Ministrul de externe al Cehiei si membru Bilderberg, Karel Schwarzenberg: ULTIMA CRIZA S-A TERMINAT CAND AU INCEPUT PREGATIRILE DE RAZBOI (video)

30-10-2011 2 minute Sublinieri

Şeful diplomaţiei din Cehia şi capul uneia dintre cele mai vechi case nobiliare din Bohemia, Karel Schwarzenberg a vorbit, într-un interviu pentru Gândul şi Ştirile Pro TV, despre cum vede ieşirea Europei din criză, dar şi despre ocazia pe care România a ratat-o, în ce priveşte “folosirea” înţelepciunii şi experienţei regelui Mihai I.

Schwarzenberg, care este şi membru al prestigiosului club Bilderberg, crede că românii ar trebui să asculte cu mare atenţie discursul pe care regele Mihai I l-a ţinut în Parlament, iar statul român să nu rateze marea oportunitate de a dezvolta un turism de succes, pentru că are două atuuri imense: peisajele superbe şi fetele frumoase din România. Diplomatul s-a plâns de problemele pe care compania CEZ le-a avut în România, fapt care ţine la distanţă investitorii cehi şi nu numai de ţara noastră. În schimb, a dat asigurări că Cehia nu este de acord cu metodele folosite de Olanda şi Finlanda, de a împiedica România şi Bulgaria să adere la Schengen schimbând regulile în timpul jocului.

“Sper ca Grecia să poată evita default-ul. Sper! Cetăţenii vor plăti până le iese pe nas

“Toate statele europene au cheltuit prea mulţi bani în ultimii 20 de ani. Datoria a crescut în tot acest timp. Desigur, vine un moment când trebuie să o plăteşti şi acest moment se întâmplă acum”, este imaginea simplă pe care Schwarzenberg o desenează crizei Euro. Calea de ieşire din această criză va fi una lungă, mult mai lungă decât a estimat cineva până acum, crede şeful diplomaţiei din Cehia.

Vreau să vă reamintesc că ultima mare criză, din 1929-1930, a durat de-a lungul anilor ’30 şi a luat sfârşit doar când au început pregătirile pentru război. Când Germania a început programul de înarmare, apoi Roosevelt l-a început în SUA, pentru că ştia că trebuia să susţină războiul cu Japonia, apoi toate statele au început înarmarea. Apoi şomajul a luat sfârşit. Dar, desigur, preţul pe care l-am plătit a fost un pic cam dur”, spune Karel Schwarzenberg.

Problema Greciei nu este de fapt doar a sa, ci este problema tuturor, spune diplomatul, iar “cetăţenii vor plăti până le iese pe nas” pentru “iresponsabilitatea” celorlalte state europene.

“Sper ca Grecia să poata evita default-ul. Sper! Grecia a cheltuit bani pe care nu îi avea, bani pe care îi imprumutase. Cetăţenii vor plăti până le iese pe nas. A fost o greşeală a liderilor greci din ultimul deceniu, a fost o iresponsabilitate a statelor europene, care ştiau că datoria creştea, dar au continuat să o finanţeze, în loc să ia măsuri dure cu ani în urmă”.

“România ar fi putut să-l folosească mai mult în trecut pe regele Mihai”

Karel Schwarzenberg a vorbit şi despre problemele pe care investitorii cehi le-au avut în România şi de ce mulţi se feresc să-şi aducă banii în ţara noastră:

“Unii investitori s-au izbit de probleme considerabile. Aşa cum a fost cazul companiei CEZ. Ceea ce a fost un şoc pentru comunitatea de afaceri cehească, pentru că dacă vrei să investeşti, trebuie să ai o siguranţă a investiţiilor. Şi această imagine a României a fost afectată. CEZ nu a fost plătită pentru electricitatea pe care a livrat-o şi aşa mai departe. Au avut probleme cu eolienele care produc electricitate, autorităţile locale au provocat probleme majore şi asta a pătat un pic imaginea României”.

Ministrul ceh a declarat că a discutat problema companiei energetice CEZ cu Teodor Baconschi, omologul său român, şi a primit asigurări că situaţia va fi rezolvată. El a adăugat că problemele pe care afaceriştii cehi le-au întâmpinat în România sunt valabile şi pentru ceilalţi investitori.

Dacă un investitor vine într-o ţară, în primul rând are nevoie de aplicarea legii. Este o precondiţie de bază. Apoi, să nu se întâlnească cu corupţia, să fie nevoit să plătească pentru a primi o autorizaţie sau altceva”, a spus diplomatul ceh. Schwarzenberg a dat asigurări că Cehia va sprijini, ca şi până acum, aderarea României la Schengen, spunând că nu i se pare corect ca anumite state europene să schimbe regulile aderării din mers:

“Cehia crede că nu este în spiritul Uniunii Europene ca, în timpul procesului, să pui brusc noi condiţii. Sunt destul de dezamăgit de punctul de vedere al câtorva state europene care blochează acest proces pentru moment. Suntem fermi convinşi că acesta nu este un mod potrivit de a trata state membre ale Uniunii Europene”. Totuşi, aderarea României la Schengen se va rezolva abia anul viitor, crede ministrul ceh de Externe, pentru că deocamdată “toţi politicienii au capul plin de criza economică şi este o problemă care trebuie rezolvată până la sfârşitul anului”.(…)


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Criza mondiala, Masonerie, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Ministrul de externe al Cehiei si membru Bilderberg, Karel Schwarzenberg: ULTIMA CRIZA S-A TERMINAT CAND AU INCEPUT PREGATIRILE DE RAZBOI (video)

  1. Pingback: Thierry de Montbrial, membru de frunte al BILDERBERG, isi lanseaza cartea “Jurnal romanesc”. II LAUDA PE ISARESCU, NASTASE SI GEOANA SI VREA FORUM GLOBAL la Bucuresti, in 2013 - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare