Austeritate FARA MILA pentru Grecia. CRIZA POLITICA in guvernul Papademos, CIOCNIRI VIOLENTE LA ATENA, “mandate de arestare” simbolice pentru TROICA FMI-UE-BM (Video)

10-02-2012 3 minute Sublinieri

Confruntări între manifestanţi şi poliţie au avut loc, vineri la prânz, la Atena, cu ocazia unui miting al sindicatelor faţă de măsurile de austeritate. Un grup de protestatari au aruncat pietre şi sticle incendiare în Piaţa Syntagma, scena manifestaţiilor faţă de măsurile de austeritate.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene în cursul mitingului la care participă circa 7.000 de persoane. Anterior, aproximativ 10.000 de simpatizanţi comunişti au manifestat calm în Piaţa Syntagma, după care au plecat. Sindicatele elene au iniţiat, vineri, o grevă de 48 de ore în semn de protest faţă de noile măsuri de austeritate solicitate de CE, BCE şi FMI.

Sindicatele consideră că noile măsuri de austeritate ar fi “mormântul societăţii greci“. Sindicatele GSEE (700.000 de membri) şi Adedy (350.000 de membri) au lansat apeluri la organizarea de mitinguri, vineri şi sâmbătă, în Piaţa Syntagma, scena acţiunilor de protest din ultimii doi ani.

Trei dintre cei patru ministri ai partidului grec de extrema dreapta LAOS, care a anuntat ca se opune noilor masuri de austeritate solicitate de creditorii tarii, si-au prezentat vineri demisia premierului Lucas Papademos, a precizat agentia de presa greaca Ana, preluata de AFP.

Ministrul Transporturilor, Makis Voridis, alaturi de cei doi secretari de stat pentru Agricultura si Marina comerciala, Asterios Rodulis si Adonis Georgiadis, care sunt si deputati ai partidului, si-au dat demisiile. Aceste demisii intervin la doua ore dupa ce seful acestui partid, Georgios Karatzaferis, a afirmat ca nu va vota planul de austeritate impus in schimbul unui imprumut international de 130 de miliarde de euro.

“Nu pot vota” acest plan de austeritate care “umileste tara (…), nu este solutia buna”, afirmase Karatzaferis, la o zi dupa ce guvernul anuntase ca s-a ajuns la un acord intre cele trei partide guvernamentale (socialistii, dreapta si extrema dreapta) asupra acestui plan.  Orice ministru care se va opune noilor masuri va fi schimbat, avertizase o sursa guvernamentala.

Format in noiembrie, guvernul lui Papademos este sustinut acum de socialistii din Pasok – care sunt majoritari – si de dreapta Noua Democratie. In ciuda anuntului facut de LAOS, planul de masuri de austeritate, ale carui detalii nu au fost inca publicate, poate fi votat in Parlament in noaptea de duminica spre luni. Coalitia guvernamentala dispune de 252 de fotolii, dintre care doar 16 pentru LAOS, din totalul de 300 de fotolii ale Parlamentului.

  • Realitatea:

 FĂRĂ MILĂ pentru GRECIA. UE vrea şi mai multă AUSTERITATE

UE şi FMI cer Atenei mai multă austeritate, precum şi garanţia fermă că reducerile de cheltuieli bugetare vor fi implementate, înainte de a debloca ajutorul de 130 de miliarde de euro, necesar pentru ca Grecia să evite intrarea în incapacitate de plată.

Zona euro a decis să nu dea undă verde până miercuri unui nou ajutor financiar Greciei, punând mai multe condiţii, cum ar fi ca Atena să găsească noi economii în bugetul din acest an, a anunţat Jean-Claude Juncker, preşedintele Eurogrupului, relatează AFP. În pofida unor progrese importante realizate în aceste zile, nu am avut pe masă toate elementele necesare pentru a lua decizii” imediat, a declarat Juncker joi seara, la finalul unei reuniuni a acestui forum al miniştrilor de Finanţe din Uniunea Monetară, la Bruxelles.

O nouă reuniune a Eurogrupului, forumul miniştrilor de Finanţe din Uniunea Monetară, este prevăzut miercurea viitoare, cu scopul de a aproba ajutorarea Greciei, dar sub rezerva îndeplinirii condiţiilor impuse. Juncker a citat trei astfel de condiţii. În primul rând, Parlamentul grec va trebui mai întâi să aprobe, duminică, planul de austeritate asupra principiului căruia partidele politice din Grecia şi creditorii publici ai acestei ţări – reuniţi în cadrul “troikăi” UE-BCE-FMI – s-au pus de acord joi.

În plus, Guvernul grec trebuie să găsească “economii suplimentare în sumă de 325 de milioane de euro” în bugetul pentru 2012, a mai anunţat Junker, precizând că acest lucru trebuie să aibă loc “până miercuri”.

În al treilea rând, zona euro cere ca partidele coaliţiei la putere în Grecia să ofere “puternice garanţii politice” asupra faptului că susţin planul de austeritate, a mai precizat el. Juncker a recunoscut că au existat “discuţii aprinse” în cursul reuniunii miniştrilor din zona euro, fără să ofere detalii suplimentare.

Grecia negociază pe două planuri, în paralel. Ea speră să obţină un nou program de împrumuturi europene în valoare de 130 de miliarde de euro şi încearcă să obţină de la băncile sale creditoare o reducere a datoriei în valoare de 100 de miliarde de euro.

Acest plan de susţinere este esenţial, dacă Grecia vrea să spere că va evita un “default” pe 20 martie, dată la care ţara trebuie să ramburseze împrumuturi în curs foarte importante. Olli Rehn a declarat că “începe să nu mai fie timp” pentru a se ajunge la un acord global, dar că “încă ne înscriem în timp”.

FURIE Poliţiştii greci vor să-i aresteze pe oficialii FMI şi UE

Principalul sindicat al poliţiei elene ameninţă că va solicita emiterea unor mandate de arestare pe numele membrilor delegaţiilor UE şi FMI, sub acuzaţia că aceştia propun măsuri de austeritate profund nepopulare, scrie ziarul The Guardian, în ediţia online, citat de MEdiafax.

Conform unei scrisori obţinute de Reuters, Federaţia Poliţiei Elene îi acuză pe reprezentanţii CE, BCE şi FMI de “şantaj, anularea în secret sau erodarea democraţiei şi suveranităţii naţionale” a Greciei. Sindicatul ameninţă că ar putea cere un mandat de arestare pe numele şefului delegaţiei FMI, Poul Thomsen.

Ameninţarea este mai degrebă simbolică, potrivit specialiştilor, în condiţiile în care mandatele de arestare trebuie aprobate de judecători. Situaţia reflectă însă furia cetăţenilor greci faţă de noile măsuri de austeritate solicitate de Troica formată din BCE, CE şi FMI pentru acordarea unui nou împrumut destinat evitării intrării Greciei în incapacitate de plată.

“Dat fiind că menţineţi această politică destructivă, vă avertizăm că nu puteţi să ne faceţi să luptăm împotriva fraţilor noştri. Refuzăm să stăm împotriva părinţilor noştri, fraţilor, copiilor şi altor cetăţeni care protestează cerând schimbarea acestor politici”, avertizează sindicatul poliţiştilor eleni.

Scrisoarea îi este adresată şefului Misiunii BCE în Grecia, Klaus Masuch, şi fostului şef al al Misiunii CE Servaas Deroose.

“Strângeți și mai mult!” (Desen apărut în Basler Zeitung, Basel)


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, Criza datoriilor suverane, Revolte populare, revolutii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Austeritate FARA MILA pentru Grecia. CRIZA POLITICA in guvernul Papademos, CIOCNIRI VIOLENTE LA ATENA, “mandate de arestare” simbolice pentru TROICA FMI-UE-BM (Video)

  1. Daca n-ar fi tragic, e de-a dreptul comic. Iata atasez doua link-uri din filmul “Zorba grecul”(1964). Primul filmulet, urmariti-l de la minutul 7:50
    http://www.youtube.com/watch?v=yhR-zwAeEag&feature=related
    Cel de-al doilea, primele 5 minute.
    http://www.youtube.com/watch?v=yhR-zwAeEag&feature=related

    Nu seamana oare si cu situatia din Romania, dar si din Grecia? Hotia-i peste tot. Vor ajunge sa fure si nasalia de sub mort. Toata acea multime de hulpavi, prezentata in film, seamana cu cei care ne-au condus si ne conduc. Iata, tari in criza, ca sa nu spun pe moarte, jefuite de conducatori “cinstiti”.

  2. @Bellum religio:

    Da, desi autorul romanului este un vestit ateist si luptator impotriva Bisericii si a lui Hristos iar in film se vede asta. Cei care fac respectivele rele sunt, astfel, chiar cei la care visa Kazantzakis ca vor veni sa “mantuiasca” lumea greaca din “inapoiere”.

  3. @admin:
    M-a inspirat desenul “Strângeți și mai mult!” (Desen apărut în Basler Zeitung, Basel). Austeritate si hotie! Iar ca niste javre ce sunt, gasesc Biserica Ortodoxa vinovata de inapoierea culturala, civilizationala a acestor tari (teoria lui Samuel P. Huntington).

  4. http://www.youtube.com/watch?v=y1K5_rTEYpc
    Primul filmulet. Imi cer scuze. Nu am observat ca am dat acelasi link. Era vorba de partea a 12-a si a 13-a din film.

  5. Pingback: REVOLTELE ZGUDUIE GRECIA: zeci de mii de oameni la Atena, demonstratii in alte orase din tara (VIDEVIOLENŢE în Grecia: Clădiri INCENDIATE la Atena. Poliţiştii au intervenit cu gaze lacrimogene O/FOTO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Nigel Farage, din nou devastator in Parlamentul European: TROICA GLOBALISTA (UE-FMI-BCE) taraste Grecia catre HAOS SI REVOLUTIE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: GRECIA, conform Financial Times: “PRIMA COLONIE EURO”; VA SANGERA PANA LA MOARTE daca nu iese din zona. Problema: zona euro a fost construita FARA IESIRI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare