Efectele internetului si ale folosirii motoarelor de cautare (STUDII) / Hackerii construiesc o RETEA SOCIALA / Goana dupa PROFIT: greii tehnologiei, APPLE si GOOGLE, doboara record dupa record.

20-07-2011 3 minute Sublinieri

Efectele internetului asupra utilizatorilor

Adolescenţii care petrec mai multe ore pe zi în faţa calculatorului ajung să aibă adesea comportamente nedorite: fumat, alcool, canabis, raporturi sexuale neprotejate. Când un adolescent stă peste patru ore la calculator, navigând pe internet, riscul de a adopta unul sau mai multe asemenea comportamente riscante creşte cu 50%, scrie site-ul passionsante.be.

Este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători canadieni de la Queen’s University din Ontario, care a realizat un studiu al comportamentului a circa 8.000 de tineri între 10 şi 16 ani.

Timp de un an, specialiştii au observat numărul de ore petrecute de fiecare la televizor, calculator şi consola de jocuri. Datele au fost asociate cu frecvenţa unei serii de comportamente nefaste şi s-a descoperit o legătură: ‘Copiii şi adolescenţii care petrec multe ore pe internet văd mereu imagini şi comportamente pe care le pot adopta ulterior‘, spune Valerie Carson, unul din autorii studiului ale cărui rezultate sunt publicate în revista Preventive Medicine.

În plus, sunt la curent cu tehnologia informatică şi cu internetul, ajungând să destrame diferite tipuri de control stabilite de părinţi, îndeosebi pentru site-urile web nedorite‘, adaugă ea.

Motoarele de căutare au afectat modul în care memorăm informaţiile, arată un studiu al Universităţii Columbia (SUA), citat de cotidianul britanic „The Daily Mail”.

Deoarece avem acces mai uşor la date, nu mai memorăm atât de mult pe cât o făceam în trecut. Studiul demonstrează că oamenii tind să uite lucrurile despre care au impresia că pot fi găsite uşor pe internet şi le memorează doar pe cele care nu pot fi accesate pe Google.

„Memorie tranzactivă”

De asemenea, în loc să memoreze informaţii factuale, cei supuşi studiului au putut indica mai uşor locul unde pot găsi acele date pe calculatorul personal sau pe internet. Creierul se bazează pe motoarele de căutare aşa cum s-ar baza pe un prieten sau coleg de muncă. Această formă de memorie a fost numită „memorie tranzactivă”, asemănătoare memoriei colective. Un individ nu are o informaţie, dar ştie cum să ajungă la ea.

Descoperirea poate fi aplicată în schimbarea modului cum funcţionează sistemele educaţionale, nevoite să se adapteze la modificările aduse de motoarele de căutare. „Poate profesorii vor deveni mai concentraţi pe o educaţie bazată pe înţelegerea ideilor şi a modului de gândire, decât pe memorare“, a afirmat Betsy Sparrow, cercetătoarea care a coordonat studiul.

Anonymous-hackers

Grupul de hackeri Anonymous au anunţat că îşi vor crea propria reţea socială, unde se vor putea înscrie toţi internauţii, după ce mai multe conturi ale acestora de pe Google+ au fost închise.

Reţeaua se va numi AnonPlus şi va fi liberă de cenzură. Aceasta va putea fi folosită de toţi oamenii, nu numai de Anonymous”, au anunţat hackerii. 18 programatori lucrează în prezent la dezvoltarea reţelei AnonPlus.

Grupul de hackeri Anonymous a devenit cunoscut prin atacuri asupra site-urilor Visa şi Mastercard, după ce acestea au blocat transferurile financiare către site-ul WikiLeaks. Organizaţia a fost vizată deja de operaţiuni ale poliţiei în Statele Unite, Marea Britanie, Spania şi Italia. NATO consideră grupul Anonymous drept o ameninţare reală, din cauza riscurilor de piratare sau blocare a sistemelor informatice.

Noua retea de socializare Google+ a ajuns sa aiba peste 10 milioane de utilizatori la doar 16 zile de la lansare, a declarat Larry Page, CEO al Google.Peste 10 milioane de persoane s-au inscris pe Google +. Este o mare reusita pentru noi“, a declarat Page, in cadrul unei conferinte in care au fost prezentate rezultatele trimestriale ale grupului, relateaza AFP.

Desi Google + a fost lansat pe 28 iunie in versiunea experimentala si este accesibil numai prin invitatie, ultimile rezultatele arata ca Google a fost capabil sa dea un raspuns pe masura rivalului sau principal, Facebook.

Google a atacat zona cu inovatiile majore“, a scris la inceputul acestei saptamani Trip Chowdhry, analist al companiei Global Equities Research, adaugand ca “migratia in Google + din Facebook e abia la inceput“.

Conform site-urilor SocialStatistics si FindPeopleOnPlus, citate de Gizmodo, peste 85% dintre utilizatorii retelei de socializare Google+ sunt barbati, comparativ cu o distributie aproape egala in cazul Facebook.

Veniturile companiei din Mountainview, California au explodat în lunile aprilie-iunie ale acestui an.

Compania copndusă de Larry Page şi Sergey Brin a anunţat rezultate financiare spectaculoase: venituri de 9,03 miliarde de dolari în cel de-al doilea semestru (trei luni) ale acestui an, în creştere cu aproape o treime (32%) faţă de perioada similară a anului trecut.

Where Does Google Make Its Money? [ infographic ]

În primul trimestru al acestui an publicitatea pe Internet în SUA a generat venituri record de 7,3 miliarde de dolari, în creştere cu 23% faţă de 5,9 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut. O parte din acești bani se duc la Google.

IAB arăta că 54% din toate veniturile din publicitatea online americană este colectată de Google. Altfel spus, dintr-un dolar încasat, 54 de cenți se duc în buzunarul companiei care are cel mai mare motor de căutare din lume.

Acum, Google încasează din publicitate nu mai puțin de 3 miliarde de dolari pe lună, majorotatea reclamelor fiind poziționate lângă rezultatele de căutare.

Un studiu publicat astăzi arată că 97% din veniturile Google vin din publicitate. Cei de la wired au realizat un top al celor mai scumpe 20 de cuvinte cheie din publicitatea Google AdWords.

Cel mai scump cuvânt din Google AdWords este “insurance” (asigurare). Pentru fiecare click pe care utilizatorul pe acest cuvânt, Google primește de la companiile de asigurări fabuloasa sumă de 54 de dolari. “Insurance” asigură pentru Goole 24% din veniturile totale de publicitate.

Al doilea cel mai bine plătit cuvânt este “loans” (împrumuturi). Pentru fiecare click făcut pe “loans”, Google încasează peste 44 de dolari de la instituțiile de credit.

Venitul, profitul, preţul acţiunilor, vânzările de aparate iPhone şi de tablete iPad ale Apple au atins noi maxime istorice în ultimele trei luni. Apple şi-a consolidat poziţia de lider în domeniul IT prin rezultatele spectaculoase pe care le-a înregistrat în cel de-al doilea trimestru al acestui an.

Entuziasmul consumatorilor faţă de lansarea tabletei iPad 2 şi succesul de care se bucură aparatele iPhone s-au reflectat în rezultatele financiare spectaculoase obţinute de Apple în intervalul aprilie – iunie. Veniturile totale ale companiei americane din această perioadă s‑au ridicat la 28,57 de miliarde de dolari (reprezentând un record absolut în ceea ce priveşte profitul trimestrial) din care 7,31 de miliarde de dolari este profit net. Astfel, câştigurile companiei au crescut cu 125% faţă de perioada similară a anului trecut. Cel mai impresionant avans a fost cel înregistrat de vânzările tabletelor electronice iPad, care au crescut cu 183% faţă de trimestrul anterior, ajungând la 9,25 de milioane de unităţi.

Vânzările de telefoane iPhone au crescut cu 142%, ajungând la 20,34 de milioane de unităţi. Reuşita aparatelor iPhone a surprins analiştii, care anunţau că aceste gadgeturi vor avea un trimestru dificil din cauza competiţiei tot mai acerbe făcută de producătorii asiatici precum Samsung şi HTC. În plus, pentru prima dată de la lansarea aparatelor smartphone (în 2007), Apple nu a mai lansat un nou iPhone în luna iunie, iar specialiştii anticipau că acest lucru va afecta vânzările. Tim Cook, directorul de operaţiuni al Apple, a declarat că vânzările ridicate se datorează creşterii din pieţe emergente precum China, America de Sud, Brazilia şi Orientul Mijlociu. Investitorii au reacţionat imediat la aceste cifre, iar preţul unei acţiuni Apple a depăşit pentru prima dată 400 de dolari.


Categorii

1. DIVERSE, Google, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Studii psiho-sociologice

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Efectele internetului si ale folosirii motoarelor de cautare (STUDII) / Hackerii construiesc o RETEA SOCIALA / Goana dupa PROFIT: greii tehnologiei, APPLE si GOOGLE, doboara record dupa record.

  1. cum pot sterge datele?

  2. @tanasie:

    La ce anume va referiti, va rugam? Insistati cu acelasi mesaj pe care il repetati intr-un mod pe care nu il intelegem…

  3. @tanasie ion gabriel,

    cu tasta “Delete” (desupra lui “Enter”)…

  4. Bănuiesc că se referă la faptul că s-au salvat nickul şi adresa de email în căsuţele de comentarii. Dacă e aşa, atunci intraţi în intenet explorer, iar dacă aveţi setată limba engleză selectaţi meniul Tools -> Internet Options -> pe pagina General bifaţi Delete Browsing History on Exit -> apăsaţi OK, reporniţi Internet Explorer. Doamne, ajută!

  5. Pingback: Facebook si Google, impreuna in campania pentru ELIMINAREA ANONIMITATII PE INTERNET: "Cei care nu-si dezvaluie identitatea trebuie sa dispara"/ MASS-MEDIA in ghearele ”mogulilor” DIGITALI/ Terorismul in era internetului/ Inca un test social media reus
  6. Pingback: "JOCURILE" GENERATIEI DIGITALE sau cum devine copilaria amintire PE CALE DE DISPARITIE
  7. Pingback: "NU POT TRAI FARA INTERNET".../ Romania, a doua tara din lume la viteza de internet/ RUSIA SUSTINE "REGLEMENTAREA" INTERNETULUI
  8. Pingback: eLEARNING sau MINTEA DIGITALA: cum se incearca “schimbarea la fata” a invatamantului romanesc si EDUCAREA INTRU NOUA ERA DIGITALA A COPIILOR INCA DE LA GRADINITA! - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare