Cum il lauda PATRIARHUL KIRILL pe PUTIN. Ce promite, la schimb, premierul rus: promovarea BISERICII LA TV si apararea CRESTINILOR PERSECUTATI din lume

9-02-2012 4 minute Sublinieri

putin-patriarh-musulman

E DOAR POLITICA…

Dincolo de aparente, Putin isi fidelizeaza, de fapt, sefii tuturor cultelor principale din Rusia

  • Interfax-Religion:

Putin has biggest chance of becoming president – Patriarch Kirill

Primul ministru al Rusiei are cea mai mare sansa de a castiga alegerile prezidentiale, a spus Patriarhul Kirill la o intalnire cu candidatul Vladimir Putin. “Am dori sa vorbim cu dvs ca prim ministru insa, mai presus de orice, in calitatea dvs de candidat prezidential, un candidat care, desigur, are cea mai mare sansa de a transforma candidatura in conducere efectiva, a spus Patriarhul la o intalnire pe care Putin a avut-o cu reprezentantii religiilor traditionale.

“Drept urmare, conversatia pe care reprezentantii clericilor ar vrea sa o aiba aici este una substantiala care va permite premierului sa auda dorintele reale si propunerile acestor reprezentanti ai comunitatilor religioase”, a spus patriarhul. “Vom discuta despre viitorul tarii, despre orice e important pentru credinciosi”, a mai spus PF Kirill.

Patriarch Kirill thanks Putin for leading the country out of crisis in 1990s

Patriarhul Kirill a apreciat in mod deosebit rolul pe care premierul Vladimir Putin l-a avut in scoaterea tarii din criza anilor ’90.Mai ales dvs., Vladimir Vladimirovici, ati jucat un mare rol in corectarea curbei istoriei noastre. As vrea sa va multumesc [pentru asta]. Ati spus odata ca munciti ca un sclav la galere. Singura diferenta este ca munca sclavului nu este atat de eficienta, pe cand a dvs e, a spus Patriarhul la o intalnire cu Putin.

“Nu inseamna ca toti suntem de acord cu orice pas al dvs, cu orice se intampla in tara. Avem puncte de vedere critice si vorbesc despre asta public, fara sa ma retin vreodata”, a spus el. Conform Patriarhului Kirill, iesirea din “anii cei mai grei ai perioadei ’90 a fost o pagina absolut speciala din istoria de secole a Patriei Mama”.

Lucrurile prin care a trecut tara noastra in cursul anilor ’90 sunt comparabile cu alte cataclisme semnificative ale istoriei sale – necazurile din sec. 17, invazia Napoleoniana, razboiul civil [interesant, deci nu revolutia din 1917 – n.n.] si agresiunea lui Hitler, crede Patriarhul. (…)

Religious values should be promoted more actively via TV – Putin

Vladimir Putin a sugerat ca “vocea Bisericii” nu se aude indeajuns de mult la TV si a facut apel sa se aloce mai mult timp de emisie pentru a redresa problema.

“Vocea Bisericii si figurile de autoritate ale sale, invatatorii intelepti si predicatorii sai ar trebui sa se auda cu forta deplina, incluzand, desigur, canalele tv federale”, a spus Putin la o intalnire cu membrii credintelor traditionale din Rusia. Putin a admis ca unele canale nu aloca indeajuns de mult timp organizatiilor religioase. “Oricum, e clar ca nu e indeajuns, si ca e o evidenta discrepanta intre [promovarea] valorilor morale reale si a celor care irita oamenii si sunt de data recenta”, a spus Putin.

Statul ar trebui si va cauta “sa asigure reflectarea adecvata in mediul informational a intereselor oamenilor care au o viziune ortodoxa asupra lumii sau o viziune ce tine de alte credinte traditionale”, a mai spus premierul.

Putin cites poll findings favoring church’s broader role in social life

Conform sociologilor, cei mai multi rusi ar favoriza prezenta organizatiilor religioase in diferite sfere ale vietii sociale, a spus premierul Putin. 71% dintre rusi favorizeaza lansarea unui canal tv ortodox si 66% ar vrea ca biserica sa deschida scoli, conform sondajelor citate de Putin.

Mai mult decat atat: preotii militari sunt apreciati de 77%, orfelinatele conduse de biserica, de 73%; organizatiile religioase care conduc spitalele, de mai mult de 80%; participarea Bisericii la deschiderea cluburilor pentru tineri, de 63%; preoti ai inchisorilor, de 82%, a aratat premierul. 80% din profesori si peste 75% dintre copii si parintii lor cred ca un curs de baza despre religie si etica seculara ar fi interesant si util, a mai spus Putin

[este vorba, probabil, de proiectul descris de parintele Savatie Bastovoi – n.n.]. (…)

Putin vows Russia will defend persecuted Christians abroad

Premierul Vladimir Putin a promis ca una din sarcinile politicii externe a Rusiei va fi sa apere crestinii din tarile unde sunt persecutati pentru credinta lor [ar putea sa inceapa cu Coreea de Nord – sau chiar China! -, de pilda, desi sunt sanse sa inceapa mai degraba cu Cipru de Nord…, ca tot a gazduit Moscova intalnirea cu Mitropolitul Isaia din regiune – n.n.].

“Sa nu aveti vreo indoiala ca asa vom face”, a spus Putin la intalnirea cu liderii religiosi cand Mitropolitul Ilarion, seful relatiilor externe al Bisericii Ruse, si-a exprimat speranta ca guvernul rus sa se implice pentru crestinii persecutati din lume.

Patriarch Kirill blesses Rogozin on building up defense complex

Patriarhul Kirill l-a binecuvantat pe viceprim-ministrul Dmitri Rogozin in noua sa functie.“Patriarhul Kirill m-a primit. Am discutat chestiuni legate de educatia patriotica si militara a tineretului din Rusia. Am primit o binecuvantare a Sanctitatii Sale pentru munca mea de a construi intregul nostru complex industrial de aparare” a scris Rogozin pe contul sau de facebook. (…)

putin-marile religii

Ecumenism a la Putin

Nota noastra:

Despre cat de “ortodoxa” este atitudinea lui Putin ne putem da seama daca ne aducem aminte de scandalul facut de diaconul A. Kuraev in Rep. Moldova pentru promovarea cartii sale despre bazele religiei ortodoxe, propus drept manual scolar. Acelasi diacon a intervenit pentru a admonesta pozitia unui ierarh al Mitropoliei Moldovei care condamna tentativa de legalizare a cultului musulman din republica. Incidentul este relatat de acelasi Parinte Savatie Bastovoi [articol din 13.05.2011]:

“Întru apărarea musulmanilor și a cinstei Bisericii Ruse” se intitulează articolului protodiaconului Andrei Kuraev publicat pe blogul său ca reacție la poziția episcopului de Bălți și Fălești, Marchel. Poziția diaconului moscovit a fost fixată și de INTERFAX.

Pe 9 mai, folosindu-se de ocazia mitingului consacrat zilei biruinței la Bălți, vlădica Marchel s-a adresat mulțimii chemîndu-i să iasă în apărarea credinței și a țării. Motivul îngrijorării episcopului este legalizarea cultului musulman în Moldova. “Dacă noi nu vom opri guvernul, într-o bună zi fiicele acestui pămînt se vor trezi în haremurile musulmane”, a avertizat vlădica mulțimea, chemîndu-i să iasă la proteste pe data de 18 mai. Preasfințitul Marchel a asemuit legalizarea islamului în Moldova cu o mină pusă de Guvernul Filat la temeliile statalității Republicii Moldova.

La rîndul său, protodiaconul Andrei Kuraev a criticat poziția episcopului moldovean. Misionarul moscovit e de părere că o poziție atît de radicală venită din partea unui ierarh al Bisericii Ortodoxe Ruse ar putea crea mari probleme în Rusia și în țările din Asia Mijlocie, unde Patriarhia Moscovei are biserici.

“Un episcop al Bisericii Ortodoxe Ruse, chiar dacă el slujește în Moldova, este perceput ca față și voce a Patriarhiei Moscovei. Astfel de declarații ale unui episcop în Moldova pot crea probleme serioase în Rusia și în țările din Asia Mijlocie unde există parohii și eparhii rusești. Biserica noastră transparent și sincer, la nivel sinodal, se pronunță pentru libertatea de conștiință. Nu cumva pentru Moldova ar trebui să facem o excepție?”, se întreabă retoric misionarul rus. Iar drept argument decisiv părintele Andrei a invocat dorința moldovenilor de a avea regim liber de vize cu Europa, lucru cu neputință de realizat în condițiile intoleranței religioase promovate la nivel de episcopi. Același argument a fost adus și de către minoritatea sexuală din Moldova în timpul campaniei pentru legea antidiscriminare.

Ar trebui Moldova să fie o excepție de la politica generală a Patriarhiei Moscovei? Răspunsul poate fi unul singur: da. Patriarhia Moscovei nu poate pune pe umerii Moldovei povara politicii expansioniste a statului rus. Moldova nu poate cînta imne islamice, chiar dacă partiturile ar veni de la Patriarhie. Potrivit statisticilor oficiale, în Moldova nu există musulmani. Dovada este chiar numele straniului muftiu al nou înființatei ligi musulmane, Sergiu Sochircă. Dacă străinii musulmani, veniți în Moldova pentru afaceri sau studii, au convertit cîțiva moldoveni, nu este cazul ca statul să recurgă la legalizarea cultului islamic. Noua lege a cultelor, care a omis din prevederile sale factorul numeric obligatoriu pentru înregistrarea unui cult religios, este o gafă legislativă care trebuie corectată de urgența. Pentru aceasta se pronunță episcopul Marchel și, din surse neoficiale, întreaga Mitropolie a Moldovei care se va alătura protestelor împotriva noii legi a cultelor.

Nu este nevoie ca diaconii de la Moscova să-i apere pe musulmani tocmai în Moldova. Mai bine ar încerca cineva să-i apere pe creștinii din țările musulmane.

Acum Putin a promis sa apere crestinii din afara teritoriilor rusesti. O face insa in acelasi stil politic, arondand Biserica si principalele confesiuni/religii din Rusia in jurul puterii sale si a intereselor geostrategice rusesti. In mod cert, de exemplu, nu va incepe, de pilda, cu presiuni exercitate asupra modului in care regimul comunist din China persecuta crestinii…


Categorii

1. DIVERSE, Mitropolitul Ilarion, Patriarhul Kirill, Rusia, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “Cum il lauda PATRIARHUL KIRILL pe PUTIN. Ce promite, la schimb, premierul rus: promovarea BISERICII LA TV si apararea CRESTINILOR PERSECUTATI din lume

  1. Pingback: Se pregateste in SIRIA scenariul… SPANIOL? Razboiul CIVIL care il prefateaza pe cel MONDIAL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Sa ia modelul romanesc cu Trinitas tv sau pe cel al ucrainenilor cu Glas Tv, daca vor un canal Tv religios. Insa acest gen de programe are si o parte pacatoasa, anume indepartarea credinciosilor de biserica.
    Un program liturgic trebuie respectat prin participare efectiva la slujba bisericii, nu prin audienta radio-tv. Nu cred ca spiritualitatea crestin-ortodoxa se defineste printr-o componenta “TV”. O astfel de latura “progresista” isi poate gasi locul mai mult in spatiul catolicismului, decat in Ortodoxie, caci la catolici credinciosul se poate considera binecuvantat daca a ascultat mesajul Papei sau nu stiu ce rugaciune rostita de Suveranul Pontif.
    In acest sens, ucrainenii alocau pe postul lor religios un spatiu mai redus programului liturgic si mai mult prezentau dezbateri, emisiuni de spiritualitate. Spun asta pentru ca urmaream cu cativa ani in urma acest post “Glas”.
    Cat despre politica lui Putin fata de Biserica, se poate vedea de la o posta ca stie sa fie un POLITICIAN si atat. Istoria a mai cunoscut multi conducatori care au reusit in planurile lor, mimand o relationare cu Biserica si profitand de increderea acestei institutii in randurile poporului. Ii mai ramane domnului Putin sa fie si CREDINCIOS.
    Si ca sa fim cinstiti, de la fel de multe ori, si Biserica (o parte a ei) a pactizat cu conducerea, tragand beneficii substantiale de pe urma unor astfel de relationari, neuitand sa-i aminteasca poporului Capitolul 13 din Epistola catre Romani, “Sa ne supunem stapanirilor”, caci sunt de la Dumnezeu.
    Asa este, SUNT DE LA DUMNEZEU, dar L-au uitat pe Dumnezeu, asemeni poporului din care au iesit.
    Deci sa nu ne miram ca soarta ne mai doare, cand vindem tot, chiar si pe Dumnezeu. Ne vindem tara, ne vindem istoria, ne vindem credinta strabuna, ne vindem sufletul!

  3. Pingback: Cleric al Patriarhiei Moscovei: RAZBOIUL MONDIAL ESTE INEVITABIL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Muftiul Arabiei Saudite: ESTE NECESAR SA SE DISTRUGA TOATE BISERICILE DIN REGIUNE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: “Patriarhul” monofizit Ignatius: AGITATIILE DIN SIRIA SUNT INTRETINUTE DE STRAINI. Interesele Rusiei, ecumenismul KGB si razboiul civil sirian - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Biserica Rusiei sub ASEDIU MEDIATIC - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Patriarhul Kirill, aflat in vizita in Bulgaria, cere premierului Borisov sa-si fundamenteze politicile pe valorile crestin-ortodoxe - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Patriarhul Kirill la “CMB”-ul EURASIEI: VOR O LUME FARA DUMNEZEU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Patriarhul Kirill viziteaza CIPRUL si deplange DISCRIMINAREA ortodocsilor din “ZONA DE OCUPATIE” TURCA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: IPS Ilarion despre “revolutiile arabe”, radicalizarea islamului si persecutarea crestinilor - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: Cazul PUSSY RIOT: CRIMA SI PEDEAPSA? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: Tensiuni pe axa ROMANIA-RUSIA-TRANSNISTRIA. Schismaticii ucrainieni, sistemul globalist si LUMEA RUSA A LUI PF KIRILL/ - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: PUTIN considera Biserica Ortodoxa un “PARTENER NATURAL” al STATULUI/ Olandezi judecati in Rusia pentru PROPAGANDA HOMOSEXUALA - Recomandari
  14. Pingback: Putin, Eurasia si ortodoxia moscovita. CE OPTIUNI (NU) ARE ROMANIA? - Recomandari
  15. Pingback: PARINTELE PAVEL ADELGEIM. Avertismentul preotului rus incomod ucis in circumstante neclare: Biserica Ortodoxa Rusa devine un departament guvernamental responsabil pentru ideologie - Recomandari
  16. Pingback: Poate fi Rusia centrul lumii crestine? Ce inseamna “A TREIA ROMA”? - Recomandari
  17. Pingback: PATRIARHUL KIRILL la Chisinau pentru celebrarea a 200 de ani de la crearea EPARHIEI CHISINAULUI. Polemica: Pr. Savatie Bastovoi vs Constantin Tanase (TIMPUL)/ Limba moldoveneasca judecata la Curtea Constitutionala a RM/ Rusia in razboi comercial cu Ucrain
  18. Pingback: Cand PUTIN il citeaza pe Lermontov. Mobilizare electorala AGRESIVA sub semnul “BATALIEI PENTRU RUSIA” sau Putin invata lectia americana a RAZBOIULUI - Recomandari
  19. Pingback: Putin intareste ORIENTAREA CONSERVATOARE a Rusiei - Recomandari
  20. Pingback: PUTIN S-A INTALNIT CU REPREZENTANTII BISERICILOR ORTODOXE LA KREMLIN. Presedintele Rusiei vrea sa discute interesele ortodocsilor de pe glob - Recomandari
  21. Pingback: Patriarhul Kirill, mesaj de Pasti: “NIMENI NU POATE DISTRUGE SFANTA RUSIE”. Se poate vorbi despre o “OFENSIVA ORTODOXA” a Rusiei?/ SUA si Rusia se ACUZA RECIPROC de incalcarea armistitiului/ NATO ar putea ACCELERA construirea SCUTU
  22. Pingback: DUGHINISMUL – CONSIDERAT SECTA SATANICA DE BISERICA RUSIEI IN 2002. Lamuriri si puneri la punct intr-o polemica intretinuta superficial - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare