Mihai Razvan Ungureanu – CREATIA DE LABORATOR A SERVICIILOR, candidatul ideal pentru VANZAREA DEFINITIVA A ROMANIEI

8-02-2012 10 minute Sublinieri

ARTICOLUL… ANULUI?

  • Hotnews [Cristian Dogaru]: 

Eternele si fascinantele servicii speciale si personajul lor colectiv: de la MR Ungureanu la Vladimir Putin 

Serviciile au abilitatea extraordinara de a lua chipul personajului cel mai bine digerat de psihologia colectiva. Pentru rusi Putin aduce promisiunea recuperarii prestigiului pierdut de fosta URSS. E de asemenea tatucul protector pentru norod, spaima oligarhilor care i se opun, reteaza scurt fonfleurile media, a inceput sa-si construiasca deja mitologia (arte martiale, vanatoare, pilot de avion, etc).

Pentru romani primul model livrat a fost Traian Basescu. Stil autoritar (“capul familiei” din majoritatea gospodariilor) dar permeabil la emotii (tiranul sentimental), discurs colocvial cu excese populiste, militaros si “patriot” (distantarea de Rusia-Nato, Afganistan, lupta impotriva terorii, etc). Sub domnia lui am luat un imprumut-mamut pentru a salva pielea bancilor iar in contul banilor primiti trebuie sa cedam repede controlul resturilor din sistemul energetic. Plus resursele de aur, pasiunea de ultima ora a Presedintelui. Cum se cheama asta? Politica inteleapta de stabilizare macroeconomica!

Se putea si altfel? Se putea, aruncati o privire peste umar la bulgari-fara FMI, fara gaze de sist, etc. Modelul presedintelui-jucator a devenit insa impopular dupa doua mandate de excese luminate. “Statul sunt eu” a inceput sa agaseze asa ca avem nevoie de un nou model livrat de baietii din servicii. In locul stilului autoritar-militarist, vom avea unul intelectual-corporatist. Genul conciliant si elevat, teme favorite: eficienta administratiei, gestionarea eficienta a resurselor (accentul pe privatizare “ce-vreti sa fure baietii destepti tot, nu mai bine pasam definitiv proprietatea si scapam de grija lor?”), dialogul politic (“cine n-are pete in dosar sa ma conteste vehement , cine are sa vina sa negociem”), incurajarea valorilor autentice (cea mai buna resursa umana e in definitiv tot in servicii, nu?).

MR Ungureanu e arivistul perfect, se va potrivi de minune in rolul sau. Urmariti-i lunga serie de aliante si tradari, instinctul perfect pentru ascensiunea sociala. De la pozitia promitatoare in UTC-ul comunist, la sefia ministerului de externe capitalist.

Observati si masinaria de PR care il secondeaza acum. Ii scade din popularitatea apartenenta la “servicii”? Gasim niste intelectuali de marca sa-l recomande (Djuvara, Plesu). Apar insinuari despre colaboratori masculini prea “apropiati”? Se publica repede relatari despre frumoasa sa poveste de dragoste din familie. Membru prin fundatia Soros? A adus inapoi jurnalistii din Irak! UTC-ist? Corporatist! (vezi sursele de venituri a d-nei Ungureanu, cu OMV vaca grasa). MRU nu e premierul de sacrificiu, decorativ si inutil, bun doar sa faca act de prezenta pana la alegeri scotand baronii PDL de sub tirul media. MRU e viitorul candidat cu sanse sigure la fotoliul de la Cotroceni.

Tot circul cu contestarile din strada pare acum justificat. Puterea care cedeaza “presiunilor strazii” materializate de 100 de zgribuliti. Sa fim seriosi! Imi pare rau de oamenii de buna credinta de acolo, care vor schimbarea “sistemului”, dar toata miscarea are si rolul de a introduce Omul Serviciilor in cursa pentru Cotroceni, pacalind baronii PDL ca poporul le va trage un sut in fund daca nu-l accepta. Evolutia protestelor ar putea sa aduca o confirmare/infirmare teoriei mele in perioada urmatoare.

Sunt argumente in plus pentru acest cosmopolit om al serviciilor? Da, actuala clasa politica n-a fost in stare sa produca alt lider credibil care sa garanteze apararea intereselor occidentale intr-o economie care le apartine deja in mare spre foarte mare masura. MRU e candidatul ideal si pentru a implementa cedarea organizata a suveranitatii nationale in folosul “interesului comun european” cum afirma de altfel actualul presedinte. Are si discursul si o structura in spate care sa-l sprijine in demersul sau.

PS: Jos palaria pentru discursul de azi a lui Antonescu vis-a-vis de implicarea serviciilor. O fi lenes, prea emotional, dar e singurul care o face si singurul care a vorbit inca de anul trecut de privilegiile serviciilor de informatii si salariile lor umflate.

PS2: Stiti ce film imi aminteste personajul MRU? Nu, nu seria Bond. “Talentatul domn Ripley”

MR Ungureanu in fruntea Guvernului reprezinta o lovitura de PR dar si un gest simbolic. (“serviciile” sunt copiii de suflet ai Presedintelui, cu majorari ale fondului de salarii chiar si in vremuri de austeritate iar numirea sefului SIE o intareste-nu uitati ca a concurat cu … seful SRI pentru aceeasi pozitie). Cu figura sa de tocilar in cautarea unui master prin Europa, MR Ungureanu are rolul de Calmant: va explica deci in urmatoarele luni rabdator si exasperant care sunt prioritatile Guvernului, va dialoga cu toata lumea pana la sfarsitul mandatului fara sa negocieze nimic insa peste linia trasata de la Cotroceni, va face fraze frumoase cu mina sa echilibrata dand bine la o buna parte din electoratul feminin care nu-i va intelege in totalitate argumentatia dar ii va aprecia tonul linistitor. Mai exista si alte motivatii ale juriului?

In urmatoarele luni noii demnitari PDL vor concura probabil in discretie cu Ariton (exceptand evident situatiile in care vor considera ca exista motive de impaunare cu urmari in intentiile de vot) iar efortul de comunicare va fi pasat exclusiv in sarcina viitorului PM, plus eventual inca 1-3 aghiotanti (chiar asa, de ce nu si seful STS la Comunicatii in cabinetul Ungureanu-nu poate fi oricum mai rau ca ministrul Vreme care aprecia cu ceva timp in urma semnarea ACTA de catre state puternice precum SUA, Japonia si…Coreea de Nord!).

Desemnarea lui MR Ungureanu Prim Ministru reprezinta o incununare a privilegiilor acumulate de serviciile speciale in ultimii ani. Am mai scris pe aici ca salariile principalelor 4 institutii “ochiul si timpanul” (SRI, SIE, SPP, STS) acopera salariile cumulate din Ministerul Economiei, Muncii, Transporturilor, Sanatatii, Comunicatiilor. In momentul de fata, costurile cu personalul ating 1,1 miliarde lei in cele 4 institutii (729 milioane lei SRI, 103 milioane lei SPP, 106 milioane SIE si 156 milioane STS). De la Munca, Transporturi, Economie, Sanatate si Comunicatii s-a taiat in acest an intre 9-24%, la servicii baietii sunt remunerati cu un plus de 2,5-4%, ca e grea lupta anti-coruptie si vanatoarea de teroristi. Binenteles, un om din servicii nu se poate trage la vatra cu pensie modesta la cata informatie a inmagazinat. Pensiile speciale au crescut dupa reforma sistemului cu 17% fata de 2010, in timp ce restul muritorilor pensionari iau mai putini bani decat atunci. De altfel, o pensie medie din SRI (3000 lei) este de peste 4 ori mai mare decat pensia medie pentru restul lumii, pentru “nespeciali”adica (747 lei).

Nu cred insa ca asta a fost principala motivatie (un os suplimentar aruncat serviciilor). Nici ca viitorul Prim Ministru este pregatit in acest fel pentru a deveni seful viitorului Guvern…PDL/UDMR/Dan Diaconescu/migratori din USL dupa ce Opozitia va rata la mustata in noiembrie obtinerea a 51% din voturi (ma rog, asta daca presedintele Basescu nu decide ca un singur partid ar trebui sa ia 51% pentru a chema pe cineva din USL). Mizez mai degraba ca lui MRU ii se pregateste fotoliul de la Cotroceni. Dupa excesele unui Presedinte-jucator din ultimii ani, un Presedinte de zahar ars, un fel de Iliescu fara ambalaj ideologic dar la fel de cumsecade, zambitor si mare amator de consens ar avea sanse reale, nu? Fostul Presedinte Constantinescu se declara la un moment dat invins de servicii. Presedintele Basescu ar putea spune ca ne-a invins cu serviciile. New balls, please.

O simpla remarca in final. Presedintele Basescu a avut un discurs eliptic ieri la desemnarea lui MR Ungureanu. Scurt, fara inflorituri, la obiect. In ciuda pragmatismului afisat si-a facut totusi timp pentru un nou lobby la Rosia Montana. In primul sau mesaj dupa tacerea impusa de gafa cu Arafat a pomenit si de minerit, acum la desemnarea noului Prim Ministru, la fel. Basescu ajuns un fel de Cato cel Batran obsedat de RMGC si nu de Cartagina. In alta ordine de idei, se pare ca aurul n-ar fi cea mai importanta miza acolo, ci restul minereurilor valoroase cu care coexista (chiar asa, cand aflam care este soarta celorlalte metale care se scot odata cu aurul? ce-o zice contractul secretizat al RMGC de asta?)

PS1: Pe cine vedeti la SIE in locul lui MRU? Eu mizez pe fostul ministru Baconschi.
PS2: Imi place titlul de prima pagina din Evenimentul Zilei: Traian Basescu a ales “Diplomatul”!
PS3: Un articol interesant pe aceeasi tema aici.Ce inseamna si deflatia asta, cica MRU n-ar avea 43 ci..33.
PS4: Cum se vede meciul Romania-FMI din loja viitorului Prim Ministru? Pai, ca si pana acum, echipa si strategia castigatoare nu se schimba. Vorbesc evident de echipa si strategia negociatorilor FMI.

PS5 (LATER EDIT): Guvernul Neckerman, guvernul aghiotantilor
Noii ministri aruncati de PDL in lupta arata de parca ar fi coborat direct dintr-un catalog Neckermann. Tinerei, subtirei, zambati in poze (va place ministreasa Muncii? golanilor!) si aproape anonimi in majoritatea cazurilor. Ma mir ca n-au mers mai departe strecurand in lista vreun olimpic mai naiv, pe campionul mondial Bute, una dintre fetele din echipa de sabie si pe Andra, nevasta lui Maruta. Pai, daca tot avem ambalaj nou la Guvern, macar sa arate ca de Sarbatori, nu?

PS6: Fostul ministru al agriculturii, Tabara, era fan declarat al OMG-urilor. Iata ca inlocuitorul sau vine direct din laboratoarele Monsanto. Aferim! Puneti bai si unul de la RMGC la Mediu, sa stim o socoteala!
PS7: Iata un model de manipulare marca Evz…Articol evident nesemnat. Dar de ce ma mir? Ultima stire pe coloana la Evz este in acest moment “McDonald’s vinde mancare fast food sanatoasa”! Cand dai click iti apare insa un interviu cu alt titlu, cu un sef al companiei de junk food, interviu preluat de la Capital, revista din trust. Ce trist, ce a ajuns si Capitalul parasit de Ringier. Editoriale pro-Rosia Montana, advertoriale fara P pentru McDonalds, ce mai urmeaza? Uite, ma gandesc sa public si eu o stire pe bani in Capital, una cu enormitati, oare cat ma costa, stie cineva?

PS8: Aflu ca Ionel Blanculescu a fost ieri pe lista scurta pentru desemnarea noului Premier. Apoi Cotroceniul a decis sa mearga pe mana serviciilor. Care Blanculescu participa la dezbaterile organizate de RMGC din partea companiei, aparand punctele de vedere ale canadienilor, vorbind despre binefacerile explotarii, locuri de munca, etc. Haoleo! Basescu chiar nu se lasa, nu?

PS9: Cea mai mare parte a veniturilor familiei Ungureanu, adica 70% vine de la…OMV. D-na Ungureanu, medic, are si un contract de consultanta pe servicii medicale cu OMV (de unde pana unde? habar n-am!). Aveti vreo dilema ce pozitie are viitorul PM fata de propunerea FMI de liberalizare mai rapida a pretului la gaze, de vreme ce OMV-ul este principalul castigator aici?

PS 10(ultimul,sper): de ieri, pe prima pozitiei in stirile zilei troneaza in Evz “disensiunile dintre Ponta si Antonescu”. Misto tentativa. Redactorul-sef Macovei a intrat si el in lupta. Editorialul de azi se incheie cu intrebarea “pe cine ati vota la Prezidentialele din 2014, pe Ungureanu sau pe Antonescu”? Domne, nici n-au intrat serviciile in paine ca se si simte. Manipulari, dezinformari, perdele de fum. Bravos natiune. Ma astept ca in ziele urmatoare MRU sa descalece si in Piata Universitatii.

  • Jurnalul [Victor Ciutacu]: 

S-au schimbat hoţii cu proştii

Dacă Executivul rămâne-n componenţa anunţată pe surse şi trece de votul Parlamentului, suntem de râsul curcilor. Tactica pedelistă, de retragere a greilor în Modrogan şi de concentrare a lor pe campania electorală a ultimei şanse, în ideea că media nu-i va toca pe alde nimeni în drum ăia nominalizaţi, o ajuta oarecum partidul, dar n-are nici o legătură cu guvernarea, fie ea bună sau proastă. Alde Boghicevici, Fuia, Baba, Nazare, Mustea, Petrescu sau Vass nici măcar nu au reuşit încă să înveţe să meargă bine pe stradă. S-au mai întâlnit mai serios cu administraţia doar Drăgoi (băiat deştept, din tată celebru, bogat şi bine plasat, dar foarte departe de imaginea de Friedmann care i se desenează-n cărbune) şi cu Berca (activist destoinic, traseisit politic plat în discurs şi activitate politică). Mai lipsesc Vişan, Popoviciu. Spânu, EBa şi cu Syda, dar oricum s-au schimbat hoţii cu proştii.

Şeful desemnat şi îngâmfat al acestei adunături caricaturale de bizari şi piţipoance se tot chinuie, cu un caricaturaJN-basescu-mruaer marţial, din momentul nominalizării sale, cu sprijinul uneltelor infiltrate în presă, să-şi coafeze trecutul. Faptul că toţi inepţii molfăie vorbe mari cu restructurarea pe model occidental a SIE nu-l face nici mai alb, nici mai priceput, nici mai apolitic, nici mai autoritar. Apartenenţa sa la structura centrală a tineretul comunist rămâne scrisă negru pe alb, orice scamatorii ar face, la fel cum sunt de neuitat şi efuziunile scrise către Ceauşescu, mizeria pe care a comis-o cu Fundaţia Gojdu şi apartenenţa perenă la zona de protecţie şi promovare Soros. La fel şi legăturile lucrative cu Corina Vinţan. Ar fi chiar de un cinism feroce ca PR-ul Roşiei Montane să ajungă, iar, cu acte-n guvern.

Spectacolul politico-mediatic de trei parale continuă într-o succesiune care, dacă n-ar fi tragică, ar face carieră la “Cascadorii râsului”. Toţi inepţii şi acoperiţii comentează, cu aer solemn, în direct la televizoare, viaţa şi opera unor “nimeni pe stradă”, iar lumea stă ca proasta, cu ochii beliţi în galbenul de pe plasme, aşteptând să afle vreo semeţie. S-a uitat şi de criză, şi de viscol, şi de omăt, şi de lefurile tăiate, guvernul în dezbatere publică să trăiască! În acelaşi timp, în paralel, drumul democraţiei româneşti spre aspiraţionalele modele din Siria, Egipt şi Pakistan se clădeşte metru cu metru.

Cu şeful “apolitic” al SIE în funcţie trimis la înaintare să negocieze politic, lipsit de jenă, în Parlament, susţinerea cabinetului său de muhaiele, slugile punctează pe tăcute. Bunăoară (puşchea pe limbă, Turcescule!), fără teamă că ar putea genera vreo dezbatere publică, având în portofoliu şi girul gureşului ambasador american care n-a văzut încă lunetişti pe acoperişuri, Kovesi execută scurt îndicaţia lui Băsescu, trage o flegmă din călcâi pe lege şi bun simţ şi-i mai dă un interimat de şase luni lui Morar la DNA. Republica are nevoie de competenţe, că abia a început adevărata popreală a duşmanilor regimului portocaliu. Iar dacă nici asta nu-i o probă că Băsescu stăpâneşte România prin teroare, cu procuratura şi serviciile, eu sunt prim solist la Balşoi Teatr.

Pepiniera de cadre a PCR conduce România. Mihai Răzvan Ungureanu, Emil Boc şi Cristian Preda, ceauşeii de ieri, “dreptacii” de azi

Printre punctele de boltă ale mandatelor prezidenţiale băsesciene, la loc de cinste au figurat condamnarea comunismului şi a praticilor securiste. Doar că, răsfoind un pic presa ultimilor ani ai defunctului regim ceauşist, constatăm că pepiniera de cadre a fostului Partid Comunist Român (PCR) a fost extrem de rodnică. Vârfurile administraţiei centrale de stat a regimului Băsescu sunt mărturii vii ale acestei stări de fapt. Atât ultimul premier, cât şi proaspăt nominalizatul făceau parte, în 1989, din structurile de vârf al junilor comunişti.

Astfel, Emil Boc era vicepreşedinte al Consiliului Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti (UASC) din Universitatea “Babeş–Bolyai” din Cluj-Napoca. Calitate în care, în februarie 1988, actualul preşedinte al formaţiunii de dreapta PD-L, delegat la a XV-a Conferinţă a Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România (UASCR) din partea Centrului universitar Cluj-Napoca, a contribuit prin votul său favorabil la alegerea în funcţia de membru în Comisia de cenzori a UASCR a actualului europarlamentar PD-L Cristian Preda, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE) nominalizat de Partidul Naţional Liberal (PNL), fost consilier al preşedinţilor comunişti Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.

Cunoscut de tânăr în mediile intelectuale ale Iaşiului, atât ca olimpic la istorie, cât şi ca sef al organizaţiei Uniunii Tineretului Comunist (UTC) a Liceului “Negruzzi” din Iaşi, pe care l-a absolvit ca şef de promotie în 1987, Mihai Răzvan Ungureanu a parcurs pas cu pas treptele afirmării politice. Astfel, până să ajungă şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) şi favorit la succesiunea prezidenţială, el a ocupat, pe rând, funcţiile de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE), adjunct al şefului Pactului de Stabilitate în Balcani (Bodo Hombach) şi ministrul al Afacerilor Externe.

Premierul “cu puternice convingeri de dreapta” desemnat de anticomunistul preşedinte de dreapta Traian Băsescu să alcătuiască echipa guvernamentală de dreapta post-Boc, a fost, între 1985 şi 1989, membru supleant al Comitetului Central (CC) al UTC. Calitate în care, la cel de-al XII-lea Congres al UTC, conform paginii 3 a ziarului Scânteia Tineretului din data de 19 mai 1985, “tovarăşul Mihai Ungureanu, delegat al Organizaţiei judeţene Iaşi”, a cuvântat adânc. Redăm, de pe site-ul organizaţiei Miliţia Spirituală, câteva pasaje relavente, lăsându-vă plăcerea lecturii integrale în facsimilul pe care-l publicăm.

“Pe deplin constienti de sarcinile ce ne revin din Hotărârile Congresului al XIII-lea al Partidului Comunist Român, din indicatiile si orientările secretarului general al partidului, tovarăsul Nicolae Ceausescu, din documentele supuse aprobării, Forumului tineretului, noi, elevii din judeţul Iasi, ne angajăm că vom depune toate eforturile pentru a ne forma ca specialisti cu o înaltă pregătire politică si profesională cu constiintă înaintată hotărâti să muncească, cu entuziasm si pasiune tinerească revolutionară, cu responsabilitate pentru continuarea neabătută a drumului ascendent pe care România s-a înscris în perioada de o efervescentă fără precedent inaugurată de Congresul al IX-lea al Partidului Comunist Român.” (…)

MRU UTC PCR

UPDATE 3
Băsescu îşi continuă jocul. L-a desemnat premier pe Mihai Răzvan Ungureanu, şeful SIE. Şi amîndoi vorbesc despre interesul naţional. Doamne!…
Vă invit să vă amintiţi:
De ce vrea Basescu un Ungureanu sef la SIE?
Se reface Alianţa DA? Sub bagheta unui agent secret?
Se potriveşte mănuşă acest nou prim-ministru cu planurile lui Traian Băsescu:
Băsescu: Vin la Bruxelles cu grăbire să mă-nchin la o nouă ordine
Încă un mit spulberat: patriotismul lui Traian Băsescu
Dacă se va confirma zvonul că Mihai Răzvan Ungureanu este pregătit pentru a candida la preşedinţia României din partea PDL, putem spune că acest partid şi-a pus cruce pentru totdeauna. În sensul că se va îngropa definitiv, nu că va deveni creştin.

UPDATE 4
Interesant că liderul “micii republici” salută desemnarea lui M.R. Ungureanu drept premier. Deci, acum Mihail Neamţu nu mai are un singur odgon legat de Putere, prin preşedintele Băsescu, ci şi un al doilea, prin prim-ministru. Faptul că Neamţu şi Ungureanu s-au format la şcoala lui Andrei Pleşu – care i-a şi propulsat spre înaltele sfere politice -, poate şi alte iniţieri comune, studiile în Marea Britanie, de pildă, dar şi acelaşi fel de a înţelege Dreapta (ca fiind o dreaptă a Stîngii), probabil că îi face pe cei doi solidari. Sentimentele de amiciţie îi vor face însă sarcina şi mai grea lui Neamţu.

LATER EDITBăsescu ne vrea “land” în SUE. Ungureanu are pretenţii mai modeste: să fim land al Austriei. Vedeţi aici.

UPDATE 5

Soţia lui M.R. Ungureanu încasează anual 100.000 de euro pe un contract de “consultanţă medicală” cu OMV AG,Viena.  Cea mai mare parte a veniturilor familiei lui Mihai Răzvan Ungureanu provine de la OMV

Parcă vedem altfel şi declaraţia de mai sus a lui Ungureanu.
Unde am mai auzit noi despre o soţie de demnitar foarte capabilă în a face contracte de consultanţă banoase? Aha, în cazul primarului Apostu de la Cluj.
Probabil că e doar o nefericită asemănare.

Legaturi:

***

 

(…) Și din ce în ce, din gradul cel mai de jos pînă la cel de sus, școalele sînt niște fabrici de funcționari, de salariați publici și de avocațio pletoră de semidocți, fără caractere, fără omenie, adevărați cavaleri de industrie intelectuală, cărora le trebuesc numai decît onoruri cît de multe fără nuciun merit și cîștig cît de mare fără multă osteneală.

 

Aceste fabrici alimentează oligarchia publică ce stăpînește exclusiv țara romînească. Din aceste fabrici ese și se premenește și crește, în oarba luptă de concurență pentru repurtarea rangurilor, distincțiunilor și profiturilor, oligarchia de aventură. An cu an apar proaspeți pe arena publică, în poze teatrale, teoreticienii, reformatorii și patrioții, placizii făuritori de sisteme noue, instigatorii exaltați, șoviniști, naționaliști, iredentiști, antisemiți, xenofagi, călărind pe întrecute fiecare pe calul său de bătaie, spre uimirea naivei trîndavei plebe, servanta oligarchiei.  (…)

 

Așa se recrutează oligarchia care stăpînește țara romînească. Nu este o oligarchie măcar statornică, de tradiție istorică, de bravură, de obligațiuni morale, de nobilitate, ori de merite; este o oligarchie mutabilă, de perpetuă premeneală, accesibilă oricui prin nemereală, prin loterie, prin aventură. Îndrăzneală multă, lipsă de orce scrupuluri, renunțare la demnitate personală, la onoarea familiei, infamie chiar, dacă trebue, și puțintel noroc – și cariera strălucită e gata.


Categorii

Articolele saptamanii, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva Romaniei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

26 Commentarii la “Mihai Razvan Ungureanu – CREATIA DE LABORATOR A SERVICIILOR, candidatul ideal pentru VANZAREA DEFINITIVA A ROMANIEI

  1. Dă Doamne, ca să nu aibă dreptate Cristian Dogaru! Dar tare mi-e că are.

  2. Noul guvern, cu ministrii cu tot, ne dau dreptate:Au salarii de 10.000 de euro la sat, au contracte de milioane de euro, isi dubleaza salariile in timp de criza, si detin puterea. Desfiinteaza tot ce inseamna cercetare si dezvoltare, anihileaza tot ce e impotriva lor. Aveam dreptate! Curat, murdar! Sa fie tradare , ca oricum stim si noi! Pacat ca nu putem sa facem nimic. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu!

  3. Domnul Cristian Dogaru are dreptate, insa e tendentios atunci cand se refera la veniturile unor cadre militare in rezerva si in retragere. Va asigur ca unii chiar si le merita, dovedind patriotism. In lupta de inlaturare a acestui cancer s-ar putea sa avem nevoie si de dansii. Mai bine sa-i avem aliati. Multe dintre informatiile care circula astazi, in legatura cu cei pe care ii blamam pe drept pentru genocidul care ni se pregateste, vin tocmai de la unii ca dansii. Cand suntem vagoane nu e bine sa dam cu pietre in locomotiva.
    In plus, politica aceasta de invrajbire (ala are atat, eu am atat; ala-i rau, ceilalti sunt buni; ala-i nesimtit, are nu stiu ce…) e tocmai politica dusa de Basescu in ultimii ani. Ne-a invrajbit, desi functia ii cerea sa ne adune si sa medieze eventualele conflicte ce ar aparea in societatea romaneasca. Si-a inventat “dusmani”, “tinte sociale” ale tirurilor sale pentru a-si ascunde planurile diabolice. A generat haos in societate, tocmai pentru a-i distrage acesteia atentia de la problemele cu care se confrunta si pe care el, alaturi de o intreaga clasa politica tradatoare de neam si tara, le-a creat.

    De aceea, sa ne unim in jurul ideii de patriotism, sa nu globalizam nici faptele bune, nici pe cele rele, sa cerem raspunderea personala a celor care au gresit, nu raspundere in grup! Asa dupa cum credinta ne spune ca dupa moarte vom da seama, in mod strict personal, fata de Dumnezeu, de cele ce am facut in viata aceasta, tot asa si cei care au gresit fata de tara trebuie sa raspunda personal fata de legile tarii. Tin sa subliniez ca raspunderea penala e individuala, nu generala!

    “Intotdeauna pentru Patrie!”

  4. Pingback: Mugur Isarescu: 2012, anul MARILOR TRANSFORMARI. Guvernatorul BNR: am lucrat bine cu Mihai Razvan Ungureanu/ Cerintele FMI ne afunda/ Grecia, spre un EXIT EURO? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Iacata ca in scenariul serviciilor sintetizat bine de Cristian Dogaru si care are, ca obiectiv esential, pastrarea si prelungirea regimului Basescu prin mutarea MRU (regim care = ”reforma statului”, ”exploatarea resurselor” si ”SUE si SUA”) s-a integrat constiincios, european si cuminte si Victor Ponta, lider cica al opozitiei. Al opozitiei, pare-se, fata de opozitia vehementa fata de regimul Basescu. Si asa se facu cum ca negatia negarii dadu o aprobare, adica gir.

    De ce?

    Simplu. Ponta poate fi momit cu postura de premier al noului aranjament cu MRU prezidente. Vorba lui Basescu, adresata lui Crin la o recenta consultare de la Cotroceni: de ce vreti voi sa ramaneti in opozitie? Si cum Crinul spuse nu, ca el chiar crede in filmul opozitiei pe bune fata de regimul Basescu, atunci Ponta, se pare, zise da. Probabil s-a intimidat de demonstratia de forta de Basescu prin mutarea sefului spionajului in fruntea guvernului de acum si parte a unui proiect, nu-i asa, ”pe termen lung”. Si nu vrea sa piarda trenul! Puterii… desigur.

    Tot Caragiale ne lamureste problema: tradare, tradare (de acum si in forma agravata si continuata) dar macar sa fie pe fata…

  6. aplatizarea discursului lui Ponta s-a produs mai demult , frate admin , nu de acum , de cand cu MRU . Dar cam asta-i trend-ul intregii opozitii , de altfel , chiar daca Crin pozeaza un pic in nemultumit de prestatia din parlament a lui Ponta . Sa fim seriosi : in linii mari , opozitiei ii convine ca pana la alegeri sa arate cu degetul iar atunci sa se arunce cu promisiuni .

    De fapt asta a fost marea problema a intregului mandat a lui Basescu : lipsa cu desavarsire a opozitiei . Motivul : permanente amenintari sau santajari cu DNA , provocarea de diversiuni in randul opozitiei pe care a manipulat-o cum a vrut mitraliera lui ( de unde si ruptura care s-a dovedit fatala , a grupului UNPR ) .
    Va amintiti ca la un moment dat ( cand cu scandalul cu prostanacul , pare-mi-se ) se zvonea ca Ponta ar fi spionul puterii in tabara opozitiei ? Posibil sa avem o confirmare prin ceea ce se intampla sau se va intampla intr-un viitor foarte apropiat .

  7. @fane:

    Sau cand Lazaroiu a spus ca Ponta e un asset al PDL-ului… Insa atunci o aruncase sfidator, tocmai pentru ca nu le mai facea jocurile. Acum, cand le face, Ponta nu e un ”asset”, nu se mai arunca astfel de etichete, ci e laudat de la Udrea pana la Berceanu.

  8. Spuneam într-un alt comentariu că va trebui să ne obișnuim să îl vedem mult timp pe domnul Băsescu la putere și cred că această mișcare a lui Ponta este un semnal clar în acest sens.

    Acum nu știu dacă a fost șantajat de Băsescu ori dacă nu cumva, mai probabil vrea să se pună bine cu stăpâniarea evreiască și să se alinieze cuminte liotei de canale media care nu știu cum să-l facă pe MRU, mai frumos decât Făt Frumos. Având în vedere cine este MRU,al cui este și ce reprezintă el pentru România, având în vedere că aceste lucruri se cunosc în mod public de 99% (sunt îngăduitor) dintre elitele noastre de orice fel, faptul că se marșează sfidător pe această campanie, mi se pare cel mai trist exemplu de Reeducare colectivă la care poate fi supus un popor. Toată această sinistră mascaradă vine doar să ilustreze cât de distrusă este această țară, că n-a rămas piatră pe piatră din edificiul demnității noastre naționale.

    Spuneam și că lui MRU îi vor fi permise acele măsuri populiste, care să-i consolideze imaginea de prezidențiabil, în vederea rocadei din 2014. Având în vedere și iminentul război din Iran, care bănuiesc că va debuta înainte de alegerile prezidențiale (dacă nu chiar de cele parlamentare), în care România va avea calitate de ”partener de primă importanță”, care va deturna atenția publică de la discursul politic spre evenimentele și tragediile inerente, Ponta a înțeles că nu poate ajunge la putere nici măcar prin USL.

    Băsescu a spus clar că nu va desemna un premier USL nici dacă vor face >51%, iar în lipsa unui scor de 60% care să îi protejeze de presiunile SRI/DNA de erodare a loialității parlamentare, nu au nici o șansă să îl suspende. Fără spijinul iudeo-american, cu atât mai puțin. Acum rămâne de văzut dacă Ponta și PSD-ul vor rămâne în USL să joace teatrul opoziției ”democratice” sau se vor înșirui cu toții la Cotroceni, mai mult sau mai puțin pe față, să ceară milă.

    Cert este că Băsescu a inaugurat oficial dictatura militară (camuflată) și bănuiesc că vom începe să vedem din ce în ce mai des abuzuri grotești din partea puterii, programate (probabil) de la momentul în care Băsescu scrâșnea din dinți împotriva protestatarilor din Piața Universității. Mai mult decât atât, presimt că urmează o grețoasă efervescență a tupeului băsiștilor, cărora le-a tremurat puțin fundul în ultimele 2-3 săptămâni. Nu exclud ca primele capete care vor cădea să fie din rândul pdl-iștilor care au tremurat în front în ultima lună.

    Cel puțin în mass media, MRU va fi prezentat ca făcând bici din PDL-junior. USL nu cred că prinde alegerile în această formulă. Iertați-mi speculațiile!
    Dumnezeu să ne păzească și să ne ajute!

  9. ”partener de primă importanță” :-))))) probabil definitia acestuia este : partenerul asupra caruia se va efectua reglarea tirului , nu Utzu ?

    A , nu , nu se va produce ceva atata de fatis , precum incolonarea spre Cotroceni , adica , ce Dumnezeu , are si Basescu nevoie de opozitie , altfel unde mai este frumusetea ? E ca si cum ai merge la o vanatoare de fazani fara sa scoti fazanii din cusca , adica n-ai nici o satisfactie . Ponta va fi mai departe , ceea ce a fost si pana acum , pana la momentul oportun de la inscaunarea la Cotroceni a lui MRU . Vom vedea anul acesta cat de glorios vor pierde alegerile cei de la USL .

  10. Eu am lentile colorate, asa ca vad oarecum altfel lucrurile: sunt convinsa ca presedintele nostru ales stie despre nemultumirile populatiei (si e normal sa fie asa), si despre cele din randul armatei, politiei, stie si despre animozitatile dintre serviciile speciale si, de ce nu, nemultumirile lor.

    Actualul guvern desi o marioneta, este o sfidare la adresa tuturor dar, un mod ferm de a spune ca reforma merge mai departe, indiferent ce face sau ce spune unul sau altul.Desemnarea dlui MRU, desi a starnit indignarea tuturor, mi se pare a fi un mod de-a spune indirect “daca voi nu ma vreti, eu va vreau” si a incerca sa tina oarecum la distanta adversarii.

    De ce oare s-a trezit taman acum dl.Magureanu si spune clar ca protestele nu sunt spontane? de ajungem sa ne intrebam daca inca mai face parte din SRI? mesajul pe care-l transmite VM pare a fi unul foarte explicit:

    “Mai intai nu sunt de acord cu expresia ca noi, economic vorbind, depindem de Europa. E adevarat ca Europa ne pune la indemana niste resurse, niste zeci de miliarde de euro de care, din pacate, nu profitam in masura in care ar trebui. A profitat copios Polonia, mergand pana la un procent de aproape 100%.

    Romania insa depinde de resursele sale si nu de ale Europei. Riscul major, care s-ar putea transforma intr-o catastrofa daca continuam in felul in care am evoluat pana acum, este ca noi nu avem inca o strategie. Resursele umane pot fi folosite, insa le trimitem in afara, sa creasca PIB-ul in mod semnificativ in diferite tari, aflate si ele in criza: Italia, Spania si altele.

    Uitati-va la disperatii care au iesit in strada. Exista si o nota de disperare, desi nu-mi place s-o numesc asa. Sociologic vorbind, disperarea e o chestiune ocazionala, care fractureaza o anumita vointa nationala in loc sa contribuie la consolidarea ei.”

    Mai vine si onor domnia-sa Isarescu si pune sare pe rana cu
    “România ar trebui să nu mai încheie un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional după finalizarea înţelegerii actuale” – replica posibil data lui JF care se vede in negocieri continue cu orisicine pica la guvernare in Romania.

    Am impresia ca evenimentele zilelor urmatoare vor fi mai mult decat interesante.

  11. @fane
    da.. asta am vrut să spun dar, să nu fie! Doamne, ajută!
    @carmen
    Eu unul tânjesc după vremuri plictisitoare. Până una alta, vremurile interesante pe care le trăim de la o vreme sunt neinteresant de previzibile. 🙁
    Doamne, ajută!

  12. Nadejdea la Dumnezeu!

    “VANZAREA DEFINITIVA A ROMANIEI” din titlu.. nu mi se pare prea.. ortodox.. nu stim daca va fi sau nu definitiva.. sa nu deveniti ca cei de la antena, realitatea, pro tv.. etc..

    sa nu uitam ca toti conducatorii sunt pusi de Dumnezeu, da? Buni, rai, cum or fi. Si aici ne meritam soarta dragilor, pentru ca sunt prea multe avorturi, nedreptati.. hotii, etc.

    Daca ne intoarcem fata spre Dumnezeu, o sa ne mai rabde .. dar hai la rugaciune.. hai sa fim mai buni.. hai sa fim crestini!

    Doamen ajuta!

  13. @Ana:

    Nu am vazut sa fi se fi tavalit de grija vanzarii Romaniei definitive sau provizorii, in leasing sau in rate, vreuna din televiziunile amintite, cu rare exceptii care tin de persoane si nu de trusturi.

    Toti conducatorii sunt ”pusi” de Dumnezeu, inclusiv antihrist. Deci evident ca ne pot vinde. Definitiv. Cum se intampla astazi, caci asa vedem, enorm chiar, si simtim monstruos (e din Caragiale, nu va speriati).

    Poate altii nu vad… asta e, dar de ce sa ne mintim? Si pe noi, si pe ceilalti?

  14. Pingback: “GENERATIA de 40 DE ANI” si defectarea lui Ponta. Serviciile sunt in toate cele ce sunt si, mai ales, in cele ce maine vor rade la soare! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. M-am referit ca cei de la televiziune pun de obicei in titlu cuvinte mai .. credibile 🙂

    Evident ca ne pot vinde, la fel cum e evident ca poate veni sfarsitul lumii maine.
    Doar ca am vrut sa subliniez, nimic nu se intampla fara voia lui Dumnezeu.

  16. mie mi se pare ca pentru cei ce nu le-a ajuns cutitul la os,inca nu e clar ca multi vor ajunge ,,sub pod” ca ultimii nevoiasi,desi au fost oameni respectabili.Nu ai nevoie sa fii analist ori prezicator,pur si simplu pensia e aproape cat intretinerea si ma intreb cine va intelege in final ca nu au de unde plati restantele.Refuz sa ma mai gandesc pentru ca ma doare sufletul pentru noi toti.E foarte adevarat ca sunt oameni care stau indiferenti fata de Dumnezeu sau chiar fac rele diferite,dar asta nu inseamna ca meritam chiar sa patim tot ce e mai rau…uni fac altii nu,ori mai putin,dar ca natie vom plati toti.Eu ma rog Domnului sa imi lase rugaciunea,sa nu imi dea nici prea mult,nici prea putin sa uit de El.Un om ce nu isi mai poate desfasura existenta la limita posibila,poate deveni orice mai in sens negativ,daca rezista si nu moare din cauza lipsurilor.

  17. Pingback: Mai multi angajati ai guvernului sustin ca PRIMUL MINISTRU UNGUREANU A ORDONAT VERBAL SCOATEREA ICOANELOR. Guvernul corporatist, neo-bolsevic si iconoclast? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: Guvernul Ungureanu a fost demis. Ce urmeaza? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PRESEDINTELUI – opinii in raspar cu propaganda orwelliana a “intelectualilor” de casa ai regimului Basescu - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: ALIANTA DE CENTRU DREAPTA SAU MASCOTELE LUI BASESCU: o cardasie butaforica a CLOVNILOR IEFTINI (MRU, Mihail Neamtu si Adrian Papahagi) cu VECHEA GARDA PEDELISTA (Blaga, Udrea & co.) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: CINISMUL MACOVEI-BASESCU-BARROSO/ “Vehiculul” lui MRU, prezidentiabilul “dreptei”: FORTA CIVICA, O DIVERSIUNE A SERVICIILOR IMPANATA CU TRASEISTI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: Rus, Maior, MRU sau TOTI OAMENII… NOII SECURITATI “TRILATERALE”. “Statul de drept” condus prin serviciile secrete si PROCURORII “INDEPENDENTI” CARE UMFLA GOGOASA “FRAUDELOR” depasindu-l in absurd si in
  23. Pingback: MITROPOLIA CLUJULUI reia chestiunea MOSTENIRII GOJDU, iar tradatorul MRU ar putea fi cercetat pentru cedarea fata de Ungaria/ ROMANII DIN TIMOC PROTESTEAZA fata de "standardizarea limbii vlahe" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Pingback: ISTORICUL PETRE TURLEA: Mihai Razvan Ungureanu a tradat Romania in CAZUL MOSTENIRII GOJDU [video]. INEDIT: Cum a reactionat PATRIARHUL TEOCTIST cand M.R.U. i-a cerut sa cedeze bunurile Gojdu! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare