Fundatia SOROS a spus, ASUR a executat: CUM SI-AU SCHIMBAT TALIBANII ATEI STRATEGIA CU PRIVIRE LA ATACAREA OREI DE RELIGIE

12-09-2011 2 minute Sublinieri

Hotul striga hotii sau cum vor demolatorii de copii sa scoata Biserica din Scoala

Asociatia Secular-Umanista din Romania critica modul in care este predata religia in scolile din tara noastra: “Luni, 12 septembrie, începe un nou an școlar. Circa 160.000 de copii vor lua contact pentru prima oară cu școala și, totodată, cu îndoctrinarea religioasă practicată cu acordul tacit al autorităților statului. Este remarcabilă reacția societății față de această problemă. Cu cât oamenii devin mai informați în ceea ce privește situația reală din școli, cu atât opoziția față de predarea religiei devine mai puternică. Conform cercetărilor Fundației Soros, în doar câțiva ani ponderea celor care se opun obligativității studierii religiei s-a dublat, fiind de 40% in prezent”, se arata intr-un comunicat al ASUR, remis HotNews.ro.

“Pe de altă parte, discutând despre predarea Religiei cu mulți părinți cu copii de vârstă pre-școlară, am constatat că, în general, aceștia nu cunosc toate opțiunile legale de care dispun. De asemeni, părinților nu le este foarte clar statutul Religiei în școli, de exemplu sunt surprinși când află că aceasta se predă începând chiar cu clasa I sau că nu este vorba de Istoria Religiilor, declara Toma Pătrașcu, vicepreședinte ASUR.

Reprezentantii ASUR critica faptul ca in scoli nu este studiata Istoria Religiilor, iar “predarea se face de o manieră confesională, la orele de religie elevilor prezentându-li-se insistent doctrina unui singur cult. În practică, de cele mai multe ori, este vorba de doctrina BOR. (…) Timp de 12 ani, copiii sunt obligaţi, de facto, să participe la cel puțin o oră de religie în fiecare săptămână. Religia este singura materie, cu excepția Limbii Române / materne și a Matematicii, care se studiază în absolut toți anii de învățămînt preuniversitar.”

Ei mai arata ca “Salarizarea profesorilor de religie, mulți dintre ei preoți, nu este asigurată de către culte ci grevează bugetul Ministerului Educației. În sistem există cca. 12.000 de profesori de religie, iar anual fondul de salarii pentru aceștia se ridică la aproximativ 30 milioane de euro. Deși sunt plătiți de către Stat, profesorii de religie sunt direct subordonați ierarhiei religioase locale. De asemeni, cultele controlează atât programa de învățământ cât și conținutul manualelor de religie. În multe școli se practică spovedaniile și împărtășaniile de grup; elevii fiind duși cu clasa la biserică și obligați să participe la aceste ritualuri. Copiilor, inclusiv celor din clasele primare, li se repetă obsesiv despre <păcat>, <iad> și <diavoli>, inducându-li-se ideea că nerespectarea cu strictețe a <poruncilor> îi condamnă la <osânda veșnică>.

ASUR cere ca ” în unitățile de învățământ de stat sa fie păstrată o strictă neutralitate religioasă, iar în cadrul orelor de Religie trebuie predată Istoria Religiilor și nu doar viziunea particulară a unui anumit cult, indiferent care ar fi acela” si atrage atentia ca “Elevii din învățământul românesc se confruntă cu o sistematică îndoctrinare religioasă, sistemul educațional fiind deturnat în beneficiul propriu de către cultele religioase, în special de către BOR. Acestea desfășoară un efort constant de a-și extinde influența în societate, țintind mai ales segmentele cele mai vulnerabile – copiii.”

Ca o asociatie cuminte si conformista ce se afla, ASUR si-a adaptat rapid latraturile la sfaturile de strategie date de Fundatia Soros in ultimul sau studiu asupra opiniei publice romanesti fata de subiectul religia in scoli.

Astfel, au evidentiat doar procentajul celor care, minoritari fiind, se opun obligativitatii predarii religiei in scoli si au inceput sa combata nu atat ideea de a se preda religia la scoala, ci CONTINUTUL orei, acuzand predarea “dogmatica” (confesionala) a orei, in favoarea celei “istorice” – de altfel mult mai favorabila raspandirii mentalitatii sincretiste si relativiste in chestiunile religioase. Este stiut, de altfel, ca Antihrist nu va fi nicidecum un ateu, ci un ‘salvator spiritual’ al intregii omeniri, dupa ce toate religiile si confesiunile lumii ajung la un soi de ‘egalitate in diversitate’. Iar acest teren trebuie pregatit temeinic. Inclusiv prin scoala.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “Fundatia SOROS a spus, ASUR a executat: CUM SI-AU SCHIMBAT TALIBANII ATEI STRATEGIA CU PRIVIRE LA ATACAREA OREI DE RELIGIE

  1. PSALMUL 54
    Al lui David.

    1. Auzi, Dumnezeule, rugăciunea mea şi nu trece cu vederea ruga mea.
    2. Ia aminte spre mine şi mă ascultă; mâhnitu-m-am întru neliniştea mea şi m-am tulburat de glasul vrăjmaşului şi de necazul păcătosului.
    3. Că a abătut asupra mea fărădelege şi întru mânie m-a vrăjmăşit.
    4. Inima mea s-a tulburat întru mine şi frica morţii a căzut peste mine;
    5. Teamă şi cutremur au venit asupra mea şi m-a acoperit întunericul.
    6. Şi am zis: Cine-mi va da mie aripi ca de porumbel, ca să zbor şi să mă odihnesc?
    7. Iată m-aş îndepărta fugind şi m-aş sălăşlui în pustiu.
    8. Aşteptat-am pe Dumnezeu, Cel ce mă mântuieşte de puţinătatea sufletului şi de vifor.
    9. Nimiceşte-i, Doamne şi împarte limbile lor, că am văzut fărădelege şi dezbinare în cetate.
    10. Ziua şi noaptea o va înconjura pe ea peste zidurile ei; fărădelege şi osteneală în mijlocul ei şi nedreptate;
    11. Şi n-a lipsit din uliţele ei camătă şi vicleşug.
    12. Că de m-ar fi ocărât vrăjmaşul, aş fi răbdat;
    13. Şi dacă cel ce mă urăşte s-ar fi fălit împotriva mea, m-aş fi ascuns de el.
    14. Iar tu, omule, asemenea mie, căpetenia mea şi cunoscutul meu,
    15. Care împreună cu mine te-ai îndulcit de mâncări, în casa lui Dumnezeu am umblat în acelaşi gând!
    16. Să vină moartea peste ei şi să se coboare în iad de vii,
    17. Căci vicleşug este în locaşurile lor, în mijlocul lor.
    18. Iar eu, către Dumnezeu am strigat, şi Domnul m-a auzit pe mine.
    19. Seara şi dimineaţa şi la amiezi spune-voi, voi vesti, şi va auzi glasul meu.
    20. Izbăvi-va cu pace sufletul meu de cei ce se apropie de mine, că mulţi erau împotriva mea.
    21. Auzi-va Dumnezeu şi-i va smeri pe ei, Cel ce este mai înainte de veci.
    22. Că nu este în ei îndreptare şi nu s-au temut de Dumnezeu. Întins-au mâinile împotriva aliaţilor lor,
    23. Întinat-au legământul Lui. Risipiţi au fost de mânia feţei Lui şi s-au apropiat inimile lor;
    24. Muiatu-s-au cuvintele lor mai mult decât untdelemnul, dar ele sunt săgeţi.
    25. Aruncă spre Domnul grija ta şi El te va hrăni; nu va da în veac clătinare dreptului.
    26. Iar Tu, Dumnezeule, îi vei coborî pe ei în groapa stricăciunii.
    27. Bărbaţii vărsători de sânge şi vicleni nu vor ajunge la jumătatea zilelor lor; iar eu voi nădăjdui spre Tine, Doamne.

  2. Ce de minciuni!!!! 40% (??) dintre părinţi sunt împotriva predării religiei în şcoli??? Acordul “tacit” al statului?? Profesorii de religie “direct” subordonaţi ierarhiei religioase?? Şi altele…
    Da’ ce-mi place, că vorba ceea, gura păcătosului adevăr grăieşte: spun că sunt 18.300 de biserici. Şi aici adaug eu, citându-i pe ei, cele mai multe sau în special ale BOR. Apăi să mai spună spre comparare, câte “biserici” de-ale lor (atee, ateismul fiind în fapt o religie în sine) există; numai aşa, ca să vedem şi noi cine formează opinia aceasta publică, aşa de des menţionată de către ei….

  3. fRATILOR CRED CA ASTIA AU DREPTATE.
    DE CE SA FIM PARTINITORI.
    FIECARE PARINTE SA-SI INVETE COPILUL CE CREDINTA VREA EL.
    DACA AM FI IN ITALIA?
    AM VREA SA INVETE CATOLICISMUL?

  4. @SEEM:

    Pai daca in Italia s-ar aplica legea romaneasca, tocmai ca ar invata despre ortodoxie, nu despre catolicism! Pentru ca fiecare este invatat in functie de religia de care apartine…

    “Astia” nu au reusit decat sa minta cu nerusinare si sa falsifice tema orei de religie din scoli.

  5. 18.300 de biserici? Putine, dom’le. Ar trebui de doua-trei ori mai multe, ca duminica la Sf. Liturghie e tare aglomerat. Se aude, ASUR? E TARE AGLOMERAT! Iar majoritatea copiilor pe care-i vezi prin biserici arata veseli si senini. Ce poate sa faca indoctrinarea asta religioasa…

  6. referitor la raportul scoli/ biserici
    pai e foarte normal sa fie asa
    numarul de scoli este cerut de numarul de copii cu varste intre 7-14 ani
    numarul de biserici este cerut de credinciosii dreptslavitori

    referitor la cult adica ortodox
    noi, ortodocsii, suntem BISERICA ! – nu “un cult”

    referitor la salariile preotilor suportate de stat – Ministerul Educatiei
    pai e firesc dat fiind faptul ca marea majoritate a romanilor suntem ortodocsi

    e nevoie sa nu ne lasam intimidati
    suntem in tara noastra, in limba noastra, in credinta mosilor si stramosilor nostri- noi nu suntem de aiurea …
    suntem LA NOI ACASA !
    deci putem hotari ca suntem si ramanem cu Dumnezeu tot timpul – inclusiv acea “ora” de religie pe saptamana

    Maica Domnului cu noi !

  7. Pingback: ORA DE RELIGIE sau de ISTORIA RELIGIILOR?
  8. Dragii mei,

    Sufletul poporului roman, care a tinut piept tuturor navalitorilor si barbarilor care au atacat tara noastra de-a lungul veacurilor este CREDINTA ORTODOXA ! Numai noi, ortodocsii ne rugam lui Dumnezeu ! Ceilalti toti se roaga unor zei morti, idoli, diavoli ! Sunt constient ca voi da socoteala, la Infricosata Judecata a lui Hristos, Dumnezeul cel Viu, voi da socoteala pentru tot cuvintul pe care l-am spus in desert ! Totusi afirm insa cu mai multa tarie, singurul Dumnezeu Adevarat este Sfanta Treime, Dumnezeul ortodocsilor ! Cei care ataca ortodoxia, sunt dusmanii lui Hristos ! Saracii de ei ! Acestia sunt inselati de vicleanul si traiesc inca din aceasta viata o pregustare a iadului ! Pacea lui Dumnezeu nu este in ei ! Noi trebuie ca prin credinta sa separam aceste suflete de inselarea, invatatura si lucrarea pe care o fac ! Sufletele sa le iubim, sa ne rugam pentru mantuirea lor dar lucrarea lor sa o respingem ca pe insusi diavolul ! Pentru ca lucrarea diavolului si este aceasta !
    Cum sa nu fie romanii liberi sa-si educe copiii in credinta adevarata ?! Cum sa nu fie romanii liberi sa-i invete pe copiii lor Invatatura Domnului nostru Iisus Hristos care este Salvatorul omenirii ?! Cum sa creasca copiii nostri in afara credintei mantuitoare, singura cale a Vietii ?!
    Dragi domni de la ASUR, luptati pentru o cauza pierduta ! Sunteti de partea mortii, nu aveti nici o sansa de izbinda ! Dar, uite ca Dumnezeu nu forteaza pe nimeni ! Voi nu vedeti prin cite minuni vorbeste Dumnezeu limpede in Biserica Ortodoxa ?! SFANTA LUMINA DE LA BISERICA SFANTULUI MORMANT DIN IERUSALIM CARE VINE NUMAI DE PASTELE ORTODOX, MINUNEA CU RIUL IORDAN CARE URCA LA DEAL DE BOBOTEAZA, MINUNEA SERPISORILOR CARE VIN LA BISERICA ORTODOXA GREACA DIN KEFALONIA PENTRU SARBATOAREA ADORMIRII MAICII DOMNULUI, NORUL DE PE MUNTELE TABOR IN ZIUA DE SCHIMBAREA LA FATA A DOMNULUI, SFINTII PE CARE-I DA ORTODOXIA, SFINTELE ICOANE CARE PLING SAU IZVORASCA MIR, SFINTELE MOASTE IZVORITOARE DE MIR, MINUNILE PE CARE LE FACE DUMNEZEU CU MAICA DOMNULUI, MINUNILE PE CARE LE FAC SFINTII ?! Voi chiar atit de orbi sunteti si nu vedeti ca Dumnezeu vorbeste ?! FEREASCA DUMNEZEU DE ASA ORBIRE !
    Mie personal Domnul Iisus Hristos, din marea Sa Mila, Mi-a salvat viata de mai multe ori, in chip miraculos ! Ma doare pentru sufletele care ratacesc in intuneric, neavind incredere in Hristos !!!

    DOAMNE MILUIESTE TOATE SUFLETELE ! AMIN !

    Mircea

  9. Pingback: National Geographic si ASUR MAIMUTARESC CALENDARUL ORTODOX LANSAND “CALENDARUL STIINTIFIC 2012″ - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: ASUR contesta RECENSAMANTUL. Nu i-au iesit ATEII la numarat si crede ca sunt NEJUSTIFICAT de multi ORTODOCSI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: ASUR si-a chemat ALIATII din ONG-uri in asediul contra RELIGIEI IN SCOLI: printre ei, Fundatia SOROS, iconoclastul Emil Moise si activistul homosexual Buhuceanu - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: ASUR declanseaza din nou CAMPANIA ANTI-ORTODOXIE legata de ora de religie - Recomandari
  13. Pingback: BOLSEVICII DE IERI SI DE AZI. Cum recupereaza discursul COMUNIST despre Scoala si Biserica secularistii anticrestini ai zilelor noastre - Recomandari
  14. Pingback: CAZUL DISPARITIEI IULIEI IONESCU – eleva de 15 ani ce ar fi fugit de acasa “la manastire”. BISERICA, DUHOVNICUL SI “SITE-URILE RELIGIOASE” – VINOVATII DE SERVICIU?/ update: IULIA A FOST GASITA SI SE INTOARCE ACASA! - Re
  15. Pingback: PARINTELE VISARION ALEXA, duhovnicul adolescentei fugite de acasa: “Cunoasteti-va copiii! Ajungeti la inima lor!” (VIDEO)/ ORTODOXO-FOBIA si sportul national al ATACULUI LA BISERICA. Copiii muritori de foame sau cei exploatati sexual nu sunt o
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare