PORTAVIOANE si alte NAVE MILITARE rusesti si americane trimise langa CIPRU si SIRIA. Marea Mediterana de Est devine TEATRU DE OPERATII MILITARE NAVALE

24-11-2011 1 minut Sublinieri

Portavionul american „George Bush” a fost trimis din zona Golfului Persic către ţărmurile Siriei, iar experţii nu exclud să se pregătească o operaţiune militară împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad. Portavionul este capabil să poarte până la 70 de unităţi de tehnică militară, inclusiv 48 de avioane de vânătoare şi asalt. Portavionul însoţeşte grupul maritim militar de sprijin, din care face parte şi un distrugător.

Maksim Minaev expert la Centrul de conjunctură politică de la Moscova crede că „este vorba despre pregătirea operaţiunii militare în Siria”. „Aceste acţiuni ne amintesc despre o iniţiativă analogă, legată de concentrarea grupării maritime militare a NATO în apropierea Libiei. În general, scenariul se repetă. Washingtonul doreşte să obţină cât mai multe dividende de pe urma seriei de revoluţii din ţările Orientului Mijlociu şi Africii de Nord”, susţine Minaev, citat de postul de radio Vocea Rusiei.

Oleg Kulakov, expert al Universităţii militare, nu dramatizează situaţia. El susţine că întărirea grupării Forţelor Maritime Militare americane din Marea Mediterană are mai degrabă caracterul unei ameninţări. Presiunea militară va fi sporită probabil prin demersuri diplomatice. Însă nu este cazul să vorbim despre o intervenţie militară”.

Zonă de ajutor umanitar în Siria ?

Franţa a cerut, miercuri, crearea unei „zone securizate pentru protejarea populaţiei civile” din Siria. Ministrul francez de Externe, Alain Juppe a declarat că această zonă ar putea fi instituită fără acordul regimului sirian, dar cu mandat internaţional, fără a se lua în considerare o intervenţie armată.

O intervenţie militară în Siria din partea SUA sau NATO fără acordul Rusiei este mai dificilă ţinând cănt că în portul sirian Tartus se află o bază militară rusă . De altfel, postul de televiziune Al Arabyia informa că în apele teritoriale ale Siriei ar fi intrat trei nave ale Flotei militare ruse.

Portavionul Amiralul Kuznetsov se afla in prezent langa coastele insulei Malta si se indreapta catre estul Mediteranei. Surse informate au spus ca fortele navale rusesti si armata israeliana vor efectua exercitii in comun saptamana urmatoare langa Zona Economica Exclusiva a Ciprului. Exercitiile ar fi programate sa inceapa pe 28 noiembrie si sa dureze o saptamana.

Comentatorii spun ca Rusia e hotarata sa transmita mesajul ca au interese in regiune si le vor proteja. (…) Se pretinde, de asemenea, ca trei distrugatoare rusesti sunt, in prezent, ancorate pe coasta siriana. Seful Fortelor Navale rusesti a afirmat ca baza navala a Rusiei din portul Tartus din Siria va fi modernizata in 2012 pentru a fi adecvata navelor masive de razboi. “Tartus se va dezvolta ca o baza navala. Prima etapa a modernizarii va fi realizata in 2012”, a spus amiralul Vladimir Vysotsky, adaugand ca va fi folosita pentru crucisatoare de rachete ghidate si portavioane. Tartus apartine rusilor din 1971. (…)


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia, Siria, SUA versus Rusia, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “PORTAVIOANE si alte NAVE MILITARE rusesti si americane trimise langa CIPRU si SIRIA. Marea Mediterana de Est devine TEATRU DE OPERATII MILITARE NAVALE

  1. iar george bush ? Nu cumva astia isi vor distruge portavionul si vor da vina pe terorisii sirieni ? Cine o fi regizorul ?

  2. @Conan Doyle ( 🙂 ):

    Nu e nevoie de scenarii atat de elaborate. E de ajuns invocarea ratiunilor “umanitare”…

  3. Nu ca nu ar fi in stare de asemenea scenarii,un film care ar trebuie vazut,Wag the dog! ( cred ca si eu l-am vazut,din intimplare )

    http://www.youtube.com/watch?v=EnSauj2855M

    e de ris.

    PS.s-ar putea sa aveti dreptate,”ratiuni” “umanitare” pentru cei care mai ramin…

  4. Sunt câţiva paşi necesari în pregătirea unor operaţiuni militare. Ansamblul acestor mişcări sunt reunite sub conceptul de Intelligence preparation of the Battlespace şi semnifică de fapt cartografierea tuturor ţintelor şi dispoziţiei acestora pe teren, actualizarea hărţilor 3d, HUMINT militar, dezvoltarea previziunilor logistice etc. aplicate strict pe planurile de luptă (aici lista şi semnificaţii)

    Ideea este ca primul atac să fie masiv şi atât de extins încât să paralizeze capacitatea de reacţie a adversarului. Scopul nu este distrugerea, ci punerea adversarului în incapacitatea de a avea altă reacţie/conduită decât cea planificată iniţial de agresor. Spre exemplu vor fi distruse toate podurile, mai puţin 2, care să permită retragerea unui anumit corp de armată, către o anumită poziţie predeterminată. De aceea, ca doctrină militară, armatele moderne agresoare îşi pregătesc din timp şi exhaustiv asaltul, în aşa fel încât conflictul militar propriu zis, faza în care pot apărea surprize, să dureze foarte puţin, victima fiind total lipsită de iniţiativă, procedând reflex.

    De regulă aceste pregătiri sunt mascate de mişcări politice care să mascheze/camufleze deznodământul evident al conflictului militar. Dintre toate mişcările premergătoare, de regulă se lasă pentru ultima clipă, aşezarea pieselor mari pe tablă, însemnând aici grupuri de luptă navale, pentru că nu prea mai poţi masca prin discurs politic astfel de operaţiuni, oricât ar fi ele de diluate în timp. Aceste pregătiri pot fi şi publice, cât se poate de evidente sau promovate, atunci când victima nu are capacitate ofensivă, tocmai pentru a acţiona ca un factor de disuasiune, demobilizator (ex. pregătirile militare ale Israelului pentru atacarea Iranului) pentru trupele adverse.

    Cred aşadar că de Crăciun cel târziu (speculez şi eu..) vom “celebra” un nou succes răsunător al armatei americane care a intervenit în scop umanitar în siria, evental în Iran, ca urmare a “provocărilor” marinei iraniene pe parcursul operaţiunilor din Siria :).
    Iertaţi-mă! Doamne, ajută!

  5. Pingback: Rusia trimite nave de razboi in Siria
  6. Pingback: Sfarsitul "RESETARII" relatiilor dintre RUSIA si SUA sau PASI CATRE RAZBOIUL MONDIAL
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare