Nu exista alte iesiri din criza mondiala: INFLATIE SAU RAZBOI! SAU… AMANDOUA LA UN LOC – arata economistii Ilie Serbanescu si Liviu Voinea (VIDEO)

10-08-2011 6 minute Sublinieri

Un alt simpatic analist bine informat, cu totul intamplator de cetatenie israeliano-americana, Niels Schnecker, s-ar putea sa fie ceva mai bine conectat la… cercuri internationale mai de elita, asa ca sustine discret… Noua Ordine Mondiala:

‘EXISTA POSIBILITATEA CA PRIN RAZBOI SA SE AJUNGA LA… O NOUA ORDINE ECONOMICA, SOCIALA SI ENERGETICA’


– Liviu Voinea:

Avem aceeasi criza din 2007-2008 in tarile dezvoltate, care nu a fost rezolvata corespunzator atunci. Si masurile din 2007-2008 se intorc acum pentru ca datoria privata a fost trecuta la datorie publica si acuma guvernele constata ca nu mai au de unde plati aceasta datorie publica. Prima etapa a crizei a omis ceva fundamental: FALIMENTUL. Si-am avut o criza in care, in afara de Lehman Brothers si alti 2-3 pesti mai mici, n-a dat nimeni faliment… In cazul in care nimeni nu da nimeni faliment, inseamna ca este stimulat comportamentul speculativ si li se spune investitorilor: nu va faceti probleme, va va salva intotdeauna Statul! Eu cred ca falimentul/ default/ refuzul la plata/ incapacitatea de plata este una dintre consecintele inevitabile. Discutam inainte cu Dl. Serbanescu care spunea: INFLATIE SAU RAZBOI. Inflatie sau razboi sau… falimente in masa. Sigur ca falimentele in masa, pana la urma, duc tot la inflatie sau la razboi. O solutie practica, pragmatica, intr-adevar, este inflatia.

Este o situatie din care nu se poate iesi “virgin”. Ceva trebuie sa patim, ceva trebuie sacrificat. Costurile sunt astazi mai mari decat erau in urma cu cativa ani. Atuncea poate lucrurile se puteau tine sub control, sacrificand niste banci… Problemele nu s-au rezolvat. O cauza fundamentala a crizei, pe plan international, a fost faptul ca bancile de economisire s-au comportat ca niste banci de investitii cu risc foarte mare… Tu credeai ca-ti depozitezi banii undeva in siguranta, cand, de fapt, banca aia se juca cu banii tai pe alte piete si banii tai erau pusi intr-o investitie riscanta…

– Ilie Serbanescu:

Criza este una si aceeasi cu cea din 2007. Tratata prost. E a fost de la inceput o criza a datoriilor, o criza a datoriilor care au depasit veniturile, care au depasit si cresterea preturilor. Deci ea nu mai poate fi tratata… Si s-a ajuns, din aproape in aproape, [pana unde] au fost puse Statele sa preia [datoriile]. Statele sunt creditorii de ultima instanta. Au ajuns la ei si ei nu pot sa plateasca. Si atunci ce se poate face? Eu am zis foarte simplu: ma uit in istorie si vad ce s-a intamplat: INFLATIE SAU RAZBOI. Asta este iesirea! Daca exista intelepciune, poate evitam razboiul… Cu putina inflatie…Fara aceasta nu se poate! N-ai cum sa platesti!

– Razboi intre cine si cine?

– Se inventeaza, daca nu exista!

Seamana perfect situatia cu inceputul sec. XX. Superb de similar… S-a descoperit atunci cine sa se infrunte…

– Oana Stancu:

Dominique Strauss-Kahn de anul trecut, cam pe la mijlocul anului [de fapt, inca din martie 2009], vorbea despre posibilitatea unui razboi pe fondul crizei, si a fost o declaratie rostogolita pe toate partile, pentru ca era chiar seful FMI cel care lansa o asemenea ipoteza...

– Niels Schnecker:

Ceva se va intampla… Poate sa fie si inflatie, si razboi, sau amandoua la un loc!

Apropo de criza in forma de W, etc. Noi, de fapt, suntem intr-un L. Nu s-a terminat latura de coborare a L-ului. Nu s-a terminat! Inca ne mai ducem in jos. (…) Inca n-am ajuns la fundul crizei si inca mai avem de coborat.

Dl. Serbanescu are dreptate: ori inflatie, ori razboi, dar mai e un lucru care trebuie vazut in istorie: De cate ori a existat o criza de genul acesta, trei lucruri s-au schimbat: ordinea economica, ordinea sociala si, cel mai important, o schimbare de paradigma energetica. Eu cred ca vine si aia. Si atunci, daca aceste 3 lucruri se intampla, am putea scapa si de inflatie si de razboi, sau am putea ajunge la aceste trei… PRIN RAZBOI, cum s-a mai intamplat si alte dati.

– Noi n-am trecut inca la sistemul de capitalism global(izat) si ar putea sa fie acesta pasul…

– Eu ma uit cu foarte multa atentie la ceea ce face China. E foarte interesant ce se intampla acolo, inclusiv partea cu colonizarea Africii. China colonizeaza Africa nonsalant.

– Victor Ciutacu:

Vad si eu ce vede toata lumea. In primul rand ca se prabuseste un sistem. Daca in ’89 s-a prabusit sistemul socialist, acum se prabuseste sistemul capitalist. (…) Toate tarile (cu probleme) sunt tari capitaliste, eminamente capitaliste. Cei care au inventat capitalismul. Si mai vad un lucru, faimoasa criza a datoriilor suverane… exista, dar eu am o mica neclaritate… Toata lumea are datorii, am inteles. Au ajuns statele sa aibe datorii. La cine?! Aia e intrebarea mea.

– Niels Schnecker:

– Unul dintre cei mai mari creditori este China, de exemplu…

– Victor Ciutacu:

Nu sunt toti banii de pe planeta la chinezi! Undeva trebuie sa fie mormanul ala de bani pe care ii datoreaza toata lumea. Toata lumea datoreaza niste bani. O parte Chinei. Restul de parti? Adica sunt niste baieti care au solutii la povestea asta…

– Niels Schnecker:

Unii altora… [ce minciuna si diversiune gogonata, pentru a oculta adevaratul raspuns, neconvenabil domnului Niels!, n.n.]

– Mihai Gadea:

A aparut in presa o chestie senzationala… Cine a castigat 8 miliarde USD in doar cateva zile, pariind pe prabusirea burselor?

[nota noastra: vezi raspunsul la: SOROS a dat iar LOVITURA?]

Ilie Serbanescu:

Ati intrebat la cine sunt datoriile. Stiti la cine sunt? La Banci, domnule! La Banci, la Fonduri de Investitii, adica la niste privati. Si acestia, spre deosebire de niste investitori din industrie, din comert, care pot da faliment – si ajungem la ce spunea dl.Voinea – astia din Banci si din Fonduri nu dau faliment. M-ati inteles?

Stiti ce se intampla acum? Se baga cateva sute de miliarde in Grecia, se spune ca se salveaza GreciaNu se salveaza Grecia, domn`e! Se salveaza expunerea bancilor germane si franceze pe Grecia. Si se dau bani Greciei, ca Grecia sa plateasca bancile germane si franceze. Si pentru ca sunt implicate in aceasta poveste, li se cere acum la presiunea doamnei Merkel, care e si ea supusa presiunii contribuabilului german, care s-a plictisit sa tot dea pentru unul si pentru altul, sa plateasca si ei ceva. Si atunci li se spune: “baietii, nu va mai luati acuma ce ar fi trebui sa va dea Grecia pe titlurile grecesti, dar o sa le luati peste 30 de ani. Si atunci participati si voi”. Si astia sunt multumiti ca iau si ei ceva. Dar asa- zisii investitori financiari privati [bancherii, n.n.] care nu sunt implicati in Grecia nu vor sa accepte chestia asta. Ca pentru ei era un privilegiu de a nu da faliment, de a nu obtine niciun fel de pierdere. Ei nu inregistreaza niciun fel de pierdere. Ei sunt obisnuiti sa ia tot. In timp ce aceia din industrie sau din comert pierd daca dau faliment. Si ei [investitorii financiari privati] se simt amenintati. Si atunci pun agentiile de rating… Pai dvs. credeti in povestea asta cu Standard & Poor’s care sanctioneaza Statele Unite? Nu, domnule, asta este o presiune a sistemului financiar-bancar american asupra autoritatilor americane sa reduca acele programe sociale care afecteaza in momentul de fata plata a ceea ce asteapta ei de la titlurile [de stat] americane.

Aceste declaratii ne mai amintesc si de ceea ce spunea fostul ministru de finante, Sebastian Vladescu, inca din mai 2010:

***
Dar nu numai acesti economisti, nu numai Vladescu si Gusa, ci si multe alte voci au spus cam la fel, cu mici variatiuni:


Legaturi:

***

***

Tot pe site-ul capital.ro, Prof. Dr. Niels Schnecker (…), face o similitudine pe scurt, între principalele crize economice din ultimii 200 de ani, în articolul Orice şut în criză e un pas înainte!. Interesant este orizontul pe care ni-l oferă domnia sa – din câte înţeleg eu, viitorul nu sună deloc bine, aşa cum încearcă să ne convingă în final.

“De la sfârşitul secolului 18, în­ceputul secolului 19, marile crize economice globale au produs mereu aceleaşi trei schimbări: o revoluţie energetică, o revoluţie so­cială, o revoluţie de reglementare financiară. (…) În al doilea rând, suntem în plină globalizare.

Ba mai mult, de 50 de ani suntem în stadiul de probe a unui mod de guvernare multi-naţional – Uniunea Europeană. Aceasta urmează să prezinte şi o constituţie, care va fi prototipul guvernului global. UE este dublată din punct de vedere militar de NATO.

Iar, în sfârşit, de la criză încoace se vorbeşte din ce în ce mai mult de crearea de instituţii care să reglementeze mai strict (şi mai altfel) industria bancară şi cea bursieră în condiţiile globalizării. Copiii noştri intră şi se vor dezvolta într-o nouă eră industrială, socială şi financiară.

Asta înseamnă PROGRES“.

Dl. Schnecker ne spune, la sfârşit, că finalitatea acestei crize este, de fapt, o nouă ordine mondială, noul guvern mondial, cu măsurile aferente de control şi supravegheate, abil împletite cu măsurile sociale, cu intervenţia masivă a “statului” în economie (pe care Dl. Schnecker chiar o aprobă, în alte articole), un (neo)comunism neimaginat, cred, nici de V.I.Lenin, cu măsuri gen “pandemie”, “criză”, cu legi care să oblige sau care să conducă, efectiv, la lepădarea de Hristos, de Biserică, de normalitate: noua constitutie europeană va fi peste legile statelor membre şi cunoaştem “grija” specialiştilor UE pentru naţiune şi suveranitate, pentru educaţie, pentru drepturile “minorităţilor sexuale”, călcând în picioare drepturile la normalitate, la moralitate ale majorităţii, se calcă în picioare chiar propriile principii ale UE – mobilitatea tertorială, mobilitatea forţei de muncă, egalitatea şanselor pentru toţi cetăţenii UE etc.

“Unitate în diversitate” devine, astfel, un slogan dictatorial, antihristic.


Categorii

Al treilea razboi mondial, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, ILIE SERBANESCU, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

86 Commentarii la “Nu exista alte iesiri din criza mondiala: INFLATIE SAU RAZBOI! SAU… AMANDOUA LA UN LOC – arata economistii Ilie Serbanescu si Liviu Voinea (VIDEO)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

  1. România are doilea cel mai mare deficit de cont curent din Uniunea Europeană, după Marea Britanie, fiind cea mai mai expusă țară europeană dacă vine o criză internaţională
    În 2016, România avea un deficit de 1,3% din PIB. În 2017 urmează să vedem datele, probabil că deficitul a fost 3,4% din PIB.
    State cu un nivel de dezvoltare similar, precum Bulgaria şi Croaţia, au surplus de cont curent. State latine, precum Spania, Portugalia şi Italia, de patru ani au surplus de cont curent.
    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante-22389502-valentin-lazea-bnr-romnia-cea-mai-mai-expusa-tara-europeana-din-punct-vedere-deficitului-cont-curent-daca-vine-criza-internationala.htm

  2. Rata anuală a inflaţiei a urcat în luna martie la 5%, cel mai înalt nivel din iunie 2013, când a fost 5,37%. Faţă de decembrie 2017, cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat, în martie, la citrice (11,79%), fructe proaspete (10,59%) şi alte legume şi conserve de legume (8,07%). Preţul gazelor naturale a urcat, în martie faţă de decembrie, cu 5,69%.
    https://www.stiripesurse.ro/ins-anunta-dezastrul–rata-anuala-a-inflatiei-a-urcat-la-cel-mai-mare-nivel-din-iunie-2013_1259433.html

  3. PSD creeaza un nou FNI din banii de pensii: Eugen Teodorovici nu exclude posibilitatea de a investi o parte din fondurile publice de pensii
    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante-22398221-eugen-teodorovici-nu-exclude-posibilitatea-investi-parte-din-fondurile-pensii.htm
    Senatul a aprobat Legea privind înființarea unui fond mamut de investiții de 1,85 miliarde lei
    https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-22400359-senatul-aprobat-legea-privind-nfiintarea-unui-fond-mamut-investitii.htm

  4. Gheorghe Piperea: ‘Începe criza economică reală’
    “In primele trei luni ale anului 2018 au intrat in insolventa 2305 societati comerciale, mai mult cu 19,31% decat in perioada corespunzatoare a anului 2017.”
    “Tot in primele luni ale anului 2018 au intrat in procedura de dizolvare de drept (care este urmata automat de lichidare) 9793 de societati comerciale, cu 60,83% mai mult decat in perioada corespunzatoare a anului trecut.”
    “Analiza empirica a listei societatilor care au intrat in insolventa sau in dizolvare judiciara ne arata foarte multe firme din domeniul comertului (ceea ce reprezinta efectul nociv al concentrarii retailului romanesc in mall-uri si lanturi de hiper-market-uri), dar si ingrijorator de multe societati din constructii (in conditiile in care analistii si dezvoltatorii imobiliari se lauda, mai abitir decat in 2007-2008, ca totul este minunat in domenul imobiliar), precum si multe firme de hotelarie, turism rural si ecologic, servicii si transporturi, agricultura si pescuit etc., adica mai tot ce inseamna oportunitatile reale pe care la au IMM-urile intr-o economie concentrata aproape exclusiv pe granzi economici, mega-retaileri, corporatii agro-alimentare, BigPharma si banci.”
    “20-30 de corporatii covarsesc 2/3 din economia nationala si dau de munca unui numar de cca 300 de mii de salariati. Restul, adica adevarata coloana vertebrala a economiei si a societatii, clasa de mijloc, nu conteaza”
    https://www.stiripesurse.ro/avocatul-gheorghe-piperea-prezinta-datele-cu-adevarat-ingrijoratoare-incepe-criza-economica-reala_1261165.html

  5. Global debt now worse than before financial crisis, says IMF
    Fund warns all economies look vulnerable as low interest rates lead to debt worth 225% of GDP
    Debt service has also been rising rapidly, particularly in countries with high inflation rates.
    https://www.theguardian.com/business/2018/apr/18/global-debt-now-worse-than-before-financial-crisis-says-imf

  6. Dobânzile ajung la noi recorduri după Rusalii
    Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a crescut marţi la 2,82%, de la 2,79% cât înregistra vineri, iar indicii la 9 şi 12 luni au crescut la peste 3%, informează BNR.
    Indicele ROBOR la 12 luni a crescut la 3,05%, de la 2,03%.
    http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/robor-nu-se-opreste-dobanzile-ajung-la-noi-recorduri-dupa-rusalii-17234477

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare