PARINTELE IUSTIN PARVU DESPRE PROTESTELE DE STRADA DIN ROMANIA (video)

19-01-2012 1 minut Sublinieri

“Sigur ca iese lumea in strada, daca am ajuns o marfa ieftina! Nu incit lumea la scandal, la razmerita, ci sa ceara intelepciune, sa caute adevarul si pe oamenii lui Dumnezeu!”

,,Ramai indoielnic, dar poate sa fie si o realitate, fiindca intotdeauna orice miscare, orice interventie de tip politic, sau financiar, economic, are si in spatele ei ceva. Dar… nu inteleg nici sa vari cutitul pana la plasele… sa nu mai aiba omul posibilitatea nici macar o chirie sa mai plateasca, sa nu mai poata nici sa mai rasufle, sa se miste catusi de putin intr-o lume asa de saracita… Si abuzurile astea care s-au facut de oamenii astia ai nostri  “politici” – dar la noi nu exista oameni politici, ci carcotasi europeni, toata adunatura, toate scursurile puse… – asta nu inseamna politica. Si atunci oamenii acestia care vad toata increngatura rautatilor, sigur ca ies in strada, pentru ca am ajuns o marfa ieftina.  Nu incit lumea la scandal, la razmerita, ci indemn lumea sa caute un adevar, sa caute un om care sa lucreze in spiritul adevarului si dreptatii.

– Cum poti tu, ca un conducator de tara, sa te simti bine, cand vezi ca peste tot se striga Jos… Ce stapanire mai poate avea un om ca acesta?

– Tara are nevoie de oameni noi, care sa aiba un sentiment crestin si national, care sa mai poata imbunatati starea de lucruri.

–  Ce sa ceara cei din strada?

– Sa ceara de la Dumnezeu intelepciune conducatorilor. Sa ceara cu orice pret sa gaseasca un om al lui Dumnezeu! Fara acest om de la Dumnezeu, noi nu putem sa ne redresam politic si economic.

Foarte mult ii apreciez pe greci. Ei n-ar avea forta si puterea pe care o au – ca ei tot negustori sunt, asta i-a caracterizat mereu… – dar la greci este mai multa unitate, fiindca arhiereul este acolo [printre oameni]. El “bate din gura” acolo… Si asta este trupul unei natii. Este Hristos nevazut, [prin arhiereu], in El se formeaza unitatea.  Si daca acolo este arhiereul, toate merg bine.

– Considerati ca si preotii ar trebuie sa fie alaturi de protestatari?

– La ora aceasta, nu este vorba de politica, cum reformulam [interpretam] noi: “Ah, biserica nu face politica”. Pai nu faci politica acum, este vorba de a aduce un adevar in mijlocul unei natii!

– Ma mir cum un om din conducerea unui stat poate sa se complaca in forta, sa stea acolo, cand vezi ca te huiduieste o lume…

– Rugaciunea intotdeauna a venit spre binele greutatilor si al necazurilor [?]… Numai rugaciunea, in toate vremurile… De aceea si Biserica se roaga mereu pentru pacea, bunul mers, intelegerea si armonia intre crestini si intre neamuri.

– Noi avem nevoie de un om care, intr-adevar, sprijina viata crestinismului…

– Orice actiune se intreprinde in tara noastra sa “mearga” de la Duhul Sfant… Sa se mearga la Patriarhie, sa faca acolo rugaciune, si hai, baieti… Preotii inainte, si poporul dupa ei”.

Cititi si:


Categorii

Parintele Iustin, PROTESTE ROMANIA 2012, Razboiul impotriva Romaniei, Revolte populare, revolutii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

39 Commentarii la “PARINTELE IUSTIN PARVU DESPRE PROTESTELE DE STRADA DIN ROMANIA (video)

  1. “1. Şi le spunea o pildă cum trebuie să se roage totdeauna şi să nu-şi piardă nădejdea,
    2. Zicând: Într-o cetate era un judecător care de Dumnezeu nu se temea şi de om nu se ruşina.
    3. Şi era, în cetatea aceea, o văduvă, care venea la el, zicând: Fă-mi dreptate faţă de potrivnicul meu.
    4. Şi un timp n-a voit, dar după acestea a zis întru sine: Deşi de Dumnezeu nu mă tem şi de om nu mă ruşinez,
    5. Totuşi, fiindcă văduva aceasta îmi face supărare, îi voi face dreptate, ca să nu vină mereu să mă supere.
    6. Şi a zis Domnul: Auziţi ce spune judecătorul cel nedrept?
    7. Dar Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleşilor Săi care strigă către El ziua şi noaptea şi pentru care El rabdă îndelung?
    8. Zic vouă că le va face dreptate în curând. Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţă pe pământ?”

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=18

  2. “18. Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer, şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer.
    19. Iarăşi grăiesc vouă că, dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privinţa unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, Care este în ceruri.
    20. Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor.”

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=18

  3. Sa-i dea Dumnezeu sanatate parintelui! Cat de simple si de intelepte sunt cuvintele sale; cat de asezata si plina de pace este atitudinea lui, departe de exagerarile multora care se folosesc numai de imaginea acestuia, nu si de sfaturile lui. In cuvintele parintelui se simte durerea celui care sufera impreuna cu poporul roman, saracit si batjocorit in propria tara.

  4. De am intelege insa mesajul Parintelui si am gasi intelepiunea de a cere ce trebuie! Da-ne, Doamne,Lumina Ta, ca sa putem intelege si implini Voia Ta!

  5. Multumesc lui Dumnezeu ,lui P Justin si voua adminilor pentru acest articol!!!Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne intelepteasca pe toti!!!Doamne ajuta!!!

  6. Pingback: Patriarhia Romana instrainata de popor? Vaticanul “EMPATIZEAZA” CU CEI SARACI la intalnirea cu Traian Basescu - Razboi întru Cuvânt
  7. Excelente citate dl. Costel!
    Doamne ajuta!

  8. Ce dovada mai buna despre duplicitatea Anticristului? In 2007 nu-i considera pe cei adunati in Piata Universitatii ca fiind “viermi”. Acum, cand isi cer dreptul la o existenta demna s-au transformat in oligochete? Rusine!

  9. Minunate cuvinte…
    Parintele are dreptate si de data asta. Cu rugaciune, cu plecare genunchilor Il putem indupleca pe Dumnezeu sa ne dea un om drept la conducere, cu frica de Dumnezeu (asta chiar ca ar fi o minune).
    La ora asta nu ne trebuie oameni cu diplome sau cu nu stiu ce experienta extraordinara, ci oameni care sa aiba bun simt si coloana vertebrala si care atunci cand trebuie sa ia o hotarare mai intai sa-si ridice ochii spre cer la rugaciune, lasand ca Duhul Sfant sa le spuna ce au de facut.
    Doamne iarta-ne, ajuta-ne, miluieste-ne, pazeste-ne de mai rau si mantuieste-ne.

  10. @CristinaP; transpuneti ideea intr_un stat musulman. Veti descoperi reteta perfecta a unui regim taliban.

    Sa pastram echilibrul (impartirii Darurilor) si sa dam Cezarului ceea ce ii apartine.

  11. Nu vreau sa par cinica, si imi cer scuze, poate ca s-ar putea sa contrariez, dar cind aud atasate de notiunea de conducator bun in zilelen noastre ideea ca trebuie sa fie cineva credincios ortodox, practicant (rugaciune, spovedanie, post si fapte bune), o usa de biserica, ce mai, mi se pare ….foarte nerealist. Nu traim in vremurile lui Stefan cel Mare cind educatia religioasa facea partea automat din viata fiecarui domnitor sau boier. Nu mai traim nici macar in perioada interbelica……eu cred ca visam la cai verzi. Noi nu avem oameni NU ortodoxi crediniciosi ci oameni cu o minima constiinta morala lasata de Dumnezeu tuturor fapturilor umane indiferent de religie. Deci ceea ce as vrea eu este sa se gaseasca unul sau de preferinta mai multi care sa aiba MACAR aceasta constiinta (ma refer la conducatori). Ce bine ar fi! Sigur, admit ca orice este posibil dar nu si probabil.

    Cit despre rugaciune….nici nu mai intra in discutie. Este evident ca trebuie sa ne rugam, problema este ca s-ar putea sa fim prea slabi (in rugaciune) si raul prea mare ca sa avem asteptari uriase. Pentru mine insa ar fi o minune, tinind seama de context, daca ne-am trezi cu un grup de persoane care sa vina la putere si sa opuna o minima de rezistenta (dar cu cap, cu inteligenta)cerintelor genocidale ale FMI si UE. Asta chiar ar fi o minune!

  12. Dumnezeu sa va tina in lucrul Lui.
    Sa ne rugam sa nu ne lase Dumnezeu, ca noi L-am lasat in multe randuri… Sa ne adunam cu duhul in jurul batranilor nostri in rugaciune pentru ei si unul pentru altul, pentru acest popor!
    Doamne ajuta!
    Multumim!

  13. @ Petra
    E putina descurajare mascata in spatele vorbelor?
    Eu cred ca Dumnezeu face tot timpul minuni, noi nu le vedem! E MINUNE ca am rezistat ca popor pana acum!
    Sa ne rugam, o mana de oameni – e destul cantitativ – cu toata nadejdea ce o mai avem, iar restul… cum o vrea Dumnezeu!
    Sa ne tina El, ca nu in noi e nadejdea!
    Iertati-ma!

  14. Cata LUCIDITATE la Parintele Iustin la varsta lui…!
    Si cata DREPTATE in ceea ce a spus…!
    Cred ca ATITUDINEA SA si conceptia sa, fata de ceea ce se intampla acum in Romania, ar trebui sa fie insusita de catre multi dintre noi romanii si crestinii ortodocsi din tara asta…!

  15. Da, petra, sunt de acord. Nu are cine sa fie asa cum trebuie si nu avem ce sa asteptam. Pozitiv, in sens profund. Dumnezeu sa ne aiba in paza pe toti.

  16. INAINTEA “caderii” merge MANDRIA si FUDULIA!

    Cine nu asculta de “VOX POPULI”, fie el si seful statului, NU MAI ASCULTA nici poporul de el…!

    Ca un fluviu care se UMFLA si care nu mai poate fi controlat si oprit asa poate ajunge POPORUL, care este SFIDAT si neluat in seama de conducatorii lui…!

    (In China Antica orice pretendent care urma sa devina functionar de stat dadea un examen compus din doua materii: una pentru domeniul in care trebuia sa ajunga functionar, si una la filosofia chineza…
    Cine nu lua examenul de filosofie, nu putea ocupa nici functia pe care o ravnea…)

    Cred ca si in Romania, ar fi trebuit IMPUSA ca o conditie fundamentala, ca orice pretendent la o functie publica in stat, si mai ales la functia suprema SA fie pus SA FACA DOVADA CA cunoaste temeinic in afara de politologie si administratie pubica etc…inca o disciplina fundamentala si anume ISTORIA…

    Or, se pare ca o GRESEALA majora pe care au facut-o unii dintre conducatorii pe care i-a avut Romania in ultimile decenii (printre care se numara si presedintele Traian Basescu), a fost aceea ca NU AU INVATAT teneinic ISTORIA neamului lor si a lumii in general…si ca nu au luat aminte la CADEREA tuturor conducatorilor de popoare care s-au lasat imbolnaviti si infectati de microbul SETEI DE PUTERE…!

    Daca Traian Basescu ar fi invatat din greselile altor sefi de state ar fi stiut sa nu devina antipatic poporului, si ar fi putut ramane cel putin cu o amintire “fada” si “cenusie” in memoria romanilor, asa cum a ramas fostul presedinte Constantinescu…

    Dar cine nu invata din geselile trecutului, nu numai ca RISCA SA LE REPETE, CI SI dovedeste CA LE REPETA…

  17. Traian Basescu a incetat sa mai fie de mult presedintele romanilor, ca mandatar al intereselor unei majoritati. Ci s.a folosit de acest mandat pentru a obtine un alt mandat, care i.a conferit deplinele puteri de a reprezenta interesele ue si nato in teritoriu. Si acest din urma mandat, de guvernator, prevaleaza. Si, ca orice mandatar, nu poate lucra in dezavantajul mandantului sau, pentru ca are intre altele si obligatia de a da socoteala. Vor fi poate niste rocade, mandantii cu drapel albastru vor inlocui mandatarii pt ca au nevoie ca de aer de stabilitate in zona, dar din pacate drapelul albastru cu stelute va continua sa fluture langa cel national. Restul sunt iluzii.

  18. Intr-o Noapte a cazut imperiul asiro-babilonian, si persii l-au cucerit dupa cum ne relateaza Cartea Proorocului DANIEL!
    Intr-o zi (23 August 1944), s-a inclinat pentru totdeauna IMPOTRIVA Germaniei cumpana castigarii celui de-al doilea razboi mondial…

    Si intr-o perioada scurta au cazut multe imparatii si poate sa cada si orice imperiul de acum…

    Sfanta Scriptura ne spune ca Dumnezeu I-A ALES pe cei mici si neluati in seama,…CA SA-I FACA DE RAS si de batjocura pe cei care se cred ca sunt ceva (cf. 1 CORINTENI, cap.1).

    Pentru saracii si oropsitii SAI, Insusi Dumnezeu a fagaduit CA SE VA LUPTA pentru ei, cum spune un psalm…si ca le va veni in ajutor si le va aduce izbavirea

    Asta nu pot sa inteleaga mai marii lumii acesteia care si-au facut din puterea politica si cea economica si din banii, “dumnezeii” in care cred si in care se incred si pe care se bizuiesc…, si anume cum de “puterea” lor poate fi zguduita si chiar anulata de puterea oamenilor de rand…
    Cand Dumnezeu este cu oamenii de jos, nici un imperiu nu le mai poate face nimic…

  19. @petra “Noi nu avem oameni NU ortodocsi crediniciosi ci oameni cu o minima constiinta morala lasata de Dumnezeu tuturor fapturilor umane indiferent de religie”.
    Cred ca `materialul`ar exista,problema pt. care intirzie sa fie `activati` -asa cum am intelege noi- e,simplu,pt. ca nu-i meritam!Sau poate si pt. ca timpul acestui tip de conducator a apus.Cum l-ar mai incapea lumea.Eventualele `intirzieri`se prea poate sa fie nesemnificative.
    Pe de/din…alta parte,folosul protestului l=as vedea mai mult ca pe un exercitiu necesar,ca pe-un fel de…antrenament,de aclimatizare cu temperatura apei intr-o zi torida,cind saritura directa n-ar fii cea mai inteleapta alegere…Mens sana si prin corpore sano,nu?…
    Apoi,posibili nostri `conducatori`(providentiali),cind vor/va aparea,caci sint convins ca asa va fi(desi cred ca ei lucreaza de mult,sub `undercover-ul` sfintei normalitati),in mod ironic,masa nu-i va recunoaste(cum de fapt se intimpla si acuma),caci vor fi pt. salvarea sufletelor celor putini,nu a trupurilor celor multi,deci…impact scazut la box office…;)

  20. @ Anonyma

    “Vor fi poate niste rocade, mandantii cu drapel albastru vor inlocui mandatarii pt ca au nevoie ca de aer de stabilitate in zona, dar din pacate drapelul albastru cu stelute va continua sa fluture langa cel national. Restul sunt iluzii”.

    Referitor la ceea ce ai spus,am sa redau un mic fragment din primul protocol al inteleptilor sionului:

    “Izbânda noastra a mai fost mult usurata si prin faptul ca, în legaturile noastre cu oamenii de care aveam nevoie, am stiut întotdeauna sa atingem si sa influentam corzile cele mai sensibile ale
    sufletului oamenilor: meschinaria, lacomia, neîndestularea, lipsurile materiale, fiecare dintre aceste slabiciuni omenesti, luate parte, fiind în stare sa înabuse gradat neatârnarea gândului, punând vointa oamenilor în slujba celor care astfel le cumpara sufletul.

    Ideea abstracta a libertatii ne-­a dat putinta de a face multimea sa înteleaga ca un guvern nu este altceva decât un loctiitor al proprietarului tarii, adica al poporului, si ca poate fi schimbat asa cum se schimba manusile învechite.
    Amovibilitatea (faptul de a fi revocat) reprezentantilor poporului îi pune totdeauna la dispozitia noastra; ei depind de alegerea noastra.

    Si asta o afirmau pe la 1897. De atunci si pana acum au trecut 109 ani. Cred ca se poate observa si de la o posta ce au realizat( sau mai corect spus vandalizat) “mandatantii” vreme de 100 si ceva de ani.

    Parerea mea este ca acum deja se pregateste infrastructura necesara pentru a incepe prigoana crestinilor si deasemenea, dupa cum se vede mai clar si WW3.

    Iata un posibil scenariu prezentat de ziaristul canadian Serge Monast inca din anul 95:

    1. “A creea o problema acolo unde ea nu exista, cu ajutorul Mijloacelor Oficiale de Informare favorabile guvernului;

    2. a da problemei respective o “dimensiune religioasa “, indiferent din ce sursa;

    3. a amplifica disproportionat aceeasi problema, facandu-i pe oameni sa creada ca universul cotidian a ajuns dintr-o data in pericol;

    4. a convinge populatia, cu ajutorul psihiatrilor, psihologilor, al sociologilor, al politologilor recunoscuti, ca religia inseamna “fanatism”;

    5. a da in mare masura publicitatii presupusele incidente religioase, astfel incat sa se demonstreze ca vietile oamenilor sunt in pericol, fiind necesara interventia autoritatilor guvernamentale;

    6. A aduce la locul incidentelor forte masive (disproportionate) de politisti si militari – forte speciale – pentru a da iluzia ca gruparea religioasa vizata este in realitate foarte periculoasa. A adauga la toate acestea prezenta “noilor forte speciale de interventie ” – cu uniforme si echipamente noi -pentru a obisnui publicul cu imaginea lor, in vederea unor interventii asemanatoare din viitor;

    7. apoi, in continuare, prin intermediul unor politicieni alesi cu mare atentie , a determina populatia sa-si hartuiasca reprezentantii parlamentari spre a obtine noi legi pentru a-si proteja familia si bunurile contra oricarei grupari sau a oricarei confesiuni religioase nerecunoscute de catre guvern.

    Ceea ce este important de retinut aici, e orientare din ce in ce mai pronuntata impotriva a tot ceea ce este religios; cu atat mai mult, cu cat totul se va amplifica enorm prin aparitia unor probleme economice fara precedent, care vor atinge toate starturile societatii si ii vor arunca pe toti indivizii intr-o stare de profunda nesiguranta”.

    Aceste experimente au fost subtil implantate in America pe la inceputul anilor 60.

    Si un caz mai recent, daca mai tineti minte, teroristul norvegian Andres Breivik, care a fost de la inceput descris de mainstream media drept “crestin fundamentalist”(sau din sutele de alte relatari ca: “crestin conservator”, “fascist” si “neonazist”), dupa ce a ucis 96 de persoane. Desi, ca un fost membru al unei loje masonice ar fi trebuit ca titlul corect si complet sa fie “96 de oameni ucisi de un mason norvegian cu pareri extremiste antiislamice”.

    Iata cum au prezentat anchetatorii de la fata locului cazul:

    “Nu suntem siguri că este vorba despre o singură persoana. Dacă ne bazăm pe declaraţiile martorilor, credem că ar putea fi mai mulţi”, a spus Sveinung Sponheim, şeful Poliţiei.

    “Este dificil să ne dăm seama, în acest moment, dacă a acţionat singur sau face parte dintr-o reţea mai mare”, a mai adăugat acesta”.

    Si iata cum a fost prezentata stirea pe blogul http://www.plano10.com:

    Fundamentalism crestin in Europa. Teroristul il invoca si pe Vlad Tepes(acesta este titlul articolului,vedeti cum s-a facut conectia cu Romania si implcit si subtil cu ortodoxia):

    “Teroristul din Oslo, care a ucis 91 de persoane, se predindea crestin. Si nationalist. In urma cu 2-3 ani isi exprima ideile extremiste intr-un limbaj violent pe site-urile norvegiene. De la violenta verbala la atacuri cu explozibil si cu arma nu au trebuit sa treaca decat cativa ani.

    Feriti-va de habotnici crestini care pot sa debiteze idei de genul:

    “O persoană cu credinţă este egală cu 100.000 de persoane care au doar interese”, scria nebunul pe Twitter, in ultima postare care datează din 17 iulie a.c. Ziaristii norvegieni presupun ca teroristul de 32 de ani a actionat singur dar s-ar sprijini pe un curent european de extrema dreapta(iata pastila si aici).

    Articolul se incheie cu afirmatia adminului: “Cine ne asigura ca nu vom fi victime ale unor astfel de nebuni”? (se pare ca momeala prinde de minune).

    articolul integral aici: http://www.plano10.com/2011/07/fundamentalism-crestin-in-europa.html

    PS: parerea mea e ca aceeasi manevra o pregatesc si pt. cetatenii SUA, ca sa ii poata dezarma sub pretextul acestor inscenari perfide, evident pt. a facilita instaurarea statului politienesc, care de altfel se formeaza acum la noi si in celelalte state asa zis democratice,etc.

  21. Un exemplu de “lider carismatic” este Parintele Nicolae Tanase de la Valea Plopului.Impleteste intr-un mod fericit rugaciunea cu postul si cu milostenia (misiunea).Este o persoana destul de mediatizata,un organizator excelent.de Sfintia Sa depinde destinul a sute de copii si nu numai.
    Oameni sunt,dar nu ii poti pune sa conduca o discoteca,asa cum a ajuns statul laic.Cea mai potrivita forma de guvernare ar fi monarhia care, cu tot modernismul actual,tot mai asigura o bruma de echilibru in tarile guvernate.

  22. Inca odata parintele Iustin vorbeste cand toti tac. De aceea il iubim noi. Sigur ca toti ne dorim conducatori credinciosi. Ei nu mint, ei nu fura, ei spun adevarul…Unde sunt? Sa ne lumineze Dumnezeu sa/i vedem si sa/i alegem in acest hatis al minciunii, hotiei, complicitatii. Rugaciunea este calea pe care trebuie sa mergem in aceasta viata. Doar ea ne/a slvat pe fiecare in parte de la necazuri si ispite. Sa ne ajute Dumnezeu sa facem voia Lui!
    Parinte Iustin, te iubim!

  23. Acest om, nu ar persista in nesimtirea asta atat de mare daca nu ar avea de dus la indeplinire, planurule sale diabolice. Un OM smerit nu asteapta sa se faca zile in sir proteste, sa fie oameni maltratati, ucisi, etc. Sa iasa oamenii in strada si sa planga pentru dramatica situatie in care s- a ajuns, iar el sa ramana indiferent, nu poate fi decat diabolic. Am urmarit protestele incepand cu prima zi, mi s- a facut mila de aomenii care stateau in frigul iernii cerandu- si drepturile, apoi, am zis catre cei din familie: daca toti acesti oameni ar ingenunchia si ar plange inaintea lui Dumnezeu, cerand cele necesare, oare ar mai ajunge sa stea in strada? Meritam cele dupa vietuirea noastra. De unde intelepciunea si mereu constienta credinta a faptului ca Dumnezeu este Cel ce vede toate si stie ce ne este de folos? Cine a cerut paine de la Dumnezeu si nu i- a dat? Avem ceea ce meritam! Iertare!

  24. Oameni credinciosi exista inca destui in tara asta, dar cum sa ajunga in varful puterii daca pana acolo trebuie sa strabata un drum lung de verificari, de “filtre”, de teste, si sa indeplineasca nu stiu cate conditii. Cei care ajung in functii importante sunt deja paraverificati ca nu cumva sa fie niste oameni cu frica de Dumnezeu si cu mila de aproapele. Compromisurile se fac inca de la inceput, pentru ca oamenii trebuie sa fie santajabili si manipulabili, altfel cum sa-i ai la mana? Cum si cine sa strapunga statu-quo-ul deja stabilit de atata timp? Un om bine intentionat si cu frica de Dumnezeu s-ar cunoastede la o posta, ar face nota discordanta, ar iesi in evidenta, i-ar deranja, i-ar enerva, nu s-ar incadra in tiparul deja existent. Si daca ar ajunge totusi, „din greseala” in vreo functie inalta, ar fi eliminat rapid si definitiv, vezi exemplul Poloniei.
    Asa ca cei care sunt in varful puterii au deja pielea groasa ca de rinocer, iar nefericirea oamenilor se prelinge pe ei fara sa-i atinga. Putere fara glorie. Un comportament ce nu are nici o justificare, nici macar financiara. Un rau absolut, care este modul lor de a fi, betia puterii care le ia mintile. Nici prin cap nu le trece ca vor plati pentru ce au facut in vesnicie.

  25. Pingback: Cum s-a raportat PATRIARHIA MOSCOVEI fata de TENSIUNILE SI MANIFESTATIILE DE STRADA DIN RUSIA - Razboi întru Cuvânt
  26. @Vela Gheorghe,

    Degeaba ar cunoaste istoria, daca vor avea de patima puterii vor fi orbiti de aceasta.

    In ceea ce priveste un conducator bun pentru tara, e mai greu cu toate compromisurile care i se cer dinafara, dar macar sa ia hotararea cea mai putin negativa pentru popor. Eu n-as avea neaparat pretentia sa fie ortodox practicant, dar macar sa aibe frica de Dumnezeu (foarte important), un minim de bun simt, si mai ales sa isi iubeasca tara.

    Cei care ajung in functii importante sunt deja paraverificati ca nu cumva sa fie niste oameni cu frica de Dumnezeu si cu mila de aproapele. Compromisurile se fac inca de la inceput, pentru ca oamenii trebuie sa fie santajabili si manipulabili, altfel cum sa-i ai la mana?”

    Asa e, dar asta e valabil atunci cand sunt alesi in cadrul partidelor, insa in cazul unei revolte populare, s-ar mai putea sari niste etape, alegerea putandu-se face si in afara partidelor, si nu neaparat prin implicarea asa-zisei societati civile (ong-uri interesate). Dar intr-adevar f. greu, de unde sa rasara un om cinstit si capabil, daca societatea romaneasca e atat de corupta…

  27. Pingback: Patriarhia Romana: BISERICA NU POATE FI INDIFERENTA FATA DE SUFERINTA POPORULUI - Razboi întru Cuvânt
  28. @C2

    Nu inteleg ce vrei sa spui cu statul musulman, eu ma refer la Romania care este inca o tara majoritar crestina. Credinciosi poate sunt putini, dar valorile crestine nu s-au sters TOTAL din inima si mintile oamenilor, inca.

    Ca mai sunt sau nu mai sunt oameni de valoare, ca sunt credinciosi care ar putea sa vina la conducerea Romaniei, asta numai Dumnezeu stie.
    Ca vor conduce sau nu Romania sau cel putin vor ajuta intr-un fel ca sa se amane prabusirea ei, asta iara numai Dumnezeu stie si poate. Caci asa cum au spus multi Dumnezeu a mai intervenit si in alte situatii, iar daca ne pierdem speranta in El, zicand ca “ne imbatam cu apa rece” apoi nici putere la rugaciune nu are cum sa mai fie…ca de ce m-as mai ruga si pentru ce daca stiu ca Dumnezeu ori nu poate (sa faca sa iasa la iveala credinciosi peste noapte sau sa lumineze mintile si sa inmoaie inimile actualilor conducatori ) ori nu vrea ( ca suntem asa de pacatosi ca si-a intors fata de la noi) ca asa ne trebuie noua.
    Speranta e in El, rugaciune cu lacrimi pentru pacatele noastre si daca vom primi mangaiere in durerea noastra sa consideram ca suntem bogati si am primit chiar mai mult decat meritam. Iar daca prin minune dumnezeiasca se iveste careva sau se schimba careva in bine sa nu respingem minunea si sa multumim cum se cuvine.

  29. Pingback: Parintele Milea (Buzau) alaturi de cei iesiti in strada: NIMENI NU NE POATE SALVA: guvern, partid, conducator. TREBUIE URGENT SA NE SCHIMBAM NOI INSINE! - Razboi întru Cuvânt
  30. Hmm,poate ca nu stiu eu dar daca asta-i prima iesire-n `larg`,atunci:Doamne,ajuta si Sa fie-ntr-un ceas bun!

  31. Pingback: PARINTELE IUSTIN PARVU – 93 DE ANI! “Document”- Interviul lui Sorin Dumitrescu din 1997 (video) -
  32. Pingback: “Vai, ce de ingeri aici!” REPORTAJE INEDITE CU PARINTELE IUSTIN PARVU si cu orfanii ingrijiti de maicute la Petru-Voda (video) -
  33. Pingback: PARINTELE IUSTIN PARVU LA COTA 94! Marturia parintelui Iustin Petre de la Man. Sf. Ioan Casian: “Pentru mine a fost primul om fericit pe care l-am intalnit” -
  34. Pingback: PARINTELE IUSTIN de la Petru-Voda - IN STARE GRAVA din cauza unui cancer care a aparut si evoluat... suspect de rapid. SA-I FIM ALATURI DUHOVNICESTE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  35. Pingback: PARINTELE IUSTIN PARVU A TRECUT LA DOMNUL dupa o viata de mucenicie pana in ultima clipa… DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA SI SA-I SCRIE NUMELE IN CARTEA VIETII, PRINTRE SFINTI! -
  36. Pingback: PARINTELE IUSTIN, in primul sau interviu, din 1991, luat de Maica Nina din Alaska: “Vedeti voi, noi am tacut prea mult, ne-am facut prea mult ca nu vedem sau nu auzim. Noi inca dormim”. VIATA IN INCHISORILE COMUNISTE -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare