RUSIA MARAIE LA NATO SI LA ROMANIA. Pravda scrie ca Traian Basescu are protectie politica si nu poate fi inlaturat

4-07-2011 1 minut Sublinieri

Sistemul de apărare antirachetă ce ar urma să fie desfăşurat în zona NATO ar ameninţa direct securitatea Rusiei, iar Kremlinul “sfătuieşte” Bruxelles-ul să nu meargă înainte unilateral cu acest plan, de declarat ministrul rus de extere, Serghei Lavrov.“Nu ar mai fi posibil un parteneriat strategic real. Rusia ar trebui să răspundă“, a avertizat el. Lavrov a făcut comentariile la deschiderea reuniunii Consiliului NATO-Rusia, de la Soci.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a recunoscut că există multe obstacole între părţi pe această chestiune şi a calificat drept “complicate” negocierile cu Moscova pe apărarea antirachetă, potrivit Interfax. Ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin, a spus că o decizie NATO de a se merge înainte cu sistemul antirachetă în forma sa actuală, fără consultări cu Moscova, ar avea “consecinţe serioase”. În replică, Rusia ar putea desfăşura propriul sistem de apărare antirachetă la graniţa de vest, ar putea desfăşura rachete cu rază scurtă de acţiune şi ogive nucleare, orientate spre Europa, sau s-ar putea retrage din START, a subliniat el.

“Implementarea unui astfel de scenariu nu depinde de cine va câştiga alegerile prezidenţiale din 2012, a avertizat Rogozin.

Preşedintele Traian Băsescu se bucură de o protecţie politică puternică şi Rusia nu va putea să îl dea la o parte cu uşurinţă, comentează publicaţia Pravda, pe tema declaraţiilor făcute de liderul de la Bucureşti în legătură cu mareşalul Antonescu. (…)

Răzbunarea tulburătoare a României durează de ceva vreme, dar “Europa civilizată” observă în tăcere cuvintele şi acţiunile lui Băsescu. Diplomaţii ruşi nu reacţionează de fiecare dată la declaraţiile oficialului de la Bucureşti sau de multe ori reacţionează cu întârziere. Totuşi, în acest caz România a aruncat o provocare deschisă Rusiei. Este o combinaţie de lovitură dată memoriei istorice şi politicii contemporane şi omagiere publică a aliatului nazist. A lăsa această declaraţie fără consecinţe nu este o alegere. Declaraţia Ministerului rus de Externe nu este suficientă, mai ales pentru că Băsescu nu este singurul care face astfel de declaraţii, conchide Pravda.


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Scutul antiracheta (Deveselu), SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “RUSIA MARAIE LA NATO SI LA ROMANIA. Pravda scrie ca Traian Basescu are protectie politica si nu poate fi inlaturat

  1. Nu ca i-as iubi pe rusi, dar sunt convinsa ca Basescu e sustinut tare de americani, si ca de fapt nu el a castigat alegerile, ci Geoana, dar i s-a acceptat masluirea voturilor cu cele din diaspora (mai ales din Franta :-))pentru ca americanii au interes.
    Va spun si de ce am convingerea ca Basescu nu a castigat de fapt alegerile : niciodata, nicaieri in lumea asta, nici chiar in tarile africane, rezultatul dat de exitpool-uri nu poate fi rasturnat de numararea voturilor. Poate fi schimbat la nivelul procentelor cu cateva unitati, dar niciodata nu se poate schimba castigatorul !!!
    Faptul ca Basescu a zis : “sa asteptam pana maine dimineata”, dovedeste ca el stia dinainte ca va castiga, si daca nu era “sclavul” americanilor (ca tot ii acuza el pe altii de sclavie) nu ar fi putut rasturna pe cel care castigase.

  2. http://en.rian.ru/russia/20110704/165016655.html
    Russia admits no chance of sectoral missile defense with NATO

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » SCANDALUL DIPLOMATIC ROMANIA-RUSIA: Dmitri Medvedev l-ar fi criticat dur pe Traian Basescu. Rusii nu se inteleg cu NATO nici in privinta Libiei
  4. Pingback: CHINA AR PREGATI UN ATAC CU RACHETE IMPOTRIVA SUA. Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, critica iar scutul de la Deveselu
  5. Pingback: PRIM TEST ESUAT CU INTERCEPTORII SCUTULUI AMERICAN ANTI-RACHETA. Despre ILUZIA PROTECTIEI oferita de scut: nu poate proteja populatia civila, ci doar bazele militare!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare