LOVITURA DE GRATIE DATA ROMANIEI DE BASESCU SI FRANKS. Vanzarea pe nimic a ultimelor resurse strategice

11-11-2011 1 minut Sublinieri

Privatizarea (=vanzarea pe nimic) a ultimelor resurse strategice ale tarii, cu efecte CATASTROFALE asupra vietii romanilor – atentat direct la siguranta nationala

– Jeffrey Franks “recita” lista de privatizare IMPUSA Romaniei de FMI si acceptata neconditionat de Traian Basescu, in ciuda faptului ca Guvernul se opunea, initial, unirii si vanzarii ultimelor doua: Oltchim, Cuprumin, CFR marfa, Electrica Serv, Electrica Furnizare, Electrica Distribuţie, Elcen Bcureşti şi cele două companii energetice, Oltenia [Turceni, Rovinari si Craiova] şi Hunedoara , care vor fi înfiinţate prin unirea mai multor unităţi.

În avalanșa de breakingnews-uri despre noua arestare a lui Sorin Ovidiu Vîntu și despre mișcarea neinspirată a PSD-ului de a-l zbura pe Mircea Geoană din funcția de președinte al Senatului, a trecut neobservat discursul lui Jeffrey Franks, șeful misiunii FMI. Americanul ne-a anunțat azi că Traian Băsescu i-a promis că se va vinde tot ce înseamnă complex energetic sau mină în România și că au convenit să liberalizeze prețul la energie. Asta concomitent cu înghețarea pensiilor și a salariilor bugetarilor.

Guvernul trebuie să grăbească privatizările şi numirea managerilor privaţi la companiile de stat pentru a schimba definitiv sistemul în care băieţii deştepţi se bucură de profituri nemeritate, a declarat luni şeful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv cu România, Jeffrey Franks.

“Trebuie să scăpăm definitiv de un sistem în care băieţii deştepţi din sectorul public şi sectorul privat se bucură de profituri nemeritate, în timp ce angajaţii lor şi publicul larg plăteasc aceste activităţi ineficiente”, a spus Franks, citat de agenţia de presă Mediafax.

Şeful misiunii FMI spune că a văzut destulă determinare din partea miniştrilor şi autorităţilor române în general pentru grăbirea procesului de privatizare şi numirea managementului privat la companiile de stat, dar crede că este nevoie de mai multă acţiune şi definititvarea legislaţiei până la finele anului.

Pachetele majoritare de acţiuni ale celor două complexuri energetice din Oltenia şi Valea Jiului vor fi scoase la privatizare după înfiinţarea lor, a declarat luni Jeffrey Franks, şeful delegaţiei FMI în România.

El a inclus aceste companii pe o listă de societăţi unde va fi vândut pachetul majoritar de acţiuni, alături de Electrica Serv, Electrica Furnizare, CFR Marfă, Oltchim şi Cuprumin.

Săptămâna trecută, un comunicat al Ministerului Economiei nu includea cele două complexuri pe lista societăţilor unde va fi vândut pachetul majoritar de acţiuni.Când ziariștii prezenți la conferința de presă a reprezentanților FMI i-au cerut să clarifice acest aspect, Franks a precizat: “Am stat de vorbă cu preşedintele Băsescu şi avem un acord special pentru aceste companii”.

Complexul Oltenia va fi al doilea mare producător de energie din ţară, după Hidroelectrica. El va fi format din actualele complexuri Turceni, Rovinari şi Craiova, precum şi din minele de lignit din zonă.

Șeful misiunii FMI a dat o veste foarte prostă și pensionarilor și angajaților din sistemul bugetar. Franks a precizat că au fost impuse unele măsuri dificile în realizarea PIB-ului, cum ar fi înghețarea nominală a salariilor din domeniul public și a pensiilor.

Vezi si:


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

42 Commentarii la “LOVITURA DE GRATIE DATA ROMANIEI DE BASESCU SI FRANKS. Vanzarea pe nimic a ultimelor resurse strategice

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: Articolul saptamanii: CUM SA FURI SI SA DISTRUGI O TARA? - Recomandari
  2. Pingback: PONTA E GATA SA RENUNTE LA TRANSGAZ, COMPANIE STRATEGICA PENTRU ECONOMIA NATIONALA - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare