CONTROLUL POPULATIEI, CRIZA ECONOMICA SI FAMILIA/ Olanda promoveaza si mai agresiv EUTANASIA/ Romania se stinge incet, demografic/ DESPRE MALTHUSIANISM sau cum se face controlul populatiei la nivel international? (STIRI FAMILIE)

21-11-2011 17 minute Sublinieri

Fragmente din articolul Life and family issues underlie all economic issues in global debt crisis: author:

“Ceea ce nu înţeleg majoritatea experţilor, politicienilor, lobbiştilor, bancherilor şi a societăţii civile cu privire la criza economică din Europa şi din restul lumii occidentale este strânsa legătură dintre criză şi politicile anti-viaţă și anti-familie. Creşterea dimensiunilor statului, monopolul deţinut de corporaţiile uriaşe asupra resurselor lumii, dependenţa tot mai mare de stat a omului obişnuit, datoriile incredibil de mari şi imposibil de acoperit atît ale statelor, cît si ale cetăţenilor privaţi sunt rezultatul slăbirii politicilor de protejare a familiei ca unitate de bază a societăţii, spune economistul John Medaille.

Economia nu este o gnoză mistică accesibilă doar cîtorva iniţiaţi. Ea se bazează pe oameni şi pe nevoile lor. Pe scurt, are loc o stagnare a creşterii populaţiei în ţările cele mai avansate economic, susţinerea avortului legal şi a măsurilor contraceptive determinând scăderea ratei totale a fertilităţii cu mult sub nivelul de înlocuire. Mai puţini oameni, familii destrămate şi un număr tot mai mic de căsătorii înseamnă, în mod firesc, mai puţină stabilitate economică, o cerere mai scăzută de bunuri şi servicii şi o capacitate mai slabă de producere a acestora. Cinci lucruri stau la baza economiei: problema demografică, proprietatea asupra pămîntului, resursele naturale, munca şi banii. Prejudicierea oricăruia dintre ele conduce la prejudicierea tuturor celorlalte.

Greşeala pe care o fac statele moderne este că înlocuiesc sau elimină funcţiile care erau iniţial îndeplinite de familie.

Conservatorul şi euroscepticul Daniel Hannan, membru în Parlamentul European, rezuma, într-un articol din Sunday Telegraph, opinia generala a oamenilor din întreaga Europa:

“Ei nu înţeleg de ce Bruxelles-ul încearcă să soluţioneze o criză a datoriilor prin încurajarea creării mai multor datorii. Ei nu înţeleg în ce mod este ajutată Grecia dacă i se bagă pe gât şi mai multe datorii.

Ei nu înţeleg de ce interesele naţionale ale statelor membre sunt sacrificate de dragul menţinerii zonei euro. Ei nu înţeleg de ce UE accelerează tocmai politicile care au declanşat iniţial această criză.”

În Europa, starea de derută socială se transformă în furie în timp ce eşecul monedei Euro şi chiar al intregului “proiect european” – cel al creării unui superstat – pare tot mai evident.

(traducere: Irina Bazon)

  • Cultura Vietii:

Medicii olandezi vor să includă singurătatea şi problemele economice printre criteriile legale de cerere a eutanasiei

Cultura morţii este ca un sac fără fund. Odată ce începe să înfulece, nu se mai satură, iar cei ce trebuie ucişi nu sunt nicicând îndeajuns.

E vorba de o realitate ce eu am evidenţiat-o de nenumărate ori timp de aproape douăzeci de ani. Asociaţia Olandeză Regală a Medicilor (KNMG) acum încearcă să extindă sensul expresiei „suferinţă insuportabilă” pentru a permite cât mai multor pacienţi să fie ucişi medical, într-un sistem deja foarte permisiv în ceea ce priveşte eutanasia. Redăm din relatările de la „Dutch Radio Worldwide”:

„Până acum, factori precum veniturile ori viaţa socială a pacientului nu au avut cine ştie ce importanţă atunci când medicul trebuia să ia în consideraţie cererea de eutanasie. Noile directive, însă, vor schimba această stare de lucruri. După circa un an de discuţii, KNMG a publicat un document în care se afirmă că „totalitatea factorilor sociali, a bolilor si a tulburărilor, chiar dacă nu implică un stadiu terminal, poate fi calificată drept suferinţă prelungită şi de nesuportat, condiţie cerută de „Legea Eutanasiei” („Euthanasia Act”).

Şi mai poate zice cineva că nu-i vorba, aici, de un teren lunecos? Unul dintre aceşti factori include solitudinea!

Deoarece oamenii îmbătrânesc, mulţi suferă de un şir de probleme ce se înrăutăţesc pe zi ce trece, precum scăderea vederii, surzenia, oboseala, îngreunarea mersului şi incontinenţa fiziologică, dar şi pierderea demnităţii, a stării sociale, a resurselor financiare, precum şi o treptată pierdere a relaţiilor sociale şi a abilităţilor sociale. Deşi acest cumul de afecţiuni şi boli nu poate fi calificat drept un pericol pentru viaţă, are un impact negativ asupra calităţii vieţii, astfel că bătrânii devin mai vulnerabili şi fragili. Vulnerabilitatea afectează, de asemenea, şi abilitatea de a se vindeca de boli şi poate duce la apariţia unor suferinţe prelungite şi insuportabile. Din punctul de vedere al Legii Eutanasiei, o cerere pentru eutanasiere poate fi onorată doar dacă pacientul trece printr-o suferinţă continuă şi de nesuportat. Acum KNMG afirmă că, atunci când factori nemedicali – precum veniturile ori singurătatea – intră în discuţie, trebuie consultaţi alţi specialişti pentru pacientul ce a cerut eutanasia.

Mai poate fi vorba aici de milă?

Încă din 1973, când eutanasia a fost cvasi depenalizată, medicii olandezi au trecut de la eutanasierea bolnavilor terminali ce şi-au dat consimţământul, la cei cu boli cronice ce au cerut-o, la oamenii cu dezabilitaţi ce au cerut-o, la cei cu tulburări psihice ce au cerut-o, şi totul în mod legal, deoarece „directivele” s-au dovedit atât de maleabile încât au inclus în raza lor de acţiune noi şi noi situaţii. Iar acum ei îi au în vizor pe oamenii bătrâni vulnerabili şi marginalizaţi.

Dar nici această situaţie nu pare să fie îndeajuns. În cazul în care pacienţii nu îndeplinesc cerinţele legale pentru eutanasiere, KNMG afirmă că este corect ca medicii să ofere pacienţilor informaţii despre cum pot să comită suicidul, denumit „auto-eutanasiere”. Şi dacă tot vorbim despre acest subiect, nu trebuie să uităm nici de omuciderile eutanaziatice pur şi simplu ilegale: infanticidul şi „eutanasia fără cerere ori consens”, care de obicei nu sunt pedepsite şi, de fapt, în cazul infanticidului, se vorbeşte deschis şi fără oprelişti în reviste medicale de specialitate, precum New England Journal of Medicine în care a fost publicat „Protocolul Groningen”.

Sursă: Dutch Docs to Expand Definition of “Suffering” for Euthanasia to Include “Loneliness” and Finances, în First Things. În românește la Bioeticale.

Care este cel mai rău loc din lume pentru a fi medic?

Poate exista un loc mai nepotrivit pentru a fi medic decit Olanda? Nu din cauza standardelor sistemului de sanatate; acolo este cea mai ridicata speranta de viata din lume si una dintre cele mai scazute rate ale mortalitatii infantile. Este nepotrivit pentru ca organizatia profesionala a medicilor olandezi a declarat ca eutanasia este parte integranta a meseriei de medic.

Acest lucru a devenit clar in septembrie 2011, cind Asociatia Regala a Medicilor Olandezi (KNMG), a emis un raport intitulat ”Rolul medicului in incetarea voluntara a vietii”. Este un document lung care, prin fraze alese cu diplomatie, detasare si pe un ton sofisticat, mascheaza un mesaj inspaimintator: in Olanda, profesia de medic a capitulat in fata culturii mortii. (…)

Cum promovează marile organisme internaţionale avortul în lume

(…)

Controlul populaţiei la nivel internaţional

Într-o mare măsură, filozofia controlului populaţiei îşi are rădăcinile într-un text scris acum 200 de ani de către economistul T.R. Malthus (1766-1834), întitulat Eseu despre populaţie (1798). În lucrarea sa, Malthus susţinea că rasa umană tinde să se reproducă în progresie geometrică (2, 4, 8 …), în timp ce resursele alimentare cresc în ordine aritmetică (1, 2, 3 …). Astfel, pe măsură ce populaţia creşte, se va produce o scădere al produsului mediu pe cap de locuitor, ceea ce va face să crească mizeria, care, eventual, ar putea genera foamete şi războaie.

În ciuda faptului că modelele matematice ale lui Malthus, pe care le folosea pentru a reprezenta creşterea populaţiei şi a producţiei alimentare, s-au dovedit a fi false, şi deşi, în reeditarea de mai târziu a acestui eseu, Malthus a repudiat teoria sa iniţială simplistă, susţinătorii controlului populaţiei au continuat să promoveze punctele de vedere de început ale lui Malthus şi alte preziceri la fel de nefondate. [38]

Malthusianiştii moderni promovează o serie de pretenţii fără nici un temei despre consecinţele creşterii populaţiei, care ar duce, dacă nu este ţinută sub control, la foamete, catastrofe naturale şi epuizarea resurselor naturale.

Cu toate acestea, în toată lumea, producţia de hrană depăşeşte creşterea populaţiei [39] şi specialişti de frunte au subliniat că sporirea producţiei alimentare din ultimele decenii a depăşit resursele disponibile de cultivare a produselor agroalimentare. Colin Clark, fost director al Institutului Economie Agricolă de la Universitatea Oxford, a ajuns la concluzia că dacă fermierii ar folosi cele mai bune metode disponibile lor, ar produce suficientă hrană pentru stilul american de alimentaţie, necesară pentru o populaţie de 35,1 miliarde de oameni [40], ceea ce înseamnă o populaţie de 6 ori mai mare decât populaţia din prezent a lumii. Roger Revelle, fost director al Centrului Harvard pentru Studiul Populaţiei, a estimat că rezervele agricole ale lumii au capacitatea să ofere o dietă adecvată (2500 kilocalorii pe zi), precum şi fibre, cauciuc, tutun şi băuturi pentru 40 miliarde de oameni. [41] Chiar şi Organizaţia Naţiunilor Unite a fost nevoită să recunoască imprecizia prezicerilor înfricoşătoare cu privire la rezervele mondiale de hrană. În anul 2000, Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite a publicat un raport în care concluziona că producţia de hrană a lumii va continua să depăşească creşterea populaţiei şi că populaţia de 8 miliarde care se estimează că va fi în anul 2030 va fi alimentată mai bine ca niciodată. [42]

În ceea ce priveşte prezicerea unei catastrofe ecologice, anume ţările care sunt aproape sau sub nivelele de înlocuire a generaţiilor sunt cele mai mari consumatoare de resurse nerecuperabile. [43] Argumentul că o creştere a populaţiei globului va duce la nivele mai mari ale emanaţiilor cu efect de seră şi la o încălzire globală nu a fost dovedit, şi există mulţi alţi factori care trebuie luaţi în calcul. Unii susţinători ai controlului populaţiei afirmă că sporirea populaţiei va duce la epuizarea resurselor naturale deficitare. Totuşi, ei susţin acest lucru în baza unei teorii economice convenţionale şi a unei experienţe comune, care adoptă o poziţie contrară. Oamenii sunt foarte ingenioşi în găsirea înlocuitorilor materiei de care duc lipsă (deci mai scumpe) pentru a face bunurile mai uşor disponibile. Pe lângă aceasta, tot mai multe resurse naturale valoroase sunt descoperite mereu.

Motivul real al celor care susţin controlul populaţiei este să menţină acelaşi echilibru de putere. Aceasta a fost demonstrat clar de către Henry Kissinger în National Security Study Memorandum 200, în 1974, [44] şi apoi, subliniat de către Dr. Charles Ravenholt, director al oficiului pentru populaţie al USAID, în 1979: „Controlul populaţiei este necesar pentru a menţine o funcţionare normală a intereselor comerciale ale Statelor Unite în toată lumea. Fără a încerca să ajutăm acele ţări în dezvoltarea lor economică şi socială, lumea s-ar revolta împotriva prezenţei comerciale a SUA. Elementul obligatoriu este interesul propriu. Dacă explozia populaţiei continuă fără nici un control, aceasta poate duce la asemenea condiţii economice dezastruoase care vor genera revoluţii. Iar revoluţiile reprezintă ultimul lucru benefic pentru interesele Statelor Unite.” [45]

Avortul este principalul instrument al susţinătorilor controlului populaţiei. După deciziile Curţii Supreme de Justiţie a SUA din 1973, care au declarat dreptul constituţional la avort, unul din judecătorii care au fost de acord cu aceasta a descris avortul ca fiind „o soluţie rezonabilă de control al populaţiei.” [46] UNFPA este unul dintre cei mai importanţi promotori ai avortului chimic şi chirurgical din ţările în curs de dezvoltare. [47]

Un alt instrument vital al programelor de control al populaţiei este elementul de impunere. Mulţi dintre părinţii fondatori ai controlului modern al populaţiei şi-au exprimat foarte clar susţinerea faţă de controlul guvernului al procesului de reproducere. Paul Ehrlich, [48] de exemplu, susţinea metode obligatorii de control al populaţiei, dacă eşuau metodele voluntare, iar Garret Hardin [49] susţinea că „ libertatea de a reproduce este intolerabilă”. Kingsley Davis [50] scria: „Se pot aduce argumente că supra-reproducerea – creşterea a peste 4 copii – este o crimă gravă şi trebuie scoasă în afara legii.” Politica de control al populaţiei privind un singur copil pe familie din China implică avortul impus, folosirea pe larg şi obligatorie a dispozitivelor intrauterine şi a diverse mecanisme abortive, precum şi un sistem de penalizări financiare grave pentru cei care încalcă legea.

Julia Alvarez, ambasadorul Republicii Dominicane la Naţiunile Unite a expus natura adevărată a controlului populaţiei, atunci când şi-a prezentat raportul la Conferinţa ONU despre populaţie, în 1998, Comisia organizaţiilor neguvernamentale pe populaţie şi dezvoltare. Descrisă fiind ca o eroină feministă, veterana ONU a şocat reprezentanţii a peste 30 ONG-uri de elită, [51] implicate în promovarea controlului populaţiei, atunci când a criticat dur activitatea acestora, avertizând că proiectele lor erau motivate din punct de vedere rasial şi constituiau un pericol pentru femeile în vârstă. Explicând cum a început implicarea Naţiunilor Unite în controlul populaţiei, în 1974, la prima conferinţă mondială pe populaţie, şi cum a fost îndreptată chiar de la bun început deliberat asupra ţărilor sărace şi de culoare, cum ar fi chiar ţara sa de baştină, ambasadoarea Alvarez a declarat că politica a împovărat extrem de mult femeile în vârstă din ţările din lumea a treia , care nu mai pot să se bazeze pe sprijinul copiilor lor, aşa cum se obişnuia înainte. [52] (…)

Avortul „subteran” în Polonia – o problemă reală?

(…) Toate acestea ne permit să prezentăm o teză credibilă şi anume că avortul ilegal nu este un fenomen de scară largă, în contrast cu afirmațiile filialei polone a International Planned Parenthood Federation (Federaţia Internaţională de Planificare Familială). Teorii de acest gen nu au nici un temei substanţial, având ca scop dezinformarea publicului şi subminarea legii din această țară. (…)

Faptul că avortul este ilegal a cauzat creşterea numărului de pruncucideri comise de către mame imediat după naştere?

Dimpotrivă, după cum putem vedea în tabelul 2, incidenţa de pruncucidere este în continuă scădere. A lansa ştiri de senzaţie din cazuri izolate de pruncucidere, sugerând că au fost create de Legea anti-avort, nu este altceva decât utilizarea în mod cinic a tragediilor umane pentru a manipula şi a controla opinia publică.

Cât de des se întâmplă ca femeile să-şi părăsească copiii nou-născuţi în spitale?

Numărul copiilor abandonaţi în spitale din diferite motive, nu doar din cauza sănătăţii, este de aproximativ 1000 pe an. Este important să adăugăm că numărul copiilor abandonați în spitale, copii care se găsesc adesea în familii adoptive sau centre de plasament, mai târziu, nu reprezintă o problemă socială gravă. Cei care sunt pro-avort argumentează aceasta, dacă nu ar fi existat legea restrictivă, acești copii nu s-ar fi născut. Cu alte cuvinte, aceşti copii ar fi fost ucişi înainte de a se fi născut – aceasta fiind considerată o opţiune preferabilă.

Această Lege pro-life influențează în vreun fel atitudinea tinerilor?

În mod sigur, da. Dovada este semnificativă, scăderea sarcinilor în rândul minorelor după cum bine se poate vedea în tabelul 3.

Care sunt perspectivele pentru viitor? Ce aşteaptă Polonia, în următorii ani în ceea ce priveşte Legea pro-life?

Aşa cum am arătat mai sus, acceptarea socială a avortului este în scădere. Majoritatea cetățenilor polonezi sunt de acord că dreptul la viață al copiilor nenăscuți trebuie protejat de lege şi consideră că este bine ca Legea anti-avort să rămână în vigoare în formularea ei prezentă. Majoritatea partidelor politice din Polonia susţin că Legea anti-avort este forte bine structurată şi nu doresc să o schimbe în nici un fel. (…)

Manipularea genetică şi… (I)

Manipularea genetică şi… (II)

Iniţiatorul platformei creştin-democrate în PDL, Teodor Baconschi, se pronunţă pe tema avorturilor într-un interviu pentru Foreign Policy. Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi spune că România are nevoie, pentru inversarea declinului demografic, de politici familiale coerente care să descurajeze avorturile. În cadrul unui interviu pentru Foreign Policy România, el a subliniat că trebuie luate măsuri pentru protejarea vieţii nenăscute, fără să clarifice însă ce fel de măsuri ar fi acestea.

Baconschi a fost întrebat dacă PDL un partid popular şi aplică principii “populare”, notează NewsIn. “Da, o spun fără să ezit. Judecați-ne după această guvernare. Codul muncii, noul cod civil, legea educației naționale îmbină principiul libertății cu cel al solidarității. Dar asta nu înseamnă că nu e loc de mai bine”, a spus Baconschi. “O spun ca un creștin-democrat: avem nevoie de politici familiale coerente și de viitor, pentru a inversa declinul demografic îngrijorător. Trebuie să luăm măsuri pentru protejarea vieții nenăscute și pentru a descuraja avorturile”, a subliniat ministrul de externe.

“În fine, trebuie să reatragem în țară elitele, tinerii cu studii strălucite și să revitalizăm cercetarea. Pentru toate aceste priorități am pregătit chiar eu propuneri de politici publice, iar unele au fost deja prezentate în BPN. V-am dat doar câteva exemple, dar aș putea continua”, a răspuns prim-vicepreşedintele PDL. Baconschi s-a mai pronunţat anterior pe tema întreruperii de sarcină. Potrivit site-ului Fundaţiei Creştin-Democrate, în timpul unei conferinţe susţinute la Oradea în luna ianuarie a acestui an, Baconschi s-a declarat împotriva avortului, dar a subliniat că acesta este totuşi un drept oferit cetăţenilor.

Nota noastra:

Teoretic, este foarte bine ce spune ministrul de externe. Practic…, spusele sale contrasteaza TOTAL si dizgratios cu realitatea, adica si cu doctrina Basescu, cu politicile profund anti-sociale si anti-umane ale FMI, aplicate zelos de guvernul si partidul din care face parte – politici care afecteaza grav tocmai familia.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi-a pus în cap milioane de femei, după ce a vorbit despre alăptat, spunând că, în opinia lui, alăptatul este o formă de sclavie. Aflat într-o vizită la Casa de Alocaţii Familiale din Bordeaux, preşedintele Franţei a discutat cu angajatele despre rolul său de tătic.

Nicholas Sarkozy a dezvăluit că soţia lui obişnuieşte să o alăpteze pe fiica lor, Giulia. Carla alăptează copilul. Cred că este o formă mult mai eficientă în a-l proteja de alergii şi boli. Dar, pentru femeie, este atât o bucurie, cât şi o formă de sclavie. Declaraţiile lui Sarkozy au avut deja ecou peste hotare, mai exact în Marea Britanie, unde un grup de mame pro-alăptat a fost ofensat de vorbele preşedintelui francez.

Copiii astazi uita sa se bucure de jucariile si jocurile care construiesc lumea copilariei, o lume pura si nevinovata, o lume vesela prin simplitatea ei. Cum de am permis sa se intample acest fenomen? Este mai constructiva si captivanta metoda noua de “joaca”? Toti copiii sunt atrasi de tot ce este nou iar jocurile clasice pierd teren in favoarea jocurilor electronice. Acestea din urma le dezvolta copiilor capacitatea de atentie, de concentrare, insa fac ca latura lor creativa sa ramana in stare latenta. Papusile si masinutele sunt uitate intr-un colt si inlocuite de fetitele razboinice, baieteii cu puteri supranaturale si monstrii din jocurile de pe PlayStation.

Atunci cand parintii apeleaza la sistemul de crese si invatamant prescolar, acesti copii nu reusesc sa se integreze in grup, sa se organizeze si sa raspunda la intrebari banale, fiind parca transpusi in lumea virtuala creata de jocurile ce le invadeaza tot timpul. Aceste jocuri surprind intr-adevar un lucru esential… binele invinge raul, insa copilul nu realizeaza faptele care-l ajuta sa obtina rezultatul dorit. Asta vad in ultima vreme in jurul meu, in familiile tinere, si incerc sa gasesc metoda optima pe care as aplica-o in cazul copilului meu.

Lumea evolueaza, tehnologia ne inlesneste multe activitati, insa nu trebuie sa abuzam de ea si sa ne sustragem de la responsabilitatea de a explica unele lucruri copiilor, de a-i supraveghea in timp ce se joaca in parc si sa ne multumim daruindu-le un joc nou care le capteaza toata atentia, fiind absenti la ce se intampla in jurul lor. Un joc clasic i-ar ajuta sa constientizeze anumite actiuni, sa le poata clasifica in “ce au voie sa faca” si “ce nu au voie sa faca” sau in “ce e bine” si “ce e rau”.

Datoria noastra este sa stabilim anumite limite, sa reusim sa impletim metodele noi de joaca cu cele clasice, oferindu-le astfel copiilor sansa de a se bucura in egala masura de lucrurile simple si de tehnologia in continua dezvoltare. Copilaria, pana la urma, este punctul de plecare al fiecarui om, perioada in care se dezvolta cu ajutorul nostru si noi trebuie sa fim receptivi la ce doresc ei, dar sa le oferim ce este mai bun. Timpul petrecut impreuna, jocurile clasice hazlii si povestile citite care ii fac sa adoarma cu zambetul pe buze, raman amintiri pentru fiecare copil readucandu-i in viitor mirosul si gustul unei copilarii fericite.

Romania se stinge incet. Nu mai este nici un secret ca suntem o tara imbatranita, cu o rata mare a deceselor, dar si cu o natalitate in scadere. Exista multe prognoze internationale, care considera ca Romania va fi printre primele tari care vor disparea sau ca populatia se va injumatati in cateva decade. Sunt studii peste studii care avertizeaza ca romanii sunt tot mai putini iar acest fapt este o realitate. Chiar si judetele Moldovei, care altadata erau pe primele locuri la natalitate, si-au mai pierdut din acest elan in ultimii ani. Econtext va prezinta evolutia natalitatii in toate judetele tarii din 1990 si pana in 2010. Inainte insa, sa vedem care este clasamentul judetelor dupa numarul copiilor nascuti anul trecut. Astfel, capitala tarii este campioana absoluta la numarul nasterilor, fapt evident prin numarul populatiei.

Harta natalitatii

In 2010, s-au nascut 21.147 de copii in Bucuresti, mai mult decat dublu fata de urmatoarea clasata, care este judetul Iasi. In Iasi s-au nascut anul trecut 9.499 de copii. Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Constanta (8.161 de nou-nascuti), Suceava (8.001), Bacau (7.305), Prahova (7.172), Cluj (6.839), Timis (6.837). Dupa cum se observa, judetele mari, unde este cea mai numeroasa populatie, se afla si pe primele locuri la nasteri. Iar pe ultimele pozitii regasim judetele mici, gen Covasna, Tulcea, Salaj, etc.

 

Evolutia natalitatii

Si sa trecem la partea mai importanta a acestui articol. Cum a evoluat natalitatea in fiecare judet din Romania din 1990 si pana in anul 2010.

Din nefericire, natalitatea este pe un minus accentuat in aproape toata tara. Singura luminita de la capatul tunelului vine de la Bucuresti si Ilfov. Acestea sunt singurele sperante, singurele locuri in care natalitatea se situeaza pe plus in 2010, comparativ cu 1990.

In schimb, in celelalte judete este dezastru. Natalitatea a scazut cu valori cuprinse intre 18% si 50%. Astfel, cea mai drastica scadere, de 50%, a avut loc in judetul Hunedoara (de la 7.358 de copii nascuti in 1990, pana la 3.683 in 2010).

Oltenia si Moldova

Iar urmatoarele pozitii sunt ocupate, preponderent, de judete din Moldova si Oltenia. Ceea ce arata un lucru interesant: la numarul de copii nascuti in 2010 judetele mari ocupa primele pozitii. Totusi, la ritmul scaderii natalitatii din 1990 si pana in 2010, judetele din Oltenia si Moldova conduc detasat.

Explicatia ne-a fost furnizata de specialistii din cadrul Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii. „Cei care au plecat in strainatate sunt, cu precadere, tinerii, cei care isi intemeiaza familii.

Iar cea mai mare parte a celor care au plecat provin din zonele mai sarace ale tarii, care sunt exact acestea, Moldova si Oltenia. Practic, cei care erau motoarele sporului natural au parasit tara”, au explicat specialisti din cadrul institutiei.

In plus, in judetele mari, unde veniturile sunt peste medie, rata natalitatii a scazut mai putin, mai lent.

Cu alte cuvinte, judetele din Oltenia si Moldova se ‘sting’ cel mai rapid. Impreuna cu o rata crescuta a deceselor, aceste zone au cele mai mari sanse sa ramana cu o populatie tot mai scazuta.

Multitudinea de metode de comunicare multimedia intre profesori si elevi, lipsa popularizarii regulamentelor interne in scoli si lipsa unei supravegheri adecvate a copiilor de catre parinti sunt principalele cauze ale aparitiei tot mai multor cazuri de relatii sexuale intre profesori si elevi. Concluzia apartine profesorului Daniel David, de la Facultatea de Psihologie a Universitatii Babes-Bolyai. (…)

***

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/

Nr. 166, 22 nov 2011

Romania – Dependenta de pornografie. Adevarul a publicat saptamana trecuta povestea unui tanar dependent de pornografie. Pornografia cauzeaza dependenta. Pornografia nu e inerta, iar simtamintele umane nu pot fi neutre la adresa ei. Pornografia distruge (link).

Conferinta BOR privind familia. La Biserica „Toţi Sfinţii” din Râmnicu Vâlcea, Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Primăria şi Inspectoratul Şcolar, a organizat pe 18 noiembrie, ora 18.00, sub genericul „Seri duhovniceşti la Parohia Toţi Sfinţii”, manifestarea intitulată „Familia creştină sub ocrotirea Bisericii”. Prof. Lucia Vlad, din Cluj, a susţinut comunicarea „Familia creştină este în criză?” Evenimentul si-a propus să abordeze problemele actuale ale familiei din perspectivă creştină şi să ofere soluţii viabile şi la îndemâna tuturor, de rezolvare (link).

(…)

Spania in criza demografica. In ciuda imigratiei masive in Spania din ultimii 15 ani, criza demografica a Spaniei se adanceste. Articolul alaturat din Intereconomia lamenteaza natalitatea scazuta din Spania, cat si “repopularea” ei cu “imigranti saraci fara cultura” (link).

California – Homosexualii pierd. Saptamana trecuta, Curtea Suprema a Californiei a respins cazul homosexualilor care cereau sistarea recursului facut de crestini pentru reinstaurarea amendamenului constitutional adoptat in 2008 care interzice casatoriile homosexuale. Textul deciziei il aflati aici (link).

Europa: Criza economica. Publicatia americana Forbes prezice o a doua criza financiara mondiala in viitorul imediat. O numeste “hellish” (adica “naprasnica”), care va devasta Uniunea Europeana (link).

Elvetia – Nudistii pierd. Curtea Constitutionala a Elvetiei a decis saptamana trecuta ca nudistii nu au “dreptul” de a practica alpinismul goi. Unele cantoane elvetiene si centre alpine germane au desemnat trasee speciale pentru nudistii care practica alpinismul (link).

Rusia isi protejeaza copiii de homosexuali. St Petersburg a adoptat o ordonanta municipala care interzice propaganda homosexuala in randul minorilor. Homosexualii rusi sunt nemultumiti si tipa la unison: “discriminare”. Amenda pentru fiecare act de propaganda e de pana la $1.600 (link).

Homosexualii ameninta Belize. 80 de tari ale lumii la ora actuala incrimineaza sodomia. Homosexualii sunt nemultumiti si au lansat un boicot la adresa micului Belize, fosta colonie britanica din America Centrala, sa o constranga sa dezincrimineze sodomia. Lista celor 80 de tari o aflati aici (link).

Femei nefericite. Feminismul si emanciparea femeilor nu a condus la fericire pentru generatia tanara de femei. Asta e concluzia unui studiu facut recent de publicatia americana Forbes. Femeile “moderne”, adica cele care acum au in jur de 30 de ani, se “sting” si sunt epuizate de viata pana ajung la 30 de ani. De ce? Ambitiile si obiectivele profesionale pe care doar unele dintre ele le ating, sacrificarea casatoriei, a copiilor sau a vietii de familie. La 30 de ani, multe dintre ele sunt fara profesie, cariera, soti, copii, ori familii, dar deprimate (link).

China – Femeile amana casatoria. Un fenomen similar se petrece si in China. Tot mai multe tinere chinezoaice, educate, cu cariera si care castiga bine, se casatoresc tot mai tarziu ori deloc, iar parintii lor sunt disperati (link).

India – Avortul selectiv. Avortul selectiv pe baza de sex e mai des practicat la cei bogati, observa articolul alaturat, care compara nivelul natalitatii intre cartierele bogate si sarace din Bombay, India. Saracii lasa fetitele sa se nasca, pe cand bogatii le avorteaza. Articolul observa ca motivatia bogatilor e economica – casatoria fetelor e mult mai costisitiare decat casatoria barbatilor. Cum scapi de problema asta? Nu permiti fetitelor sa se nasca. In cartierele bogate din Bombay se nasc cu 60% mai multi baieti decat fete (link).

Olanda – Crestinii pierd, homosexualii castiga. Pana acum, ofiterii de stare civila crestini din Olanda puteau opta sa nu oficieze casatorii homosexuale. Saptamana trecuta, Parlamentul olandez a facut pe placul homosexualilor – dreptul la obiectie pe motive de constiinta al ofiterilor de stare civila a fost suprimat si de acum inainte vor fi constransi sa le oficieze (link).

Comentariu. Erodarea drepturilor crestinilor in raport cu cele ale homosexualilor (link).

Avort – New York. Pe 14 noiembrie, New York Times a publicat un articol interesant privind deteriorarea capacitatii tinerelor americane sa obtina servicii de avort. La ora actuala, 88 dintre comitatele Americii nu au clinici de avort. Ca urmare, mii de tinere din toata SUA se duc in marele metropole americane sa faca avort. Un fenomen interesat este organizarea in New York a unor sanctuare pentru aceste tinere, unde sunt adapostite pe perioada sederii lor in New York ca sa avorteze. Avortul in statul New York e gratuit si fara restrictii. In aceste “sanctuare”, tinerele sunt incurajate sa avorteze fara remuscari. 40% dintre sarcinile din orasul New York sunt avortate (link).

Homosexualii iau o pauza? Decembrie e luna in care ONU lanseaza rezolutii. Anul acesta nu a propus nici una privind “drepturile” homosexualilor. Curios, spun comentatorii, dar si ingrijorator. Or pregati ceva? (link)

Homosexualii privilegiati. Conventia Inter-Americana a Drepturilor Omului nu spune nimic despre dreptul la nediscriminare pe baza de orientare sexuala. Totusi, recent, Comisia Inter-Americana Privind Drepturile Omului a format o unitate specializata in promovarea drepturilor homosexualilor in America Latina. Deciziile acestei Comisii, insa, nu sunt obligatorii (link).

O crestina cu coloana vertebrala. O crestina brutarita din statul american Iowa a refuzat recent sa faca un tort pentru doua lesbiene care s-au “casatorit”. Lesbienele au amenintat-o cu judecata, dar crestina nu s-a lasat. Reactia publicului a fost extrem de favorabila femeii (link).

SUA – Infractiuni impotriva homosexualilor. Anual, FBI emite statistici privind infractiunile motivate de ura (asa numitele hate crimes). Recent, a emis datele pe anul 2010. In 2010, in toata America au fost inregistrate 6.624 de infractiuni motivate de ura impotriva victimei. 47,3% au fost motivate de rasa individului, 20% de religia victimei si 19,3% pe baza “orientarii sexuale” a victimei (link).

Trafic de organe. Un rabin american a fost gasit vinovat de trafic ilegal de rinichi (link).

Casatoria in grup? Casatoriile in grup sunt la orizont, afirma un sociolog american in comentariul alaturat (link).

Homosexualii ataca Biserica. In Marea Britanie, homosexualii ataca bisericile care cauta sa ii ajute pe homosexualii care vor sa scape de atractiile homosexuale, prin post si rugaciune (link).

Jamaica se opune Candva Marii Britanii. Cameron, premierul britanic, a anuntat ca Marea Britanie intentioneaza sa sisteze asistenta economica pentru statele care inca incrimineaza homosexualitatea. Jamaica este pe lista tarilor boicotate. Comentariul alaturat critica pozitia Marii Britanii si se intreaba de ce mass media nu prezinta pericolele pentru sanatate a stilului de viata homosexual (link).

Viata incepe la momentul conceptiei. Asta este afirmatia unui proeminent om de stiinta facuta recent cu prilejul unei conferinte internationale (link).

Nr. 165, 15 nov 2011

Demografia mondiala. Recomandam un articol inteligent privind borna demografica a 7 miliarde, publicat pe 22 octombrie in The Economist. E inteligent pentru ca e informativ si trage concluzii critice la adresa celor cara fac pronosticuri alarmante privind explozia demografica. A luat umanitatii 12 ani sa ajunga de la 5 la 6 miliarde de locuitori si tot atata sa ajunga de la 6 miliarde la 7 miliarde de oameni. Rata cresterii populatiei e in scadere. Vor trebui 14 ani ca lumea sa ajunga la 8 miliarde de oameni si 18 ani dupa aceea sa ajunga la 9 miliarde. Planeta poate hrani lejer 10 miliarde de oameni, si oamenii, cu toate ca sunt multi, nu distrug planeta. Controlul populatiei e fara sens, afirma autorul, deoarece natalitatea scade in mod natural in tandem cu dezvoltarea economica si cresterea nivelului educatiei oamenilor (link).

Copii, copii, tot mai multi copii. Acesta e mottoul unei carti publicate recent, dupa care cresterea proportiei generatiei tinere in societate e garantia dezvoltarii ei economice. Intitulata “Selfish Reasons to Have More Kids” (“Motive egoiste pentru a avea mai multi copii”), autorul explica premiza simpla a cartii – investitia pe care o facem in copii crescandu-i si educandu-i, e cea mai buna investitie pe care societatea o poate face. Bine echipati pentru viata, fiecare copil devine un adult productiv care reda societatii inapoi de mai multe ori investitia care ea a facut-o in el (link).

Candva Marea Britanie – Crestinii ameninta. Guvernul britanic discuta posibilitatea legiferarii casatoriilor homosexuale in Marea Britanie. Crestinii britanici insa nu sunt prea incantati. Un sondaj de opinie indica ca 83% dintre ei se opun casatoriilor homosexuale, iar 57% ameninta ca vor vota impotriva conservatorilor dace le legifereaza (link).

Oregon – Homosexualii se lasa pagubasi. La mijlocul decadei trecute, statul american Oregon a interzis casatoriile homosexuale prin referendum constitutional. De atunci homosexualii testeaza terenul pentru a organiza un referendum de abrogare a amendamenului. Recent insa au anuntat abandonarea planurilor pana dupa 2012. Sondajele facute in Oregon arata ca oamenii inca nu au fost “spalati pe creier” suficient de mult pentru a da homosexualilor castig de cauza intr-un eventual referendum constitutional (link).

Washington – Homosexualii in ofensiva. In schimb, in Washington, saptamana trecuta o comisie senatoriala a votat abrogarea legii casatoriei traditionale americane. Sansele ca abrogarea sa reuseasca in plen, insa, sunt minime. Nu sunt voturi suficiente nici in Senat, dar mai ales in Camera Deputatilor care e controlata de republicani si crestini (link).

Punct mort. Homosexualii americani se izbesc de un perete impenetrabil, afirma un nou studiu emis in SUA privind sansele lor de a obtine dreptul la “casatorie” cu sprijinul opiniei publice. In ultimii ani, numarul americanilor care le favorizeaza a crescut, dar a juns la un punct mort. Nu pot atinge majoritatea. Consilierii homosexualilor le sugereaza sa continue “campania de educare” (a se citi “indoctrinare”) a tinerei generatii pentru a le accepta “drepturile”. Problema este ca in timp ce generatia tanara devine mai toleranta, cand ajung la 30 de ani si isi intemeiaza o familiei, isi schimba radical opinia. Tinerii, de asemenea, nu voteaza in aceeasi proportie in care voteaza parintii lor. Deci sansele homosexualilor de a obtine “dreptul” la casatorie prin vot e redus (link).

Homosexualii ameninta. Human Rights Watch, o asociatie care promoveaza drepturile homosexualilor, ameninta firmele de avocati americane care protejeaza casatoria naturala cu boicotul clientilor homosexuali. Celor care nu stiti, va amintim ca au amenintat si Guvernul Romaniei acum 2 ani cand AFR facea demersuri sustinute pe langa Parlamentul Romaniei pentru legiferarea casatoriei barbat-femeie in Codul Civil (link).

Cine ii sprijina pe homosexuali? Marile multinationale sprijina in tribunalele americane eforturile homosexualilor de a se “casatori”. Recent, au intervenit intr-un caz cu acest scop. Printre companiile cu pricina se afla Microsoft, Google si Nike (link).

9 la 1 – Chile protejeaza casatoria. Tribunalul Suprem din Chile refuza sa recunoasca homosexualilor un drept la casatorie. Votul a fost de 9 la 1 (link).

Abstinenta. In statul american Wisconsin deputatii au modificat programa scolara ca sa puna accent, la orele de educatie sexuala, pe abstinenta, monogamie si sacralitatea casatoriei (link).

48 la 43. Acesta e rezultatul ultimului sondaj de opinie in Minnesotta privind amendamentul constitutional propus pentru interzicerea casatoriilor homosexuale. 48% vor sa le interzica si 43% nu. Votul va avea loc in toamna anului viitor. Majoritatea celor pentru legalizare sunt tineri sub 33 de ani, categoria de varsta care se prezinta la vot in numarul cel mai mic (link).

Pretuiti viata! Acesta e lectia unui studiu publicat saptamana trecuta in Candva Marea Britanie privind persoanele vegetative. Medicii britanici au aplicat tehnologii de varf pentru a comunica cu un numar de pacienti declarati a fi in stare vegetativa (adica fara sanse de reanimare). 20% dintre ei au raspuns constient unor stimulenti cognitivi transmisi de medici (link).

Homeschooling in Germania. Autoritatile germane nu iubesc educatia la domiciliu. Recent au amenintat familiile germane care isi educa copiii acasa ca vor fi arestati daca nu incep sa-i duca din nou la scolile publice. Anul trecut, SUA a acordat azil politic unor familii germane care fusesera arestate pentru ca isi educasera copiii acasa (link).

CEDO – Sterilizarea fortata e interzisa! Recent Curtea Europeana a Drepturilor Omului a emis o decizie foarte buna privind deminitatea umana – sterilizarea fortata a fiintei umane e o violare a drepturilor omului. Decizia a implicat autoritatile slovace care cu ani in urma au sterilizat mai multe tiganci cu forta pentru a nu mai face copii. Acelasi principiu se aplica si la sterilizarea femeilor din lumea a treia pentru a incetini cresterea populatiei (link).

Canada – Eutanasie. Un recent sondaj de opinie canadian arata ca majoritatea covarsitoare a canadienilor prefera mijloacele paliative in schimbul terminarii vietii celor suferinzi prin eutanasiere sau sinucidere asistata (link).

Revolta africana. Imperialismul britanic s-a sfarsit doar in teorie. La nivel cultural si ideologic inca continua. Incredibil, recent premierul britanic (David Cameron) a amenintat tarile africane ca tara lui nu le va mai acorda ajutor economic daca nu legalizeaza sodomia. Reactia liderilor africani a fost una de dezgust. Am primit la AFR, pe aceasta tema, nota unui avocat crestin din Ghana. Ghana e revoltata de obraznicia politicianului britanic. (“Yes the President of my country (Ghana), Prof. J.E.A Mills have told Cemeron as it is. Our Vice President has also reiterated our stand. Yesterday and today the Second Deputy Speaker of Parliament of Ghana, Prof Mike Oquaye, an eminent Professor of Political Science and a Lawyer of no mean standing did a brilliant piece in the two national dailies The Ghanaian Times and the Daily Graphic on the issue. Yaw, Accra”) (link).


Categorii

Criza mondiala, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “CONTROLUL POPULATIEI, CRIZA ECONOMICA SI FAMILIA/ Olanda promoveaza si mai agresiv EUTANASIA/ Romania se stinge incet, demografic/ DESPRE MALTHUSIANISM sau cum se face controlul populatiei la nivel international? (STIRI FAMILIE)

  1. Pingback: IEUD (jud. Maramures), "leaganul copiilor", LOCUL UNDE TOTI COPIII ERAU LASATI SA VINA PE LUME - azi, un paradis in destramare. Cum a slabit credinta? (video)
  2. Pingback: IPS PIMEN, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, avertizeaza printr-o brosura documentata: EDUCATIA SEXUALA – UN PERICOL PENTRU COPIII NOSTRI!
  3. Pingback: Prabusirea familiei in Romania: NOU-NASCUTII – LA UN MINIM ISTORIC, CASATORIILE SCAD DRAMATIC. Efectele austeritatii si “modernizarii” - Razboi întru Cuvânt
  4. Pingback: Adunarea Parlamentara a CONSILIULUI EUROPEI a votat pentru INTERZICEREA EUTANASIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: “Scenariile” Comisiei Europene pentru ECONOMIA PLANETARA: controlul nasterilor, legalizarea EUTANASIEI, sistarea ajutoarelor familiale, CONTROLUL MASS-MEDIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare