IPS Andrei nu accepta dezmembrarea Mitropoliei Clujului: “MA DOARE GRABA IPS IRINEU DE LA ALBA-IULIA” (interviu video)

28-01-2012 1 minut Sublinieri


IPS Andrei sugereaza ca decizia ruperii Mitropoliei ar putea fi motiv de proteste in strada: NU DORIM SA SE ADAUGE PESTE NEMULTUMIRILE OAMENILOR SI FRECUSURI DE GENUL ACESTA…

  • Ziua de Cluj: 

Mitropolitul Andrei: Arhiepiscopul Alba-Iuliei s-a grăbit când a cerut revenirea eparhiei la Mitroplia Ardealului VIDEO

Arhiepiscopul Alba-Iuliei s-a grăbit atunci când a propus revenirea eparhiei la Mitroplia Ardealului, deşi a plecat de la Cluj şi ar fi trebuit să fie mai legat de acest oraş.

Asta crede mitropolitul Andrei Andreicuţ, după ce adunarea eparhială din Alba a decis la sfârşitul săptămânii trecute ruperea de mitropolia Clujului. Realitatea TV Cluj vă prezintă un interviu în exclusivitate cu înaltul ierarh clujean.

Tişe: “clujenii ar trebui să reacţioneze în mod public faţă de ruperea Mitropoliei Clujului”

Preşedintele Consiliului Judeţean din Cluj, Alin Tişe, a protestat faţă de potenţiala rupere a Mitropoliei Clujului, prin trecerea Arhiepiscopiei Albei Iuliei la Mitropolia Ardealului de la Sibiu. Preşedintele Consiliului Judeţean crede că oamenii ar trebui să ia atitudine, cu atât mai mult cu cât este vorba de moştenirea lăsată de fostul mitropolit, Bartolomeu Anania.

Alin Tişe este convins că prezenţa la Cluj a unei mitropolii ortodoxe este un lucru ce ţine de normalitate.

“Nu cred că Mitropolia Clujului ar trebui să fie ruptă şi cred că noi clujenii ar trebui să luăm poziţie în mod public şi în următoarele zile o voi face pentru că eu cred şi în virtutea testamentului pe care Mitropolitul Bartolomeu l-a lăsat, această mitropolie trebuie să rămână în această formulă iar noi clujenii trebuie să o apărăm”, a spus Tişe.

Mai multe personalităţi ale vieţii publice din Cluj şi-au exprimat deja nemulţumirea cu privire la posibila rupere a Mitropoliei ortodoxe a Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. Sfântul Sinod va decide în februarie dacă Arhiepiscopia Alba Iuliei va trece de sub jurisdicţia Mitropoliei Clujului sub cea a Ardealului, cu sediul la Sibiu.


Categorii

1. DIVERSE, IPS Andrei Andreicut, IPS Bartolomeu Anania, IPS Irineu Pop, IPS Laurentiu Streza, Patriarhul Daniel, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “IPS Andrei nu accepta dezmembrarea Mitropoliei Clujului: “MA DOARE GRABA IPS IRINEU DE LA ALBA-IULIA” (interviu video)

  1. Bravo, Vladica Andrei!

    Multumim pentru gandul cel bun, venit la Lumina cea adevarata!

    La urma urmei, Episcopul Irineu Bistriteanu’ calca in picioare ceea ce, vrednicul de pomenire Vladica Bartolomeu (adevarat Ierarh, adevarat Roman, adevarat OM) a obtinut cu mult efort(l-a “costat” si un infarct), pentru ca Sfanta noastra Biserica sa nu cada in mainile celor ce, la vremea respectiva, sustineau pe cel de care Vladica Bartolomeu dorea sa se dezica!

    Multumim Tie, Doamne, pentru acesti Ierarhi ce-Ti slujesc cu credinta, neamestecand Credinta Drepslavitoare cu sincretismul religios, ecumenist!!

  2. Cred ca mitropolia clujului are un rol cheie in transilvania.or fi alte motive straine de spiritul duhovnicesc pe care Biserica noastra il manifesta de secole in transilvania.bravo clujenilor pentru ca isi apara ce este al lor.si eu ca dobrogean astept sa vad daca se va infiinta mitropolie si in tinutul nostru.

  3. M-o niscat in chept sa va zac dirept, sa shie voia bunului Dumnezo dragutu in treaba asa cum ii mai bine pentru sf Biserica , un cuvant de invatatura vinit de la vladica al mare, ce ne-o pastorit o bucata buna de vreme. Mie drag de amandoi cu predica ! DA STI CUM E , PARCA ATUNCI CAND TE OBISNUIESTI CU VOCEA UNUIA SI IL ASCULTI VORBIND IARA SI INCA IN INPREJURARI DE ACEASTA NATURA NU POTI SA NU O LACRIMA DE BUCURIE SA NU-TI IASA. domnul sa le dea sanatate si cat mai mult discernamant in a face voia Sa , care este intotdeauna ce mai buna pentru toti!

    Iar intru aceasta, sa nu uitam rugaciunea care este cheia cerului !!

    Sfintii Isaac si Efrem Sirul (28 ianuarie): ESTE NADEJDE: HRISTOS!
    Parintele Ieronim din Eghina despre Sfantul Isaac Sirul si cartile sale
    – Sa nu treaca zi fara a citi macar o pagina din avva Isaac. Eu il indragesc foarte mult, socotindu-l parintele meu duhovnicesc. Si, la fiece cuvant citit, sa te opresti, intrebandu-te in sinea ta: oare fac eu aceasta? Astfel vei fi impins sa treci de la lectura la punerea in practica a celor citite.

    Acatistul Sfintilor Trei Ierarhi – Marian Moise [ intreg ]

    http://www.youtube.com/watch?v=O0rgugyl5Uo

    Imi aminteste de Facultatea de Teologie din ALBA IULIA AL CAREI HRAM LA CAPELA SUS IN CLADIRE, ESTE INCHINAT SFINTILOR Trei Ierarhi Vasile, Grigorie si Ioan AFLANDU-NE ACUM CHIAR IN ZILELE PREMERGATOARE Praznicului ACESTORA.

  4. Pingback: Trinitas TV anunta TRIUMFAL votul Adunarii Eparhiale a EPISCOPIEI ORADIEI de “revenire” la Mitropolia Ardealului - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Sunt din eparhia Oradiei si cu mare mirare am vazut stirea cum ca Adunarea Eparhiala a Episcopiei Oradiei a votat arondarea la Mitropolia Ardealului,nici nu am auzit de acest lucru pana acum ,nu sunt de acord cu ea si cred ca mai multi credinciosi nu sunt.Sa ne rugam Bunului Dumnezeu ca in sedinta Sfantului Sinod sa nu se hotareasca aceasta alipire.

  6. Pingback: RADU PREDA ii ataca devastator pe IPS IRINEU si pe PS SOFRONIE pentru “PORNIRILE EREZIARHE”, CARIERISTE SI “SEPARATISTE” – articol incendiar despre resorturile murdare ale iminentei DESTRAMARI A MITROPOLIEI CLUJULUI - Razboi
  7. Pingback: Patriarhia da lovitura Mitropoliei Clujului. PF DANIEL, DE PARTEA “URMASILOR SEPARATISTI” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Teologul Radu Preda DEMONTEAZA pretextele ruperii Mitropoliei Clujului. ”TRANSFORMAREA IERARHIEI IN OLIGARHIE?” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Pastorala exceptionala de Craciun a IPS ANDREI, Mitropolitul Clujului: PRECUM MAGII, SA NU NE INTOARCEM LA “IROD”, LA OMUL LUMESC, “CIVILIZAT”, CI SA O APUCAM “PE ALTA CALE”, CEA STRAMTA, A LUI HRISTOS! -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare