Panetta, seful Pentagonului: INLATURAREA REGIMULUI DIN SIRIA E O PROBLEMA DE TIMP. Ce spune Rusia?

4-10-2011 1 minut Sublinieri

Înlăturarea regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad nu este decât “o problemă de timp”, a declarat luni la Tel-Aviv secretarul american al Apărării, Leon Panetta, relatează Mediafax. Statele Unite şi alte guverne au “declarat clar că Assad trebuie să renunţe la putere”, a declarat Panetta, la începutul unui turneu regional.

“Chiar dacă (Assad) continuă să reziste, este evident că nu este decât o problemă de timp până să plece. Când? Acest lucru nu îl ştim”, a adăugat Panetta în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul său israelian Ehud Barak. Panetta a ajuns luni la Tel-Aviv pentru o vizită în Israel şi în Teritoriile Palestiniene.

În opinia lui, regimul lui Assad şi-a pierdut “orice credibilitate după ce a reprimat sângeros un val de manifestaţii şi a provocat moartea a 2.700 de persoane, potrivit estimărilor ONU. “De fiecare dată când şi-au ucis orbeşte propriii cetăţeni, cum a fost cazul în ultimele luni, este clar că şi-au pierdut legitimitatea în calitate de guvern”, a declarat Panetta referindu-se la persoanele loiale preşedintelui sirian.

Panetta a devenit secretar al Apărării în iulie, după ce a condus CIA. El susţine că presiunile trebuie să continue asupra regimului sirian pentru ca acesta să fie înlocuit de un Guvern mai sensibil la revendicările populaţiei. Barak a apreciat, de asemenea, că zilele regimului sirian sunt numărate. Înlăturarea lui Assad ar constitui un “şoc major” pentru “axa radicală” din Orientul Mijlociu, susţinută de Iran, a adăugat el, referindu-se la Hezbollahul libanez şi Hamasul palestinian, care controlează Fâşia Gaza şi a cărei conducere îşi are sediul la Damasc.

Prabusirea regimului Sirian este din mai multe puncte de vedere un alt eventual eveniment nevralgic ce poate ridica tensiunea din zona Orientului Mijlociu la cote mondiale. Recent fortele combatante impotriva regimului sirian au declansat o serie de asasinate a sustinatorilor acestuia, dintre care cel mai rasunator a fost cel impotriva fiului marelui muftiului.

Ministerul de externe al Rusiei a avut o reactie semnificativa, in opinia noastra. Astfel, dupa ce constata ca astfel de asasinate au ca scop intretinerea unei atmosfere violente care sa impiedice negocierile dintre putere si fortele de opozitie, ministerul rus adauga faptul ca astfel de metode teroriste “ca parte dintr-o strategie menita schimbarii cu forta a regimului sirian nu pot duce decat la confruntari sau chiar razboi civil ce ar antrena consecinte dezastruoase atat pentru Siria cat si pentru intreaga lume, cf. Itar-Tass.

Rusia, de altfel, a luat de mai multe ori o pozitie critica fata de abordarea occidentala a regimului actual sirian. Cu siguranta ca nu va mai avea aceeasi “rabdare” pe care a avut-o cu ce au facut “aliatii” in Libia…


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Revolte populare, revolutii

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Panetta, seful Pentagonului: INLATURAREA REGIMULUI DIN SIRIA E O PROBLEMA DE TIMP. Ce spune Rusia?

  1. http://www.zf.ro/business-international/apostolii-apocalipsei-financiare-cele-mai-socante-12-citate-despre-criza-8835438

    Marturia cu nr.11 spune totul:
    “11. Ann Barnhardt, director la fondul de investiţii Barnhardt Capital Management: “Totul s-a terminat! Tot ce se poate întâmpla e ca TOTUL să se prăbuşească. Şi dacă vă gândiţi că o să se întâmple fără un război la scară largă, vă înşelaţi”.

    Asta-si doresc, cel mai probabil pentru pacatele noastre asta vom primi!

  2. O intrebare care pluteste in creierul colectiv: UNDE ?

    Unde e cel mai bine sa izbucneasca razboiul ce va sa descatuseze imensa energie (entropie) pana acum abia retinuta. E ca un freamat,un zumzait, tanotare reciproca….un joc.Miza creste de la o zi la alta. Planurile sunt facute, pionii se cunosc..cine va ceda emotiei si va face primul pas ?

  3. Pingback: Siria ameninta ca VA ATACA Israel daca occidentul intervine militar. RUSIA SI CHINA AU INFURIAT SUA
  4. Pingback: SIRIA, INTRE DEZINFORMAREA OCCIDENTALA SI REALITATILE LOCALE: marturia parintelui Patrick Henry Reardon (Biserica Antiohiana din SUA)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare