atributul meu să fac acest anunţ. Nu îmi revenea mie sarcina. Nu era în sarcina mea să spun asta“.

Acesta a mai precizat că nu Ministerul Administraţiei şi Internelor “decretează culoarea codului“.

Dumneavoastră consideraţi că acolo unde avem zăpadă de 2, 3, 4 metri suntem la nivelul codului portocaliu doar? Nu MAI decretează culoarea codului, a mai spus Igaş.

“Evenimentul Zilei” a prezentat, la începutul lunii februarie, o declaraţie a ministrului Traian Igaş potrivit căreia “s-a anticipat că vor fi nămeţi mai mari ca în 1954“.

Ulterior, ministrul Igaş a retractat declaraţia într-un comunicat de presă, precizând că “nu a prezentat estimări privind evoluţia fenomenelor meteorologice“.

Întrebat ce părere are despre declaraţiile lui Traian Igaş, primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la România TV că: “În momentul ăsta important e să ajutăm şi după aceea să anchetam. Nu am ştiut (despre fenomenele meteo extreme n.r) dar am încercat să iau şi această posibilitate în calcul, ceea ce am şi făcut împreună cu cei responsabili“.

Europarlamentarul Norica Nicolai a oferit o altă explicaţie, la “RomaniaTV”, pentru faptul că Igaş şi-a retras declaraţiile şi nu a fost decretată sătămâna aceasta stare de urgenţă şi cod roTraian-Igas-de-Salajşu: “Pe stare de urgenţă nu se poate schimba Guvernul, e inclus în Constituţie“.

Traian Igaş: Fiecare gospodar din mediul rural trebuie să ştie că iarna e iarnă

Fostul Ministru de Interne Traian Igaş a declarat luni, la România TV, că decretarea CODULUI ROŞU ar fi fost bună pentru conştientizarea populaţiei, pentru că ar fi ştiut să se pregătească cu hrană, apă şi lemne.

Era bine pentru conştientizarea populaţiei codul roşu, să se pregătească de această situaţie, să aibă hrană, să nu auzim că au fost prinşi pe nepregătite făra nimic în cămară sau fără lemne. Cred că fiecare gospodar din mediul rural trebuie să ştie că iarna e iarnă. Dacă îşi dă interesul, oricine din mediul rural poate să aiba cămara plină”, a declarat Traian Igaş. (…)

***

Bogdan Chirieac, Cornel Nistorescu, Radu Golban, Mugur Ciuvica si Mariana Campeanu comenteaza dezvaluirile legate de fostii ministri Igas si Boagiu, referitoare la ascunderea adevarului despre “codul rosu” si “iarna ca in 1954”:

IARNA GREA, SECRET DE STAT?

Cine si de ce a ascuns adevarul populatiei si de ce oamenii au fost abandonati o saptamana de zile, sub zapezi?

[…] Iata, insa, ca s-a dovedit un brav ostean al partidului si, cum stia ca increderea de care s-a bucurat poate naste pui vii, s-a folosit de ea ca sa-si scoata colegii din PDL de la ananghie.

Caci cum altfel decat dezastru se numeste situatia in care 13 oameni mor in nameti in 20 de ore, iar altii devin casanti in propriile case deoarece a disparut drumul spre magazia cu lemne?

Doamna Boagiu a iesit in public si a afirmat ca meteorologii au avertizat prea tarziu asupra nametilor si viscolului, prin urmare autoritatile nu au avut altceva a face decat sa-si infinga privirea in fulgi: “Il neige sur mon coeur!”.

Cata ipocrizie! Cine a prezidat, in dupa-amiaza zilei de 1 februarie, un comandament de iarna la Ministerul Transporturilor, in care s-au analizat datele privind iminenta unor caderi masive de zapada? Doamna Boagiu. Nu asta ar fi, insa, stirea.

Stirea este alta, pe care am primit-o pe surse de la un om satul de minciuni. Si se refera la faptul ca doamna ministru ar fi decis, impreuna cu cel putin patru participanti la aceasta sedinta despre care nu s-a suflat o vorba in presa, deoarece le-a interzis colegilor sa sifoneze ceva, sa instituie cod rosu (ati citit bine), dar sa nu dea publicitatii situatia, ca sa nu panicheze lumea.

In acelasi 1 februarie, in jurul orei 23, doamna Boagiu aparea in direct la B1 TV, care si-a trimis carul sa transmita cum ministrul face o vizita pe drumurile nationale, inspectand utilajele. Joi, s-a emis o atentionare de cod portocaliu, iar vineri s-a dezlantuit vijelia in sud-estul Romaniei.

Iar bietul Traian Igas, care a scapat porumbelul – “nameti mai mari decat cei din 1954” – a fost silit sa-si ia vorba inapoi, desi imaginile de la televizor, monstrii de zapada care le-au oprit inimile de spaima la zeci de mii de romani, reprezinta realitatea: e cod rosu!

Sa nu panicam populatia??? Care ar fi fost efectul dezvaluirii codului rosu, mii de romani care faceau infarct sau mii de romani care s-ar fi aprovizionat cu mancare, lemne, apa? Autoritati care stateau la soarele din reproducerile dupa Van Gogh sau primari si presedinti de consilii judetene pregatiti de interventie cu utilaje aduse, in ultima instanta, din Rusia, de pilda, cu avioanele Hercules C-130?

La ora la care scriu, bilantul este cumplit: 57 de oameni au pierit din cauza zapezii si a frigului. O cincime din totatul mortilor din toata Europa. S-a gandit cineva ce ar insemna o plangere penala pentru neglijenta in serviciu in situatia de fata?

Intr-o Romanie sanatoasa la cap, unde legea ar fi respectata, pedeapsa ar fi, in cazul unor consecinte deosebit de grave, de inchisoare de la 2 la 10 ani. Cateva zeci de morti in fundul catunelor sau ramanerea PDL din Parlament? Grea dilema. Proasta decizie!

Cine e de vină pentru haosul provocat de ninsori? Administraţia Naţională de Meteorologie este prinsă la mijloc într-un război politic. Iată ce spune la RFI climatologul Roxana Bojariu. Ea afirmă că unii oameni politici încearcă să arunce vina pe ANM, pentru a-şi justifica propria neputinţă în faţa ninsorilor. Expertul mai declară că zăpada abundentă din ultima perioadă este un fenomen natural, dar că oamenii s-au dezobişnuit de iernile clasice.

Roxana Bojariu explică situaţia: “E un fenomen foarte natural. E adevărat că în ultimii ani sau mai bine zis în ultimele două decenii, iernile la noi au fost mai blânde, unele chiar foarte blânde, de unde impresia subiectivă că acum am trăi ceva cu totul deosebit“.

Climatologul crede că de vină sunt autorităţile, care nu au fost pregătite încă de la începutul iernii pentru situaţii de acest gen. “Avem într-adevăr o componentă meteorologică. Cantităţile de zăpadă sunt mai mari decât cele obişnuite, decât o medie pe un interval de referinţă. Noi luăm ca interval de referinţă deceniile 1961-1990, recomandate şi de Organizaţia Mondială a Meteorologiei. Dar pe de altă parte, pe lângă componenta asta meteorologică – şi nu avem încă recorduri istorice absolute, chiar dacă avem depăşite normele climatice – este şi componenta de expunere a infrastructurii şi de vulnerabilitatea socio-economică. Altfel resimţi efectele unui fenomen meteo extrem dacă ai o infrastructura serioasă, robustă, dacă ai o administrare foarte bună şi cu totul altfel se văd efectele când infrastructura şi pregătirea nu te ajută. Un exemplu: acest viscol, până la urmă, troienele de câţiva metri nu sunt numai rezultatul căderilor de zăpadă, ci e vorba şi de zăpada viscolită adusă de pe câmp, care se opreşte pe casele de la marginea comunităţilor. Dacă ar fi existat acele perdele de arbori sau arbuşti, care să încerce să armonizeze comunitatea locală cu mediul, atunci efectele ar fi fost diminuate“, explică expertul.

  1. Specialiştilor “li se pune în spate responsabilitatea altora”

Roxana Bojariu se declară “tristă” că unii oameni politici dau vina pe ANM pentru situaţia din ţară: “Sunt foarte tristă că specialiştii ajung să “preia” din responsabilitatea altora sau li se pune în spate responsabilitatea altora. Discuţia în jurul culorii Codului, că e portocaliu, că e roşu, ascunde după părerea mea neputinţa altor factori de decizie, care ar fi trebuit să aibă pregătite lucrurile, nu atunci când se schimbă codurile de la portocaliu la roşu, ci de la începutul iernii! Nu cred că dacă ar fi existat Codul roşu, ar fi scos dintr-odată şi utilaje şi resurse, astfel încât ca prin minune să se rezolve totul!“.

Am fost acuzaţi de diverşi politicieni că nu le-am fi furnizat informaţiile la timp, ceea ce e total incorect. Pe de altă parte, am fost acuzaţi că am fi ascuns nu ştiu ce fel de date şi că nu am fi dat publicului. Încă o dată: toate aceste date sunt pe site-ul nostru şi sunt foarte tristă că politicienii şi factorii de decizie aleg să-şi ascundă neputinţa administrativă, arătând cu degetul nişte specialişti“, conchide climatologul.

Jumătatea de sud a ţării va fi lovită puternic de noul val de zăpadă şi viscol, în orele următoare, având în vedere că şase judeţe se află sub avertizare de cod portocaliu. Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, speră să nu fie emis un cod roşu, aşa cum au ţările vecine.

Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie: “Intensitatea maximă va fi de dimineaţă, vântul va sufla cu 55 km pe oră, iar zapada se va depune 30-40 de cm cantităţi de bază, care vin peste 10 cm. Îmi doresc să nu dăm cod roşu. Asta ar însemna zapada de 100 cm, viteze de 120 km, speram să nu fie cazul. Cu speculaţiile, dacă dăm cod roşu nu se mai circulă“.

Ministrul de Interne Gabriel Berca a declarat, la emisiunea “Prim Plan”, de pe TVR 1, ca nu s-a luat hotararea instaurarii de “cod rosu” fiindca acest lucru nu ar fi schimbat cu nimic situatia, iar interventia s-ar fi facut la fel. Ministrul nu este de acord nici cu declararea starii de urgenta deoarece “nu suntem in razboi si nu ne luptam cu un inamic strain“.

Lupta noastra este cu zapada, iar Armata a intervenit cu toate mijloacele disponibile… Elicopterele se vor ridica maine dupa pranz“, a incheiat ministrul care a mai precizat ca din informatiile avute nu va avea loc o incalzire rapida a vremii si nu suntem in pericol de a avea mari inundatii.

Localităţile Maia, Brazii, Griviţa din judeţul Ialomiţa sunt încă sub nămeţi. Oamenii au rămas blocaţi în case şi n-au mai ieşit de 3 sau patru zile. Din cauza viscolului, oamenii au rămas şi fără curent.

Localităţile Maia, Brazii, Griviţa din judeţul Ialomiţa sunt încă sub nămeţi. Oamenii au rămas blocaţi în case şi n-au mai ieşit de 3 sau patru zile. Din cauza viscolului, un stâlp al distribuitorului de energie electrică s-a rupt şi de trei zile oamenii au rămas şi fără curent.

Un mesaj trimis pe adresa Martor Ocular.ro spune că autorităţile sunt depăşite de situaţie şi că oamenii au rămas şi fără apă şi mâncare. În comuna Griviţa, o femeie singură de 72 ani este îngropată în casă. Bătrâna nu a mai văzut lumina zilei de patru zile.

Un număr de 172 de localităţi sunt izolate din cauza vremii nefavorabile, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mihai Capră.

“Drumuri judeţene blocate ieri la ora 15.30 erau 226, azi la ora 8.30- 9.00, când au fost raportate, mai erau 179. O situaţie destul de dificilă avem şi pe ceea ce înseamnă alimentarea cu energie electrică. Avem 165 de localităţi afectate, faţă de 291 câte înregistram ieri, la ora 15.30″, a declarat Capră.

El a menţionat că 250 de echipe de la Electrica remediază situaţia şi că acestea au solicitat ajutor pentru a le facilita accesul la punctele unde au instalate transformatoare, staţii de conexiuni. Capră a solicitat prefecţilor din judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea şi Buzău să acorde prioritate accesului acestor echipe la instalaţii.

“Se menţine o situaţie dificilă în judetul Vrancea, unde avem 52 de localităţi izolate şi unde cantitatea de zăpadă cred că este cea mai mare la momentul actual. Se lucrează, dar e accesul destul de dificil. De la rezervele de stat judeţului Vrancea i s-au livrat 13 tone de motorină pentru a fi distribuită primăriilor din localităţile afectate”, a declarat secretarul de stat.

El a anunţat că o situaţie dificilă este şi în Insula Mare a Brăilei, care de aproape două săptămâni este izolată, trecerea cu bacul la Brăila nemaiputându-se efectua.

  • Hotnews:

VIDEO Traian Basescu: Instituirea starii de urgenta in tara nu se justifica

(…) Am primit si scris astazi si am primit si solicitarea publica a domnului Ponta, iar azi am primit de la presedintele CJ Buzau solicitarea de a institui starea de urgenta.  Stiu ca se incearca aproape cu disperare atragerea in dispute publice a presedintelui. Din pacate, nu am nici disponibilitatea pentru asa ceva, nici nu este cazul sa fim in dispute intr-un moment in care oamenii sufera.

Daca as raspunde solicitarii domnului Ponta si a presedintelui CJ Buzau, va rog pe toti sa cititi articolul 93 din Constitutia Romaniei. Eu va voi citi articolele de lege care decurg din acest articol.  Starea de urgenta se defineste astfel: ansamblul de masuri exceptionale, de natura politica, economica si de ordine publica, aplicabila pe intreg teritoriul tarii sau in unele unitati administrativ-teritoriale, in urmatoarele situatii: existenta unor pericole grave sau iminente privind functionarea statului si a democratiei. Nu se pune problema.

Acest lucru ar insemna ca toate masurile care se dispun sa se dispuna prin ordonante militare. Este evident ca acest lucru nu se refera la situatii de iarna si de viscol care afecteaza partial teritoriul tarii.  Nu pot sa apreciez decat ca ori s-a vrut o capcana in care presedintele sa se repeada cu un decret a instituirii starii de urgenta, ceea ce ar fi insemnat ca conducerea administratiilor locale sa fie preluate de militari si sa se ia decizii prin ordonante militare, ori nu se cunoaste legea.

Victor Mocanu, presedintele CJ Buzau: Toate drumurile din partea de campie a judetului Buzau sunt blocate. Vorbim aici de un adevarat dezastru si nu de un eveniment exceptional

Trei localitati din judetul Buzau sunt izolate complet, 14 localitati sunt izolate temporar, din cauza inchiderii drumurilor nationale, iar alte 22 de comune prezinta risc ridicat de inzapezire, potrivit Agerpres. Toate drumurile din partea de campie a judetului Buzau sunt blocate, a declarat pentru HotNews.ro Victor Mocanu, presedintele Consiliului Judetean Buzau. Potrivit acestuia, “vorbim aici de un adevarat dezastru si nu de un eveniment exceptional care poate fi limitat. (…) In aceasta situatie, dupa mine si dupa colaboratorii mei, suntem intr-o stare de urgenta. Dar daca presedintele a spus ca nu e cazul, mai mult de atat nu putem sa facem”.

Victor Mocanu, presedintele Consiliului Judetean Buzau, a declarat pentru HotNews.ro ca a cerut duminica, 12 februarie, instituirea starii de urgenta in judetul Buzau facand “referire al articolul 93 din Constitutia Romaniei si spunand ca aceste comunitati sunt sub semnul dezastrului si nu al unei simple situatii de urgenta, fiind pusa in pericol viata oamenilor, integritatea fizica si sanatatea mai multor persoane din judetul Buzau“.Vorbim aici de un adevarat dezastru si nu de un eveniment exceptional care poate fi limitat, mai ales ca in aceasta perioada fenomenele meteorologice sunt in curs de desfasurare. Consecintele pentru populatie, dar si pentru infrastructura economica si sociala sunt pe termen lung. In aceasta situatie, dupa mine si dupa colaboratorii mei, suntem intr-o stare de urgenta. Daca presedintele a spus ca nu e cazul, mai mult de atat nu putem sa facem”, a precizat Mocanu.

Presedintele CJ Buzau sustine ca evenimentele care se afla in derulare arata ca “ceea ce am lucrat timp de 5-6 zile de fapt acum se ruineaza; suntem astupati la loc, vine din nou viscol in judetul Buzau, ce pot sa mai zic? Eu ma mobilizez cu ce forte am, cu capacitatea umana si mecanica am si incerc sa fac fata asa cum putem”.

Intrebat care sunt cele mai mari urgente in judetul Buzau, Victor Mocanu a declarat pentru HotNews.ro ca, in primul rand, “sa ajungem la oameni sa ne asiguram ca nu sunt morti, ca oamenii au supravietuit acolo unde nu s-a putut ajunge si in al doilea rand sa reusim sa redam caile de comunicatii. Toate drumurile din partea de campie a judetului Buzau sunt blocate“.

Trei localitati din judetul Buzau sunt izolate complet, 14 localitati sunt izolate temporar, din cauza inchiderii drumurilor nationale, iar alte 22 de comune prezinta risc ridicat de inzapezire, potrivit Agerpres. In cele trei localitati sunt aproximativ 2.000 de persoane izolate, iar circa 8.900 de persoane din 12 comune nu beneficiaza de curent electric, potrivit sursei citate.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Buzau, Roxana Robu, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca “in sedinta Comitetului judetean pentru Situatii de Urgenta s-a stabilit ca membrilor comitetului sa le fie repartizate cate patru localitati dintr-un numar total de 39 de localitati afectate de caderile masive de zapada si viscol in vederea unei legaturi permanente cu presedintii Comitetelor locale pentru situatii de urgenta si rezolvarea situatiilor de urgenta“.

Potrivit Agerpres, in judetul Buzau, 12 comune nu sunt alimentate cu energie electrica. Toate drumurile nationale ce tranziteaza judetul Buzau si 17 drumuri judetene sunt inchise.

Administraţia Naţională de Meteorologie menţine în vigoare cod portocaliu de ninsori abundente în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei până astăzi la ora 14. Viteza vântului, la rafală, va avea până la 55 km/h. Se depune strat nou de zăpadă, ce va depăşi local 30 de cm şi izolat 50 de cm.

Marţi, în estul şi sud-estul ţării va continua să ningă, se va depune un strat nou de zăpadă, iar vântul va mai avea unele intensificări, cu viteze la rafală de până la 50…60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În restul ţării, ninsorile se vor semnala mai ales la începutul zilei iar în Oltenia şi Muntenia în partea a doua a zilei sunt şi ceva şanse de soare. Spre seară, va mai ninge doar izolat, iar vântul va slăbi în intensitate în toate regiunile. Temperaturile maxime, se încadrează între minus 9 grade în nordul Moldovei şi zero grade la Constanţa.

În Bucureşti, continuă să ningă la începutul zilei, dar se opreşte treptat şi se potoleşte şi vântul. Regimul termic este puţin mai ridicat faţă de ieri, cu o maximă de minus 3 grade la amiază.**

Regiuni

În vestul, centrul şi în nordul ţării, ninsorile se răresc şi nu vor mai fi prezente decât local prin Transilvania, în timp ce în Banat şi în Crişana răzbat şi câteva raze de soare. Maximele prgnozate sunt de minus 6 grade la Miercurea Ciuc şi Timişoara, minus 5 la Cluj-Napoca şi minus 3 la Sibiu.

În sud, vremea nu va fi la fel peste tot. Dacă în Muntenia va mai ninge, mai ales în prima parte a zilei, în Oltenia norii se răresc şi cerul devine treptat variabil. Maximele prognozate sunt de minus 4 grade la Giurgiu, minus 3 la Brăila şi la Craiova, minus 2 la Buzău şi Drobeta Turnu Severin.

În Dobrogea se mai răceşte puţin, aşa că şi aici precipitaţiile se transformă în ninsoare. Maximele termice sunt de minus 2 grade la Tulcea şi zero grade la Constanţa.** În Moldova va fi cel mai rece. Aici ninsorile zăbovesc în cursul zilei, dar viteza vântului începe să scadă. Regimul termic descreşte de la nord spre sud: minus 8 minus 7 grade la Suceava, Botoşani şi Bacău, minus 6 grade la Iaşi şi minus 4 minus 3 grade la Focşani şi Galaţi.

Vremea 2 zile

Miercuri, dimineaţa va fi mult mai rece decât cea de astăzi cu valori termice de ger de la minus 20 la minus 10 grade, poate şi mai puţin în Moldova. Pe parcursul zilei temperatura creşte şi va fi tot o zi cu ninsori mai ales în regiunile intracarpatice aduse de data aceasta de o depresiune nordatlantică. În restul ţării înnorările vor fi temporare, iar ninsorile se vor semnala izolat. Maximele vor fi cuprinse între minus 5 grade la Miercurea Ciuc şi zero grade la Drobeta Turnu Severin şi la Timişoara.

În Capitală, dimineaţă geroasă minus 12 minus 13 grade, poate şi cu puţină ceaţă. Cer temporar noros, fără ninsoare dar cu vânt moderat şi minus 3 grade la amiază.

Joi, ninsorile se extind cuprinzând vestul, centrul şi nordul ţării dar pe ici pe colo nu sunt  excluse nici în rest. Maximele vor fi cuprinse între minus 3..minus 4 grade în nordul şi centrul ţării şi 2..3 grade în sud.

În Bucureşti joi va fi puţin mai cald decât miercuri, minus 7 minus 8 grade dimineaţă, cer variabil şi o maximă puţin peste limita de îngheţ, zero..1 grad cu plus.

La munte va mai ninge viscolit în prima parte a zilei, mai ales în Carpaţii Orientali şi se va mai aşterne zăpadă proaspată. Spre seară vântul scade treptat în intensitate şi ninsorile devin izolate. Temperatura aerului va scădea uşor faţă de ieri.

Câteva zeci de maici de la două mănăstiri din judeţele Buzău şi Vrancea sunt izolate de mai multe zile, fără hrană şi medicamente.

UPDATE 17:56 Corespondentul România TV Cristian Zărescu a anunţat că ajutoarele au ajuns la măicuţele de lângă Râmnicu Sărat. Pompierii le-au dus 2 baxuri cu ulei şi ceva medicamente.

Intervenţia a fost una dificila. Pompierii au lăsat maşina la un km şi jumatae distanţă de la mănăstire şi au mers pe jos. Măicutele spuneau că le-a fost şi rusine să sune la 112 pentru că sunt obişnuite să ajute, nu să ceră ajutor, dar nu aveau de ales, pentru că nu aveau ce să mănânce.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arehiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, preotul Adrian Popescu, probleme sunt la Mănăstirea Sfânta Treime din apropiere de oraşul Râmnicu Sărat, dar şi la o mănăstire din localitatea Slobozia Bradului din judeţul Vrancea. Conform sursei citate, măicuţele de aici sunt blocate de nămeţi, nu mai au medicamente şi nici alimente.

Conform preotului Adrian Popescu, arhipiescopul Vrancei şi Buzăului Epifanie Norocel a luat legătura deja cu Ministerul Apărării şi a primit promisiuni că în cele două zone vor fi trimişi militari care să le vină în ajutor măicuţelor rămase izolate.

“Am informaţii despre măicuţele de la Sfânta Treime din judeţul Buzău, am luat legătura cu maica stareţă şi am aflat că nu pot ajunge la DN 2 (E 85), sunt izolate, nămeţii sunt mari acolo. Există trimis în zonă un utilaj. De asemenea, arhiepiscopul Epfanie a luat legătura cu Armata şi are promisiuni că mai mulţi militari vor fi trimişi în aceste zone pentru a le ajuta pe măicuţe“, a spus părintele Adrian Popescu.

Sursa citată a adăugat că sunt şi cazuri medicale, cel puţin la mănăstirea din judeţul Buzău existând măicuţe care au nevoie de medicamente, însă acolo este nevoie stringentă şi de alimente întrucît mâncarea este pe sfârşite.

Drumarii, prinşi iarăşi pe nepregătite. Se plâng că nu au sare şi nisip

Iarna i-a surprins fără sare şi nisip, deşi legea e cât se poate de clară. Este vorba de administratorii drumurilor naţionale iar cel care recunoaşte evidenţa este şeful unui district din Secţia Drumuri Naţionale Ploieşti. El spune că s-a contractat doar o treime din stocurile de material antiderapant impuse de lege. Materialul video este filmat de corespondenţii România TV cu camera ascunsă.

Unul din sediile de Drumuri Naţionale Ploieşti se află pe DN 1, în comuna Bărcăneşti. Şeful Districtului Bărcăneşti s-a plâns că nu are cu ce să deszăpezească drumul spre Capitală.

Din cauza lipsei de nisip şi sare, drumarii îşi fac treaba doar pe jumătate. Conform legii, Compania Naţională de Drumuri trebuia să se ocupe din timp de stocurile de materiale. Şeful de la Bărcăneşti dă însă vina pe muncitorii de la Salină.

Deci eu aştept de vineri o maşină de sare. O maşină, care nu-mi ajunge să dau o dată! O ţinem de aseară “din lame”. Deci n-am dat cu material. Sâmbătă şi duminică n-a lucrat salina. Când vrei să faci vânzare?! Acum o lună se plângeau la televizor că închid fabrica! Şi când e de muncă…E sâmbătă şi duminică şi noi nu muncim! Sunt 200 de maşini la coadă de vineri! Uitaţi-vă în depozit la mine! Deci, ce am în depozit nu încarc o dată! Nu-mi ajunge să încarc o dată să dau! Eu am patru sectoare de drum!”, a declarat şeful Districtului Bărcăneşti.

Reprezentanţii CNADNR nu au dat explicaţii cu privire la lipsa materialelor antiderapante.

Mesajele primite pe adresa de email site@antena3.ro sunt cu adevărat impresionante, şi multe persoane sinistrate au fost ajutate datorită acestor apeluri trimise de utilizatorii www.antena3.ro. Dacă ştiţi cazuri cu persoane blocate în zapadă, sau dacă aveţi imagini cu dezastrul provocat de ninsori şi viscol, trimiteţi-ni-le pe adresa de mail site@antena3.ro.

UPDATE: 13:29: “Din ce am vorbit cu bunicii mei care locuiesc in satul Ciurari, comuna Saceni, judetul Teleorman, numai la ei in sat 7 (sapte) persoane au decedat din cauza hipotermiei, caderilor pe gheata sau din cauza lipsei alimentelor. Dupa stiinta mea, satul este locuit in majoritate covarsitoare de batrani. Nu stiu daca drumul este deszapezit sau nu, dar situatia mi se pare departe de a fi una buna!Alexandru.

UPDATE: 11:48: “Buna ziua, va semnalam o situatie alarmanta din com Bradeanu, jud Buzau, utilajele de la Electrica si ajutoarele la care fac apel in permanenta autoritatea consiliului local nu vin, acestea sunt directionate doar inspre localitatile unde primarii sunt de la PDL sau UNPR. Va rugam ajutati-ne, nu mai stim ce sa facem pentru a ajuta localitatile comunei!!!“, Nistor Dana.

UPDATE: 11:45: “Buna ziua , In legatura cu cele spuse de Dl prefect al jud Buzau tin sa precizez ca situatia nu este cea prezentata de dansul . Sunt un cetatean al com Podgoria , Sat Oratia , situat la o distanta de 5 km de Rm Sarat si as dori sa va aduc la cunostinta ca inca din data de 4.02.2010 si pana ieri, Duminica 12.02.2012, nici un utilaj nu a venit sa ne dezapezeasca, am stat fara  paine , apa si acces la magazinte pentru alimente . In prezent in aceeiasi comuna sunt inzapezite cel putin inca 2 – 3 sate ( Plesesti , Cotatcu , si Tabacari ) de care dansul nici nu cred ca a auzit ! E ceva strigator la cer! Mint cu nerusinare!“, Ionuţ.

UPDATE: 11:27: “Va rog sa ne ajutati cu o solutie pentru comuna Radulesti judetul Ialomita ( granita cu Prahova ). Nu avem curent de 4 zile, suntem inzapeziti, drumurile sunt blocate, sunt oameni bolnavi. Au venit cei de la ISU si au adus niste conserve, dar primarul nostru ales este din PSD si nu ne ajuta nimeni ! De ce spun asta ? Deoarece s-a dezapezit pana la intrarea in comuna noastra, primarii fiind din PDL“, Sandu Amalia.

UPDATE: 11:20 “În timp ce oameni se lupta cu nameti in comuna moroieni judetul Dambovita, angajati de la dezapezire care sunt numiti de primarul comunei moroieni, stau cu utilajele in fata curti si isi fac partie doar in fata magazinelor proprii in timp ce la noi, muritori“, Trufatoru.

UPDATE: 10:47: “Parintii mei sunt in Comuna Padina, judetul Buzau, pe str. Mioriei, nr.41. Sunt inzapeziti de o saptamana, ieri au reusit sa iasa din casa, insa astazi au fost acoperiti din nou. Am incercat sa contactez autoritatile locale insa nu sunt de gasit.Va rog daca aveti posibilitatea, aduceti la cunostinta aceste aspecte, pentru a se interveni“, Ioardache Viorel.

UPDATE: 10:45: “Ma numesc Elena si locuiesc in Onesti. Vreau sa va aduc la cunostinta ca am o mama de 85 de ani in satul Bordeasca Noua din comuna Tataranu, judetul Vrancea. Satul se afla la 22 -23  km de orasul Focsani , pe DN 23B . De la DN23B sunt 2 km de mers pe jos pana in sat( nu exista si nu au existat niciodata mijloace de transport in comun). 90% dintre sateni sunt de varsta a III-a. Pana astazi, 12 februarie , nimeni nu s-a incumetat sa trimita un utilaj pentru a deszapezi cei 2 km de drum, ca sa poata intra in sat o masina cu paine. Vreau sa va spun ca , asa batrani cum sunt, si-au facut partie prin zapada. Daca n-au putut ei, au platit persoane mai tinere si n-au apelat la autoritati. Primarul locuieste pe DN23B exact in locul din care se porneste pe acest drum ce duce spre sat, dar va merge acolo doar inainte de alegeri pentru a face poze cu acesti batrani neajutorati. Consider ca este lipsa de omenie din partea lor si sa le fie rusine macar atunci cand vin cu microbuze pentru a-i duce sa voteze. As dori sa auda domnul primar macar de la televizor ca oamenii nu-si pot cumpara o paine din cauza neglijentei lor“, Elena Pînzaru.

UPDATE: 10:39: “Sa intelegem ca daca autoritatile locale nu-si fac treaba pt ca nu sunt capabile sau pt ca nu au cu ce, celor de la guvern nu le pasa? Adica pe plan local oamenii pot sa moara daca autoritatile locale nu au cu ce sa faca fata? Si pe ei la nivel “inalt” nu-i intereseaza? Adica ei se absolva de orice raspundere. Atunci pt ce mai avem nevoie de guvernanti si de ministri? Daca nu au nicio raspundere pt nimic de ce mai stau acolo? De ce ii mai platim? Sau vor sa guverneze o tara de morti? Atunci va rog sa le amintiti domnilor guvernanti ca mortii nu mai platesc taxe si impozite.Denisa.

UPDATE: 10:35: Locuim in Com. Fundeni jud. Calarasi pe drumul jud.100 si din data de 26 ian.2012 suntem inzapeziti. La al doilea viscol zapada pe drum atinge peste 3m. Am sunat la Primarul Com. CARTUSANU G. ,la Prefectura Calarasi  timp de 10 zile si nu a raspuns nimeni. Acum 2 zile am reusit sa-l contactam pe primarul com. CARTUSANU G. care a spus ca este drum judetean si ca nu are utilaje si fonduri pentru a interveni ;sa sunam la ISU.  Culmea este ca pentru portiulea de drum pâna in fata casei domniei sale a gasit fonduri si utilaje sa dezapezeasca DRUMUL.(CASA CARE SE AFLA TOT PE DJ.100) SUNTEM O FAMILIE SOT SOTIE DE 60 ANI bolnavi cu HIPERTENSIUNE . Provizii de alimente si medicamente s-au terminat lemnele sunt pe sfârsite si nu avem posibilitatea sa mergem sa cumparam ce avem nevoie din cauza  drumului inzapezit. Mentionam ca pe o lungime de 3Km sunt peste 100 de familii  care au serviciu in Bucuresti si copii care merg la scoala.  Nu intelegem de ce Primarul de fiecare data se leaga de faptul ca este drum judetean si nu intra in atributiile lui sa-l intretina. Va rugam sa ne AJUTATI” . Familia RADUS

UPDATE: 10:31: “Localitatea Movila Banului e izolata de vinerea trecuta.. joia asta am reusit sa ajung la ai mei, insa cu riscul de a ramane inzapezita. De astazi, de cand au inceput iar zapezile, sunt din nou izolati. Nu mai au apa si nici curent sau telefonie fixa de duminica trecuta. Localitatea e la 3 km de DN2, intre Buzau si Urziceni. Va rog sa anuntati ceva autoritati, pentru ca primaria din comuna nu prea face nimic, iar oamenii de acolo nu mai pot sta asa. Va multumesc!Nico Dan.

UPDATE: 10: 28: “Satul Grindasi, com. Valea Macrisului, jud. Ialomita: Bunica mea se afla la marginea satului oarecum izolata de restul, are casa sub zapada, fantana inghetata si este singura, va rog sa o ajutati. Cineva sa ajunga si la ea. Luam cu greu legatura cu vecinii sa o verifice.. si restul satului este cu probleme, se ajunge greu acolo! Fie ca Bunul Dumnezeu sa ii ajute pe toti! Va multumesc“, Virginia Speteanu.

Unui consilier local din Scutelnici, Buzău, i s-a făcut rău după ce împărţise toată ziua alimente sinistraţilor. Ambulanţa a ajuns prea târziu.

Se moare cu zile în România înzăpezită! Un consilier local dintr-o localitate din sudul judeţului Buzău, care a fost izolată până în urmă cu două zile, a murit din cauza efortului şi a temperaturii scăzute care i-au agravat boala.

O ambulanţă a ajuns la el abia după şase ore de la apel, pentru că drumul era înzăpezit, iar un şofer inconştient îşi abandonase maşina în mijlocul troienelor. Medicii nu au putut face nimic pentru omul care, de aproape două săptămâni, a muncit până la epuizare ca să-şi ajute semenii înzăpeziţi şi rămaşi fără provizii.

Moise Roşu avea 60 de ani şi era consilier local în comuna Scutelnici de la alegerile din 2004. Bărbatul a fost găsit de soţie, duminică seară, în jurul orei 20.00, căzut în zăpadă chiar în faţa porţii, şi nu se ştie cât timp a stat acolo fără să îl vadă nimeni. Femeia a chemat în ajutor câţiva vecini, care l-au luat pe braţe şi l-au dus în casă, la căldură. Se pare că aceasta i-a făcut şi mai rău.

Elicopterul n-a reuşit să decoleze

Bărbatul a intrat în şoc şi apelurile disperate ale soţiei la 112 au rămas fără răspuns. Dispecerii le-au spus că medicii nu pot ajunge până în sat din cauza nămeţilor de trei metri care blochează intrarea în comună. S-a cerut intervenţia unui elicopter, dar acesta nu a putut decola în siguranţă pe timp de noapte şi în condiţii de viscol puternic. Atunci s-a apelat la staţia de ambulanţă de la Pogoanele, iar o salvare a plecat de aici către Scutelnici însoţită de un utilaj de deszăpezire. Deşi sunt numai 10 kilometri, convoiul înainta greu prin viscol.

Ghinioanele s-au ţinut lanţ: la mijlocul drumului, convoiul a dat de un autoturism abandonat, cu număr de Bucureşti. Şoferul inconştient care a condus-o a lăsat-o în mijlocul troienelor şi a fugit să se adăpostească de ger în cel mai apropiat sat. S-a pierdut timp preţios, pentru că utilajul a fost nevoit să tracteze acea maşină, ca să poată trece ambulanţa.

După şase ore, ambulanţa a ajuns la locuinţa bărbatului, în jurul orei 3.30. Era prea târziu însă: medicii au constatat că bărbatul îşi dăduse ultima suflare. Diag­nosticul: accident vascular.

Soţia lui Moise Roşu spune că, de când a început urgia în comună, bărbatul n-a stat deloc pe acasă: ba a fost cu utilajele de deszăpezire, ba cu transporturi de ajutoare, ba a mers cu echipe de intervenţie să scoată bătrânii din casele îngropate în zăpadă. Era cardiac şi se pare că boala sa a fost accentuată de extenuare şi de temperaturile scăzute.

6 ore au trecut până când ambulanţa chemată de soţia consilierului a reuşit să străbată distanţa de 10 kilometri.

Infrastructura, aproape paralizată

Până ieri la ora închiderii ediţiei noastre, 47 de drumuri naţionale erau închise şi 20 de tronsoane aveau circulaţia restricţionată în funcţie de tonaj, iar pe calea ferată 7 secţii erau închise şi 330 de trenuri erau scoase din circulaţie. Pe aeroporturi, aterizările şi decolările au avut loc în regim de iarnă (cu unele întârzieri), dar nu a fost închisă circulaţia.

CĂI FERATE. CFR SA ne-a informat aseară că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, din cele 1.947 de trenuri înscrise în graficul de circulaţie pe întreaga reţea feroviară, au fost anulate 330 de trenuri.

ATENŢIE: pentru perioada 13-15 februarie, operatorul naţional CFR Călători a luat următoarele măsuri:

– în zonele afectate de atenţionarea cod portocaliu nu se vând bilete de călătorie cu anticipaţie;

– pentru parcursul neefectuat, la trenurile care înregistrează întârzieri, la solicitarea călătorilor, se va restitui integral contravaloarea biletelor, pentru distanţa neefectuată;

– pasagerii pot efectua călătorii fără plata diferenţelor tarifare la alte trenuri sau pe alte rute pe care au bilete, în situaţia în care apar modificări în circulaţia trenurilor;

– în trenuri se pot cumpăra bilete la tarif de casă;

CFR SA recomandă pasagerilor ca în zilele în care este valabilă atenţionarea de cod portocaliu să călătorească numai dacă este absolut necesar. Informaţii despre circulaţia trenurilor pot fi obţinute la telefon 021/9521.

DRUMURI. Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a închis ieri mai multe tronsoane (totalul acestora ajungând aseară la 47) şi a introdus restricţii de tonaj pe alte 20. CNADNR roagă participanţii la trafic să respecte semnalele agenţilor de Poliţie rutieră. Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul CNADNR, telefon 021/264.33.33 sau 021/9360 ori de pe internet: www.cnadnr.ro.

Deszăpezire cu scandal

Troienele le-au încins, ieri, spiritele edililor din comuna băcăuană Racova. Consilierii locali, supăraţi că primarul nu a închiriat utilajele de deszăpezire de la asociaţia agricolă „Spicul” din Racova, condusă de ei, au decis să cureţe pe cont propriu uliţele.

Am venit cu două tractoare cu lamă şi, în câteva ore, am curăţat toate drumurile. Motorina a pus-o viceprimarul. Primarul i-a sunat şi le-a spus oamenilor să se ducă acasă, că altfel iese cu scandal“, a spus consilierul Constantin Frigură (PNL). Primarul Toader Vlad (PSD) afirmă că „drumurile erau deja curăţate. E drept, şi acum se circulă în condiţii de iarnă, dar nu vii după aia să te lauzi. Mai aveau puţin şi puneau steaguri pe tractor“.

Vrancea: fără licitaţie

Pentru deszăpezirea din Racova au fost alocate 25 de mii de lei. „Am luat utilaje de la o firmă din Blăgeşti. Consilierii au solicitat să se facă deszăpezirea cu ale lor, dar e conflict de interese“, a mai spus primarul.

Starea de alertă din Vrancea este mană cerească pentru firmele de deszăpezire trimise în zonă fără contracte pe bază de licitaţie. Utilajele vin de la preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi de la firmele Vega Galaţi şi Podgoria din Coteşti, aparţinând afaceristului vrâncean Vasile Bută. Acesta este judecat într-un dosar de corupţie, alături de Marian Oprişan, şeful CJ Vrancea. Mircea Merticariu

Credeam că o să explodeze

Andreea Mitrache

Un avion la bordul căruia se aflau 48 de pasageri, care urma să decoleze de la Craiova cu destinaţia Timişoara, a derapat ieri din cauza gheţii acumulate pe pistă şi a intrat într-un mal de zăpadă. Călătorii au intrat în panică şi au sărit din aeronavă.

Am zis că mor acolo. Era miros de gaz şi am crezut că  avionul o să explodeze. Eu am sărit de la trei metri şi ­m-am rănit la picior. Bine că am supravieţuit, nu îmi vine să cred prin ce am trecut“,  spune Maria Vasilache, o femeie de 60 de ani, care s-a aflat la bord.

Stewardesele le-au spus oamenilor să sară

Pasagerii avionului s-au declarat nemulţumiţi de faptul că nimeni nu le-a acordat primul ajutor. O femeie însărcinată a fost transportată la spital după două ore de la producerea incidentului. „Nu este posibil aşa ceva. Am sunat la Ambulanţă şi nu a venit nimeni. Este o tânără care este însărcinată şi căreia i s-a făcut rău, iar nimeni nu o bagă în seamă “, a spus Oana Creţeanu, pasageră a avionului.

Directorul aeroportului din Craiova, Mircea Dumitru, a declarat că în momentul în care avionul se pregătea să decoleze, din cauza zăpezii a derapat şi a ieşit de pe pistă, în dreapta. „Nu putem spune deocamdată dacă este vorba de o eroare de pilotaj. Cele două elice ale aeronavei au fost distruse“, a spus Dumitru. Reprezentanţii firmei Carpatair au declarat că pasagerii nu au suferit vreo vătămare.

Sate întregi rămân izolate

BRĂILA-GALAŢI. Locuitorii din satele din Insula Mare au primit alimente de primă necesitate cu elicopterul, din rezervele de stat. Şi localitatea Bordei Verde este izolată, iar Armata a trimis alimente aici. Satul Hănţeşti, din nordul judeţului Galaţi, este izolat de lume de 10 zile. În localitate troienele sunt de 3-4 metri.

MEHEDINŢI. Satele Cracul Lung, Moiseşti şi Firizu sunt izolate din cauza căderilor masive de zăpadă, iar porţile şcolilor din Oltenia au rămas şi astăzi ferecate din cauza avertizării de cod portocaliu.

Ionuţ Ungureanu

Codul portocaliu va expira în această după-amiază, la ora 14.00. Căderile de zăpadă se vor reduce semnificativ, iar temperaturile vor fi normale pentru această perioadă. În timpul zilei, se vor înregistra temperaturi între – 9 şi -1 grad Celsius. Temperaturile vor coborî, însă, în timpul nopţii, nordul Moldovei fiind cel mai friguros. În zona Bucovinei, se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi, cu valori de sub -20 de grade Celsius.

Veşti proaste din sectorul energetic

România ar putea interzice exporturile de electricitate începând cu data de 16 februarie, în cazul în care consumul continuă să crească în ritmul actual şi în sistem va fi un deficit de electricitate, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern iniţiat de Ministerul Economiei.

Directorul general al Electrica, Ioan Folescu,  a explicat că deocamdată situaţia nu este atât de gravă încât să se ia o astfel de măsură. „Bulgaria şi Serbia au sistat deja exporturile, dar la noi am întrerupt unele livrări în afara ţării pe cale amiabilă. Spre exemplu, exportatorul cu care avem noi contract, ­RUDNAP – care exporta circa 100 de MW – a înţeles situaţia şi a oprit livrările“, a mai spus Ioan Folescu.

Oficialul Electrica a adăugat că există în acest moment în ţară 31 de localităţi nealimentate cu electricitate, adică peste 15.000 de clienţi. La rândul său, Marius Stroia, director la dispeceratul de gaze, a precizat că nu există probleme în alimentarea cu gaze, dar că importurile se ridică la 17 milioane de metri cubi pe zi. Acest val este de trei ori mai mare decât în mod obişnuit. Întrebat cine va plăti aceste importuri, Stroia a spus că preţul pentru populaţie nu va creşte, dar că agenţii economici vor fi nevoiţi să consume mai multe gaze de import.

In acest moment, 117 localitati sunt izolate, neavand acces la drumuri publice, iar 110 drumuri judetene sunt blocate, a anuntat luni seara Gabriel Berca, ministrul Administratiei si Internelor. In comuna Carligele din judetul Vrancea, oamenii si-au facut tuneluri pentru a putea iesi din casa, transmite Monitorul de Vrancea. Aceeasi situatie este si in comuna Glodeanu Silistea din judetul Buzau, in satul Hantesti din judetul Galati, in Jirlau din judetul Braila. Presa locala a tratat pe larg situatia oamenilor inzapeziti, aratand care este situatia in localitatile cele mai afectate de conditiile meteorologice.

  • Vezi o selectie cu cele mai impresionante fotografii din satele izolate, facute de presa locala

In comuna Carligele din judetul Vrancea, casele de la marginea localitatii sunt imprejmuite de nameti de trei metri. Strazile secundare se desprind ca niste tuneluri, iar firele de inalta tensiune pot fi atinse dintr-o intindere de brat, transmite Monitorul de Vrancea.


Sursa foto: Monitorul de Vrancea

Sursa foto: Monitorul de Vrancea

Sursa foto: Monitorul de Vrancea

In comuna Glodeanu Silistea din judetul Buzau, strazile se inalta pana “la nivelul becurilor de pe stalpi, iar oamenii intra in curti pasind direct peste gard”, scrie Opinia de Buzau.


Sursa foto: Opinia Buzau

Sursa foto: Opinia Buzau

Sursa foto: Opinia Buzau

Sursa foto: Opinia Buzau

Sursa foto: Opinia Buzau

In satul Hantesti din judetul Galati, drumarii si pirotehnistii au reusit dupa patru zile sa deblocheze una dintre caile de acces spre localitate, transmite Viata Libera.


Sursa foto: Viata Libera

Sursa foto: Viata Libera

Scenariul se repeta si in satul Jirlau din judetul Braila, unde troienele au ajuns pana la patru metri, scrie Obiectiv Vocea Brailei.


Sursa foto: Obiectiv Vocea Brailei

Sursa foto: Obiectiv Vocea Brailei


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, IARNA GREA ROMANIA, Radu Golban, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Cine si de ce a refuzat sa decreteze STARE DE URGENTA si ne-a mintit legat de CODUL ROSU? Iresponsabilitatea CRIMINALA a conducatorilor tarii (VIDEO, FOTO)

  1. Cred ca duminica seara am comentat la dvs pe site”
    “Aseara am incremenit, iar m-am sufocat, vorba Magdei!
    Igas a spus ca va veni iarna ca in 54, apoi a retractat. Intrebat de ce a retractat a raspuns ca “nu era treaba lui sa spuna asta”. Se comenta la TV ca probabil a fost tras de urechi ca l-a luat gura pe dinainte (spun cu cuvintele mele, in rezumat)divulgand astfel ca guvernantii STIAU ce va urma, insa aveau alte prioritati (formarea noului executiv) decat salvarea oamenilor!
    In situatii de calamitate probabil ca se sisteaza astfel de schimbari.
    Nu pot sa cred, asta e crima cu premeditare!”

  2. Cred ca lumea va trebui alertata ca daca zapada se va topi repede, va fi pericol de inundatii si viituri. Doamne fereste!

  3. De ani de zile ma rog bunului Dumnezeu sa ne dea conducatori credinciosi si pentru tara. Poate nu am eu credinta, poate are Dumnezeu alt plan, Poate ingauie raul pentru a astepta binele. NU stiu, dar este dramatic si dezastruos. Nu avem bani de taxe, medicamente, alimente, nu avem decat necazuri si fel de fel de suferinte si nu/L avem decat pe Dumnezeu alaturi de noi. Ar trebuie sa fie suficient, dar mica mi/e credinta. Sunt foarte trista si deprimata de ceea ce se intampla.

  4. Cu alte cuvinte sunt dispusi sa calce peste cadavre ori pt un interes marunt, acela de a schimba guvernul tocmai atunci, ori pt ca stiau ca nu vor face fata, neavand suficiente utilaje. Asta e statul reformat si modernizat al lui Basescu, eficient nu gluma.

  5. @IoanC
    Si nu doar atat.
    Casele acelea, majoritatea, sunt construite din chirpici sau caramizi de pamant nears (vaioage), se vor imbiba de umezeala si se vor surpa peste oameni. Toata zapada aceea din si de pe langa curti se va trage, o parte in pamant, o parte in peretii caselor (in mod sigur nu au fundatii). Asta pana sa vina apele mari.

  6. Cine si de ce a refuzat sa ne avertizeze, se cam stie de-acum. Poate ca nici nu mai conteaza, de vreme ce vinovatii nu vor fi pedepsiti de nimeni (aici).
    Inchisorile nu sunt pentru ei, sunt pentru cei ca Parintele Efrem – chiar fara drept de eliberare conditionata 🙁

  7. cris o,
    Parintele Sofronie Saharov zice ca in mod simtit, Dumnezeu si-a retras harul Sau din lume, asa ca, nu prea-L mai avem pe Dumnezeu langa noi.
    Bine-ar fi ca pe langa toate cele pe care ziceti ca nu le avem sa nu fi avut pe constiinta nici atatea milioane de avorturi si atat de multe alte pacate…Atunci poate, Dumnezeu ar fi ramas cu noi. Pana una alta, cred ca raul este ingaduit ca sa mai ispasim din pacate, nu pentru ce ne asteapta vreun bine ceva mai incolo.

  8. Massmedia isi freaca mainile: le creste audienta. Daca vin si inundatiile, si mai bine pentru ei- o sa ia o gramada de bani pe publicitate. Sunt si drame, dar sunt si exagerari in massmedia. Ea are mereu tendinta de a prezenta catastrofic, apocaliptic realitatea ( pentru a capta interesul, a manipula mai bine, a induce stress ca apoi sa ofere “remediul”- telenovele, fotbal, manele, distractie, circ etc.). Ce s-ar face ei daca n-ar fi atatea probleme ?

  9. @seal:

    Acelasi mecanism e folosit si de putere (in general dar si in particular, puterea de azi din Romania) pentru a isi consolida dominatia si abuzul. Ameninta cu apocalipsa economica pentru a face acorduri cu FMI si pentru a aplica populatiei austeritatea sau pentru a crea Statele Unite ale Europei; ameninta cu diferite amenintari (terorismul, sa zicem) pentru a justifica cheltuieli imense cu serviciile si suspendarea libertatilor civile… Fara aceste nenorociri, reale si/sau inventate, puterea nu ar reusi sa domine atat de agresiv oamenii.

  10. Pingback: REPORTAJE ProTV LA 10 METRI SUB ZAPADA: Acum inteleg de ce plang toti oamenii de aici… - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Nu aveti dreptate cand afirmati ca este o iarna cu zapada mai mare decat in 1954. (cel putin pana in prezent) dar, daca vor continua caderile de zapada s-ar putea sa aveti dreptate Numai ca aface analize pe baza unor predictii , nu cred ca este un mod profesionist de a face presa . Este pacat pentruca B1 este un post de radio profesionist si asa ar trebui sa ramana . Va urez succes !

  12. …am crezut ca Doamna Boagiu, are fata umana,si este OM ,dar vad ca face si ea parte din aceasi sleahta de TALHARI …gresesc?!!!

  13. In satele si comunele afectate sunt batrani care spun ca nu au vazut niciodata asa zapada, asadar pentru acele zone, aceasta zapada este mai mare decat cea din 1954.

  14. B1 este post de radio? 🙂 Si e profesionist?! 🙂

  15. http://radu-tudor.ro/romaniatara-sutelor-de-trenuri-anulate/

    Romanie e tara sutelor de trenuri anulate.

    In The Carpathian Garden, toaletele din gari miros toate a urina si trenurile zac. Mii de oameni stau sinistrati, inghetati, asteptind sa ajunga la casele lor de peste o saptamina.

    N-avem autostrazi, iar jumatatile care s-au construit se inchid instantaneu, cu saptaminile, cind ninge.
    Zeci de drumuri nationale si europene sunt inchise si ele.
    Unealta de baza pentru deszapezire e lopata, ca acum 100 de ani.

    Sunt sute de mii de romani care se intreaba disperati daca parintii sau rudele lor de prin Vrancea si Buzau mai traiesc. Romania este la mila Domnului.

    Atita incapacitate administrativa n-a existat pe teritoriul tarii noastre nici in al II lea Razboi Mondial.

    P.S. : Ministrul de interne Gabriel Berca a spus acum 2 zile ca Serbia se pregatea de cod rosu pentru ninsori. Am vazut cu totii imaginile de pe satelitul meteo. Zona alba care se intindea in Balcani avea aceeasi intensitate, ca turbulenta meteorologica. Sa inteleg deci ca sarbii au recunoscut codul rosu iar noi nu? Ori ca puterea de la Bucuresti a oprit codul rosu la granita cu Serbia, l-a legitimat si l-a declasificat intr-o secunda in cod portocaliu? Nu vi se pare interesant ca de la frontiera noastra sud-vestica, codul si-a schimbat culoarea prin ordin de la palat?

  16. stiti, poate am ratat eu rapunsul, deci : de ce a dorit presedintele basescu, si e atat de importanta aceasta schimbare de guvern ?

    si vorba surorii mele care -si aducea aminte de profetiile pr. Arsenie Boca- legat de ce se intampla in grecia -revolte si foc : :Romania o sa fie inconjurata de foc, nu parasiti tara.”

  17. @IoanC
    Si nu doar atat.
    Casele acelea, majoritatea, sunt construite din chirpici sau caramizi de pamant nears (vaioage), se vor imbiba de umezeala si se vor surpa peste oameni. Toata zapada aceea din si de pe langa curti se va trage, o parte in pamant, o parte in peretii caselor (in mod sigur nu au fundatii). Asta pana sa vina apele mari.
    mai fac o completare; greutatea mare, desi nu pare!!!, a zapezii poate surpa sarpantele si invelitorile caselor.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare