Psihoza sfarsitului lumii in 2012 face deja victime

11-01-2012 3 minute Sublinieri


Predicţia care anunţă sfârşitul lumii pe 21 decembrie 2012, potrivit interpretării calendarului mayaş, agită tot mai mult spiritele, arată Daily Mail. Agenţia spaţială americană NASA a primit mai bine de 5.000 de mesaje şi de întrebări de la populaţie, unii dintre aceştia întrebând dacă ar trebui să se sinucidă, să îşi omoare animalele sau chiar familiile. Prin urmare, reprezentanţii companiei au creat o secţiune specială în care demontează teoriile privind sfârşitul lumii.

Oamenii de ştiinţă insistă că nu există nicio ameninţare reală la orizont, iar experţii în cultura mayaşă susţin că moştenirea lăsată de civilizaţia antică a fost interpretată greşit.

Nimic rău nu se va întâmpla cu Pământul în 2012“, scriu cei de la NASA pe site-ul agenţiei în încercarea de a-i linişti pe părinţi, care sunt îngrijoraţi pentru copiii lor. “Planeta noastră a fost bine pentru mai mult de patru miliarde de ani şi oameni de ştiinţă credibili la nivel global arată că nu există nicio ameninţare asociată anului 2012“.

Iau în considerare să mă sinucid. Sunt speriată până la lacrimi

David Morrison, om de ştiinţă la Institutul de Astrobiologie al NASA, a declarat că a primit zeci de e-mailuri pe zi de la persoane care sunt “foarte, foarte supărate“.

O femeie din Danemarca a scris: “Mamă a unei fete şi gravidă cu o altă fată. Ieri am luat în considerare să mă sinucid şi să le iau cu mine şi pe fetiţele mele, una de doi ani şi alta nenăscută, înainte de decembrie 2012, de frică nu trecem prin distrugerea Pământului“.

O adolescentă de 13 ani din Statele Unite ale Americii a scris că se gândeşte să se sinucidă. “Sunt speriată până la lacrimi… Nu vreau să mai trăiesc, merit o explicaţie.

O altă persoană întreabă când ar trebui să îşi eutanasieze câinele: “Sunt atât de speriată, singurul meu prieten e căţeluşa mea. Când ar trebui să o adorm ca să nu sufere atunci când Pământul va fi distrus?“. Americanii îngrijoraţi se înghesuie să îşi cumpere de la ghiduri de supravieţuire, în valoare de 20 de euro, până la buncăre anti-atomice şi anti-asteroid, în valoare de peste 38.000 de euro.

Robert Vicino, un om de afaceri californian, construieşte buncăre de lux în locuri secrete. Site-ul afacerii pe care o conduce întreabă “Dacă profeţiile sunt adevărate? De care parte a uşii vrei să te afli?“.

Steve Cramer, unul dintre cei care şi-a rezervat un loc, declară că “nu suntem oameni nebuni: acestea sunt vremuri înspăimântătoare“. “Familia mea vrea să supravieţuiască, trebuie să fim pregătiţi“, a adăugat el. Nu doar americanii se pregătesc de sfârşitul lumii. O localitate mică, Bugarach, de doar 200 de persoane, situată la poalele Munţilor Pirinei, a trebuit să facă faţă unui număr de peste 20.000 de vizitatori anul trecut, autorităţile franceze fiind îngrijorate de ameninţarea sinuciderilor în masă.

Cei care vizitează Bugarach consideră că este vorba de o forţă magnetică, care înconjoară muntele “mistic” ale cărui straturi de piatră de la vârf sunt mai vechi decât cele de la bază. Totuşi, geologii au explicat că a avut loc o explozie, în urma căreia vârful a zburat în aer şi, înainte de a ateriza, s-a întors cu susul în jos.

Sfârşitul lumii – prezis de mayaşi în urmă cu 5.125 de ani

Mayaşii, care au atins maximul dezvoltării între anii 250-900, au format o civilizaţie antică avansată care era stabilită pe teritoriul actual al statelor Yutacan şi Guatemala, Mexic.

Temerile actuale se leagă de calendarul acestora, care se întinde pe 5.125 de ani, folosit în America Centrală înainte de sosirea europenilor. Acesta se termină pe data de 21 decembrie 2012, iar lipsa continuării ridică semne de întrebare în condiţiile în care mayaşii sunt cunoscuţi pentru abilităţile lor astronomice şi matematice.

Arheologii care au studiat civilizaţia mayaşă au încercat să demonteze teoriile privind apocalipsa, insistând asupra faptului că singura referinţă a mayaşilor la data de 21 decembrie 2012 este inclusă pe o tabletă de piatră antică, descoperită la ruinele din Tortuguero, în sudul Mexicului, în anii 1960.

Conform inscripţiei, un zeu mayaş al războiului şi al creaţiei ar putea “coborî” din ceruri în ziua respectivă.

Totuşi, în urmă cu câteva săptămâni, arheologii au descoperit o a doua probă, care constă într-un fragment gravat de cărămidă, vechi de 1.300 de ani. Fragmentul, descoperit la ruinele unui templu de lângă localitatea Comalcalco, este ţinut într-un seif al Institutului Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic şi are o inscripţie care se referă la data de 21 decembrie 2012.

Scenariile sfârşitului lumii

Deşi există anumite referinţe cu privire la data când ar putea avea loc, nimeni nu ştie ce anume se va întâmpla pe 21 decembrie. Multe dintre scenarii includ fenomene astronomice cum ar fi ciocnirea unei alte planete de Pământ, furtuni solare sau alinierea galactică ce va provoca o catastrofă survenită în urma efectului gravitaţional al Soarelui cu o imensă gaură neagră.

Un scenariu popular este cel în care o planetă, Nibru, se ascunde în spatele Soarelui şi se va ciocni de Pământ în decembrie, ducând la distrugerea acestuia din urmă. Planeta cu care s-ar putea ciocni Pământul ar putea fi şi Eris, o planetă pitică ce se ascunde în spatele lui Neptun.

Desigur, printre scenariile apocaliptice trebuie să fie unul în care Pământul este invadat de extratereştrii. Un raport de anul trecut al Institutului de Căutare a Inteligenţei Extraterestre din SUA (SETI) ar arăta că trei nave extraterestre ar trebui să sosească pe Pământ în acest an. Reprezentanţii SETI au negat aceste informaţii.

Un alt scenariu este cel în care, la ceremonia de încheiere a Jocurilor Olimpice de la Londra, autorităţile vor înscena o mega-invazie extraterestră pentru a putea declara legea marţială şi pentru a instaura o nouă ordine mondială.


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Inscenari, facaturi

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Psihoza sfarsitului lumii in 2012 face deja victime

  1. Noi nu trebuie sa ne luam dupa alte profetii decat ale Sfintilor ortodocsi si sa avem discernamantul sau dreapta judecata de a alege si a ne pregati pentru solutiile date de ei atunci cand antihristul va fi inscaunat la Ierusalim si nu mai devreme. Dar mai intai va trebui sa ne pregatim pentru razboiul mondial care va veni ce va aduce treptat si criza alimentara. Daca filmul sf ,,2012” a avut atata credibilitate in ochii acestor oameni, facandu-i sa se gandeasca la sinucidere, e problema lor. Dumnezeu sa-i lumineze si sa-i mantuiasca cum o sti El! Nu putem decat sa ne pregatim in primul rand duhovniceste de raspunsul care-l vom da pentru pacatele noastre si apoi ce vom face in acele vremuri urmand solutiile Sfintilor Parinti.

    Iata ce spune Sfantul Efrem Sirul sa facem:
    . Deci, multi din Sfinti, cati se vor afla atunci, la venirea spurcatului Antihrist, vor varsa rauri de lacrimi, cu suspine, catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa se mantuiasca de balaur si, cu mare sarguinta, vor fugi în pustietati, in munti si in pesteri, cu frica se vor ascunde. Si isi vor presara pamant si tarana pe capetele lor, rugandu-se noaptea si ziua, cu multa smerenie. Si li se va darui lor aceasta, de la Dumnezeul Cel Sfant, si-i va povatui pe dansii Darul Duhului Sfant in locuri hotarate, si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri, nevazand semnele si infricosarile lui antihrist. Caci celor ce au cunostinta, cu usurinta le va fi cunoscuta venirea lui. Iar celor ce isi au mintea de-a pururea la lucruri lumesti şi iubesc cele pământesti, nu le va fi cunoscută venirea acestuia. Caci, cel ce de-a pururea este legat cu lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, tot nu crede, ba il si uraste pe cel ce i-ar spune despre venirea lui Antihrist. Pentru aceasta Sfintii se intaresc in credinta spre a scapa, ca toata invaluirea si grijile vietii acesteia le-au lepadat.

    Fuga in munti nu e o solutie omeneasca ci Dumnezeiasca caci Hristos a dat-o:
    15. Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă –
    16. Atunci cei din Iudeea să fugă în munţi. (Matei 24
    ,,Acum se încep evenimente importante. Astfel de pericol n-a fost pe pământ de la facerea lumii. Imaginaţi-vă mama a cinci copii: cum poate să-i hrănească, fără a primi pecetea lui antihrist? Vedeţi ce curse întinde antihristul oamenilor.
    La început aceasta se va face benevol. Dar când antihristul se va înscăuna şi va deveni stăpânul lumii, îi va impune pe toţi să primească această pecete. Pe cei care nu o vor primi îi va declara trădători. Atunci va trebui de plecat în păduri; grupuri a câte zece-cincisprezece oameni. Însă nu vă duceţi câte unul sau doi: nu vă veţi salva… Veţi fi păziţi de Duhul Sfânt. Niciodată să nu vă pierdeţi nădejdea. Dumnezeu vă va da înţelepciune cum să procedaţi. ”
    http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2011/06/profetiile-arhim-gavriil-despre.html

    Adica atunci cand antihrist va fi inscaunat in templul din Ierusalim sa fugim in munti caci de atunci va veni prigoana impotriva noastra dar si o seceta si foamete cum n-a mai fost nici o data. Esti tu sigur ca vei putea impreuna cu sotia si copii tai sa renunti la toate pentru Hristos, inclusiv la viata? Ai grija ca si Sfantul Apostol Petru a zis ca ,,sufletul il va pune pentru Hristos,, care il smereste si-i da lui si noua o lectie: ,,fara de Mine nimic nu veti putea sa faceti!,, si sa nu ne laudam ca ,,noi vom face si vom drege,, ci doar am putea cel mult sa zicem: ,,daca-mi va ajuta Bunul Dumnezeu sa fac asta, voi face!,,
    Mai e un aspect: una e sa fii omorat tu si ai tai cu o moarte rapida sau in chinuri cum era in primele secole crestine si alta e sa mori de foame sau mai grav sa vezi cum slugile prigonitoritorilor iti violeaza sotia si copii si abia dupa aceea va mai si omoara. In cazul din urma putem aplica exemplul Sfantului Ioan Valahul care si-a omorat stapanul turc ce voia sa-l violeze, spurcandu-i trupul care e templu al Sfantului Duh.
    Cine a spus ca pregatirea pentru fuga in munti exclude lupta duhovniceasca si lasarea in voia lui Dumnezeu?

  2. @ Ioan Dan:

    Inceperea razboiului nu e totuna cu venirea lui ANtihrist si pecetluirea. Se pare ca unii vor cu dinadinsul sa creeze si sa intretina aceasta grava confuzie (asa cum perpetuau, altadata, confuzia intre cipuirea actelor de identitate si pecetluirea de pe vremea lui antihrist) si sa pretinda ca sfintii au spus ca pe timp de razboi ar trebui sa fugim cu orice chip in munti si sa fim cu totii niste “survivers”, cu abilitati si cu echipamente speciale, de la bebelus la pensionara. Nu stim ce spunem, daca asta vrem sa propovaduim oamenilor. Sa ne pregatim de MOARTE, adica de viata vesnica, asta avem de facut. Si se pare ca aceste bagaje tot amanam sa ni le facem… 🙁

    In ceea ce priveste versetele eshatologice citate din Ev. Matei, cum suna talcuirile Sfintilor Parinti ai Bisericii? Ar fi o buna intrebare de la care sa plecam cand invocam astfel de pasaje realitatii curente…

  3. Nu inteleg despre cine vorbesti ca ar fi pretins sa plecam in munti imediat ce ar incepe razboiul. De acord ca trebuie sa ne pregatim pentru moarte in fiecare zi. Ce ne facem cu cei care au familii cu copii? Sa le cerem si lor acelas lucru? Avem noi oare credinta si taria Sf. Constantin Brancoveanu?
    Dar oare conditiile si imprejurarile vor fi la fel cu cele din timpul lui? Esti tu atat de sigur ca in conditiile unei profunde crize economice, alimentare si sociale ce o va aduce razboiul mondial ce va face sa dispara 2/3 din populatia lumii iar marile orase vor ajunge o ruina asa cum spune Sfantul Lavrentie, vor mai putea crestinii sa se pregateasca la fel ca acum????!!! Noi inca mai putem acum sa ne vindem apartamentul din oras, sa ne luam alt apartament cu chirie pentru a trai in continuare cu serviciul ce il avem si sa ne facem o casa intr-un sat de munte de unde sa putem in conditii mult mai bune sa fugim in vagaunile muntilor atunci cand va fi inscaunat antihristul si va incepe prigoana
    Asta cred ca ar fi solutia de mijloc la care ar putea apela crestinii daca cosidera ca mantuirea sufletului este mai importanta decat confortul apartamentului proprietate personala din oras.
    Crestinul poate fi asemanat cu sportivul de performanta care se antreneaza atat fizic cat si spiritual si are de trecut prin tot felul de concursuri cu diferite premii duhovnicesti si materiale. Pentru crestinii acestor vremuri ,,Olimpiada” (timpul antihristului) va avea mai multe probe de o duritate ce nu poate fi comparata cu nimic din ce a fost in istorie; de aceea si pregatirea trebuie sa fie pe masura si trebuie inceputa de mult mai devreme. Binenteles ca un adevarat crestin trebuie sa lupte pana la moarte cu patimile si ispitele lui cu ajutorul Sfintelor Taine dar cand Dumnezeu ne-a descoperit prin atatia Sfinti despre tot ceea ce se va intampla asemeni lui Iosif in Egipt cu cei 7 ani de belsug si 7 ani de seceta, putem noi sa spunem: ,,lasa ca Dumnezeu ne va ajuta atunci cum va sti El si ne va mantui! Noi sa avem grija de rugaciune, lasa ca ne va da el de mancare si tot ce ne trebuie!”? Nu cumva asta e inselare caci pe acest principiu putem nici sa mai muncim ca ne da Dumnezeu?

  4. @Ioan Dan:

    Nu inteleg despre cine vorbesti ca ar fi pretins sa plecam in munti imediat ce ar incepe razboiul.

    Exista unele bloguri destul de cunoscute care au indemnat oamenii sa faca exact acest lucru.

    De acord ca trebuie sa ne pregatim pentru moarte in fiecare zi. Ce ne facem cu cei care au familii cu copii? Sa le cerem si lor acelas lucru? Avem noi oare credinta si taria Sf. Constantin Brancoveanu?

    Este adevarat ca trebuie sa fim atenti sa avem grija familiilor noastre. Dar nu prin decizii radicale, nu de pe internet, nu dupa cum ni se pare noua ca spun profetiile. Ci impreuna cu cei pe care ii cunoastem personal, cei care au o probitate dovedita, cu parinti duhovnicesti…

    Dar oare conditiile si imprejurarile vor fi la fel cu cele din timpul lui? Esti tu atat de sigur ca in conditiile unei profunde crize economice, alimentare si sociale ce o va aduce razboiul mondial ce va face sa dispara 2/3 din populatia lumii iar marile orase vor ajunge o ruina asa cum spune Sfantul Lavrentie, vor mai putea crestinii sa se pregateasca la fel ca acum????!!!

    De aceea e nevoie sa ne pregatim ACUM duhovniceste, nu sa ne umplem tot timpul cu pregatiri febrile de retragere in munti care ne vor secatui de toata vlaga pentru a descoperi, poate, la momentul incercarii, ca nu am facut nimic important, de fapt.

    Noi inca mai putem acum sa ne vindem apartamentul din oras, sa ne luam alt apartament cu chirie pentru a trai in continuare cu serviciul ce il avem si sa ne facem o casa intr-un sat de munte de unde sa putem in conditii mult mai bune sa fugim in vagaunile muntilor atunci cand va fi inscaunat antihristul si va incepe prigoana.
    Asta cred ca ar fi solutia de mijloc la care ar putea apela crestinii daca cosidera ca mantuirea sufletului este mai importanta decat confortul apartamentului proprietate personala din oras.

    Asta depinde pur si simplu de fiecare in parte, nu poate fi recomandat ca o reteta generala de supravietuire.

    Crestinul poate fi asemanat cu sportivul de performanta care se antreneaza atat fizic cat si spiritual si are de trecut prin tot felul de concursuri cu diferite premii duhovnicesti si materiale. Pentru crestinii acestor vremuri ,,Olimpiada” (timpul antihristului) va avea mai multe probe de o duritate ce nu poate fi comparata cu nimic din ce a fost in istorie; de aceea si pregatirea trebuie sa fie pe masura si trebuie inceputa de mult mai devreme. Binenteles ca un adevarat crestin trebuie sa lupte pana la moarte cu patimile si ispitele lui cu ajutorul Sfintelor Taine dar cand Dumnezeu ne-a descoperit prin atatia Sfinti despre tot ceea ce se va intampla asemeni lui Iosif in Egipt cu cei 7 ani de belsug si 7 ani de seceta, putem noi sa spunem: ,,lasa ca Dumnezeu ne va ajuta atunci cum va sti El si ne va mantui! Noi sa avem grija de rugaciune, lasa ca ne va da el de mancare si tot ce ne trebuie!”? Nu cumva asta e inselare caci pe acest principiu putem nici sa mai muncim ca ne da Dumnezeu?

    Cum spuneam, e bine sa purtam de grija familiilor noastre, insa nici pana intr-acolo incat sa contrazicem chiar … Evanghelia? Nu a spus Mantuitorul “nu va ingrijiti de ce veti manca si ce veti bea?” Totusi, trebuie sa constientizam ca de la un punct incolo chiar trebuie sa ne incredintam in mainile lui Dumnezeu. Tocmai in asta consta greutatea vremurilor in care traim.

  5. Ma uitai pe calendar; nu-mi vine sa cred ca sintem in anul 2012. Dupa credintele si mentalitatile societatii de azi, parca am fi in anul 1012; daca nu in anul 12.

  6. Pingback: Reinventarea psihozei APOCALIPSA MAYA 2012: nu va fi sfarsitul lumii, dar va pieri trei sferturi din populatie - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Filmul rusesc SECTA (VIDEO). Despre fenomenul sectelor apocaliptice de tip new age - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: SONDAJ GLOBAL DESPRE SFARSITUL LUMII SI ”PROFETIILE” MAYASE LEGATE DE 2012: SUA si Turcia cred in cea mai mare proportie ca ARMAGHEDONUL e iminent - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Reportaj In Premiera despre PSIHOZA APOCALIPTICA 2012. Negustorii spaimelor, aventurierii sfarsitului lumii si… profetiile parintelui Arsenie Boca - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: GATA PENTRU… INCEPUTUL LUMII (emisiunea In premiera). Mesaje NEW AGE si neomilenarismul pr. Constantin Necula - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: “Sfaristul Lumii TV”: canal de televiziune dedicat ”apocalipsei maya”. INDUSTRIA DIVERTISMENTULUI SI-A GASIT NOUA SURSA DE PROFIT - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: Manifestari ale psihozei in masa provocate de apropierea “apocalipsei 21.12.2012″ in RUSIA/ O facatura: asa-zisa fresca a “APOCALIPSEI MAGNETICE” din Biserica Sf. Nicolae din Șcheii Brașovului - Razboi întru Cuvânt - Recomandar
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare