Iran isi consolideaza prezenta militara maritima, taie internetul, iar un oficial publica PLANUL DE DISTRUGERE A ISRAELULUI

13-02-2012 3 minute Sublinieri

missile-yemen-bomb-port.n

Iranul şi-a consolidat prezenţa navală în zona Golfului şi a pregătit vase ce ar putea fi folosite în atacuri-sinucigaşe, însă Marina SUA poate împiedica republica islamică să blocheze strâmtoarea Ormuz, a asigurat duminică comandantul Flotei a cincea americane, staţionată în Bahrein. Iranul a ameninţat în mai multe rânduri în ultimele săptămâni să întrerupă tranzitul naval prin strâmtoarea Ormuz sau să atace forţele SUA ca represalii împotriva sancţiunilor internaţionale sau în eventualitatea în care programul său nuclear ar fi vizat de o agresiune, conform Agerpres.

“Şi-au mărit numărul de submarine /…/ şi-au mărit numărul de vase rapide de atac”, a declarat viceamiralul Mark Fox pentru reporteri la Manama. “Unele dintre ambarcaţiunile de mici dimensiuni au fost dotate cu dispozitive ce ar putea fi folosit pentru atacuri sinucigaşe”, a adăugat el. “Am monitorizat cu interes felul în care îşi dezvoltă rachete cu rază lungă şi scurtă, rachete balistice cu rază lungă şi medie şi, bineînţeles, dezvoltarea programului lor nuclear”, a precizat comandantul Flotei a cincea. Iranul are în prezent 10 submarine mici, a mai spus ofiţerul.

Potrivit Reuters, experţii militari apreciază că Flota a cincea, care patrulează în zona Golfului – ce are întotdeauna în componenţa sa un portavion uriaş însoţit de numeroase avioane şi o flotă de fregate şi distrugătoare – este, fără drept de apel, mai puternică decât flota iraniană. Însă, de când mai mulţi atacatori kamikaze aflaţi la bordul unei nave mici au ucis 17 marinari de pe distrugătorul USS Cole într-un port yemenit în 2000, Washingtonul a devenit foarte precaut în faţa acestei vulnerabilităţi a impunătoarelor sale nave de luptă.

Iranul respinge drept “minciuni absolute” acuzatiile potrivit carora a fost implicat intr-un atac cu bomba ce a vizat masina unui angajat al ambasadei israeliene in India, a anuntat agentia oficiala IRNA, citandu-l pe ambasadorul Republicii Islamice in New Delhi. Un atac cu bomba ce a vizat o masina a ambasadei statului evreu la New Delhi a provocat luni ranirea a patru persoane, in timp ce oficialii din Georgia au reusit sa impiedice producerea unui atentat similar in Tbilisi, transmite Reuters. Premierul Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul ca “se afla in spatele” atacatorilor.

“Orice atac terorist este condamnat (de catre Iran), iar noi respingem cu fermitate comentariile neadevarate facute de un oficial israelian”, a declarat Mehdi Nabizadeh, potrivit IRNA. “Aceste acuzatii sunt neadevarate si minciuni absolute, la fel ca si in trecut “, a spus oficialul. Un atac cu bomba ce a vizat o masina a ambasadei israeliene la New Delhi a provocat luni ranirea a patru persoane, in timp ce oficialii din Georgia au reusit sa impiedice producerea unui atentat similar in Tbilisi, transmite Reuters.

Premierul Benjamin Netanyahu a acuzat ca “se afla in spatele” atacatorilor se afla Iranul, impreuna cu gruparea Hezbollah.

Iranul impune noi restricţii pentru accesul la Internet şi a blocat serviciile de mesagerie în ultimele zile, o iniţiativă care ar putea, potrivit unui important deputat conservator, “să coste scump regimul“, a relatat duminică presa iraniană, citată de AFP. Astfel, milioane de iranieni nu şi-au mai putut accesa, de joi, conturile de e-mail, precum serviciul de mesagerie Gmail al Google, cel de la Yahoo sau Hotmail de la Microsoft, fără vreo explicaţie din partea autorităţilor.

Agenţia de presă Mehr a indicat că restricţiile nu afectează doar serviciile de mesagerie. “A trecut deja un timp de când utilizatorii de Internet au dificultăţi în accesarea site-urilor interne sau de actualitate, sau a motoarelor de căutare străine şi a serviciilor de mesagerie”, a precizat agenţia pe site-ul său. Printre aceste dificultăţi, Mehr citează “o viteză lentă, pene şi blocaje” ale site-urilor de Internet.

Un deputat conservator, Ahmad Tavakoli, a acuzat un nou sistem de filtrare.  “Noua măsură de filtrare şi întreruperea accesului la servicii fără vreo informaţie prealabilă (…) va provoca furia populaţiei educate“, a declarat el pentru Mehr. “Astfel de filtrări vor costa scump regimul”, a adăugat el. Controlul fluxului de informaţii pe Internet este o preocupare majoră pentru Iran, unde circa 36 de milioane de persoane sunt abonate, dintr-o populaţie de 75 de milioane.

Accesul la numeroase site-uri foarte populare, precum Facebook, Twitter şi Youtube, este blocat în Iran. Teheranul blochează de asemenea majoritatea site-urilor străine, acuzând presa occidentală că participă la un complot vizând Republica islamică, pus la cale de Statele Unite, Israel şi Europa, în frunte cu Marea Britanie.

Un oficial iranian apropiat de ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem de la Teheran, a publicat recent un plan detailat de atacarea a Israelului, sustine un site media ce monitorizeaza Orientul Mijlociu. Potrivit Middle East Media Research Institute (MEMRI), articolul publicat de Alireza Forghani se numeste “Iranul trebuie sa atace Israelul pana in 2014”.

Forghani afirma ca “Teheranul este capabil sa anihileze Israelul folosind arsenalul sau de rachete si prin desfasurarea de unitati de lupta operationale in intreaga lume”. Politicianul iranian vorbeste despre un atac in doua etape. In prima faza, fortele iraniene se vor concentra pe cele mai populate regiuni de pe teritoriul israelian, intre care Tel Aviv, Jerusalem si Haifa, unde traiesc circa 60% dintre locuitorii Israelului. Forghani afirma ca aici trebuie folosite rachete Shahab-3 pentru anihiliarea zonelor metropolitane.

In etapa a doua a ofensivei, Iranul ar putea folosi rachetele Sejil  pentru a distruge, printre altele, centralele nucleare ale Israelului, uzinele de epurare a apelor si infrastructura de transporturi, scrie Forghani, potrivit traducerii in engleza oferite de MEMRI. In opinia politicianului conservator iranian, obiectivul urmarit este “anihilarea finala a poporului israelian”. Middle East Media Research Institute precizeaza ca articolul scris de Forghani, un politician conservator aliat regimului de la Teheran, ofera “dovada definitiva ca Iranul este determinat sa anihileze statul evreu”.

“Pare ca articolul, a carui publicare a coincis cu declaratiile facute de ayatollahul Khamenei in legatura cu nevoia de a distruge cresterea canceroasa a Israelului, este raspunsul regimului la afirmatiile recente ale liderilor israelieni, despre necesitatea atacarii Iranului”, a precizat MEMRI intr-o analiza a materialului lui Forghani. MEMRI precizeaza ca “radacinile ideologice ale articolului lui Forghani stau in interpretarea extremista a Islamului oferita de Khamenei, care afirma ca musulmanii sunt obligati sa atace Israelul din cauza ocuparii teritoriului palestinian de catre statul evreu”.

In ultimele cateva saptamani, tensiunea se mentine ridicata intre SUA si Iran, cu avertizari repetate ale Iranului fata de prezenta marinei americane in Golf, relansad temerile legate de o eventuala inchidere a Stramtorii Ormuz, prin care tranziteaza aproximativ 35% din petrolul transportat pe cale maritima in lume. In ciuda amenintarilor, Washington a promis ca va mentine navele de razboi in Golf, iar Casa Alba a estimat ca amenintarile Iranului dovedesc de fapt “slabiciunea” acestei tari. Israelul si Statele Unite au acuzat guvernul de la Teheran ca urmareste sa creeze bomba nucleara. Iranul sustine insa ca programul sau atomic are doar o componenta civila. SUA si Israelul nu au exclus utilizarea atacurilor aeriene impotriva centrelor de productie nucleara din Iran.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Iran isi consolideaza prezenta militara maritima, taie internetul, iar un oficial publica PLANUL DE DISTRUGERE A ISRAELULUI

  1. Nu vreau sa fac referire la politica si nici sa glumesc, insa actiunea lor ajuta la dependenta de internet.

    Oare cum se traieste fara internet? Am uitat

  2. @admin
    Planul acesta poate sa cuprinda si moscheea lui Omar?

  3. Planul acesta de anihilare a statului evreu pe motivul ca “musulmanii sunt obligati sa atace Israelul din cauza ocuparii teritoriului palestinian de catre statul evreu” pare sa serveasca de minune drept motiv de reconstructie a templului, mai ales ca au acum aproape totul pregatit.(Zic si eu.)

  4. @ carmen
    […]

    Si, da, moscheea o pot pune la pamant numai in urma unui razboi, ca, folosind razboiul ca pretext, pe langa alte motive, sa scape si cateva rachete in moschee, in schibul de focuri dintre combatanti. Este singura modalitate de a o darama (indirect),altminteri, fara acoperirea razboiului, nu ar avea nici o sansa sa o puna la pamant fara sa starneasca intreaga lume musulmana impotriva lor.

  5. @ Victor:

    Poate gasesti si o alta sursa, mai putin extremista pentru acel gen de stire. Omul ala, saracul, e mai mult decat nefrecventabil, totusi, e mai ceva ca Dan Diaconescu. Nu mai zicem ce e la gura lui, cu spume, impotriva noastra…

  6. In 1967, un istoric israelian, Israel Eldad, intr-un interviu in Time, intrebat de reporter daca poporul sau ar avea intentia sa recladeasca templul, ar fi raspuns ca din momentul in care David a cucerit Ierusalimul si pana cand Solomon a construit templul, n-ar fi trecut decat o singura generatie. Tot la fel va fi si atunci.Insa la intrebarea: ce se va intampla cu moscheea lui Omar, ar fi raspuns ca nu se stie, poate va fi un cutremur de pamant.

    Insa acum nu e suficient ca oficialul acela iranian a pus in bratele Israelului acel plan de atacare al Iranului, mai este si publicat. Ceea ce, fireste, ma duce cu gandul la o eventuala justificare privind daramarea ulterioara a moscheii fara a-si pune in cap toata lumea musulmana. Poate ca nu vor incerca sa atace direct, poate indirect, prin provocarea unui asa-zis cutremur in haosul eventualelor confruntari.Dar prea mi se pare cusuta cu ata alba toata povestea asta in care evreii sunt parte vatamata. Zic si eu.

  7. (Anul 1967 este privit drept anul rascumpararii Israelului:
    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/144593#.Tznq3FHIjro)

  8. @ admin

    Mi-am dat seama dupa ce a-ti cenzurat linkul ca ceva nu e in regula cu acel site. Stirea respectiva o citisem mai demult pe un site evreiesc, si mi s-a parut similara cu cea de pe acel blog,atata tot. Nu a fost ceva intentionat oricum.

  9. Pingback: Seful Armatei Rusiei: RAZBOIUL CU IRAN AR PUTEA INCEPE PANA LA VARA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Premierul israelian Netanyahu ar fi luat deja decizia de a ataca Iranul - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: Fortele aeriene ale Israelului sunt pregatite sa atace Iranul - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: MEDVEDEV vorbeste despre BOMBA ATOMICA/ SUA sunt pregatite pentru RAZBOI CU IRANUL/ Rusia critica Turcia pentru protestele care ii vizeaza INTEGRITATEA TERITORIALA/ Turcia ameninta cu represalii pentru explorarile CIPRULUI - Razboi întru Cuvânt - Recoma
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare