AUSTERITATEA FMI E DOAR PENTRU CATEI: adica doar pentru greci si romani. CUM ESTE SANTAJATA GRECIA CU URMATOAREA TRANSA. Elenii sunt pe cale sa nu mai poata plati salariile si pensiile

10-09-2011 2 minute Sublinieri

Oare sufera FMI de schizofrenie sau doar reteta pentru bolnavii din vest chiar trebuie sa fie alta decat pentru cei din est. Sau poate ca lucrurile sau schimbat fata de acum cateva luni cand FMI-ul recomanda grecilor, spaniolilor, italienilor si altor “porcusori” sa ia exemplul Romaniei care a taiat in sange fara mila. Iata insa ce le recomanda nemtilor si americanilor:

Mrs Lagarde said the US has scope to “abandon short-term austerity and introduce some measures to drive growth” provided the country lays out a credible debt strategy over the medium term. She said Europe needs to take its foot off the fiscal brake and shift to “growth-intensive measures” until the danger has passed, insisting that Germany has leeway to “stimulate demand”. (Sursa)

Asadar, nemtii au voie sa stimuleze producerea de BMW-uri si Mercedesuri ca sa aiba chinezii ce sa cumpere, in timp ce romanii ar face mai bine sa stranga cureaua si sa plateasca ratele la timp ca sa nu ramana bancherii austriecii fara dividende. Romanii nu au voie sa  cheltuiasca aiurea pe proiecte de stimulare a economiei ca nu cumva sa iese din criza si sa le ia fata nemtilor.

Criza economică a dus la o creştere alarmantă a numărului persoanelor fără adăpost din Grecia. O asociaţie non-profit apreciază că numărul persoanelor fără adăpost din republica elenă a ajuns la aproximativ 20.000, acest lucru însemnând o creştere cu 25% faţă de anul 2009. De asemenea, s-a mai constatat că există un val nou de persoane fără adăpost care au ajuns în stradă în urma pierderii locului de muncă.

După ce Germania şi Olanda au ameninţat că nu vor aproba a şasea tranşă din ajutorul financiar, în valoare de 8 mld. euro, Grecia ar putea să nu aibă banii necesari plăţii următoarelor salarii ale angajaţilor publici.

Avertismentul creditorilor externi ai Greciei este foarte dur. “Înţeleg că există o rezistenţă din partea populaţiei greceşti faţă de măsurile de austeritate. Este problema Greciei dacă reuşeşte să îndeplinească condiţiile necesare. Nu oferim niciun discount”, a spus Wolfgang Schaube, ministrul de Finanţe al Germaniei.

Creditorii au condiţionat acordarea următoarei tranşe din împrumut cu adoptarea de noi măsuri de austeritate care să aducă o economie la buget de cel puţin 1,7 mld. euro. Fără tranşa respectivă, Greciei îi lipsesc cel puţin 1,5 mld. de euro pentru a reuşi să plătească salariile în sistemul bugetar pe data de 17 octombrie, scrie Ekathimerini. Gravitatea situaţiei este demonstrată şi de faptul că în acest moment guvernul de la Atena a suspendat orice plăţi de la buget, cu excepţia salariilor şi pensiilor.

Guvernul cancelarului german Angela Merkel pregateste un plan pentru sustinerea bancilor germane in cazul in care Grecia nu reuseste sa realizeze conditionalitatile impuse pentru pachetul de sprijin si intra in incetare de plati, relateaza agentia Bloomberg, care citeaza trei oficiali din coalitia de guvernare de la Berlin.

Planul de urgenta include masuri de sustinere a bancilor si asiguratorilor care risca sa piarda 50% din operatiunile cu obligatiuni grecesti daca urmatoarea transa pentru Grecia nu este acordata, afirma sursele citate, sub protectia anonimatului. Existenta acestui “Plan B” subliniaza ingrijorarea Germaniei legata de un esec al executivului de la Atena in realizarea masurilor de austeritate bugetara.

Grecia este “pe muchie de cutit”, a afirmat ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, in fata unor parlamentari, intr-o intalnire cu usile inchise care a avut loc in 7 septembrie la Berlin. Daca guvernul de la Atena nu va pune in practica angajamentele asumate, “ramane la latitudinea Greciei cum va obtine finantare fara ajutor din partea Zonei Euro”, a spus el ulterior, intr-un discurs sustinut in parlament. CDS-ul pentru obligatiunile grecesti a crescut cu 212 puncte la un record de 3.238. Contractele pe cinci ani semnaleaza ca exista o probabilitate de 92% ca Grecia sa nu-si indeplineasca angajamentele.


Categorii

1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “AUSTERITATEA FMI E DOAR PENTRU CATEI: adica doar pentru greci si romani. CUM ESTE SANTAJATA GRECIA CU URMATOAREA TRANSA. Elenii sunt pe cale sa nu mai poata plati salariile si pensiile

  1. E oarecum firesc. Eu cred ca noi, la nivel de popor, mult mai mult decat ceilalti ne dorim sa facem parte din UE(nu pot sa uit bucuria colectiva si steguletele fluturate pe geamurile masinilor cand am aderat la ue). Si acum, “spiritul” care domneste peste tara ne amageste ca salvarea vine de acolo. Ceilalti in schimb, nu isi doresc o uniune alaturi de “saracii” si “tiganii” Europei. Asa ca noi suntem dispusi la nivel mental sa acceptam austeritatea, pe cand celorlalti le este inoculata iubirea pentru UE prin astfel de indemnuri.

  2. Pai e ca in Minunata Lume Noua. Sclavi care isi iubesc stapanii si stapani care isi dispretuiesc sclavii. Insa fiecare e fericit cu categoria sociala care i-a fost alocata. Si isi ia pastila (pentru productie sau consum) ca sa fie cuminte.

  3. Da! Adică oricum s-ar intoarce, fie că Grecia va merge înainte cu “austeritatea”, şi atunci vor plăti grecii, fie că Grecia va intra în default, şi atunci vor plăti germanii, băncile şi asiguratorii (în definitiv- tot bănci) vor ieşi la liman cu faţa curată. Tot ele au luat spuza de pe turtă în Grecia şi în Germania şi în ultimele decenii. Aşa că oricum am da-o, trăiască şi înflorească băncile! Nici în România treburile nu merg altminteri, aşa că- nota bene cine adună banii, ca să ştim cine ne călăreşte. Că aşa-i când îţi faci idol din viţelul cel de aur!

  4. Pingback: GRECIA, PROGRAMATA LA FALIMENT, IN OCTOMBRIE. Deznodamantul anticipat al crizei?
  5. Pingback: Basescu, scrasnind din dinti impotriva painii amare a saracilor Romaniei: "AJUTOARELE SOCIALE TREBUIE RADICAL DIMINUATE!"
  6. Pingback: REFERENDUM SAU SANTAJ? Reactia patologic ANTI-DEMOCRATA a LIDERILOR UE, FMI SI A PIETELOR fata de propunerea lui Papandreou
  7. Pingback: ERA DICTATURII COMISARILOR EUROPENI?
  8. Pingback: Adio, suveranitate! - CONSECINTA SUMMIT-ULUI EUROPEAN "CRUCIAL". Romania, sub jugul GUVERNANTEI FISCALE si al constrangerilor bugetare nemiloase. CE NE ASTEAPTA DE ACUM?
  9. Pingback: Van Rompuy, presedintele UE, isi arata coltii: COMISIA EUROPEANA SA IMPUNA AUSTERITATEA DIRECT, IN LOCUL GUVERNELOR!
  10. Pingback: NOUA ORDINE EUROPEANA: saracie planificata de la an la an/ BASESCU A DEVENIT ANTI-SISTEM SI ANTI-PIATA?!/ Vremurile in care pariul pe Apocalipsa a devenit rentabil
  11. Pingback: LIPSA DE MILA, "principiul" declarat al "reformei" lui Basescu! De ce este ANTI-UMAN dar si... anti-capitalist sa delegi ATRIBUTIILE SOCIALE CATRE PRIVAT
  12. Pingback: Grecia VA PARASI ZONA EURO daca nu OBTINE INCA UN ACORD cu CREDITORII internationali. BISERICA, TAPUL ISPASITOR? - Razboi întru Cuvânt
  13. Pingback: Mitropolitul Anthimos al Tesalonicului: EUROPA S-A DEMONIZAT! Cum se traieste acum in Grecia de sub dictatul economic european? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare