Inca o alarma falsa: COD ROSU SI VISCOL CA IN 1954? Intoxicarea iresponsabila a ministrului Igas si isteria proviziilor de la hipermarket… CARE E ADEVARUL? (VIDEO)

3-02-2012 2 minute Sublinieri

Bucurestenii au luat cu asalt supermarketurile din Capitala, speriati de posibilitatea emiterii unui Cod Rosu. Pe mai multe bloguri si site-uri a fost preluat acest zvon, unele avertizand chiar si despre “ninsori catastrofa, similare celor din 1954“.

Cumparatorii consultati de HotNews.ro au declarat ca s-au speriat in urma zvonurilor legate de posibilitatea emiterii unui Cod Rosu pentru vreme rea si de intreruperea aprovizionarii cu marfa a magazinelor. Surse oficiale au declarat miercuri, pentru agentia Mediafax, ca meteorologii vor emite pentru perioada urmatoare cod galben pentru “fenomene meteo periculoase in mai multe judete, avertizarea care va fi valabila, cel mai probabil, incepand de vineri la pranz. Subiectul a fost discutat in sedinta de miercuri a Guvernului, au precizat sursele.

Potrivit informatiilor, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a prezentat in sedinta Executivului o informare privind situatia meteo si perspectivele pentru zilele urmatoare, concluzia fiind ca este necesar sa fie emis cod galben de “fenomene meteo periculoase” cel putin pana vineri la pranz.

Intr-un comunicat transmis de Guvern se arata ca ministrul Mediului a anuntat ca, potrivit informatiilor ANM, va fi mentinut si joi Codul portocaliu pentru ger, tot joi urmand sa fie emis Cod galben pentru fenomene meteorologice periculoase (vant, ninsoare viscolita). Avertizarea va fi valabila, cel mai probabil, incepand de vineri la pranz. In cazul in care joi se vor inregistra precipitatii sub forma de ploaie si lapovita, va fi emisa atentionare de polei“, transmite Guvernul.

IgasMinistrul de Interne al României a anunţat că urmează o perioadă foarte dificilă din punct de vedere meteorologic pentru România, convocând Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Da, s-a anticipat că vor fi nămeți mai mari ca în 1954! La ora 16.00, am convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din subordinea Ministerului de Interne. Încercăm să ne pregătim pentru zilele care vor urma. Aseară, au fost alocate 10 miliarde de lei vechi din fondurile de rezervă pentru cheltuieli de benzină, motorină, apă şi ce mai este necesar“, a  declarat, pentru Evenimentul Zilei ministrul de Interne Traian Igaş.

Declaraţiile ministrului de Interne au împânzit Internetul, care apoi s-a umplut de zvonuri conform cărora ar urma să fie declarat Cod Roşu.

Reacţia românilor la informaţiile apărute a fost să se îndrepte către cel mai apropiat hypermarket în scopul de a se aproviziona pentru perioada grea care urmează. Un utilizator ne-a trimis pe adresa stiri@antena3.ro imagini dintr-un hypermarket bucureştean, unde oamenii se înghesuie în faţa caselor de marcat. Fiind vorba de o zi lucrătoare, astfel de aglomeraţii reprezintă un eveniment inedit.

Ana Maria Florea, purtător de cuvânt Cora România, a declarat pentru antena3.ro, că hypermarketul din mall-ul Sun Plaza a înregistrat cu 18% mai mulţi clienţi faţă de joia trecută, iar vânzările înregistrate au fost cu 70% mai mari, potrivit datelor centralizate la ora 21.

Chiar dacă numărul de clienti este doar cu 18% mai mare, aceştia au cumpărat foarte multe produse de bază – carne, lapte, ouă, cartofi etc. S-au adunat foarte mulţi clienti care au cumpărat foarte mult într-o perioadă mică de timp – cozile au ajuns până la jumătatea magazinului“, a declarat Ana Maria Florea.

Și la Carrefour s-au înregistrat vânzări peste media unei zile obișnuite de joi. Surse au declarat pentru Antena3.ro că încasările au fost aproape duble față de săptămâna trecută și cu 60% mai mult față de media ultimelor două săptămâni. Conform unui utilizator Antena3.ro din Ploiești, raioanele de carne, pâine, legume și fructe erau aproape goale, la mare căutare fiind și produse precum zahăr, ulei și făină.

Meteorologii au emis avertizare Cod Galben de ninsori pentru întreaga Românie. Avertizarea este valabilă de mâine de la ora 11.00 până duminică la ora 20.00. Stratul de zăpadă va depăşi 20 de centimetri.

Situaţia de Cod Roşu se instituie în urma deciziei Guvernului, la recomandarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie, conform Ordinului nr. 823, din 15 august 2006, al Ministerului Mediului.

Condiţiile pentru instituirea Codului Roşu

– Sunt aşteptate căderi importante de zăpadă sau depuneri masive de polei, ce pot afecta grav activităţile umane şi viaţa economică;

– Circulaţia riscă să devină rapid impracticabilă în întreaga reţea (rutieră, feroviară şi maritimă);

– Distrugeri importante pot afecta reţelele de electricitate şi de telefonie, timp de mai multe zile;

– Există posibilitatea producerii de perturbări foarte grave ale transportului aerian şi feroviar.

NOTA:

In concluzie, ce ziceti: suntem sau nu o turma usor de dresat, care muşcă momeala primului zvon si apoi il amplifica, in cascada?

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, IARNA GREA ROMANIA, ILIE SERBANESCU, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “Inca o alarma falsa: COD ROSU SI VISCOL CA IN 1954? Intoxicarea iresponsabila a ministrului Igas si isteria proviziilor de la hipermarket… CARE E ADEVARUL? (VIDEO)

  1. Om fi si o turma, cum altfel, dar dupa o saptamana de -15 nu e prea usor sa vezi prognoze tot cu frig si zapada, nu numai la inmh. Plus nebunii astia de la conducere … plus cei de pe bloguri si bloguri, plus problemele zilnice, crize etc, se aduna, e greu sa nu fi turma.

  2. Câinele lui Pavlov era cel puțin obligat la experimente, societatea de astăzi este fericită să răspundă ”corect” la stimuli.

    Acum pericolul este zăpada, la vară pericolul este… ghici ghicitoarea mea?

  3. la Biserica nu prea ne inghesium, desi ‘amenintarea’ cu Apocalipsa e din ce in ce mai actuala.

  4. ,,În ziua de azi, nu se mai cuceresc teritorii pentru a stăpâni oamenii,
    azi se cuceresc sufletele, se cucereşte psihicul.
    Odată ca ai psihicul, ai omul. Iar când ai omul, teritoriul vine de la
    sine.”
    (Alexandre de Marenches – fost sef al spionajului francez)

  5. Fatza lui Igash este mai tampa ca a lui Fernando de la Caransebesh.
    @ carmen Foarte adevarat acest citat. Romania a fost cucerita asha. Razboiul inca nu este pierdut total, dar multe batalii au fost pierdute… Doamne, ajuta-ne!!!

  6. @danielo
    bineinteles ca asa este ptr ca-s dupa chipul si asemanarea celui ce-i conduce: Traienel. Pai, ca Traienel sa se impuna ii trebuie astfel de oameni.

  7. Literatura de profil, psihologia sociala, are o sumedenie de lucrari pe tema manipularii si persuasiunii.
    In Altermedia am citit un interviu interesant cu contele Alexandre de Marenches:

    Satanizarea Securitătii: atentat la Siguranţa Naţională

    http://ro.altermedia.info/politica/satanizarea-securitatii-atentat-la-siguranta-nationala-1_18350.html

  8. Raspunsul este cu siguranta da. Este suficient un zvon cat de mic pentru ca oamenii sa se buluceasca cu disperare pentru orice (provizii, anvelope de iarna, samd).

    Asa a fost si cu anvelopele de iarna. Desi eu n-am auzit de nimeni care sa fi primit amenda pentru asta si nici nu am vazut politisti pe strada la panda pentru asa ceva, totusi psihoza a fost pe masura.

    Sa ne fereasca Dumnezeu de un dezastru natural adevarat (gen cutremur sau o calamitate d-asta care sa duca la caderi de curent electric, intrerupere de utilitati, samd). Am fi in stare sa ne calcam in picioare si sa ne omoram pentru a ne salva pretioasele noastre persoane.

  9. @carmen

    “,,În ziua de azi, nu se mai cuceresc teritorii pentru a stăpâni oamenii,
    azi se cuceresc sufletele, se cucereşte psihicul.
    Odată ca ai psihicul, ai omul. Iar când ai omul, teritoriul vine de la
    sine.”
    (Alexandre de Marenches – fost sef al spionajului francez)”

    extrem de inspirat citatul…

    Danielo

    “Fatza lui Igash este mai tampa ca a lui Fernando de la Caransebesh.”
    m-ai facut sa rad, ……dar ………….parca ai dreptate

  10. @Liviu: “Acum pericolul este zăpada, la vară pericolul este… ghici ghicitoarea mea?”
    Stiu io:
    Incalzirea globala?

  11. si totusi informatiile care le-au scapat au fost corecte . Din pacate , pentru ei n-au stiut cum sa procedeze si au ales solutia cea mai proasta -zvonul-vrand sa vada cum reactioneaza populatia si pentru ca la un moment dat , daca zvonul ar fi fost infirmat complet de realitate , sa se disculpe aruncand din caruta zvonacul de serviciu . Nici macar “profesionistul” Ion Sandu , sef la INMH n-a avut taria sa rupa pisica in doua si sa se apropie mai mult de adevar .

    Cred , cu toata taria , ca daca un om ca Ion Sandu , caruia nu i se pot reprosa derapaje politicianiste , ar fi descris corect situatia si ar fi punctat ce masuri ar trebui sa ia populatia , atunci altfel s-ar fi vazut lucrurile . Deocamdata , ceea ce se intampla in tara , este privit doar la nivel de infrastructura si atat : drumuri bolcate , drumuri inzapezite , drumuri troienite . Dupa ce viscolul se va opri , atunci vor iesi de sub zapada tragediile : batrani izolati morti de frig in case , acoperisuri prabusite sub greutatea zapezii , oameni care vor povesti cu cutremur cum au simtit , poate , iadul pe pamant . Nu spun ca o informare corecta ar fi fost perceputa ca atare de toate urechile , nu spun ca propagarea informatiei profesionist conceputa n-ar fi fost rostogolita spre aceeasi panica , nu spun ca toata populatia din mediul rural ar fi ajuns sa o constientizeze in timp util , in special cei carora ar fi trebuit sa le fie adresata ( batriani nevoiasi , vaduve , case sau sate izolate ) dar macar ar fi incercat o informare corecta si completa , ASUMATA ( ca tot avem un guvern care se pricepe la asumari ) . N-am vazut nimic din ceea ce inseamna gestionare a unei situatii de criza , am vazut doar o celula care hotara daca sa se inchida un drum sau ba si nimic mai mult . Faptul ca iesi pe sticla din nu stiu in nu stiu cat timp si dai niste rapoarte predictibile pentru orice om in deplinatatea facultatilor mintale , nu are nici o valoare . Nu esti pus acolo sa constati ci sa prevezi , sa previi , sa informezi , sa actionezi . N-am auzit pe nimeni din cei mari ai comandamentului sa se ratoaisca la prefecti ca acestia sa tune si sa sfulgere spre administratia locala sa fie de permanenta si sa actioneze neincetat , sa-i controleze la planurile de atac si la scenariile situatiilor de urgenta , sa-i intrebe daca cunosc punctele nevralgice ale propriului perimetru , s.a.m.d. N-a interesat pe nimeni decat ca A1 si A2 sa fie cat mai mult timp deschise circulatiei , probabil pentru a se putea justifica cat de cat marile note de plata ale celor doua saptamani de iarna adevarata .

    Si cum nimic din ceea ce se intampla nu este intamplator ci este urmare a planului pe care Dumnezeu il are clipa-de-clipa cu noi , spre a ne fi nou spre mantuire , poate ca acest mare viscol a fost inca un prilej ca multi sa-si puna toata nadejdea in Domnul , prilej de rugaciune pentru noi si pentru cei aflati in singuratatea furtunii albe . Si asa cum ne-a ajutat sa mai trecem inca un hop , ocrotiti de El , asa sa ne ajute in tot ceasul vietii noastre .

    Doamne , ajuta-ne !

  12. @ fane:

    Dramele si tragediile vor iesi sau nu la iveala, unele ies deja, insa totusi asta nu inseamna “cod rosu” si “iarna mai rea ca in 1954”. Vom reveni si cu alte indicii ale manipularii securistice prin scheme tipice, care a a avut loc pe acest subiect.

  13. Agitatia asta cu zapada cat gardul era pentru bunicii nostrii de o normalitate linistitoare.Isi consumau oamenii slanina si faina si asteptau linistiti topirea zapezii.Acum se agita acest Inspectorat pentru Situatii de Urgenta,o structura care mananca banii degeaba.Din “dragoste” pentru oameni se anunta coduri,se cer autoritatilor planuri de masuri pentru persoanele fara incalzire.E o fatarnicie cu rezultate minime.
    Pe de alta parte sunt pentru anuntarea populatiei in eventualitatea unor situatii extreme.Ascundere adevarului nu mi s-a parut o solutie in nici o situatie.Astfel pe patul spitalului doctorul ii spune pacientului ca se va reface complet si va pleca acasa,desi stie ca va muri.Ii rapeste poate sansa lui si celor apropiati lui de a spera la o minune.

  14. @admin ,

    de acord , dar ceea ce vedem acum nu este nici un simplu cod galben asa cum l-au instituit initial si nici o iarna obisnuita . Eu unul la cei 45 de ani ani mei pot sa spun ca am mai vazut de max. 2 ori asemenea cantitate de zapada si locuiesc intr-o zona vestita pentru vremea cainoasa din lunile de iarna . Cu siguranta sunt zone unde este mult mai rau decat aici , asa ca , repet , o informare corecta a profesionistilor meteorologi ar fi facut un mare bine . Se pare insa ca si aceste institutii au fost atinse de virusul foarte contagios al manipularii politicianiste care are un singur scop : salvarea IMAGINII ( proprii sau a paritdului ) .

  15. Pingback: DEZASTRU IN BUZAU SI VRANCEA! De ce nu se declara starea de urgenta? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare