IPOCRIZIA MASS-MEDIA: exorcistul catolic Elias Vella, prezentat neutru-pozitiv de o presa care A CALCAT IN PICIOARE pe cei implicati in “cazul Tanacu”

14-11-2011 3 minute Sublinieri

Părintele Elias Vella, un cunoscut preot exorcist al Arhidiecezei de Malta, va sluji la Timişoara până în 18 noiembrie. Părintele Elias Vella a ţinut prima slujbă la Biserica greco-catolică Sfânta Maria Regina Păcii din Timişoara, scrie Opinia Timişoarei. Acesta va pune accent pe dimensiunea de eliberare, vindecare si dezlegare. Părintele Elias Vella este exorcist oficial al Arhidiecezei de Malta şi este solicitat mereu pentru a ţine astfel de reculegeri în diferite ţări.

Preotul Elias Vella a venit în calitate de invitat la una dintre bisericile greco-catolice ale oraşului de pe Bega. Cu mic, cu mare, credincioşi ai mai multor confesiuni au participat, ieri, la slujbele ţinute în Parohia „Sfânta Maria Regina Păcii şi a Unităţii”.

Cu ochii mari, inclusiv copii de câţiva ani, cu biberonul în mână, au fost aduşi să-l vadă pe „exorcistul oficial al Arhidiecezei de Malta”. Activitatea din această săptămână a preotului Elias Vella nu presupune însă alungarea demonilor, ci evanghelizarea.

Diavolul de lângă noi

Cu toate acestea, şi exorcismele îi ocupă preotului Vella destul timp, acesta întâlnindu-se, potrivit mărturiilor sale, cu numeroase persoane posedate în jurul Globului. Diavolul nu se manifestă însă ca în peliculele pe care le-am văzut, cu toții, la cinema sau televizor. „Exorcismele din filme sunt mult exagerate, în sensul că toate manifestările pe care le putem întâlni în timpul acestor slujbe, pe ecran ajung să fie făcute de o singură persoană”, a explicat pr. Elias Vella.

Potrivit acestuia, nu există o singură tipologie de persoane posedate de diavol. „Sunt tot felul de oameni care pot fi afectaţi de cel rău. După mine, cele mai grave cazuri sunt cele ale copiilor cu părinţi satanişti, care îşi dăruiesc pruncul diavolului. Diavolul pretinde atunci că are drept asupra copilului, fiind mai greu să izgoneşti necuratul. Am întâlnit mai multe astfel de situaţii, în Cehia, Italia, Brazilia şi alte părţi ale lumii. Asta nu înseamnă că nu poate fi alungat, pentru că în final diavolul trebuie să se supună voinţei lui Dumnezeu. Doar dacă omul doreşte să rămână în această situaţie nu se poate face nimic”, a precizat exorcistul din Malta.

Putere supraomenească

Conform părintelui Vella, principalele semne de posedare se dovedesc a fi violenţa şi puterea supraumană. „Când întâlneşti o fată fragilă, de 16 ani, care poate rupe un scaun doar cu mâinile şi este nevoie de mai mulţi oameni puternici pentru a o ţine, ştii că ceva nu este în regulă. Nu putem să ajungem imediat la concluzia că o persoană este posedată, pentru că pot fi probleme psihice, de isterie, schizofrenie sau epilepsie. Dar după ce îţi spune chiar psihiatrul că a făcut tot ce a putut şi că dintr-un punct situaţia este dincolo de el, acesta poate fi un semn destul de clar că omul poate fi posedat”, a spus pr. Vella.

Acesta exorcizează persoanele posedate după ritualul romano-catolic, o slujbă oficială, în timpul căreia se pot face numeroase rugăciuni spontane, în funcţie de situaţie.

Pentru mulţi dintre noi fenomenele paranormale sunt subiecte tabu şi ne vine foarte greu să credem că se petrec, încercând de fiecare dată să căutăm explicaţii plauzibile şi raţionale pentru tot ce se întâmplă ieşit din comun.

În urmă cu 40 de ani, în Londra, au avut loc mai multe cazuri care zdruncinat din temelii credinţa a sute de mii de oameni. Medici, experţi în supranatural, preoţi sau pastori au încercat să găsească explicaţii ale fenomenelor care s-au petrecut în mai multe case londoneze.

Este vorba despre fenomenul Poltergeist ce consta în evenimente ce fac aluzie la manifestarea unei entităţi imperceptibile. În folclor un poltergeist a fost definit ca un spirit supărat sau o fantomă care bântuie o anumită casă sau persoană.

Potrivit mărturiilor persoanelor care au asistat la astfel de evenimente au existat chiar şi chibrituri care s-ar fi aprins instantaneu, mese şi scaune ce se ridicau din senin în aer şi cădeau cu zgomot foarte mare. Povestea terifiantă a acestui fenomen va fi subiectul unui film controversat care va apărea la sfârşitul lunii octombrie, în 2012.

În anii ’70, Peggy Hodgson, o mamă divorţată şi rămasă cu patru copii, a închiriat o casă unde mobila se muta de una singură, se auzeau bubuituri în pereţi, iar jucăriile copiilor erau aruncate prin casă.

Vinovată părea a fi Janet Hodgson, în vârstă de 11 ani, despre care medicii au spus că este posedată de spiritul fostului proprietar al casei, care bântuia locuinţa. Uneori, fata avea crize, vorbea înfricoşător şi se ridica în aer, plutind deasupra patului.

Zeci de poliţişti, investigatori, medici sau jurnalişti au asistat la un fenomen inexplicabil. Fetiţa a mărturisit că o forţă necunoscută o făcea să leviteze prin cameră. Până acum, nimeni nu a reuşit să descifreze misterul.

Cazul familiei Hodgson este cel mai cunoscut caz de poltergeist din Marea Britanie, dar şi o dovadă clară că diavolul există, scriu jurnaliştii Daily Mail.

Nota noastra:

Pentru o presa care a reactionat atat de proletcultist pe marginea cazului Tanacu, pastrand, si peste ani, aceeasi prezentare deformata si manipulatorie a subiectului (in ciuda dovezilor aduse chiar de o jurnalista de la BBC), o asemenea “sensibilitate” fata de “dovezile” venite din Apus despre diavoli si exorcisti arata, inca odata, dubla masura folosita in spatiul public romanesc: practicile ortodoxe sunt “brutale”, din Evul Mediu, dar e ok cand aceleasi lucruri sunt livrate pe filiera catolica sau prin Daily Mail.

Daca exorcizarile ar fi practicate de euromasoni, fiti siguri ca toata liota țuțărilor progresisti de ocazie ar sta cu evlavie, frica si cutremur in fata marilor preoti ai noii ordini mondiale.

Ceea ce se intampla deja (fara sa fie vorba despre exorcizari).


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Opinii, analize, Papa (Papism), Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “IPOCRIZIA MASS-MEDIA: exorcistul catolic Elias Vella, prezentat neutru-pozitiv de o presa care A CALCAT IN PICIOARE pe cei implicati in “cazul Tanacu”

  1. extraordinar , avem o dovada clara , avem o dovada clara . Diavolul exista , diavolul exista ! Noroc cu ” minunile” astea din occident , altfel ramaneam , vorba fratiilor voastre , in evul mediu , noi saracii ortodocsi 🙂
    Cum cauta lumea semne si minuni si cum le vor mai gasi , livrate ambalate frumos si dulce de la marele maestru si cum il vor alinta si-i vor inalta osanale tocmai lui nevrednicului si intunecatului slujitor .

    Intareste-ne , Doamne , cu puterea Ta !

  2. Asta mi se pare nu doar ipocrizie nici macar culmea ipocriziei….mi se pare o injurie la adresa poporului astuia, injurie facuta tot de alde romani catre romani (ca doar jurnalistii, cu citeva exceptii, tot romani sint…cica!).

    Adica dupa ani si ani in care in una din 3 biserici din Bucuresti se citeau (pina acum 10 ani) moliftele Sf. VAsile, cind era imposibil pentru cineva care se ducea citeva luni la rind la molifte sa nu auda sau sa nu vada comportamente demonice, cind vorba ceea, toate astea se petreceau sub nasul tuturor si in buricul Bucurestiului….sa-mi vii mie si sa-mi vorbesti de exorcisme in ….Biserica Catolica si sa-mi prezinti un amarit de preot catolic (1 la 100.000) care citeste si el niste rugaciuni incropite de bine rau si care nici nu se compara cu cele pe care ai nostrii le citesc de peste 1500 de ani de la sf.Ioan Gura de Aur (care si el are rugaciuni de dezlegare, apropo) de la Sf. Ciprian si mai ales de la Sf. Vasile cel Mare.

    Adica, oare cit de imbecili ne cred astia si cit de obraznici pot ei sa fie la rindul lor???!!! Obraznicia omului obraznic nu are limite cam asta este morala.

  3. Marii arhiconi se folosesc de slujitorii lor mai mici, ca sa propovaduiasca ereziile lor.
    Nu stiu de ce uita mereu ca Biserica nu va fi biruita in veac. Probabil doar incearca sa maximizeze numarul victimelor.

    Dumnezeu sa ne ajute, si sa ne ajutam si noi prin rugaciuni si fapte de milostenie intre noi.

  4. Desi este clara intentia papistasilor de-a vinde marfa frumos ambalata, si cu emblema UE pe ea, totusi cazul de la Tanacu a facut o victima si prin asta s-a sensibilizat si electrizat opinia publica. Popicu asta nu face altceva decat sa scoata iepuri din joben, da are studii de marketing…Mare-i gredina ta Doamne!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare