Se intampla in Romania (I): DOAR DUMNEZEU NE MAI APARA? MAI AVEM POLITIE? LA CE MAI FOLOSESTE 112? LA CE SA NE MAI ASTEPTAM?

10-10-2011 6 minute Sublinieri

Ora 12:00, prânz. Loc: Berceni. Intersecție Bdul Văcărești cu Bulevardul Tineretului, exact la rond, unde au fost înălțați niște zgârie-nori falimentari – Asmita Gardens. Tocmai la intrarea în rond, frânâ maximă pentru ca taximetristul să nu intre în mașina din față care la rândul ei a frânat în același stil pentru a evita o altă mașină. Frână în lanț. Înaintând în trafic, am văzut și motivul frânei: Un bărbat lovea cu bestialitate un cuplu tânăr în timp ce pipitza ce era cu bărbatul urmărea scena afară din mașina trasă pe dreapta cu usile larg deschise. Mi-a atras atenția rânjetul dominant pe figura ei scheletică. Bărbatul i-a tras o serie de pumnii în cap și în ochii tânărului, care a reușit la un moment dat să fugă printre mașinile în viteză, cu ochii vineți și plin de sânge. În timp ce îi căra pumni prietenului, fata a sărit în ajutorul lui, să îl împiedice pe nemernic să nu mai lovească. Pentru că tânărul a reușit să scape, bărbatul a început să aplice același tratament fetei. Am văzut cum fata a primit o serie de pumni în față, cu o foarte mare brutalitate. Scena a durat câteva minute, timp în care nimeni din trafic nu a intervenit, toți asistau cum tânărul și tânăra primeau pumnii pe secundă în mijlocul mașinilor care încercau să circulau. Scenă de teatru?? Încremenită, in timp ce sunam la 112 mă uitam cum alții șoferi asistau RÂZÂND. Erau alte două-trei mașini trase pe dreapta și persoane care urmăreau scena cu interes.

”-112 sun. Trage pe dreapta,

– nu am cum să trag pe dreapta, înseamnă să lovim alte mașini

– buna ziua, vă rog o mașină de poliție urgent pe Bd. Văcărești în rond, un bărbat bate cu bestialitate doi tineri,

– stai,stai stai… cine sunt oamenii?

– doamnă de unde să știu eu, faceti-mi legatura la poliție sector 4 să trimită de urgență o mașină în zona Văcărești, exact la rond, colț cu Tineretului

– doamnă da tu crezi că eu am timp de așa ceva? Tu stii câte cazuri am eu?

Un astfel de răspuns m-a scos din minți, si fara sa vreau am inceput sa urlu la ea

– UN TÂNĂR ȘI O TÂNĂRĂ, SUNT BĂTUȚI CU BESTIALITATE ÎN MIJLOCUL BULEVARDULUI, PRINTRE MAȘINI. BULEVARDUL VĂCĂREȘTI LA ROND. ESTE NEVOIE DE POLIȚIE. O MAȘINĂ DE POLIȚIE TRIMITE AUZI???

-unde e asta, pe Bdul Vacaresti? Chiar pe Bdul Vacaresti? unde se intampla incidentul?

-BDUL VACARESTI DOAMNA INȚELEGI??? BDUL VACARESTI LA ROND. EXISTĂ DOAR UN ROND PE VĂCĂREȘTI, LA INTERSECȚIE CU TINERETULUI. DE CATE ORI TREBUIE SA ITI REPET??? SECTORUL 4. LEGĂTURĂ POLIȚIE SECTOR 4, SECȚIA 15 SAU 14.

Taximetristul mă roagă să ii dau telefonul si repetă si el ideea, însă calm

-Doamna pe Văcărești, ce e asa greu, bdul Vacaresti e unul singur, chiar la rond, la interesectie cu Tineretului. Exact unde a fost o benzinărie LUK OIL și acum are stație RATB…133

Doamna ii face legatura la SMURD:

– E mort omu?

-Doamna nu e mort, dar dacă mai stam mult poate il omoară, AM CERUT MAȘINA DE POLIȚIE CA SĂ IL OPREASCĂ CINEVA

I se face legatura la politie. Dupa ce taximetristul ii spune ce se intamplă, acelasi taximetrist ridica vocea. Din raspunsuri, nu este greu de înțeles ce a fost întrebat:

”- cum de ce am sunat domnule? Nu ești poliție? Nu e de datoria noastră să sunăm să vă semnalăm să interveniți în astfel de scene? Da unde vreți să sunăm? V-am repetat că un bărbat îl bate cu bestialitate pe un tânăr și pe o tânără, pe Vacaresti, la rond, printe mașini. Daca vine cineva cu viteza, îi lovește în plin. Cum si ce să faceți dvs? Sa interveniti! Nu e de datoria dvs să interveniți? Nu sunteti politia? Credeam că am sunat la politie. Nu sunteti politia, nu am sunat la 112? Chiar nu mai există poliție să își faca treaba în țara asta?nu, nu e mort. cum ce vreau? Să trimiteți o mașină până nu îl omoară acolo. Sau dvs interveniti numai dupa ce omul a murit? BVD-UL VĂCĂREȘTI COLȚ CU TINERETULUI!!! Cum, cine sunt eu? Eu sunt un taximetrist si asta este numarul unei cliente. Noi am trecut pe langa incident…..in timp ce dvs puneti aceeași întrebare că de ce am sunat, omul ala primeste pumnii in fața și e plin de sânge și el și doamna cu care e…..noi sunăm să vă semnalăm ceva, și tot dvs vă roțâiți la mine că de ce am sunat. …

După câteva minute bune se aude de departe o sirena”

– întâmplarea e relatată aici.

Din moment ce Statul, cel care conform contractului social, Igaş, roagă pe cineva să-ţi explice ce e ăla contract social, e singurul utilizator îndreptăţit al violenţei, nu mai e capabil să-şi respecte partea lui, să apere populaţia, să asigure legea şi ordinea (Igaş, nu e vorba de serial) propun câteva reguli noi.

[…] continuarea la SURSA

***

mradu spunea…

Salut! Eu am sunat in ultimii ani de mai multe zeci de ori sa chem politia pentru furturi (din) auto, pentru accidente cu fuga autorului de la locul faptei, pentru batai intre diferiti indivizi, ori doar pentru hoti de bunuri prinsi in fapt in apartamentele vecinilor! si ghici ce a facut politia?! Au cerut inca o data datele mele, m-au lasat sa astept cateva zeci de secunde la telefon si apoi au spus fie ca nu au echipaje, fie ca o sa trimita un echipaj sa verifice! In concluzie, nimic!!!

Neincrederea in politie si justitie este la fel de mare ca si neincrederea in oamenii care reprezinta clasa politica! Din acest motiv isi fac oamenii dreptate cu forta si din acest motiv nu isi vor mai plati impozitele pentru a tine in viata un sistem de politie+justitie ineficient si inexistent.

Ca o concluzie neagra o sa mai zic doar atat: in primii 9 ani de cand m-am mutat in centru, la bloc, pe bulevard principal, mi-au fost sparte sau furate masinile de 8 (opt) ori!!! Politia nu a prins niciodata hotii, cei de la circile 10, 11 si 8-furturi auto au dat cu pamatuful si m-au pus sa ma constitui parte civila! Atat! Pagubele imense au ramas, hotii nu au fost prinsi, la multe reclamatii am facut revenire verbala sau scrisa si tot de pomana. Stiti cum mi-am recuperat o masina furata acum cativa ani?! Am primit un telefon anonim de la un politist prin care am fost trimis langa stadionul Olimpia sa-mi ridic epava!!! Martorii din zona mi-au relatat ca in ultimele 4 ore hotii o dezmembrau si politistii faceau ronduri sa stea de sase!!!

***

“Mă numesc Răzvan Condruc. Am 34 ani şi m-am stabilit în Olanda în urmă cu 6 ani. Tatăl meu, Ioan Condruc, a fost căpitanul echipei F.C. Baia Mare în perioada Viorel Mateianu. Bunicul meu m-a învăţat istorie şi iubesc România, dar am ajuns să-mi fie ruşine că sînt român.

Citesc ce s-a întîmplat cu baschetbalistul american de la Giurgiu. Mă uit în jurul meu, citesc presa româna şi olandeză. Aici nu este loc de «Butoane», numele clanului care conduce Giurgiu. La cea mai mică ameninţare a libertăţii sau siguranţei cetăţeanului, o plîngere la Poliţie, întemeiată, şi nu există “pardon” sau excepţie! Cu siguranţă, acte de violenţă există peste tot, dar nu clanuri care controlează străzile vreunui oraş. Statul olandez nu acceptă aşa ceva. De ce Statul roman acceptă, Cătălin?

Ştii că în Olanda, de exemplu, dacă eşti amestecat în vreun fel cu lumea criminală, afaceri nu tocmai legale şi aşa mai departe, oamenii te dau la o parte, chiar dacă conduci maşini luxoase? Asta pe lîngă faptul că aici trebuie să demonstrezi cu acte cum ai obţinut respectiva maşină. Şi dacă nu poţi demonstra de unde ai banii, problemă! Problemă care nu se rezolvă nici cu «butoane», nici cu relaţii de rudenie cu politicieni. De ce, Cătălin, în România interlopii conduc?”

Aşa e, Răzvan. Baschetbalistul american Hardy Chauncey a fost lovit vineri spre sîmbătă noapte cu pumnul de un interlop, într-o discotecă din Giurgiu. A căzut şi a rămas nemișcat. Nimeni n-a intervenit. Cînd a apărut ambulanţa de la SMURD, bodyguarzii clubului le-au spus medicilor doar că e băut. Motiv pentru care, deşi există cu siguranţă proceduri medicale clare și deși era fără cunoștință, sportivul a fost transportat şi pus doar pe perfuzii, fără analize detaliate ale capului.

Abia după 5 ore, în dimineaţa zilei de duminică, Chauncey a fost trimis la un spital din Bucureşti, unde i s-a făcut tomografie, dar a fost tîrziu. A murit. Scriu asta după ce i-am încurajat pe români să-şi doneze banii deductibili către SMURD. Mîine aş face la fel. Dar SMURD e dator cu o explicaţie pentru ceea ce s-a întîmplat la Giurgiu. Şi nu, nu în faţa Ambasadei Statelor Unite, ci în faţa celor care le finanţează activitatea: cetăţenii români.

SMURD e doar o verigă în tot acest lanţ al fricii. Colegii lui Hardy au plecat, nimeni nu l-a însoţit la spital. În faţa Poliţiei, nimeni nu recunoaşte că a văzut momentul pumnului fatal.

Astfel încît, la întrebarea ta, dincolo de explicaţii istorice, economice, de sistem democratic şi de civilizaţie, toate netulburat aşezate în biblioteci care se întind de la Bucureşti la Haga, acum îmi trece prin cap un singur răspuns: de frică, Răzvan, de frică sîntem aşa!

Peste tot simți frica. Frica poliției, frica paznicilor cu tricouri negre care ar trebui să-i ocrotească pe ceilalți, frica autorităților, frica oamenilor obișnuiți, frica de zi și frica de noapte, frica privindu-te în ceafă atunci cînd ești în mașină și frica strecurată răcoros pe la glezne cînd mergi pe jos, frica la zile de sărbătoare și frica banală, de fiecare dimineață, frica politicienilor de oameni și frica oamenilor de Putere, frica tuturor, întinzîndu-se ca un vis spre marginile arse de teamă ale lumii.

Şi, continuînd să ne temem, aşa vom rămîne.

Îţi mulţumesc pentru mesaj!

Nota noastra:

Foarte semnificativa fata de primul episod descris este aceasta reactie la episodul relatat mai sus:

Într-un fel, poţi să înţelegi că cei de la 112 te întreabă de 20 de ori despre ce-i vorba, că au parte de o grămadă de dobitoci care sună să facă glume proaste. Dar ar fi nemaipomenit, pentru siguranţa proştilor care sîntem şi care-i plătim pe cei de la 112 şi pe cei de la poliţie, să existe un sistem de supraveghere a străzilor, cam ca-n Londra. Cineva-şi ia bătaie într-o intersecţie şi altul sună la 112? Dispecerul caută camera din intersecţia respectivă şi se convinge. Şi nu se mai pierde vremea, aşteptînd, precum poliţia, ca ăla de-şi ia bătaie să dea colţul.

Nici celelalte reactii nu sunt lipsite de talcul lor (nevoit, in cea mai mare parte): anume, desfiintarea politiei, incetarea platilor taxelor si impozitelor, garda privata si dreptul de a purta arme. Acesti oameni nu stiu ce cer. La fel cum siguranta publica oferita de politie devine, din anumite cauze identificabile, o iluzie, la fel siguranta personala asigurata prin arme sau cine stie ce tehnici de auto-aparare este la fel de iluzorie.

Pentru ca principalul nu consta in avea instrumente puternice de anihilat amenintarea, ci in a avea o societate normala, in care ordinea publica este in atmosfera, nu in directa dependenta de coercitia politieneasca sau de indemanarea de pistolar a cetateanului.

In acest sens, mult ridiculizata societate traditionala (“crudul si intunecatul” Ev Mediu…) nu avea nevoie nici de camere de supraveghere si nici de politai la fiecare colt de strada cand era vorba despre traiul in comun, obstesc: in orase si sate nu prea era nevoie de o astfel de supraveghere. Nici nu era, deloc, vorba de un rai al sigurantei, pentru ca drumurile erau o adevarata aventura – tocmai pentru ca lipsea politia, era mare pericol sa fii atacat de talhari. Insa pe atunci talharii erau… foarte talhari. Adica erau diferiti clar de restul societatii. Nu exista asemenea lucruri ca societate violenta, isterica, nu existau fenomenele de gasti care fac periculoase zone intregi sau orase intregi intre anumite ore. Acum astfel de fenomene nu sunt la marginea societatii, ci in mijlocul ei.

Revenind in prezent, constatam cum nu exista nicio contradictie intre instaurarea statului Big Brother si starea de anarhie stradala, pentru ca, de fapt, una o presupune, o cheama si o justifica pe cealalta.

Asadar renuntam la modelul clasic de asigurare a ordinii si pazei publice, reprezentat de Politie, pentru ca ar fi, conform spuselor puterii, prea multi politisti, lasam sa infloreasca violenta, huliganismul, tupeul maxim al gastilor, pentru ca apoi lumea, excedata, sa ceara camere video pe strazi si supraveghere neincetata.

Asta in ciuda faptului ca e demonstrat, prin experienta, faptul ca existenta camerelor video nu sporeste cu nimic siguranta; a se vedea situatia din Marea Britanie, unde insusi seful Scotland Yard recunostea, acum cativa ani, ca nu au ajutat cu nimic camerele video la imbunatatirea performantei politiei asa cum, mai recent, nu au impiedicat cu nimic anarhizarea violenta a unor parti intregi din Londra.

In acest context, strategia de reducere a politistilor si de reinventare a intregii structuri a institutiei este cat se poate de criminala. Oricum eram si inainte un gen de societate in care primeaza pumnul si forta bruta. Dar de acum inainte?


Categorii

Articolele saptamanii, Era Big Brother, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “Se intampla in Romania (I): DOAR DUMNEZEU NE MAI APARA? MAI AVEM POLITIE? LA CE MAI FOLOSESTE 112? LA CE SA NE MAI ASTEPTAM?

  1. ajugem inapoi la conducatorii nostri

    politia nu-si da interesul pentru ca : nu au salarii, nu merita sa-si riste viata si sa-si lase familia pe drumuri in cazul unei astfel de interventii, pana si reparatiile la loganele alea de 70000 de euro si le fac pe banii lor si daca il prind pe raufacator si-l duc la “zdup” il scapa un judecator “de treaba” si urmatoarea victima este fix politistul

    toti zicem ca vai toata lumea se uita la ala cum ii cara pumni tanarului, cam ce si cum ar fi trebuit sa faca “cineva” de pe margine?

    NU AI CE SA FACI. orice privitor de pe margine e un om la fel ca tine si ca mine si cand stii ca n-ai cum sa-l ajuti ca risti sa ajungi in locul celui plin de sange, instinctul de conservare iti zice sa stai locului, chiar daca mintea iti spune cu totul altceva

    stiu ca sunt lucruri care ma scot din minti si pe mine, am vazut o astfel de intamplare si eu, un tip nu stiu exact daca era tigan sau nu, cat bradul, cu un Q7 ii tot bara trecerea unei femei care avea o masina mica, s-a dat jos din masina si dadea ca animalul in geamurile femeii baricadate in masinuta, toate aceastea in fata unei troite, imi venea sa urlu si nu am putut sa fac nimic, pana la urma femeia a reusit sa treaca pe langa masina aluia si sa plece, dar nu s-a terminat, ala s-a suit in masina si a urmarit-o si o sicana, a prins-o la semafor, s-a dat jos si iar a inceput sa-i care pumni la masina, femeia terorizata a trecut pe rosu… ala dupa ea, cand s-a pus verde, am trecut si eu dar ala deja se intorcea, probabil ca femeia a reusit sa scape doar fugind catre o sectie de politie

    imi venea sa iau o ranga si sa-i crap capul aluia, dar ce fel de crestin as fi fost si daca ma dadeam jos cu intentia aia? la ce privire animalica avea ala, de om posedat, credeti ca puteam sa spun mai mult de doua cuvinte pana sa-mi pierd cunostinta?

    eram atat de ravasit ca nici macar sa spun o rugaciune scurta pentru … nici nu stiu ce sa ma rog in situatii de genul acesta, cand mintea mi se blocheaza pur si simplu

    vad nedreptati si rautati, de le cele mai mici, din birou, pana la cele de genul asta, aproape zinlnic
    ce-as putea sa fac?

    exemplele acestea in care se spune “toata lumea statea pe margine si nu facea nimic” nu ma fac decat sa imi vina sa vars, nici macar cel care a relatat ceea ce se intampla n-a facut nimic.

    politistii aia sunt tot niste oameni ca si noi, interlopii nu mai au respect, frica nimic fata de uniforma, nu se mai pot impune politistii in fata lor

    este iar prevazut ca in zilele de pe urma gastile de raufacatori vor stapanii drumurile si vor bate, jefui si omora “la drumul mare”.

    toate acestea ma astept sa escaladeze in violenta si frecventa

    uneori ma gandesc la o arma, o mitraliera din aceea mare cu 5 tevi, montata pe un trepied cu care sa fac dreptate, dar oare Dumnezeu asta vrea de la mine?

    ma simt atat de slab si abatut din cauza nedreptatilor pe care le vad si blazat ca nu pot face nimic incat singurul lucru care-mi lipseste este sa-mi adauge cineva sentimentul de vinovatie spunandu-mi ca nu am facut nimic, mai ales atunci cand nu pot sa fac nimic, avand in vedere ca nu mai pot face nimic nici cei care puteau intr-un timp sa aplice legea.

    sa nu credeti ca aceasta bataia nu s-a intamplat, dar suntem lasati sa credem ca un control politienesc mai bun, cu camere ne-ar face viata mai usoara, sa vada ei ca intr-adevar se intampla ceea ce povestesti, dar camera aia nu e montata acolo pentru asta ci pentru o supraveghere totala si culmea e ca vor sa o cerem noi, exact ca anglia unde politia nu s-a bagat tocmai ca oamenii sa ceara acest control al autoritatilor

    oricum o dai e rau si va fi si mai rau. asteptati-va la ce-i mai rau si nu va va mai surprinde nimic.

    iertati!

  2. http://www.gandul.info/news/primarul-din-giurgiu-e-o-stare-de-teroare-instituita-de-oameni-puternici-cazul-hardy-e-insa-cel-mai-grav-8856183

    http://www.gandul.info/news/conferinta-mediafax-predoiu-proliferarea-actelor-interlopilor-reprezinta-consecinta-directa-a-clementei-judecatorilor-8856097

    “Aceşti indivizi, aceste bande, numite generic interlopi şi proliferarea actelor lor reprezintă consecinţa directă a clemenţei judecătorilor. Când procurorii aduc probe şi judecătorii le ignoră, nu se pierde doar un caz, ci se transmite opiniei publice un semnal că poţi să încalci legea şi să scapi nepedepsit. Dacă magistraţii nu vor face legea de temut, vom fi consideraţi un stat eşuat”, a afirmat ministrul.

    Cu siguranta si asta este una din cauze, desi replica seamana teribil de mult cu situatia din filmele americane cu politisti. Insa amploarea fenomenului nu se poate reduce doar la unii judecatori (ministrul generalizeaza fara nuante), ci exista un intreg lant cauzal. A reduce problema la judecatori poate fi, de fapt, o strategie de a pune presiune pe puterea judecatoreasca de a fi docila procurorilor, ceea ce duce in alt gen de abuz. Problema incepe insa in primul rand de pe teren, iar acolo politia este in mare suferinta, cum spune si comentatorul “un amarat” de mai sus…

  3. nu stiu de ce, dar cred ca inca mai am o doza suparator de mare de idealism in mine, deoarece inca mai cred ca iti alegi meseria de politist, doctor, invatator, pompier, etc, din DRAGOSTE DE OAMENI si nu pt bani. Cand optezi pt asemenea meserii ar trebui sa consideri banii ca un fel de accesoriu si nu un scop in sine. Daca iti plac f mult banii nu ai decat sa te faci investitor sau bancher, asigurator ori ceva in genul asta, dar nu sa te arunci pt a-i ajuta pe altii, mai ales conditionand ajutorul cu: daca ies bani imi dau interesul, daca nu… ma fac ca ploua. In cazul asta mai bine iti schimbi meseria si lasi in loc un om indragostit de oameni.

  4. Imi atrage atentia un fapt din articolul de mai sus: “oamenii priveau razand”. Imi aduc aminte ca in toamna asta mama mea, trebuind sa duca ceva la o unitate, a fost inconjurata si atacata de 4 cani, aparandu-se cum a putut, cu ajutorul lui Dumnezeu scapand neatinsa. In acest timp 4 barbati din curte stateau RAZAND si se uitau pur si simplu ca la spectacol. Peste cca o saptamana, in alt loc, din alt oras, in curtea altei unitati, ziua in amiaza mare un copil a fost macelarit de 4 caini, iar oamenii de acolo s-au prefacut ca nu au auzit nimic.
    Ce se intampla cu lumea asta? Pot intelege ca nu intervii din frica sau din lipsa de stimultente, din interes sau din alte motive, dar cum sa te uiti RAZAND, sau zambind la un dezastru? De ce? Ce se intampla cu noi?

  5. judecătorii sunt sub asediu de câteva luni bune. Câteva referinţe pe scurt:
    http://www.luju.ro/opinii/editorial/ingrozirea-judecatorilor-inaltei-curti-prin-acte-de-forta
    http://www.luju.ro/opinii/editorial/decredibilizarea-inaltei-curti-actiune-politica
    http://www.luju.ro/magistrati/dna/fostul-procuror-anticoruptie-dorin-ciuncan-devaluie-dna-refuza-sa-puna-la-dispozitia-instantelor-si-partilor-inregistrarile-audio-originale-pentru-a-ascunde-aparatura-folosita-si-denaturarea-interceptarilor

    Judecătorii au intrat în conflict deschis cu parocurorii în special cu cei DNA şi DIICOT care pur şi simplu îşi bat joc de dosare, determină mărturii false, falsifică documente, doar ca să poată forţa condamnări în instanţă. Ori nu prea le iese, că sunt unii judecători care le înlătură probele din dosare.

    Fără a face politică, strict pe partea de procedură, poftim dosare instrumentate de DNA:

    http://www.luju.ro/magistrati/dna/denuntatorul-cheie-al-dna-din-dosarele-lui-adrian-nastase-cristina-popa-a-mintit-in-instanta
    http://www.luju.ro/magistrati/dna/procurorii-dna-au-transformat-o-evaziune-de-13-miliarde-rol-din-firmele-denuntatorului-in-dosare-pentru-adrian-nastase-denuntatorul-nu-a-mai-fost-acuzat-de-constatarile-garzii-financiare
    http://www.luju.ro/magistrati/instante/e-pe-fata-ioana-bogdan-fosta-consiliera-a-lui-daniel-morar-plantata-judecator-in-dosarul-lui-adrian-nastase-instrumentat-de-dna
    http://www.luju.ro/magistrati/instante/inalta-curte-s-a-mutat-la-tribunalul-bucuresti-martorii-din-dosarul-lui-nastase-recunosc-in-instanta-unul-cate-unul-ca-s-au-autodenuntat-dupa-ce-au-fost-calcati-de-dna-sau-de-garda-financiara
    http://www.luju.ro/magistrati/dna/fostul-procuror-anticoruptie-dorin-ciuncan-devaluie-dna-refuza-sa-puna-la-dispozitia-instantelor-si-partilor-inregistrarile-audio-originale-pentru-a-ascunde-aparatura-folosita-si-denaturarea-interceptarilor

    Pentru cazul recent cu jud. Gabriela Bârsan, trebuie lămurit rolul secţiei de contencios a Înaltei Curţi în privinţa hotărârilor executorii privind drepturi salalriale hotărâte în sarcina statului. Acuzaţiile şi modul în care se desfăşoară campania mediatică concertată împotriva acesteia sunt ridicole şi se aseamănă perfect <a href=" cuvantK”> acestui caz .
    Guvernanţii doresc să treacă un nou proiect de lege prin care să amâne plata salariilor câştigate în instanţă până în 2016, ordonanţă ilegală care ar fi căzut sigur pe contencios: http://axinte10.wordpress.com/2011/09/25/despre-amanarea-repetata-prin-ordonante-de-urgenta-sau-legi-a-posibilitatii-de-a-executa-silit-unele-hotarari-judecatoresti-si-respectarea-constitutiei-romaniei/

    Pentru cei care încă mai au vise frumoase despre democraţie şi au impresia că nu avem justiţie pentru că nu există judecători corecţi, poftim aici iniţiativă legislativă:

    http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/exclusiv-puterea-reinvie-directia-vi-a-securitatii-pdl-sustine-un-proiect-de-lege-prin-care-ofiterii-sri-sa-devina-organe-de-cercetare-penala-si-sa-lucreze-cu-procurorii-in-parchet-cititi-si-va-cruciti-cum-populatia-va-putea-fi-urmarita-prin-orice-mijloac

    A se corobora cu campania masivă de recrutare de jurişti specializaţi în drept penal, de către firme de HR ale S.R.I.-ului, precum Professional sau Excon Consulting, din anii 2008 – 2010, pentru cei care au iluzii privind procesul legislativ din România. Iertaţi-mă!

  6. Asta mi s-a parut si mie cel mai socant, faptul ca stateau razand! Cu toate acestea, gandindu-ne mai bine la tot ce s-a intamplat nu este decat expresia gradului de salbaticire la acare am ajuns. “Devenim un popor de salbatici si de nesimtiti” spunea I.P.S. Bartolomeu. Am devenit deja. Este evolutia acestei boli sufletesti despre care s-a discutat in alte postari: nepasarea fata de aproapele, fata de suferinta lui, fata de nevoile lui. Nesimtirea. In aceasta noua faza a bolii, descrisa mai sus, suferinta aproapelui incepe chiar sa ne distreze! Ca la televizor. De aici pana la abrutizarea totala, in care chiar noi suntem cei care o provocam este doar un mic pas. Toti suntem in pericol sa ajungem acolo daca nu luptam cu aceasta nepasare care se observa la toti, cu aceasta impietrire din inimile noastre si daca nu incepem, concret, sa facem, dezinteresat, binele celor din jururul nostru. E singurul medicament. Trebuie ca toti sa contientizeze aceasta oribila boala de care suferim noi toti si sa nu se situeze cineva pe pozitita de judecator al brutei care s-a dezlantuit acolo, nici al celor care stateau razand sau ai celor care nu faceau nimic, pentru ca ar fi exact in situatia in care un bolnav de cancer in stadiu incipient l-ar arata cu degetul si l-ar judeca pe cel aflat in faza terminala. Este aceeasi boala! Doar ca noi nu am ajuns, inca, in faza ei agresiva!

    Foarte trist! Chiar si in cazul de mai sus se putea interveni…Cei din jur puteau sa o faca…asa era normal. Cred ca 2-3 barbati adevarati puteau sa-l opreasca pe acel om.

  7. Revin cu câteva completări pentru cei care sunt păcăliţi de retorica massmedia privind pe judecătorii atotputernici, care sunt stat în stat, care îşi acordă drepturi sau care se pronunţă discreţionar şi capricios pe teme economice de importanţă naţională.

    Adevărul este că judecătorii sunt o categorie profesională în genunchi. Sunt simpli birocraţi care semnează hârtii, zdrobiţi de volumul de muncă şi de politica de îngropare sub dosare, prin aceste reforme care să sporească “celeritatea judecăţii” ş.a.. Cei care au îndrăznit la un moment dat să se răzvrătească şi să preia iniţiativa, au avut parte de astfel de surprize:

    http://www.qmagazine.ro/blog-floriana-jucan/despre-accidentul-monei-pivniceru/
    http://www.agendadeiasi.ro/actualitate/1-stiri/9482-tentativa-de-omor-impotriva-judecatoarei-mona-pivniceru.html
    sau http://pesurse.ro/#/2010/3/1/tentativ-de-asasinat-a-unui-lider-al-societii-civi.html

    Judecătorii sunt învinşi ( aici aici şi aici ), pleacă pe capete din sistem, secţia penală de la Înalta Curte de Casaţie a rămas în 16 judecători, fiind blocate promovările, pur şi simplu au rămas pe poziţii berbecii, adică judecătorii care s-au înfipt în scaune şi care s-au pregătit sufleteşte de martiriu.

    Din nefericire, în acest moment, statul român a fost capturat şi ne aflăm în plină dictatură. Nu există speranţă nici din partea armatei, nici a judecătorilor, a poliţiştilor sau a serviciilor secrete.

    Poate doar Noua Republică să mai salveze ceva! Haha ha ha 🙁

  8. http://www.realitatea.net/bugetarii-isi-vor-primi-abia-in-2016-drepturilor-salariale-castigate-in-instanta_878141.html

    Lol… şi eu care mă gândeam că v-am făcut o dezvăluire.
    Nu e ciudat cum aflăm despre astfel de lucruri abia după ce au fost adoptate. Ca să vezi ce “neinformată” e “opoziţia”!! Sau “disidenţii” de la antena 3.. sau presa mogulilor.. Ce simfonie a coincidenţelor!!!

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=145

    Psalmul 145
    1. Laudă, suflete al meu, pe Domnul.
    2. Lăuda-voi pe Domnul în viaţa mea, cânta-voi Dumnezeului meu cât voi trăi.
    3. Nu vă încredeţi în cei puternici, în fiii oamenilor, în care nu este izbăvire.
    4. Ieşi-va duhul lor şi se vor întoarce în pământ. În ziua aceea vor pieri toate gândurile lor.
    6. Cel ce a făcut cerul şi pământul, marea şi toate cele din ele; Cel ce păzeşte adevărul în veac;
    7. Cel ce face judecată celor năpăstuiţi, Cel ce dă hrană celor flămânzi. Domnul dezleagă pe cei ferecaţi în obezi;
    8. Domnul îndreaptă pe cei gârboviţi, Domnul înţelepţeşte orbii, Domnul iubeşte pe cei drepţi;
    9. Domnul păzeşte pe cei străini; pe orfani şi pe văduvă va sprijini şi calea păcătoşilor o va pierde.
    10. Împărăţi-va Domnul în veac, Dumnezeul tău, Sioane, în neam şi în neam.

  9. @ Emanuela:

    Ce se intampla cu lumea asta? Pot intelege ca nu intervii din frica sau din lipsa de stimultente, din interes sau din alte motive, dar cum sa te uiti RAZAND, sau zambind la un dezastru? De ce? Ce se intampla cu noi?

    Se intampla un fenomen de subtila, dar foarte reala INDRACIRE. Asta e si o dovada peremptorie a cat de pregatiti suntem, ca popor, pentru imparatia lui Antihrist si pentru revarsarea maniei lui Dumnezeu asupra noastra. Nu mai poate dura mult asa ceva. Buboiul e copt si se va sparge cumva. Ori vine razboiul devastator si ne trece prin foc pe toti, ori vom fi jupuiti si mancati de vii, de… semenii nostri, in asistenta hlizita a altor… semeni. Ceea ce parintele Calciu a tot profetit: Pitesti dupa Pitesti, Pitesti generalizat! Sa ne rugam ca mai bine sa ne ia Dumnezeu… dar pregatiti, decat sa ajungem asa. Si mai ales copiii nostri…

    Ne intrebam, oare macar acum va deschide cineva ochii si se va trezi, pentru a striga dupa MANTUIRE?

    (PS: Va multumim mult ca ati revenit! V-am simtit sincer lipsa…)

  10. Asta este. Am ajuns o tara de idioti, nesimtiti si mistocari. Iar aici nu ma refer numai la cei care stateau pe margine si se hlizeau sau la politisti.

    Cu totii ajungem sa fim contaminati intr-o oarecare masura, chiar daca nu constientizam acest lucru sau nu ne manifestam f. vizibil.

    Este o atmosfera generala extrem, extrem de nociva in Romania in momentul de fatza iar procesul de indracire nu cred ca mai este subtil ci mai degraba galopant.

    D-aia pe mine ma pufneste rasul de fiecare data cand aud cliesul acesta cu “altii vor sa ne distruga pt. ca suntem o tara ortodoxa”. Nu … Am fost candva o tara ortodoxa iar acum nu ne aflam in mijlocul unui proces de distrugere, ci LA FINALUL acestui proces, care a inceput acum multe sute de ani.

    Solutii de ridicare cred ca ar mai putea exista, daca oamenii s-ar intoarce catre Biserica in numar suficient de mare (nu toti, nici macar majoritatea, dar macar un 10-20% ar fi arhi-suficient pt. a schimba ceva in bine).

    Dar se pare ca Dumnezeu nu prea mai vrea sa ne ajute in acest sens. Cel putin nu in aceasta perioada … Ce mai ramane ? … Numai posibilitatile expuse de admin mai sus, din pacate …

  11. @Lucian:

    “D-aia pe mine ma pufneste rasul de fiecare data cand aud cliesul acesta cu “altii vor sa ne distruga pt. ca suntem o tara ortodoxa”.”

    Nu cred ca e chiar de pufnit rasul, pentru ca un miez de adevar e aici. Tunurile au fot mai bine tintite si cu mai multa agresivitate asupra noastra ca tara ortodoxa, daca ar fi sa ne referim doar la perioada comunista, „implementata” cu salbaticie fara egal, in rest este adevarat ca reactia noastra a fost jalnica.

  12. Pingback: ROMANIA SUB TIRANIA DEMENTEI. Ce denota cazul incredibil al agresiunii din meciul de la Ploiesti? CINE SI CUM FACE LEGEA? DISOLUTIA TOTALA A AUTORITATII
  13. Pingback: AVEM O TARA - Maicile de la Diaconesti (video si audio)
  14. Pingback: Academicianul Dinu C. Giurescu: Cum este DISTRUSA IN MOD SISTEMATIC ROMANIA si cum ne indreptam catre DICTATURA
  15. Pingback: Articolul saptamanii: CUM SA FURI SI SA DISTRUGI O TARA? - Razboi întru Cuvânt
  16. Pingback: TORTIONARI IN ROMANIA ANULUI 2012 (1): Ziaristul Lucian Negrea batut bestial, fara vina, de jandarmi si politisti. Huliganii lasati sa distruga, nestingherit (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt
  17. Pingback: “ANARHIA” CONTROLATA – PRETEXT PENTRU INSTITUIREA STARII DE NECESITATE SAU PENTRU REPRESIUNI (in perspectiva)? - Razboi întru Cuvânt
  18. Pingback: GRUPURILE DE DIVERSIUNE PRIN VIOLENTA SI VANDALISM – arma identica a regimurilor Ceausescu, Iliescu, Basescu (VIDEO). PIATA UNIVERSITATII – 1990-2012 - Razboi întru Cuvânt
  19. Pingback: “Revolutia” Pietei Universitatii intre UTOPIILE DEMOCRATIEI TOTALE si ale SCHIMBARII DIN TEMELII a sistemului | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare