TUPEU REVOLTATOR: Premierul Ungureanu ii lauda pe prefecti si se rasteste la sinistrati: NU PUTEM PLATI LENEA LA NESFARSIT! (video). Cetatenii sunt de vina…

11-02-2012 7 minute Sublinieri

ungureanu-2

Premierul Ungureanu, ministrul Apărării şi ministrul de Interne au venit cu elicopterul în Vrancea, la Dumbrăveni, pentru a inspecta zonele afectate de ninsori, în care se află oamenii sinistraţi. La această oră are loc o şedinţă la care participă pe lângă oficialii guvernamentali, preşedintele Consiliului Judeţean şi prefectul judeţului.

“În astfel de situaţii, nu ne văicărim, nu cântăm prohodul la posturile de televiziune, nu vorbim de Apocalipsă. Haideţi la muncă!” a spus premierul Ungureanu.

UPDATE 14.10 După vizita efectuată în comuna Săgeata din judeţul Buzău şi întâlnirea de la prefectura Buzău, oficialităţile guvernamentele s-au urcat în elicopter pentru a se întoarce în Capitală.

UPDATE 14.00 Primul-ministru a spus că ar trebuie să existe o mai bună colaborare între autorităţie locale şi prefecturi. Ungureanu a atras atenţia asupra faptului că în primăvara s-ar putea să existe un “val de inundaţii”. Nu pot spune că există prefecţi care nu şi-au făcut datoria. Sunt foarte mulţumit de ministerul de Interne şi cel al Apărării. Mai avem o situaţie meteo la începutul săptămânii viitoare, o să îi facem faţă”, a declarat premierul Ungureanu.

UPDATE 13.50 Premierul Mihai Răzvan Ungureanu, ministrul de Interne Gabriel Berca şi ministrul Apărării Gabriel Oprea se află în judeţul Buzău pentru a inspecta starea zonelor afectate de ninsori.

UPDATE 13.00 Premierul Ungureanu a ajuns la Buzău. “Este inadmisibil ca militarii să dezăpezească şi cetăţenii să stea la căldură. Este inadmisibil să ajungi pe străzile unei localităţi în România şi să-i vezi pe militari desfundând drumuri, în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă la căldură. Şi am văzut cu toţii, aceasta se întâmplă şi la inundaţii, şi la nămeţi. Nu se poate aşa ceva, nu putem plăti lenea la nesfârşit, şi este lipsă de respect faţă de cei care stau 24 de ore îngheţând, ca să dea drumul la Salvări şi să rezolve situaţiile de urgenţă. Nu se poate aşa ceva”, a spus primul-ministru.

UPDATE 12.30 Cod portocaliu începând de mâine pentru sudul ţării. Avertizarea de cod portocaliu – ninsori abundente pentru judeţele din sudul ţării intră în vigoare de mâine seară de la ora 18.00. Mâine, codul portocaliu este pentru sud-vestul ţării, iar de luni pentru tot sudul ţării.

UPDATE 11.10 Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru: “Sperăm ca astăzi să ajungem la toţi cei care au nevoie. Răspundem la toate urgenţele medicale, prioritate au gravidele şi cei care fac dializă”

UPDATE 10.15 Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a venit să discute cu locuitorii afectaţi de ninsori. “Aveţi senzaţia că s-a terminat iarna? Vor mai veni ninsori”, a spus primul-ministru. Întrebat dacă se impune instituirea stării de urgenţă în Vrancea, ministrul Apărării a răspuns: “deocamdată lucrurile se rezolvă”. (…)

  • RTV.ro: 

Ungureanu s-a supărat pe sinistraţi: Nu putem plăti lenea la nesfârşit VIDEO

CTP, despre declaraţiile premierului la “botul elicopterului”: Cum adică? Mortul e leneş?

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la România TV declaraţia premierului potrivit căreia “nu putem plăti lenea la nesfârşit“, spunând că este o “afirmaţie universalistă” şi că “nu poţi să faci astfel de afirmaţii la botul elicopterului”. “Probabil, fiind fostul şef al spionilor, şi-a trimis oamenii prin casele de sub nămeţii de 2 metri şi ei l-au informat că oamenii fără căldură în casă au câte un reşou în priză”, a declarat CTP.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Cristian Tudor Popescu a declarat că probabil fostul şef SIE şi-a trimis spionii în casele oamenilor.

“Am încercat să înteleg pe ce se poate baza o astfel de afirmaţie pe care a făcut-o premierul, care abia a pogorât din elicopter prin nămeţi… Probabil, fiind fostul şef al spionilor, şi-a trimis oamenii prin casele de sub nămeţii de 2 metri şi ei l-au informat că oamenii fără căldură în casă au câte un reşou în priză. Probabil este nemulţumit de condiţia fizică a locuitorilor care nu sunt în stare să dea la o parte nămeţii de 2 metri. Ar trebui să se facă antrenament pentru populaţie, antrenament la lopată“, a comentat jurnalistul.

Premierul a produs o aserţiune, o apostegmă... Cum adică? Mortul e leneş? Ăia care zac morţi prin case. Şi ăştia sunt doar ăia descoperiţi, dar sunt mulţi nedescoperiţi, ei sunt leneşi? Că nu se mişcă din casă ca să se deszăpezească? Nu poţi să faci asemenea afirmaţii la botul elicopterului. E o chestiune de bun simţ. El trece drept o persoană educată, de unde ştie el că românii sunt leneşi… Vine cu afirmaţii universaliste“, a mai declarat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a precizat că declaraţiile lui Ungureanu sunt probabil un reflex profesional, el fiind un premier “militarizat”, care le poartă de grijă jandarmilor şi militarilor care stau în frig la deszăpezire.

“Iată că prima grijă a premierului e legată de uniformă, de militari, de armată. Le plînge de milă că stau în frig la deszăpezire şi nu are niciun gând pentru viermii de civili care au prostul gust să degere prin case, a spus CTP.

Acesta a mai explicat că atitudinea este similară cu aceea a lui Traian Băsescu, care le-a transmis celor care “mureau prin maşini în zăpezi” că “iarna nu-i ca vara”.

“Când ai o situaţie de urgenţă, nu te apuci să dojenesti, mai întâi îi salvezi şi apoi poţi să faci asta”, a mai declarat jurnalistul.

Cât despre faptul că preşedintele ţării, Traian Băsescu, se relaxează la Predeal, Cristian Tudor Popescu a comentat:

În mod normal nu e treaba preşedintelui să deszăpezească zone, dar Băsescu cât a avut nevoie de votul poporului nelipsit de prin zone din astea… la inundaţii… era foarte prezent în teritoriu. Acum pentru că şi-a făcut numărul, considerând că a ciuruit pe toată lumea cu mişcarea asta cu guvernul Ungureanu, nu a mai fost nevoie. Oricum a zis că nu mai are ce pierde acum un an“.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat sâmbătă, cu ocazia vizitei făcute în localităţile afectate din judeţele Buzău şi Vrancea, că este inadmisibil ca românii să stea în casă, la căldură, în timp ce militarii le curăţă drumurile. “Nu putem plăti lenea la nesfârşit”, a arătat Ungureanu.

curiosu (comentariu la articolul cu CTP de pe rtv.ro)

Are dreptate Ungureanu, in Vrancea si Buzau era o caldura in case de nu se mai putea. Oamenii aveau provizii pe ani de zile,medici personali si in loc sa dea zapada – la varsta de 60-70 de ani nici nu era prea greu- stateau in casa la TV pe posturile care criticau guvernul!

Trebuie sa se ia masuri drastice impotriva acestor lenesi.Poate sa ii bage la puscarie pentru subminarea economiei nationale!

  • Gandul 

[Cristian Tudor Popescu]: Morţii sunt leneşi la nesfârşit

Suntem cumva în Siria? mă întrebam când am auzit de numirea şefului unui serviciu secret militarizat pentru postul de premier al României. Mult mai repede decât credeam, dl Ungureanu probează acelaşi ataşament faţă de uniforme în raport cu „viermii” de civili cu care ne-a obişnuit dl Băsescu.

Abia scoborât din elicopter în zonele înmormântate sub zăpezi, dl Ungureanu emite ca un intelighent ce se află o apoftegmă (rimează cu flegmă) colosală: „Militarii îngheaţă la deszăpeziri, locuitorii stau la căldură. Este inadmisibil. Nu putem plăti lenea la nesfârşit”. 

În ciuda faptului că mi-a stat mintea în loc, încerc totuşi să analizez verdictul d-sale. Să-şi fi trimis proaspătul ex-spion-şef iscoadele externe la intern, prin casele miilor de nenorociţi care, fără electricitate şi gaz, îngheaţă de vii în Vrancea şi Buzău, şi i-au găsit cu vreun reşou în priză?

E nemulţumit premierul de pregătirea fizică a localnicilor, mulţi bătrâni, bolnavi şi copii, care nu reuşesc să mute nămeţii de peste 2 m cu lopata? Cei care zac morţi prin case, nimeni nu ştie câţi, fără să poată fi îngropaţi, pot fi consideraţi leneşi? Probabil că da.

Un frumos arc peste timp între „Iarna nu-i ca vara!”, aruncată de dl Băsescu celor blocaţi în viscol pe autostradă, şi „Vreţi să vă fac hotel?”, interogaţia servită de dl Tăriceanu unei bătrâne cu casa luată de ape.

Dl Băsescu poate să stea liniştit la Predeal, unde a plecat la snow-bord, nu mai e nevoie să se agite la dezastre ca pe vremuri, când avea nevoie de voturi – dl Ungureanu îl suplineşte cu cinste.

[Lelia Munteanu]: Un premier tânăr şi dezgheţat

Le-a zis-o! Fiindcă avem un premier tânăr şi dezgheţat. Vorbele lui merită toţi banii (plus ăia pe care i-a dat pe kerosen, ca să poată survola situaţia): “Este inadmisibil să ajungi pe străzile unei localităţi în România şi să-i vezi pe militari desfundând drumuri, în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă la căldură”. Are dreptate. Păi, e normal ca sătenii să stea la adăpostul a 3 metri de zăpadă, îmbrăcaţi în costum popular, torcând la gura sobei sau cântând din vătrai? Zic “la gura sobei”,  poate exagerez puţin, că n-am văzut fum pe horn. (Firele de electricitate o să le găsească la primăvară, dacă-şi angajează detectiv particular).

“Nu putem plăti lenea la nesfârşit” –  nimeni n-ar fi conceputalizat-o mai bine – ce înseamnă să ai carte! Băgăm în cu.., în cur…, în curtea ăstora ajutoare sociale, pensii, pungi cu sigla partidului, răsad timpuriu,  iconiţe cu Maica Domnului, iar ei aşteaptă să vină ditai Premierul României ca să le dezgheţe privata! Jenant! De ce credeţi că de ieri, tot la două ore, moare unul? De ruşine! 

Important e că prefecţii şi-au făcut datoria, iar de Interne şi de Apărare şeful Executivului s-a declarat foarte mulţumit la inspecţia festivă. Probleme sunt tot cu obraznicii ăia care refuză să iasă din case (or mai trăi? mai mişcă?). Dar ţara are probleme mai importante decât să se roage de ei să pună mâna pe lopeţi. Cred că e mai bine să se ducă premierul Ungureanu liniştit la Palatul Victoria, că – vorba lui – are de muncit, preşedintele Băsescu să stea liniştit la Predeal – (unde obiceiul e tocmai invers: dacă vine vreunul cu lopata să dea zăpada de pe pârtie, îl omoară lumea bună cu beţele de la schiuri) – şi o să mai survolăm noi Vrancea şi Buzăul la primăvară.

E statistic mai eficient, pentru că, dacă plutesc, pot fi număraţi mai uşor.

romani lenesi

sat acoperit de zapada

Nota noastra:

Va place accentul de Oxford al noului premier? Sa il mai ascultam odata:

“Este inadmisibil ca militarii să dezăpezească şi cetăţenii să stea la căldură. Este inadmisibil să ajungi pe străzile unei localităţi în România şi să-i vezi pe militari desfundând drumuri, în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă la căldură. Şi am văzut cu toţii, aceasta se întâmplă şi la inundaţii, şi la nămeţi. Nu se poate aşa ceva, nu putem plăti lenea la nesfârşit, şi este lipsă de respect faţă de cei care stau 24 de ore îngheţând, ca să dea drumul la Salvări şi să rezolve situaţiile de urgenţă. Nu se poate aşa ceva.”

Va vine sa credeti? In fata sinistrului, in fata zecilor de mii de oameni blocati SUB zapada, dupa ce s-a facut vinovat moral si legal de intarzierea instituirii starea de urgenta in judetele afectate, desi in tarile vecine s-a instituit Cod Rosu pentru MULT mai putin, ce gaseste de cuviinta sa scoata din el noul premier?

Un icnet. Un scrasnet. Un scuipat pe fata oamenilor sinistrati. Ca sunt lenesi. Ca nu se poate sa platim noi, statul (sinistratii fiind sclavi, cum ar veni, nu platitori de taxe), lenea oamenilor. Cum ar veni, de ce m-ati deranjat din filmul meu de premier cu accent de  Oxford? Ce veniti cu pretentia asta, culmea, ca noi, guvernantii, sa luam masuri de urgenta? Muriti pe cont propriu si sa va fie rusine ca nu dati la lopata. Si sa nu va mai plangeti. Sa fiti multumiti ca va toleram.

Cu subiect si predicat, Ungureanu a aratat ca declararea starii de urgenta a fost un act care se datoreaza nu dezastrului natural, ci lenei oamenilor. Ca nu ar fi vrut, ca daca ar fi fost dupa el, nu ar fi instituit situatia de urgenta in Vrancea. Ca declararea situatiei de urgenta nu este o DATORIE a guvernului, ci un act de gratie dispretuitoare.

Pentru noul premier, statul nu e dator sa faca ceva pentru oameni. Guvernantii nu sunt responsabili fata de cetateni. A ratat domnu’ Ungureanu lectia despre ACCOUNTABILITY de la Oxford? Nu, nu a ratat-o, ci o aplica invers. NOI, cetatenii, suntem ACCOUNTABLE fata de guvernanti! Adica noi suntem pasibili de a raspunde, de a da socoteala in gata guvernantilor, si nu invers, asa cum este normal intr-o democratie!

Pentru ca suntem considerati, de acesti scelerati, niste sub-oameni. Niste sub-cetateni.

Prin aceasta atitudine a premierului, demnitatea de cetatean al Romaniei a fost calcata in picioare.

Pentru ca asta denota rasteala domnului prim ministru tanar-Oxford-prezidentiabil-noupolitician-dedreapta-renascatordePDL. CA NOI SUNTEM NISTE TOLERATI IN PROPRIA TARA.

Om fi si lenesi. Desi cu harnicia nu poti sa ajuti zeci de mii de oameni, ca de aia exista stat, Doamne, ca sa faca ce nu pot face oamenii singuri, oricat de harnici ar fi! Om fi si lenesi, insa, sa admitem. Om fi oricum om fi, ultimii oameni de pe pamant. Insa o asemenea atitudine din partea unui premier, om politic, nu Patriarh al Romaniei, este INACCEPTABILA. Nu este pus acolo sa moralizeze cetatenii, ci sa dea socoteala in fata lor (ACCOUNTABILITY!) Este o atitudine rusinoasa. Revoltatoare. Asa ceva nu e admisibil. Nu e moral. Nu e uman.

Dar este foarte, foarte sugestiv. Intr-adevar, prin aceasta atitudine, MRU a dovedit cu prisosinta ca este “fiul” politic al lui Traian Basescu. Vedem acelasi scuipat in fata poporului. Aceeasi culpabilizare a oamenilor pentru nenorocirile care au venit peste ei si pentru ca… EXISTA si e nevoie ca statul sa isi faca datoria catre ei. Acum, “tatal” sau isi poate permite sa se relaxeze, in mijlocul dezastrului, in vacanta la Predeal. Are grija “fiu-sau” de sinistrati, asa cum l-a invatat sa o faca.

Asa se face ca avem parte de acelasi rastit dispretuitor fata de romani. Avem premier european, manierat si intelectual, nu-i asa? Si nu e decat a treia zi de mandat!

Legaturi:


Categorii

Dezastre, calamitati, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

84 Commentarii la “TUPEU REVOLTATOR: Premierul Ungureanu ii lauda pe prefecti si se rasteste la sinistrati: NU PUTEM PLATI LENEA LA NESFARSIT! (video). Cetatenii sunt de vina…

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

  1. @emk:

    Abordarea este doar partial corecta. Noi am pus problema in acesti termeni: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/02/14/declaratiile-de-neconceput-anunta-actiunile-de-neconceput-despre-sfidarea-celor-puternici-spiritul-civic-si-buboiul-copt-al-modernizarii-romanilor/

    In plus, deja e un poncif suparator chestia cu “asistatii sociali” de la sate, cand avem o pletora de noi imbogatiti care si-au facut averile exact pe spinarea statului. Aceeasi pletora care manifesta dispretul cinic fata de cei saraci, incondeiati ca fiind lenesi si pasivi.

  2. SUNT PRIMELE PROBE PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU UNGUREANU .,INTERESUL CUI IL FACE OARE NU AL POPORULUI TREBUIE SA/L FACA ., ESTE VORBA DE FOARTE MULTE PERSOANE IN MAJORITATE FARA AJUTOR , BATRANI ,COPII ETC FIECARE DINTRE NOI POATE FI IN ACEEASI SITUATIE UNDE ESTE PATRIOTISMUL DE CARE TREBUIE SA DATI DOVADA DOMNULE PRIM MINISTRU ., NU ESTE NICI MACAR UNUL VERBAL ., POATE ERA MULT MAI UMIL SI PATRIOT IN ASTFEL DE SITUATI DOMNUL EMIL BOC

  3. Pingback: Si-au luat tara inapoi: MIHAI RAZVAN UNGUREANU, NOMINALIZAT DE IOHANNIS LA SEFIA SIE | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: MIHAI RAZVAN UNGUREANU: seful din eprubeta al SIE a fost votat in Parlament. MeReU aceiasi TRADATORI, “intotdeauna loiali” intereselor anti-romanesti… | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare