Seful Bilderberg, DAVIGNON si reprezentantul Consiliului pentru Relatii Externe, RICHARD HAASS: OBISNUITI-VA CU AUSTERITATEA SI CU PIERDEREA SUVERANITATII!

14-10-2011 6 minute Sublinieri

    UPDATE

    • EvZ:

    Bilderberg nu a venit să ne liniștească: Obișnuiți-vă cu noua normalitate

    Europenii trebuie să nu repete greșelile trecutului, întrucât criza a apărut din cauza unor politici fiscale prost conduse și care, deși puteau fi sancționate, nu au fost penalizate la timp de forurile europene, a declarat șeful grupului Bilderberg, în cadrul unui eveniment care are loc la Banca Națională a României.

    De asemenea, Richard Haass, oficialul Council on Foreign Relations, un alt grup despre care se spune că stăpânește lumea din umbră, a declarat că statele trebuie să se obișnuiască cu noua normalitate, care presupune o creștere economică extrem de redusă și care va cere redefinirea politicilor fiscale și a sistemelor de pensii și cele educaționale.

    Acesta a mai spus că în prezent lumea politică reacționează mai lent decât o fac economiile și piețele, iar reacțiile populiste ale unora dintre politicieni nu ar trebui să surprindă pe nimeni dacă luăm în calcul dificultățile prin care trece economia mondială și inegalitățile sociale care pe unele țări s-au extins pe fondul crizei, precum și rata ridicată a șomnajului care în contextul actual se extinde pe un termen tot mai lung.

    Vicontele Davignon, președintele Bilderberg, a declarat la rândul său că Europa trebuie să introducă sancțiuni pe care să le și aplice pentru acele state care au o politică fiscală hazardată, aceasta fiind exact una dintre măsurile cerute de Germania în ultimele zile.

    Cum a fost întâlnirea cu șeful Bilderberg, ”premierul” guvernului mondial secret

    Marele Șef al grupului Bilderberg a fost în România. Omul care conduce organizația despre care se spune că este guvernul mondial din umbră a susținut pentru două ore o conferință la banca centrală. Grupul Bilderberg include majoritatea foștilor președinți de stat ai SUA, cele mai înalte figuri ale mediului politic și economic mondial, cum ar fi Ben Bernake, șeful sistemului de bănci centrale ale SUA sau șeful Băncii Centrale Europene. Cum arată lumea văzută prin ochii celui mai puternic om al lumii?

    În mare parte, așa cum o știam. În opinia vicontelui Etienne Davignon, președintele Bilderberg, criza zonei euro a fost posibilă pentru că europenii pur și simplu au scăpat hățurile din mână. Forurile europene aveau tot ce le trebuie: instituțiile necesare, mecanisme de control, dar nu le-au pus în aplicare.

    Când state din zona euro devenise aproape evident că nu respectau condițiile de disciplină fiscală pe care trebuiau să le îndeplinească datorită propriului statut, au fost trimiși inspectori la fața locului pentru a vedea cum stau lucrurile de fapt. Controalele au fost însă ocolite, iar instituțiile europene nu au mers mai departe. Lumea se aștepta ca piețele să penalizeze performanțele acestor popoare. Ei bine, nici ele nu au făcut-o, a spus Etienne Davignion. Economia mergea ca pe toate și nimeni nu se gândea la vemuri mai rele. Acum, trebuie să ne ocupăm de criza datoriilor suverane a zonei euro, dar fără a uita că trebuie încurajată creșterea economică, a spus la rândul său Richard Haass președinte al Council of Foreign Relations.

    Din păcate, politicul reacționează mai încet, însă și din cauza contextului economic extrem de dificil . Din fericitre se știe care sunt soluțiile și liderii europeni par să fi înțeles că e nevoie să ia repede o decizie, care deja s-a conturat în ultimele zile: restructurarea datoriilor Greciei și capitalizarea băncilor.

    Lumea trebuie să se pregătească pentru noua normalitate, care înseamnă o creștere economică sub așteptări, care va impune regândirea tuturor politicilor economice.

    Este nevoie de mai multe reglementări?

    Tendința la nivelul Europei este să să se suprareglementeze. ”Suntem în pericolul de a reglementa prea mult. Nu trebuie să intrăm cu regulile prea mult în detalii. După declinul ultimilor ani, riscul este de a vrea să suprareglementezi. Însă, un proverb american spune – nu încerca să repari mai mult decât a fost stricat”, a spus Haass. Implicarea prea puternică a statului în piața liberă îi va bloca acesteia capacitatea de inovare, spune Haass. ”Responsabilitatea (accountability)” este cuvântul în jurul căruia ar trebui să se învârtă guvernanța la nivel european, în perioada următoare, spune Davignion. ”Criza ar fi fost generată de bănci care aveau active neperformante în bilanțuri. Dar să nu uităm, agențiile de rating dăduseră acestor bănci calificative AAA”, a spus acesta. Or, nimeni nu a fost tras la răspundere.

    Nemulțumirile sociale pot conduce la noi regimuri totalitare?

    În niciun caz, spune vicontele Davignion. Oricât ar fi de mari asperitățile, avem mecanismele necesare pentru a preveni reîntoarcerea într-o perioadă similară începuturilor secolului XX. ”În ciuda problemelor care au apărut, au fost create mecanisme care să prevină aceste exagerări”, spune Davignion.

    Acesta a accentuat ideea de progres permanent, în ciuda dificultăților ultimilor ani: Portugalia și Spania au scăpat de regimuri totalitare, a dispărut imperiul societic, a apărut moneda unică. Ce învățăminte se pot trage din criză?

    S-a extins prea mult Uniunea Europeană în ultimul timp?

    Poate fi aceasta o cauză a crizei și a discrepanțelor enorme care există între statele din UE și care chiar s-au adâncit în ultimul timp? Nu e vorba de o exindere prea rapidă, ci mai degrabă de una în care ”timpii de tranziție au fost prea mici”. Haass este de părere că Cipru, paradisul fiscal, este țara asupra căreia Uniunea ar fi trebuit să stea mai mult pe gânduri înainte de a o integra. În schimb, amânarea unei aderări a Turciei, este o greșală.

    Disparitățile dintre state sunt normale, spune Davignon. Orice stat din UE și-ar dori să aibă puterea economică a Germaniei și s-ar feri de un sistem fiscal cum este cel al Greciei. Așa că nu are rost ca România să se uite lung la performanțele altor state europene, ci să încerce să progreseze. Cheia pentru progres ar fi să ca statele să investească permanent în dezvoltarea resursei umane.

    ”Este resortul creșterii economice. În timp ce, în rândul persoanelor care au o calificare anume, somajul este de 4%, categoria celor necalificati se confruntă cu un șomaj de 14%”, spune Haass. În opinia sa, actuala criză nu va aduce dezintegrarea Uniunii Europene. Liderii politici par să fi înțeles că trebuie să ia cât mai repede o soluție.

    Preşedintele Grupului Bilderberg, vicontele Etienne Davignon, a declarat vineri seară că ideea creării unui minister al finanţelor la nivel europen sau o entitate a statelor unite europene nu sunt oportune şi contrazic principiile europene. Oficialul participă la conferinţa “Uniunea Europeană după criza datoriilor suverane”, găzduită de Banca Naţională a României.

    “Nu sunt de acord cu un minister de finanţe european. Nicio secundă. Este împotriva principiilor pe care le-am creat. Statele nu dispar ca să fie înlocuite cu Uniunea Europeană. Nu încercăm să creăm Statele Unite ale Europei, ceea ce nu înseamnă că acest lucru nu se poate întâmpla la un moment dat, dar sunt chestiuni pe care trebuie să le decidem individual, adică fiecare stat separat”, a afirmat Preşedintele Grupului Bilderberg.

    NOTA:

    Si totusi inca se mai pastreaza aparentele…

    Ideea ca poti avea moneda comuna europeana si ca se aplica sanctiuni tarilor cu politici fiscale “necorespunzatoare” este pur anti-nationala si presupune exact pierderea suveranitatii, asa cum sublinia si min. de finante Schauble in luarile sale de pozitie pe subiect (a se vedea trimiterile de mai jos).

    Prin urmare, declaratia vicontelui Davignon este total necredibila – de fapt, el vrea sa se delimiteze de acuza ca proiectul european ar putea fi implementat anti-democratic, cumva pe deasupra statelor nationale. Dar aceasta este realitatea istorica si prezenta si nici nu exista alte sanse de a consolida Uniunea Europeana.

    Criza datoriilor suverane s-a extins din cauza problemelor financiare ale Greciei, a cărei datorii reprezintă circa 150% din PIB-ul ţării, dar şi pentru că statele UE nu au fost de acord cu o supraveghere mai atentă din partea insituţiilor europene, susţine Etienne Davignon, preşedintele influentului grup Bilderberg, despre care se speculează că ar conduce lumea din umbră. El a participat vineri la o conferinţă organizată la Bucureşti, la care au mai participat guvernatorul BNR Mugur Isărescu precum şi preşedintele Consiliului pentru Relaţii Externe al SUA, Richard Haas.

    Davignon este de părere că Europa se confruntă cu o profundă criză a datoriilor suverane care s-a extins din cauza problemelor din Grecia, dar şi pentru că statele membre ale Uniunii s-au opus propunerii Comisiei Europene care a sugerat trimiterea unor auditori care să verifice situaţia financiară a fiecărui stat în parte. In cadrul conferinţei s-a mai vorbit despre populismul care se resimte tot mai puternic în cadrul statelor UE din cauza politicienilor care se folosesc de criză pentru a-şi promova interesele electorale.

    Grupul Bilderberg este renumit la nivel mondial. Acesta se reuneşte în fiecare an pentru a discuta problemele globale, dar şi pentru a încerca să caute posibile soluţii la acestea. La reuniunea anuală a organizaţiei participă în jur de 150 de miliardari, şefi de stat, lideri politici, economişti, cadre universitare şi bancheri.

    Uniunea Europeană trebuie să întreprindă măsurile necesare pentru ca “povestea Greciei” să ia sfârşit şi statul să rămână în zona euro, pentru că altfel există riscul ca acest scenariu să se repete în cazul altei ţări, a declarat, vineri, Etienne Davignon, preşedintele Grupului Bilderberg.Atunci când ai o monedă comună trebuie să realizezi că este a tuturor. Povestea Greciei trebuie să ia sfârşit, dar cu Grecia în continuare în zona euro. Dacă reacţia nu este una puternică, de ce nu s-ar întâmpla acest lucru şi altor state”, a afirmat Davignon, prezent la Bucureşti la conferinţa “Uniunea Europeană după criza datoriilor suverane”.

    El a adăugat că următorul pas după rezolvarea problemelor Greciei este găsirea de soluţii pentru consolidarea creşterii economice în UE. “Modelul de integrare europeană este unic. Dacă nu va funcţiona, semnalul va fi foarte negativ pentru întreaga lume. Dacă nu vom reuşi, vom lua celorlalţi elementul de speranţă”, a spus Davignon, referindu-se la procesul de globalizare.

    În opinia lui Richard Haass, preşedintele Consiliului pentru Relaţii Externe, o organizaţie independentă influentă, problemele actuale nu sunt de ordin instituţional, ci ţin mai degrabă de zona politicului. “Pentru mine, singura întrebare este dacă politicul se va mişca mai repede. Până acum a fost devansat de evoluţia economiei”, a afirmat Haass.

    El a adăugat că populismul promovat de politicieni nu surprinde pe nimeni, însă promovarea acestuia a avut ca efect scăderea nivelului de trai şi creşterea inechităţii sociale. Întrebat despre regementarea instituţională, Haass s-a arătat îngrijorat că cel puţin în SUA există pericolul unei suprareglementări, care poate încetini creşterea economică în următorii 5-10 ani. Nu vrei să repari ceva ce nu este stricat, şi chiar acesta este pericolul”, a mai spus el.

    Legaturi:

    In ceea ce priveste pe seful Bilderberg, vicontele Etienne Davignon, prezentarea tabloida a acestuia drept “cel mai puternic om din lume” este cel putin superficiala. Cel mai probabil, vicontele este un simplu purtator de cuvant, poate chiar cel mai lipsit de influenta reala din grupul Bilderberg, ci o “fata” acceptabila si onorabila pentru public si, poate, un eficient si “discret” in cadrul sedintelor interne. In ceea ce priveste grupul in sine, Bilderberg este, mai degraba, o interfata prin care cei care cu adevarat au influenta majora asupra treburilor lumii isi exercita, in mod coordonat, agenda, prin intermediul membrilor grupului.


    Faptul ca se organizeaza tocmai la noi in tara o conferinta in care seful Bilderberg vorbeste despre criza datoriilor si UE este semnificativ. Chiar se poate anticipa “litania” pe care o va rosti – ca sa ne salvam din criza avem nevoie de UE, chiar de Statele Unite ale Europei. Bucurestiul este capitala declaratiilor pro-unioniste, facute in cel mai desantat mod, si a “gazduit” recent si intrunirea Comisiei Trilaterale.


    Categorii

    1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Masonerie, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

    Etichete (taguri)

    , , , , , , , ,

    Articolul urmator/anterior

    Comentarii

    13 Commentarii la “Seful Bilderberg, DAVIGNON si reprezentantul Consiliului pentru Relatii Externe, RICHARD HAASS: OBISNUITI-VA CU AUSTERITATEA SI CU PIERDEREA SUVERANITATII!

    1. Oare de ce scade leul in raport cu alte monezi si declaram inflatie atat de mica? nu cumva cineva a apasat tasta de fast-forward pentru aderarea Romaniei la euro? Vasilescu – panadolul anticriza – de ce s-a apucat sa declare ca e posibila aderarea mai rapida la euro? Si toate astea cand euro este unde este si cand orice imbecil intelege ca e bine sa ai moneda da ca sa poti sa repornesti sistemul bancar cand o sa se aleaga praful de bancile actuale. Baietii imping insa lucrurile spre unitate si o data cu implozia bancilor, le vor nationaliza pe rand si le vor unii intr-o mare si unica banca.

    2. Pingback: ROSIA MONTANA GOLD CORPORATION: sponsor al conferintei tinute de vicontele Davignon, SEFUL BILDERBERG!
    3. Pingback: Adio, suveranitate! - CONSECINTA SUMMIT-ULUI EUROPEAN "CRUCIAL". Romania, sub jugul GUVERNANTEI FISCALE si al constrangerilor bugetare nemiloase. CE NE ASTEAPTA DE ACUM?
    4. Pingback: Bine ati venit in inchisoarea economica UE! ARBEICHT MACHT FREI
    5. Pingback: NOUA ORDINE EUROPEANA: saracie planificata de la an la an/ BASESCU A DEVENIT ANTI-SISTEM SI ANTI-PIATA?!/ Vremurile in care pariul pe Apocalipsa a devenit rentabil
    6. Pingback: Tratatul de stabilitate european, “OPTIUNEA SEVERA” a presedintelui Traian Basescu, o “bataie de joc”. Uniunea Europeana: SPATIUL VITAL pentru Germania si SFARSITUL STATULUI NATIONAL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
    7. Pingback: Comisarul European de Interne, Neelie Kroes, promotor al DIRECTIVEI BIG BROTHER SI ACTELOR CU CIP, MEMBRU AL BILDERBERG [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
    8. Pingback: Daniel Estulin despre GRUPUL BILDERBERG, oligarhia financiara si “sacrificarea” SPANIEI, Putin si South Stream - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
    9. Pingback: "Google-Berg" - FRATIA dintre BILDERBERG si GOOGLE intru guvernarea "transumanista" a lumii, de tip Big Brother- LA VEDERE SI OFICIAL PRIN FUZIUNE? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
    10. Pingback: Reuniunea BILDEBERG 2013 are loc in Marea Britanie. "BINE ATI VENIT IN 1984"/ Printre participanti: Seful Comisiei Europene, presedinta FMI, ministri de finante si sefi de banci nationale - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
    11. Pingback: “SINISTRA” LUME A LUI 2015 – decriptarea simbolurilor rau-prevestitoare din desenul-agenda de pe COPERTA REVISTEI THE ECONOMIST | Cuvântul Ortodox
    12. Pingback: GUVERNUL “TEHNOCRAT” sau TIRANIA cocotata prin manipulare pe umerii democratiei/ DE CE A UITAT PRIMUL MINISTRU CIOLOŞ SA-SI TREACA IN CV APARTENENTA LA UN “THINK TANK” FINANTAT DE SOROS si condus de fostul sef Bilderberg?/ INCA O
    13. Pingback: ACESTI SATANISTI CARE NE CONDUC SI NOUA LOR ORDINE LUCIFERICA… Ceremonie terifianta cu mesaj explicit ANTIHRISTIC in Elvetia, la inaugurarea celui mai mare TUNEL din lume, Gotthard (VIDEO, FOTO) si INTALNIREA “ELITELOR” BILDERBERG la Dre
    Formular comentarii

    * Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

    Rânduială de rugăciune

    Carti

    Documentare