Iranul se grabeste sa anunte lumea ca va avea o prima CENTRALA NUCLEARA pana la sfarsitul anului. Centrala este creata cu ajutorul Rusiei…

14-08-2011 1 minut Sublinieri

Prima centrala nucleara a Iranului va intra in functiune pana la sfarsitul acestui an, a anuntat presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, potrivit RIA Novosti.

“Centrala nucleara de la Bushehr este gata si va functiona la capacitate maxima pana la sfarsitul acestui an”, a declarat liderul iranian intr-un interviu acordat canalului de televiziune Russia Today. De altfel, Iranul nu a avut neintelegeri cu finantatorul rus Rosatom asupra proiectului si nu vor exista intarzieri privind pornirea centralei nucleare, a mai adaugat Ahmadinejad.

In conformitate cu un acord bilateral, care a primit aprobarea Agentiei Internationale de Energie Atomica, Rusia se va ocupa initial de buna functionare a centralei, prin furnizarea de combustibil si stocarea deseurilor pentru urmatorii doi sau trei ani, insa controlul va fi detinut in cele din urma de Iran.

Iranul a fost supus unei serii de sanctiuni din partea Consiliului de Securitate al ONU din cauza refuzului sau de a opri imbogatirea uraniului.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Iranul se grabeste sa anunte lumea ca va avea o prima CENTRALA NUCLEARA pana la sfarsitul anului. Centrala este creata cu ajutorul Rusiei…

  1. Pingback: Iranul, scos complice al Al Qaeda pentru "atentatele" de la 11 septembrie 2001
  2. Pingback: SUA A GASIT PRETEXTUL DE A ATACA IRANUL? Scandalul atentatului contra ambasadorului Arabiei-Saudite
  3. Pingback: PUTIN SI IMPERIUL EURASIATIC - VISUL ELECTORAL DE IARNA AL URSULUI DE LA RASARIT
  4. Pingback: Shimon Peres, presedintele Israelului: "SOLUTIA MILITARA" FATA DE IRAN E MAI PROBABILA DECAT CEA DIPLOMATICA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare