INTERVIU CU PARINTELE IUSTIN PARVU LA 1TV NEAMT (nov. 2011) despre starea poporului roman, moastele lui Mihai Viteazul, etc. (VIDEO)

20-11-2011 15 secunde Sublinieri

Categorii

Parintele Iustin, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “INTERVIU CU PARINTELE IUSTIN PARVU LA 1TV NEAMT (nov. 2011) despre starea poporului roman, moastele lui Mihai Viteazul, etc. (VIDEO)

  1. Eeeheeeeee….
    N-are dreptate cand spune ca suntem slugoi, obedienti?

    -romanul lucreaza la doua maini: cu apropiatii si egalii – este LEU; cu cei mai mici, amarati – PARA-LEU; cu sefimea si super-sefimea – slugoi!

    Ii vezi pe unii incovoiati – la propriu – asemeni semnului de intrebare numai la auzul unui sef anume dupa cum, invers – soldatul care i-a pozitii de drepti la vederea superiorului sau!

    Se poarta masti, parca-i Teatrul Masca;
    -se schimba mastile in functie de personaje, situatii…
    -se spune ca in vremea antihristica oamenii vor purta masti impietrite ascuzandu-si cu grija resorturile sufletesti, intentiile, gandurile…de frica pedepsei ca pricina de neinregimentare fiindca-i grea CRUCEA – ca efect imediat al nesupunerii civice sau de orice fel; crucea este grea pentru ca inseamna verticalitate, risc, asumare, boala, bataie si chiar moarte!

    Exact cum spunea si Pr.Iustin este un alt fel de REEDUCARE in ziua de azi – in deplina libertate (ca miscare dar si ca spirit) – aplicata nu de tortionari platiti ci, de casnicii tai, colegii tai, amici, prieteni pana la societate – in intregul ei – care nu va accepta pe obrazul sau o PALMA de (re)trezire, dezmeticire!

    De ce?! Pentru ca, in strafunduri de constiinta si prin glasul sangelui exista INCA zvacniri de revolta si de strigat mut care cere sa te schimbi, sa strigi ce nu-i corect, sa atentionezi/avertizezi….iar cum romanul nu vrea sa auda de risc asumat, prefera sa se incovoieze chiar daca i-a pastile cu pumnul sa-si linisteasca constiinta si sa poa’sa doarma fiindca belele curg rauri cand ai capitulat – datorita legilor duhovnicesti care atarna peste faradelegi (vorba Pr.Arsenie Boca).

    Spunea un rus odata: ‘n-avem noi topoare cate cozi de topor exista la voi, in Romania’ – avea dreptate si-atunci (de ieri, de alaltaieri) si-acum (de azi, de maine sau poimaine).

    “pe fruntea poporului pe care nu picura putin mandrie, este vrednic de mila si condamnat la pieire” spunea cineva si cred ca asta ne va paste;
    – tara nu o va muta nimeni din loc dar locuitorii ei nu vor mai fi aceiasi; limba romana va fi facultativa, cel mult un dialect arhaic, credinta pe ici, pe colo…iar romanii amestecati cu te miri ce alte natii/popoare!

  2. E trist cand nici macar nu stim ca nu mai avem bun-simt, si il mai si luam drept ravna duhovniceasca. Of, of… Cu a cui blagoslovenie oare? Evident, intrebam pur si simplu, retoric, general si in principiu.

  3. De remarcat tonul optimist al parintelui,raportarea la pamantul sfant pe care calcam,ortodoxia care te izbeste chiar daca Grigore nu vrea sa bea agheazma.Suntem cumva in situatia privilegiata in care erau iudeii in timpul Mantuitorului.Mecanismul inca mai functioneaza,Sfanta Liturghie inca se mai tine…Intr-un astfel de spatiu mirific nu e nevoie decat de sclipirea talharului de pe cruce pentru a mosteni vesnicia.

  4. Pingback: PARINTELE IUSTIN PARVU – 93 DE ANI! “Document”- Interviul lui Sorin Dumitrescu din 1997 (video) -
  5. Pingback: Mihai Viteazul si minunea infruntarii catolicilor la Alba Iulia: INCREDINTATI-VA CA ADEVARATA ESTE CREDINTA NOASTRA ORTODOXA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: PARINTELE IUSTIN de la Petru-Voda - IN STARE GRAVA din cauza unui cancer care a aparut si evoluat... suspect de rapid. SA-I FIM ALATURI DUHOVNICESTE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: PARINTELE IUSTIN PARVU A TRECUT LA DOMNUL dupa o viata de mucenicie pana in ultima clipa… DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA SI SA-I SCRIE NUMELE IN CARTEA VIETII, PRINTRE SFINTI! -
  8. Pingback: PARINTELE IUSTIN, in primul sau interviu, din 1991, luat de Maica Nina din Alaska: “Vedeti voi, noi am tacut prea mult, ne-am facut prea mult ca nu vedem sau nu auzim. Noi inca dormim”. VIATA IN INCHISORILE COMUNISTE -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare