PILDE – film ortodox rusesc

23-09-2011 54 secunde Sublinieri

Sursa: Ortodoxnews

Filmul a fost realizat anul acesta, în 2011. Regizorul filmului este Vitalii Liubetkii. În rolurile principale joaca: Alexandr Tkacenok, Mihail Eisman, Elena Sidorova, Nichita Palicevskii, Andrei Volcek.

(…)

Filmul “Pritci” este realizat în cel mai ortodox mod, fiind produs de cel mai modern cinematograf ortodox din zilele noastre. În fiecare dintre cele trei episoade spectatorului i se pune în fata câte o pilda folositoare de suflet. Pildele sunt povestite cu o sinceritate asemanatoare celei pe care o au parintii cînd le citesc copiilor seara cîte o poveste.

Prima pilda “O ascultare iesita din comun” va propune sa reflectati asupra pacatului mândriei si asupra valorii mult superioare a smereniei crestine.

“Mîine îti dau binecuvântare sa mergi la cimitir, si atunci cînd vei vedea ca oamenii intra cu mortul în cimitir – batjocoreste mortul cu cele mai urîte cuvinte”, îi spunea staretul fratelui care intrase decurând în manastire. Dupa un astfel de început intrigant urmeaza o continuare nu mai putin interesanta.

A doua pilda e despre oamenii care Îl întreaba de fiecare data pe Dumnezeu: “Doamne, de ce nu ne auzi?“. Aceasta pilda uluitoare a fost scrisa la începutlul secolului al XX-lea de Sfîntul Vasile Kineseskii.

În a treia pilda se vorbeste despre o femeie care credea ca respecta întru totul Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos, citind toata ziua rugaciuni si frecventînd slujbele bisericii fara a savîrsi vreo fapta buna. Suntem atât de ocupati cu noi însine încât nu ne mai vedem unii pe altii, nu mai avem timp unii pentru altii  si astfel ne despartim de Hristos.

Filmul îti deschide o perspectiva noua de a întelege Patericul, o perspectiva care începe din viata de zi cu zi a fiecarui crestin.

Vezi si:


Categorii

Filme ortodoxe, Pagini Ortodoxe, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “PILDE – film ortodox rusesc

  1. Pntru cine vrea sa-l vada filmul l-am pus si aici:

    ftp://ftp.ro-mania.webhop.net/Pritci/

  2. Foarte frumos!

  3. Adrian
    Multumesc pentru postarea filmului.Cat de bine raspunde la intrebarea ,,Doamne, de ce nu ne auzi,,.Daca s-ar putea vedea cu adevarat interiorul nostru…

  4. Nu pot sa spun decat: Multumesc!

  5. Multumesc pentru film!

  6. Deosebit! Multumesc pentru postare!

  7. Doamne ajuta ! A aparut filmul rusesc PILDE 2 ! Inca din decembrie 2011 am vazut ca este incarcat de rusi. Nu gasesc subtitrarea in limba romana. Daca o gasiti dvs, va rog sa ma anuntati si pe mine, imi doresc f mult sa-l vizionez.

  8. Multumesc pentru acest film,impresionant si educativ.

  9. Pingback: PILDE II – film ortodox rusesc subtitrat in romana - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. foarte frumos si educativ multumim

  11. Pingback: PANTOFII MEI (pilda video)/ “Doamne, aminteste-mi sa pretuiesc valoarea lucrurilor mai inainte de a le pierde…”/ DECALOGUL PARINTELUI SAVATIE - Recomandari
  12. Pingback: FILM ORTODOX: “Staretul Paisie si eu”, inspirat din pildele Cuviosului Paisie Aghioritul [VIDEO] - Recomandari
  13. Pingback: DOCTORIA NADEJDII – Conferinta de la Cluj (martie 2016) a PS MACARIE DRAGOI (video+text). Balsam pentru durerile inimilor suferinde si ale sufletelor cazute in adancul prapastiei: SA STRIGAM CATRE HRISTOS, SA RIDICAM OCHII SPRE CER! | Cuvântul Orto
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare