RECENSAMANTUL INCEPE JOI. Patriarhia ne cheama sa participam, dar nu are nimic de spus cu privire la solicitarea CNP-ului si a unor date personale

19-10-2011 10 minute Sublinieri

Propaganda antologica pentru recensamant a Pro TV:

“Daca vrei sa contezi in societate, sa te asiguri ca esti numarat”!

Recensamantul populatiei si al locuintelor, care se va desfasura in perioada 20-31 octombrie, este cel mai complex realizat dupa 1989 in Romania si primul dupa intrarea in Uniunea Europeana, cu un buget de peste 45 de milioane de euro pentru perioada 2011 – 2014, a declarat marti presedintele Institutului National de Statistica. Posibilitatea persoanelor de a-si declara dubla cetatenie, apartenenta la o anumita etnie sau cult religios, dar si intrebarile pentru persoanele cu dizabilitati se numara printre noutatile introduse in Recensamantul populatiei si al locuintelor, potrivit presedintelui INS, Vergil Voineagu, citat de Mediafax.

Presedintele INS a declarat, marti, intr-o conferinta de presa la care a participat si ministrul de interne Traian Igas, ca Recensamantul populatiei si al locuintelor se va desfasura in perioada 20 – 31 octombrie, iar primele date vor fi facute publice cel tarziu la sfarsitul lunii ianuarie 2012.

“Date preliminare privind populatia stabila a Romaniei, numarul cladirilor, locuintelor si gospodariilor vor fi facute publice printr-un comunicat in ianuarie 2012. Datele preliminare ale recensamantului, cum ar fi numarul de persoane recenzate, numarul de persoane plecate din tara, structura populatiei pe sexe sau numarul de cetateni straini, vor fi prezentate in luna aprilie 2013, urmand ca datele finale sa fie date publicitatii in trimestrul IV al anului 2013″, a declarat presedintele INS Vergil Voineagu.

“Daca ar fi sa emitem o ipoteza legata de acest recensamant aceasta ar fi reducerea populatiei. In mod constant, din 1990 incoace sporul populatiei Romaniei este unul negativ. De asemenea, cei plecati din tara pentru o perioada mai mare de 12 luni nu mai sunt socotiti ca facand parte din populatia tarii. In urma recensamantului vom afla cate persoane sunt apte de munca, cati someri exista, cati pensionari, care este nivelul de pregatire al poulatiei”, a declarat presedintele INS Vergil Voineagu.

Presedintele INS a mai spus ca exista posibilitatea ca persoanele care lipsesc din tara in perioada 20 – 31 octombrie sa ridice formularele de la consiliile locale, organizate la nivelul fiecarei localitati si al fiecarui sector.

“Romania se alatura astfel tarilor care realizeaza recensamantul national. Este un recensamant unic in Romania, primul care se desfasoara dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. In urma recensamantului vom afla nu numai cati romani exista, recensamantul va informa asupra dinamicii populatiei si a viitorului. Elaborarea de strategii sau bugete nu pot fi facute fara datele unui recensamant”, a spus, la randul sau, responsabilul pe probleme de securitate ONU in Romania, Francois Farah, prezent si el la conferinta de marti.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează

În perioada 20 – 31 octombrie, 2011, în România se va desfăşura primul Recensământ al Populaţiei şi al Locuinţelor după aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană. Comisia şi Parlamentul European au hotărât ca recensământul populaţiei să se efectueze în anul 2011 în toate ţările membre ale Uniunii Europene cu scopul realizării unei analize statistice comparative.

Patriarhia Română îndeamnă clerul şi credincioşii ortodocşi să participe cu responsabilitate la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 şi să-şi declare identitatea creştin-ortodoxă.

Datele statistice obţinute în urma Recensământului din anul 2011 vor fi de folos eparhiilor Patriarhiei Romane din ţară şi străinătate pentru pregătirea şi dezvoltarea programelor pastoral – misionare, social – filantropice şi cultural – educaţionale în funcţie de realitatea demografică şi problemele specifice fiecărei comunităţi de credincioşi.

Ca atare, participarea la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 reprezintă o îndatorire civică şi creştinească, având în vedere faptul că rezultatele acestuia trebuie folosite în mod corect şi conform cu realitatea.

Patru din totalul de aproximativ 100 de întrebări la care cetăţenii români vor trebui să răspundă în cadrul recensământului din 20 octombrie pot fi refuzate, fără niciun fel de penalizare din partea autorităţilor. Acestea fac parte din secţiunea dedicată “caracteristicilor etno-culturale“, cu referire la etnia, limba maternă şi religia persoanei, cât şi date despre eventualele dizabilităţi pe care persoana intervievată le poate avea.

Întrebările sunt însoţite de atenţionarea “fiecare persoană este liberă să-şi exprime propria opţiune, fără niciun fel de constrângere”, şi sunt formulate astfel:

Cărei etnii consideră persoana că îi aparţine?

Care este limba maternă a persoanei?

Cărei religii consideră persoana că îi aparţine?

“Principalul motiv pentru care întrebările ce fac referire la etnia, limba maternă, religia şi posibilele dizabilităţi ale persoanei sunt neimpuse se datorează practicilor europene din domeniu”, declară pentru gândul Vladimir Alexandrescu, şeful biroului de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).

El spune că Uniunea Europeană nu impune asumarea etniei, însă “există recomandări venite din această direcţie, ce subliniază necesitatea unei statistici actuale despre etnia persoanelor, mai ales în contextul în care una dintre ele – cea rromă -, a intrat în atenţia multor ţări din Europa”. Întrebat cum vor fi încurajaţi cetăţenii rromi să îşi declare adevărata etnie, Vladimir Alexandrescu spune că se bazeză pe “puterea de convingere a recenzorilor”. Avem recenzori, cât şi observatori de etnie rromă, aleşi pentru zone în care ponderea acestei populaţii este mai mare, şi care sperăm că vor avea o contribuţie concretă în convingerea lor în a-şi declara propria etnie”, a precizat acesta.

Limba maternă a fost şi ea trecută în categoria întrebărilor la care se poate refuza un răspuns, deoarece nu există o legătură intrinsecă între limba maternă şi locul de origine al persoanei, afirmă Alexandrescu. Potrivit şefului de presă al INS, datele culese de pe teren vor intra într-un sistem de prelucrare informatizat şi vor fi prelucrate anonim pentru efectuarea statisticilor. Totuşi, Codul Numeric Personal (CNP), principalul element care poate stabili identitatea unei persoane, este solicitat în interiorul chestionarului. Vrem să estimăm realist numărul de CNP-uri active în interiorul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în momentul de faţă numărul lor fiind mai mare decât numărul de persoane”, a precizat Vladimir Alexandrescu.

Potrivt oficialilor INS, actualul recensământ ar putea certifica reducerea demografică a ţării, cât şi “migraţia temporară actuală a românilor plecaţi la muncă în străinătate”. “Pentru prima oară vom încerca să realizăm şi o hartă exactă a ponderilor etniilor din ţara noastră”, declară Vladimir Alexandrescu.

Recensământul din 2011 este primul organizat după aderarea României la Uniunea Europeană şi se desfăşura în perioada 20 – 31 octombrie. (Antonio Glodeanu)

Cum arata Chestionarul pentru persoane la Recensamant 2011

Avem posibilitatea sa folosim si surse indirecte, adica de la celelalte persoane care au ramas in familie acasa, de la vecini, de la primar, de la secretarul primariei, de la preot, pentru ca ne intereseaza sa vedem cati suntem si, la un moment dat, legat de migratie, si pe unde suntem. Pentru ca o sa va mai dau o informatie, pentru ca ne ajuta foarte mult: daca corelam cu alti indicatori obtinem posibilitatea de a fundamenta o serie de politici economice, sociale, de invatamant, sanatate s.a.m.d.”, a precizat Vergil Voineagu, presedintele Institutului National de Statistica (INS). El a mai declarat ca acest recensamant se va axa pe inregistrarea cetatenilor romani cu domiciliul in tara indiferent daca se afla in tara sau sunt plecati in strainatate.  De asemenea, vor fi inregistrati cetatenii straini sau fara cetatenie care au domiciliul sau resedinta in Romania, cetatenii straini aflati pe teritoriul tarii indiferent de cat timp sau din ce motive au venit (refugiati, solicitanti de azil, de cetatenie romana, straini sositi pentru afaceri sau in interes personal).

Cum arata Chestionarul pentru locuinte/apartamente la Recensamant 2011

Cum arata Chestionarul pentru case/gospodarii la Recensamant 2011

Din ce este făcută casa în care locuiţi, cât de des vă trimit bani rudele din străinătate, aveţi WC-ul în curte sau în casă? Sunt doar câteva din întrebările la care veţi trebui să răspundeţi în cadrul recensământului persoanelor care începe pe 20 octombrie şi se termină pe 31 octombrie.  În cazul în care nu veţi fi de găsit, riscaţi o amendă de 5.000 de lei, iar informaţiile legate de dumneavoastră vor fi colectate oricum de la vecini sau preotul local.

Formularul “Persoane” va fi completat nu doar cu numele, dar şi cu codul numeric personal al cetăţeanului, chiar dacă informaţiile furnizate sunt confidenţiale. Pe lângă starea civilă legală, cetăţenii vor fi întrebaţi şi care este starea civilă “de fapt”, adică dacă trăiesc într-o uniune consensuală. Persoanele sub 15 ani nu vor fi trecute ca făcând parte dintr-o uniune consensuală, chiar dacă ele vor declara asta.

În cazul în care faceţi parte dintr-o uniune consensuală, trebuie să menţionaţi şi anul în care aceasta a început. Cetăţenii vor mai fi întrebaţi dacă au locuit în altă ţară, care este motivul pentru care au făcut asta şi ce reşedinţe a mai avut în trecut. O altă întrebare esteCărei etnii consideră persoana că îi aparţine. De asemenea, cetăţenii trebuie să spună şi cărei religii aparţin. Opţiunea “nu aparţin niciunei religii” nu este trecută în formular, însă persoana recenzată poate declara că este de religie ateu. O altă întrebare este dacă persoana foloseşte internetul. Un alt capitol se referă la “dificultăţile pe care persoana le are în activităţile zilnice“. Dificultăţile trecute în formular sunt cele de vedere (trebuie declarate chiar dacă ele sunt corectate prin ochelari sau lentile de contact), de auz (chiar dacă sunt corectate printr-un aparat), de comunicare sau de îngrijire proprie (dacă persoana se poate îmbrăca sau spăla singură). În cazul în care aceste dificultăţi există, trebuie menţionată şi cauza. Cei care au rude plecate în străinătate trebuie să răspundă în locul lor, furnizând numele, codul numeric personal, dacă sunt sau nu angajaţi în ţara de reşedinţă şi dacă trimit bani în ţară şi cu ce frecvenţă.

Volumul de inregistrare al recensamantului este apreciat la 21,5 milioane de persoane, cinci milioane de cladiri in care se afla locuinte, 8,2 milioane de locuinte si 7,5 milioane de gospodarii ale populatiei.
Presedintele INS a afirmat ca informatiile rezultate in urma recensamantului vor fi utilizate in directii precum situatia demografica, forta de munca disponibila la nivel national, somajul, informatii privind conditiile de locuit, nivelul de dezvoltare locala si regionala, migratia.

Persoanele aflate pe teritoriul Romaniei si care nu au fost recenzate vor avea obligatia sa se prezinte la comisia de recensamant din localitate in care se afla temporar pana la 31 octombrie 2011. Presedintele INS a precizat ca datele sunt inregistrate pe libera declaratie si sunt confidentiale. Recenzorii vor avea o legitimatie si o geanta speciala, nu vor solicita niciun fel de document cetatenilor recenzati.

  • Antirecensamant2011:

Demontarea minciunilor care sunt în favoarea Recensământului 2011

Sunt câteva idei care se repetă mereu în rândul celor care susţin acest recensământ.
Vom demonta pe rând aceste idei ca să nu mai fie puse în discuţie pe viitor.

Minciuna 1: Recensământul e ceva normal şi nu trebuie să ne sperie.
Tocmai că acest recensământ nu este unul normal prin natura întrebărilor prea intime. Recensământul are scopul de a afla dinamica populaţiei şi nu aspecte legate de viaţa privată a individului.
Trebuie spus că acum, faţă de trecut, statul deţine forme informatice (hardware şi software) superioare de gestionare a informaţiei. Pe scurt, statul vrea să îşi creeze propriul Facebook cu toată populaţia României. Cel puţin pe Facebook spui ce vrei tu despre tine, la recensământ spui ce vrea să afle statul. Informaţii smulse sub ameninţarea amenzii.

Minciuna 2: Confidenţialitatea este calitatea de bază a Recensământului 2011.
NU EXISTĂ CONFIDENŢIALITATE!
Dacă ar exista, atunci de ce statul nu oferă un contract de confidenţialitate? Pentru că nu poate. Statul va trimite datele obţinute la Eurostat iar acolo, la datele dvs., vor avea acces puteri straine şi companii straine.
Englezii au făcut mare scandal pe tema asta. Nemţii au dat statul în judecată.

Minciuna 3: Statul va vrea binele si pentru asta are nevoie de datele dvs.
Statul nu se prea omoară cu datele obţinute din recensământ ca să aplice politici sociale. Există declaraţiile unor oficiali ai statului român că politicile sociale nu sunt aplicate după datele din recensământ, ci după alte criterii politice.
În urma obţinerii unor date, de obicei statul vine cu noi taxe şi impozite. Când au văzut că românii îşi aduceau maşini de afară, au pus taxa de primă înmatriculare, deşi nu le pasă de mediu (Roşia Montana şi jaful din pădurile României).  Această taxă este ilegală. Dar pentru binele dvs. ce nu face statul.

Minciuna 4: Statul cheltuie bani şi e păcat de ei să nu participăm la recensământ.
La recomandarea puterilor străine statul a cheltuit bani şi pentru vaccinuri. Vaccinurile nocive care au lăsat copii paralizaţi. Deşi sunt foarte multe cazuri la noi în ţară, nu apare nimic la ştiri. Copii paralizaţi, manipularea Tecuceanu şi nu în ultimul rând, cazul Finlanda. Un caz de răsunet mondial în care finlandezii au spus că vaccinul pentru gripa porcină este nociv.
La noi nicio vorbă. Presa este interesată de vulgar şi din când în când prezintă că statul ne vrea binele şi să răspundem la toate întrebările recensământului lor. Altfel amendă! (…)

Nu suntem singurii care boicotăm Recensământul 2011

Acest recensământ este primul la nivel european. Adică în acest an a avut loc în mai multe state UE iar întrebările au fost aceleaşi. Acum ne-a venit nouă rândul. Mai multe informaţii găsiţi aici:
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/primul-recensamant-euro-240050.html

Însă acest recensământ nu a fost bine primit nici de ceilalţi europeni. Deci nu suntem singurii care nu vedem cu ochi buni acest recensământ.
Nemţii au boicotat şi au atacat în instanţă acest recensământ:
http://www.simoncolumbus.com/2010/06/26/german-activists-fight-planned-census-in-court/
În Marea Britanie la fel:
http://www.guardian.co.uk/uk/2011/feb/19/census-boycott-lockheed-martin
http://www.parker-joseph.com/pjcjournal/2011/02/21/census-2011-the-day-you-become-state-property/
https://p10.secure.hostingprod.com/@spyblog.org.uk/ssl/spyblog/2011/01/15/census-2011-press-release-on-lockheed-martin—ons-still-pretending-that-they-wi.html

(…)

NOTA NOASTRA:

Patriarhia Romana nu are nicio problema cu recensamantul DIFERIT pe care autoritatile il implementeaza incepand de joi. Unicitatea acestui recensamant provine din faptul ca se cere CNP-ul si din date care tin de viata personala, inclusiv cea intima, dupa cum am aratat aici.

Aflam cu surprindere ca datele socio-demografice de baza, cum ar fi etnia, limba si religia, NU MAI SUNT OBLIGATORII. Asadar, e obligatoriu sa se stie bolile si defectele noastre fizice, ce bani primim din strainatate si de la cine, sau daca folosim internetul – iar acestea corelate cu CNP-ul fiecaruia –, dar nu e obligatoriu sa se stie cu certitudine cati ortodocsi, de pilda, sunt in tara…

De aceea, Patriarhia Romana se cuvenea sa critice de doua ori acest recensamant: o data pentru ca incalca dreptul la intimitate si a doua oara pentru ca nu e obligatorie declinarea identitatii religioase.

De fapt, asa se si explica comunicatul Patriarhiei, care cheama la mobilizare… tovaraseasca pentru a raspunde la recensamant. Motivul e mai degraba pragmatic – daca ortodocsii ies mai putini la numaratoare decat a fost cazul pana acum, atunci sa vezi campanii in presa despre cum se duc banii de la buget, in mod nejustificat, la BOR, in conditiile in care trendul social ar arata, vezi Doamne, o descrestere a ortodocsilor!

Lucrul a fost facut limpede, de altminteri, chiar de ASUR, care a declansat chiar o campanie in acest sens:

În perioada 22 – 31 octombrie echipele de recenzori vor strânge date despre toţi locuitorii României. Informaţiile obţinute în urma acestui proces vor sta la baza fundamentării politicilor guvernamentale din următorii ani; în particular, alocarea fondurilor bugetare pentru o gamă largă de programe depinde de structura populaţiei, aşa cum va rezulta în urma recensământului.

Printre întrebările cu privire la caracteristicile etno-culturale, pe care le vor pune recenzorii, se numără şi una legată de religie: „Cărei religii consideră persoana că îi aparţine?” Este vorba de întrebarea 25 din secţiunea „Persoane” a formularului de recensământ.

Rezultatele oferite de ultimele două recensăminte (1992 şi 2002) în privinţa structurii religioase a populaţiei oferă o imagine puternic distorsionată a realităţii. În ambele cazuri, cifrele oficiale diferă marcant de toate celelalte sondaje efectuate în ultimii 20 de ani de reputate instituţii de cercetare a opiniei publice. De exemplu, ţinând cont de datele European Values Survey (1999) şi World Values Survey (2005), procentul real al celor care se declară atei este de minimum 6-7% din populaţie, de 60-70 de ori mai mult decât rezultă din recensământul efectuat în 2002 (0.1% din populaţie).

Motivele sunt multiple şi ţin, în special, de factori culturali. Pe de o parte, este larg întâlnită ideea că dacă ai fost botezat automat aparţii de acea religie; pe de alta, afirmaţiile de tipul „poporul român s-a născut ortodox”, repetate insistent în anumite cercuri, pot induce o autocenzură în ceea ce priveşte asumarea identităţii religioase reale.

Recensământul oferă datele oficiale privind structura demografică a populaţiei. O pondere artificial mărită a credincioşilor afectează corectitudinea politicilor sociale; de exemplu BOR insistă pe alocarea subvenţiilor bugetare pentru culte proporţional cu numărul oficial al aderenţilor fiecăruia.

Chiar dacă la recensământul din acest an formularea întrebării despre religie a suferit îmbunătăţiri faţă de 2002 prin eliminarea singularizării religiei creştin-ortodoxă, a întreba „Cărei religii consideră persoana că îi aparţine?” afirmă, din start, ideea că o persoană trebuie să aibă o religie. Transmiterea unei astfel de sugestii, atât către populaţie cât şi către echipele de recenzori, poate să ducă la distorsionarea semnificativă a rezultatelor.

În acest context, Asociaţia Secular-Umanistă din România solicită Guvernului României şi Institutului Naţional de Statistică:

  1. garanţii convingătoare în privinţa asigurării corectitudinii şi transparenţei proceselor de recenzare şi de prelucrare ulterioară a datelor
  2. modificarea întrebării 25 din secţiunea „Persoane” a formularului de recensământ din „Cărei religii consideră persoana că îi aparţine?” în „În prezent persoana aparţine sau nu unei religii?”, urmată de detalierea religiei pentru cei care răspund „Da”.

Dacă şi recensământul din acest an va creea aceeaşi imagine distorsionată ca şi cel din 2002, consecinţele se vor extinde mulţi ani în viitor, iar privilegierea grupărilor religioase va continua să crească. (…)

Exista asadar un interes cert ca numarul de ortodocsi inregistrat sa fie neaparat mai mic decat cel inregistrat pana acum – mai mic in sens proportional si, in acest context, sigur ca e binevenit sa ne marturisim identitatea ortodoxa. Dar… chiar si asta are un pret mare.

In ceeea ce priveste recensamantul in sine, este de-a dreptul “profetic” titlul dat de Pro TV: “Daca vrei sa contezi in societate, sa te asiguri ca esti numarat”.

Pe langa acest aspect abuziv, recensamantul fiind, practic, aplicat aproape ca un santaj asupra populatiei, este condamnabila si incurajarea delatiunii despre propriile rude: caci turnatorie ordinara este sa dai informatii ca vecin sau ruda despre persoana care lipseste de la domiciliu.

Un alt aspect tine de marota pe care o tot reiau oficialii si la care s-a referit si Patriarhia: datele culese ar servi, chipurile, la fundamentarea politicilor publice. De parca politicile publice au fost, vreodata, fundamentate pe nevoile reale ale societatii si nu pe criteriile mafiot-politice sau, in cel mai bun caz, ideologice, adica oarbe la realitatea de pe teren.

In cazul acestui recensamant, se pune intrebarea ce politici publice pot sa fundamenteze datele despre sanatatea, studiile si preocuparile noastre? Ce politici publice pot fundamenta datele despre romanii plecati in Europa sau anii de relatie “consensuala”? Mai ales ca traim in vremea in care ni se repeta obsedant ca “trebuie sa traim din ce producem“, deci, practic, aria de investitii in chestiuni sociale este si va fi drastic redusa. Traim in vremuri in care agenda globala care se aplica este, vadit, una de sorginte malthusiana, asadar, cum anume si la ce vor fi folosite, pana la urma, datele despre… vulnerabilitatile populatiei de catre Comisia Europeana si poate ca, si de alte structuri?

Reamintim ceea ce scriam AICI:

(…) Instaurarea la nivel “national” a unor regimuri autoritare, cvasi-dictatoriale, care sa aplice politicile dure anti-sociale, malthusiene, indreptate violent impotriva populatiei, prin invocarea principiului necesitatii restrangerii serviciilor statale sub pretextul respectarii deficitelor bugetare fixate de CE. Este scenariul prezentat in articolul de mai jos, scris de un adept cinic al solutiilor (sangeroase) de mana forte.

Prin dictaturi malthusiene intelegem dictaturi care guverneaza pe baza unei ideologii inspirate de economistul englez al sec. XIX, Thomas Malthus, conform careia resursele planetei fiind mici si in continua scadere, un numar mare al populatiei ar constitui un grav pericol global, asadar sunt necesare politici de “descrestere” a populatiei.

Teoria sa este cunoscută sub numele de malthusianism; ca o consecinţă a acestei relaţii dintre populaţie şi starea economică, Malthus considera că sărăcia, bolile, epidemiile şi războaiele sunt factori pozitivi pentru omenire, dat fiind că asigură echilibrul între numărul populaţiei şi cantitatea mijloacelor de subzistenţă.

Mai putini oameni, mai putine cheltuieli, deficite bugetare mai mici etc. Noul totalitarism care se profileaza vrea sa aiba populatie mica si reeducata.

Nu este foarte clar in acest moment cum anume, in mod precis, ar putea surveni aceasta posibilitate – in Grecia poate din cauza tulburarilor stradale, in Spania la fel, la noi poate sub pretextul unui blocaj institutional sau politic. Aceste lucruri (modalitatile concrete care vor fi alese pentru fiecare “tinta” in parte) sunt greu de anticipat cu exactitate, dar ceea ce conteaza este ca se pune in discutie eventualitatea instaurarii unor regimuri dictatoriale care, practic, sa impuna cu forta politica europeana.


Categorii

Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Recensamant 2011, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

43 Commentarii la “RECENSAMANTUL INCEPE JOI. Patriarhia ne cheama sa participam, dar nu are nimic de spus cu privire la solicitarea CNP-ului si a unor date personale

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: In timp ce PSIHOZA ”BOTEZULUI BARBAR” IA AMPLOARE, iar BISERICA ESTE TERFELITA IN MASS-MEDIA, Patriarhia pare a dormi pe durerea oamenilor
  2. Pingback: ASUR contesta RECENSAMANTUL. Nu i-au iesit ATEISTII la numarat si crede ca sunt NEJUSTIFICAT de multi ORTODOCSI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Numele este foarte important pentru om. Deasemenea este foarte important pentru ortodocsi sa fie apelati cu numele de botez, nu cu porecle, diminutive si nicidecum cu numere.
    Numele de botez este cel care se va inscrie sau se va sterge din Cartea Vietii.

    “13. Si intru acel ceas s-a facut cutremur mare, si a cazut a zecea parte din cetate, si s-a omorat intru acel cutremur NUME DE OAMENI sapte mii; si ceilalti s-au infricosat si au dat slava Dumnezeului cerului”
    ( Dumnezeiasca Scriptura – editia 1914, Apocalipsa – cap.11 )

    “Sf Nicolae Velimirovici Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi, Sophia Buc. 2002 pag.126-127 : Ucenicii lui Hristos s-au lăudat odată Învățătorului lor zicând : Doamne, și dracii se supun nouă în numele Tău! Iar Domnul le-a răspuns să nu se bucure de asta, ci le-a zis : bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri,adică deoarece sunt știute și amintite și pomenite în cereasca împărăție a luminii și a vieții.
    În Sfânta Scriptură se spune adeseori cum vor fi scrise numele drepților în Cartea celor vii, în timp ce numele păcătoșilor vor fi șterse și date uitării. Din pilda cu bogatul și Lazăr vedem că Domnul rostește numele lui Lazăr cu preacurata Sa gură, în timp ce trece sub tăcere numele bogatului nedrept. Asta înseamnă că Lazăr a intrat în împărăția cerurilor și a dobândit viață veșnică și veșnică pomenire, iar bogătașul păcătos a pierdut și împărăția, și viața – și numele.”
    […]
    In Biblia 2008 cuvantul “nume” a disparut.

    https://ayeaye20.wordpress.com/2016/03/20/nume-sterse-din-cartea-vietii-din-pricina-ispitelor/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare