DOCTRINA BASESCU sau invataturile orwelliene care ne ghideaza si ne vor ghida vietile

3-09-2011 4 minute Sublinieri

(…)

Ce cuprinde “Doctrina Băsescu”

Potrivit purtărorului de cuvânt al președinției, elementele doctrinei Băsescu sunt un tip de suveranitate efectivă, atât în plan intern, cât şi în relaţiile externe, demnitate în relaţiile externe care poate, în anumite momente postdecembriste, a lipsit, angajament şi asumare, stimularea participării politice, inclusiv prin referendumuri, angajament total faţă de aliaţii României, predictibilitate atât faţă de aliaţi, cât şi faţă de state care ar putea să nu fie incluse în categoria aliaţilor, descentralizare, un stat minimal, dar puternic, cu instituţii eficiente, sprijinirea constantă de la cel mai înalt nivel a luptei împotriva corupţiei, un tip de relaţie democratică cu mass-media, stoparea unui tip de concubinaj care a existat înainte, când patronii de presă erau sfătuitori ai preşedinţilor”.

“E greu să-l compari pe preşedintele Băsescu, cu foştii preşedinţi, doar dacă ne gândim la faptul că, din punct de vedere al afirmării politice, România, sub mandatele preşedintelui Băsescu, s-a aflat pe un vârf. Şi am să vă dau doar câteva exemple: Summit-ul NATO din 2008, organizat la Bucureşti, în continuare cel mai mare summit din istoria Alianţei; aderarea la Uniunea Europeană şi scutul antirachetă, chiar dacă pe unul dintre cele trei elemente a fost un efort naţional, transpartinic, al preşedinţilor şi guvernelor anterioare”, a conchis Valeriu Turcan.

 

Citesc declaraţiile lui Valeriu Turcan şi mă îngrozesc nu doar de conţinutul lor efectiv, ci mai ales de halul în care a ajuns societatea noastră dacă purtătorul de cuvînt al preşedintelui poate să spună liniştit astfel de aberaţii. Trec peste modul dizgraţios în care îl omagiază pe Traian Băsescu, care, chipurile, nici nu poate fi comparat cu preşedinţii anteriori (la doar 2 săptămîni după ce tot el declarase că Băsescu a ezitat să mai candideze a doua oară, din cauza “crimei organizate”, ceea ce mi se pare o pregătire evidentă a unei “învingeri de către sistem” pe model Constantinescu).

Traian Băsescu, spune Turcan, “reprezintă o doctrină în sine”. Oare de ce a simţit nevoia să spună aşa ceva? Poate tocmai din cauză că preşedintele se remarcă prin pragmatism, apetenţă pentru stil autoritar şi lipsa unor convingeri ideologice clare şi puternice? Dar în fine, să zicem că există această doctrină. Care este ea?

După Turcan, elementele doctrinei Băsescu sînt “un tip de suveranitate efectiva, atat in plan intern, cat si in relatiile externe, demnitate in relatiile externe care poate, in anumite momente postdecembriste, a lipsit, angajament si asumare, stimularea participarii politice, inclusiv prin referendumuri, angajament total fata de aliatii Romaniei, predictibilitate atat fata de aliati, cat si fata de state care ar putea sa nu fie incluse in categoria aliatilor, descentralizare, un stat minimal, dar puternic, cu institutii eficiente, sprijinirea constanta de la cel mai inalt nivel a luptei impotriva coruptiei, un tip de relatie democratica cu mass-media, stoparea unui tip de concubinaj care a existat inainte, cand patronii de presa erau sfatuitori ai presedintilor”.

Suveranitate efectivă??? Nu poţi să spui la modul serios aşa ceva în anii acordului cu FMI, este pur şi simplu prea cinic.

Demnitate în relaţiile externe? Asta chiar n-am înţeles de unde vine. Poate de la declaraţiile rusofobe absolut inutile cu care ne delectează preşedintele periodic, alt motiv deosebit de “demnitate” faţă de exterior nu văd.

Stimularea participării politice, “inclusiv prin referendumuri”? Referendumul pentru unicameral a fost o instrumentare cinică a votului care nu poate decît să îndepărteze oamenii de politică (de altfel, şi singurul referendum notabil). Prin ce altceva se mai stimluează participarea politică? Prin operaţiuena constantă de decredibilizare a Parlamentului? Aceasta loveşte pînă la urmă în sistemul de partide, care e principalul mijloc de participare politică.

Un tip de relaţie democratică cu mass-media??? Preşedintele care a făcut din presă o vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale, care are ieşiri periodice extrem de violente împotriva jurnaliştilor şi care insultă periodic presa în general, nici măcar doar cea a “mogulilor”?

E deprimant cînd auzi astfel de lucruri, pentru că atunci cînd spaţiul public suportă atît de bine propaganda de tip “albul e negru” nu mai există nici o certitudine de natură publică. E o mare problemă acum şi una şi mai mare în viitor. Dincolo de cum arată mandatele preşedintelui actual şi cu ce consecinţe imediate pentru noi, trebuie să ne întrebăm de pe acum ce se va întîmpla după ieşirea din istorie a actualului preşedinte şi a “doctrinei” lui.

Atunci cînd Turcan spune că miza alegerilor următoare e cine va prelua doctrina Băsescu, sper că există măcar o înţelegere difuză a faptului că, în realitate, actualul preşedinte concentrează în mîinile lui foarte multă putere personală care nu ţine de doctrine, proceduri şi instituţii şi care, astfel, nu poate fi transmisă. Se gîndeşte cineva din PDL la ce se va întîmpla atunci cînd această putere imensă va dispărea relativ brusc?

Nota noastra:

Intr-adevar, doctrina basescu este o culme a doctrinelor care ne-au guvernat vietile pana acum. Daca in cazul presedintilor anteriori doctrinele (cuvant destul de pretentios, dar treaca mearga, il folosim pentru conventie) aveau un puternic iz de fluiditate hegheliana, de tipul: istoria ne dicteaza sa intram in UE si in NATO, adica un fel de lipsa de principialitate si de viziune inlocuite de imperativul alinierii obediente in trena castigatorului de moment al punctului istoric, doctrina basescu merge si mai departe, capatand o alura orwelliana. Numai intr-o astfel de lume inchipuita de Orwell, sclavia inseamna libertate, ura dragoste si razboiul pace.

Adica numai in doctrina basescu cedarea suveranitatii de facto prin acordul FMI si, in curand, de jure prin integrarea in viitoarele State Unite ale Europei, poate insemna “suveranitate efectiva”. Numai intr-o astfel de doctrina linguseala fara rest nu doar fata de “aliatii” care ne transfera riscurile unor lovituri mortale in caz de conflict militar, dar si lobbyul facut unor corporatii straine (vezi Rosia Montana) poate fi numita “demnitate in relatiile externe. Cat priveste referendumul, numai in doctrina basescu impunerea cu forta, in vaditul dispret al opiniei publice (daca ne gandim doar la proiectul regionalizarii), inseamna “stimulare a participarii politice”. Si tot asa…

Cat priveste statul minimal, asa cum ne-am pronuntat deja, asistam, de fapt, la un stat minimal fata de interesele romanesti si maximal fata de gruparea care ocupa acum puterea in stat si fata de interesele puternicilor lumii.

Vai de cei care spun binelui rau si raului bine!

Si vai de cei care sunt condusi de oameni de nimic…

Privind insa la cum au procedat “aliatii” cu Gaddafi, omul lor, oare nu le trece niciun fior de teama acestor jalnice marionete?

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Scutul antiracheta (Deveselu), Sistemul romanesc de sanatate

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “DOCTRINA BASESCU sau invataturile orwelliene care ne ghideaza si ne vor ghida vietile

  1. Pingback: EXISTA SOLUTII LA PROBLEMA CRESTERII POPULATIEI GLOBULUI? Si un adevar simplu, dar grav: "Vrem sa schimbam lumea fara sa ne schimbam deloc pe noi"
  2. Pingback: "NOUA REPUBLICA" = noua diversiune cu pretentie de "alternativa", pusa in slujba regimului BASESCU-CIA-FMI. Despre manipularea miscarilor "ANTI-SISTEM"
  3. Pingback: Sebastian Lazaroiu sustinte infiintarea TINUTULUI SECUIESC si vrea sa fie CONCEDIATI 300 000 BUGETARI pentru SINECURISTII NOII REPUBLICI!
  4. Pingback: CONTROLUL POPULATIEI, CRIZA ECONOMICA SI FAMILIA/ Olanda promoveaza si mai agresiv EUTANASIA/ Romania se stinge incet, demografic/ DESPRE MALTHUSIANISM sau cum se face controlul populatiei la nivel international? (STIRI FAMILIE)
  5. Pingback: Cotidianul patriarhal Lumina, rampa de lansare pentru MIHAIL NEAMTU si NOUA REPUBLICA a lui Traian Basescu
  6. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PRESEDINTELUI – opinii in raspar cu propaganda orwelliana a “intelectualilor” de casa ai regimului Basescu - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: DE CE E CRUCIAL REFERENDUMUL? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: ALIANTA DE CENTRU DREAPTA SAU MASCOTELE LUI BASESCU: o cardasie butaforica a CLOVNILOR IEFTINI (MRU, Mihail Neamtu si Adrian Papahagi) cu VECHEA GARDA PEDELISTA (Blaga, Udrea & co.) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: DOMNIA KNUTULUI PE SPINAREA ROMANULUI. Comisia Europeana cere RESTRANGEREA LIBERTATII DE EXPRIMARE iar propagandistii regimului Basescu vor BRUTALIZAREA POPORULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: DE CE UN CRESTIN CARE ISI IUBESTE TARA TREBUIE SA VOTEZE ASTAZI LA REFERENDUM? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare