AL TREILEA RAZBOI MONDIAL VINE DUPA CRIZA? Alte “previziuni” convergente ale unor economisti (VIDEO)

7-10-2011 1 minut Sublinieri

Fostul consilier economic al presedintelui Barack Obama apreciaza ca Europa trebuie sa-si recapitalizeze bancile imediat, pentru a evita riscul unui colaps financiar. Austan Goolsbee a declarat, intr-un interviu pentru Der Spiegel, ca actuala criza a datoriilor din zona euro constituie o amenintare majora pentru economia si exporturile Statelor Unite, insa bancile centrale incearca sa previna o contagiune.
Problema datoriilor suverane va continua sa afecteze capitalul bancilor, iar ipoteza falimentului nu este exclusa. Liderii europeni vor fi nevoiti, in cele din urma, sa recapitalizeze aceste banci, a declarat fostul consilier al lui Obama, precizand ca masura este vitala pentru a preveni prabusirea sistemului financiar.

“Va fi, intr-adevar, scumpa. Am vazut cat de nepopulara a fost masura in Statele Unite si in celelalte tari in care a fost aplicata. Dar recapitalizarea este vitala. Orice Guvern si-ar putea recapitaliza bancile in mod direct sau Europa ar putea oferi Bancii Centrale Europene bani pentru a crea un fond pentru a sprijini statele datoare si pentru a acoperi golurile bancilor cu probleme. (…) In primul rand, cu cat asteptam mai mult, cu atat costurile vor fi mai mari. In al doilea rand, in lipsa unei strategii de dezvoltare pentru sudul Europei, aceste probleme vor aparea din nou”, a avertizat Goolsbee.

“Dar ne jucam cu focul aici. Pentru ca in cazul in care Grecia intra in incapacitate de plata, vor avea probleme si institutiile financiare care detin titlurile de stat grecesti. Acest lucru ar provoca, probabil, intrarea in insolventa a catorva banci”, a adaugat aceasta, referindu-se la un eventual faliment al Greciei. Economistul a adaugat ca “actuala criza financiara diferita de cea din 2008. Este una creata de Europa, nu de Statele Unite”.Daca Europa nu rezolva problema bancilor subcapitalizate, situatia poate deveni explozibila si se poate transforma intr-un razboi la nivel global“, a conchis fostul consilier.

Trei somităţi în materie de economie vorbesc despre un posibil război. Declaraţiile au fost prezentate, joi seara, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3. Un fost consilier pe probleme economice al preşedintelui american Barack Obama susţine că omenirea este aproape de un posibil război. “Dacă Europa nu rezolvă problema băncilor subcapitalizate, situaţia poate deveni explozivă şi se poate transforma într-un război la nivel global”, a spus Austan Goolsbee.

Declaraţia lui este susţinută şi de ministrul polonez de Finanţe, Jacek Rostowski. “Trebuie să salvăm Europa cu orice preţ. Pericolul unui potenţial război, în următorii zece ani, deşi acum nu facem planuri pentru următorii zece ani, este un scenariu la care ar trebuie să ne gândim”, a spus ministrul polonez de Finanţe, Jacek Rostowski, în Parlamentul European.

Şi un laureat al Premiului Nobel pentru Economie a vorbit despre acest posibil pericol. “Avem nevoie, de fapt, de echivalentul financiar al războiului. Ceea ce a pus capăt cu adevărat Marii Depresiuni a fost programul enorm de cheltuieli publice, cunoscut şi sub numele de Al Doilea Război Mondial”, a spus Paul Krugman, laureat al Premierului Nobel pentru Economie.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Criza mondiala

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “AL TREILEA RAZBOI MONDIAL VINE DUPA CRIZA? Alte “previziuni” convergente ale unor economisti (VIDEO)

  1. am intrebari: aici au vrut sa ajunga ,la razboi mondial ?
    cui convine solutia razboiului? cine va pierde din acest razboi? cine pe cine ataca? cu ce motiv? Doamne fereste-ne de asa mare necaz!

  2. @adriandirnescu:

    Unii da, aici au vrut sa se ajunga.

    Convine celor care, intr-o ordine mondiala ulterioara razboiului, vor castiga putere si influenta globala. Masonii, eurocratii, globocratii, toti acestia si altii ca ei…

    Pe langa ei exista insa si o asteptare de tip religios, foarte periculoasa: iudeii asteapta razboiul caci este un semn mare pt ei ca va veni mesia (adica antihristul), protestantii – unele ramuri – cred ca razboiul va anunta, in mod asemanator, instaurarea unui regat universat condus de Hristos pe pamant (practic, milenarism care coincide cu iudaismul), unii musulmani il asteapta pe mahdi (tot un fals mesia)…

    Dar exista si o asteptare laica la fel de periculoasa: unii sunt convinsi ca razboiul e bun pentru ca suntem prea multi pe planeta si ca o catastrofa e necesara ca sa fie instaurata o noua ordine mondiala.

    Insa, dincolo de aceasta realitate, exista o serie de tensiuni si conjuncturi care constituie, practic, o atmosfera electrizata din care lipseste doar o scanteie (cum ar fi asta:http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/09/12/cipru-scanteia-razboiului-mondial-turcia-grecia-si-israel-angrenate-intr-un-posibil-conflict-asupra-apelor-teritoriale-ale-ciprului-profetii-antihristice-ale-neoprotestantilor-mesianism-iudaic-s/) ca sa izbucneasca apoi, in lant, marea conflagratie, razboiul mondial, in mod similar celor anterioare. Aceasta atmosfera electrizata este mai putin rodul unor actiuni premeditate cat si rodul unei stari duhovnicesti a omenirii…

  3. Pingback: Ministrul de externe al Cehiei si membru Bilderberg, Karel Schwarzenberg: ULTIMA CRIZA S-A TERMINAT CAND AU INCEPUT PREGATIRILE DE RAZBOI (video)
  4. Pingback: CARE E SENSUL EXPERIMENTULUI CIPRIOT? Despre nationalizari, polarizare sociala si razboi ca "SOLUTII LA CRIZA" cu Ilie Serbanescu si Bogdan Chirieac [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare