Ex – preotul stilisto-ecumenist Florian Bichir face lobby in Evenimentul Zilei fratiorilor sai de la SINODUL TALHARESC DIN MILANO

27-06-2011 5 minute Sublinieri

Parca pentru a vadi singur caror interese slujeste, Florian Bichir, alias ex-preotul stilist Anthimos care conduce una din oribilele fituici tabloide ce traieste din vanzarea obscenitatii (Libertatea), editorialist care sustine perseverent cauza masoneriei si interesele ambitioase ale IPS Laurentiu Streza, a compus o adevarata oda Sinodului din Milano, adica unei grupari stiliste dintre cele mai dubioase posibil din zona ”ortodoxiei alternative”. De altfel, colaborarea sa cu mitropolia Ardealului este intarita de relatia de ”fratietate” pe care o are cu pr. Constantin Necula, promotorul agresiv al ”circarului” duhovnicesc Klaus Kenneth si autorul unor servicii de propaganda, alaturi de… stilistul Florian Bichir, pentru actualul patriarh, dupa cum singur marturiseste:

va arat si acum, cartea “Alegerea Patriarhului, 41 zile ale dezinformarii”, impreuna cu un prieten, Florian Bichir de la Evenimentul Zilei si cu Romeo Petrasciuc, care e ascuns pe aici pe undeva, ei, doi jurnalisti si eu, popa de profesie, ne-am apucat sa luam la mana tot ce inseamna presa centrala, de la moartea Preafericitului Teoctist pana la alegerea Prefericitului Daniel.

Iata, asadar, ca un arc en ciel, cum se unesc masoneria si agendele ecumeniste din BOR cu gruparile subversive ale ”ortodoxiilor” stiliste talharesti. Nu e clar ce rol joaca aici Mitropolia sau Patriarhia Kievului (care? ca sunt vreo trei, iar dl Bichir nu ne lamureste care din ele l-ar avea pe Onufrie drept agent). Daca este real ca respectivul ar cauta sa intre sub obladuirea Patriarhiei Moscovei, atunci ar fi o modalitate prin care rusii ar concura ambitiile patriarhale romanesti chiar pe terenul ei cel mai manos – diaspora romana. Sau, poate, cu santajul amenintarii trecerii sub Patriarhia Moscovei, acestia cauta sa isi strecoare in BOR gruparea de influenta cu colorit pestrit stilist…

Deşi parohiile din nordul Italiei slujesc emigranţilor români, aflaţi în număr foarte mare, arhiepiscopul a trecut sub jurisdicţia Kievului. Puţini ştiu că, alături de ceea ce numim noi îndeobşte “Biserică oficială“ sau “ortodoxie oficială“ există alte organizaţii, jurisdicţii la fel de ortodoxe. Unele sunt compuse din cei care ţin calendarul iulian neîndreptat – numiţi şi popular “stilişti”, alţii pur şi simplu nu sunt recunoscuţi de Patriarhiile ortodoxe. Din motive canonice sau din orgoliu eclesiastic.

Ortodoxia alternativă

În Italia, alături de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, cu sediul la Roma, aflată sub omoforul Patriarhiei Române şi condusă de Prea Sfinţitul Siluan, există mai multe parohii în care se slujeşte în româneşte. Şi nu vorbim aici de preoţi care din motive disciplinare s-au declarat “independenţi” sau slujesc sub greci, bulgari etc.

Este vorba de Mitropolia de Milano şi Aquileia, condusă de ÎPS Evloghie, Arhiepiscop şi Mitropolit. La origini, această Biserică a aparţinut de Sinodul Vechilor Calendarişti Greci, condus de ÎPS Auxentios, care în 1984 i-a acordat autonomia. Este bine de amintit că ÎPS Auxentios şi sinodul său a fost recunoscut de ruşii din exil, Russian Orthodox Church Abroad, recent reîncadraţi în Biserica Rusă “oficială“, fără impedimente canonice.

După 1990, datorită numărului mare de emigranţi, şi Sinodul de la Milano şi-a organizat parohii în care se slujeşte în româneşte. Profitând de necesitatea absolut stringentă şi de faptul că Patriarhia Română nu a putut organiza parohii în toate colţurile Italiei, Mitropolia de Milano a preluat iniţiativa. Aşa se face că astăzi după Patriarhia română, în Italia cel mai mare număr de credincioşi îl are Sinodul milanez.

Arhiepiscop de Sondrio şi Vercelli

Cum românii au specificitatea lor, ÎPS Evloghie a înţeles că au nevoie de un ierarh al lor, care să le înţeleagă obiceiurile, tradiţiile. Aşa se face că părintele Olivian Pop a ajuns Arhiepiscop de Sondrio şi Vercelli, Exarh pentru Europa de Est. Fost stareţ la Mănăstirea “Izvorul Miron” Româneşti (Timiş), dar şi capelan ortodox la Penitenciarul Găeşti, protosinghelul Olivian Pop a trecut, din motive personale, la 1 aprilie 2006, sub jurisdicţia Patriarhatului de Kiev.

VREDNIC SLUJITOR ÎPS Onufrie, blândul părinte

Se stabileşte în Italia, iar la 15 iunie 2008 primeşte la cerere binecuvântarea de ieşire din eparhie stabilindu-se în cadrul Mitropoliei Ortodoxe Autonome de Aquileia şi Milano. Este hirotonit episcop, iar pe 31 august 2008 este ridicat la treapta de Arhiepiscop Titular de Bergamo şi Vercelli şi numit Exarh pentru Europa de Est. Uite aşa a ajuns un vrednic slujitor al Bisericii strămoşeşti sufletul emigraţiei din Italia.

Sub titulatura, ce-i drept destul de stufoasă de Onufrie, Arhiepiscop de Sondrio şi Vercelli, stă năsăudeanul Olivian Pop, din Rodna. Un bun teolog, cu dublu doctorat, care în Peninsulă editează o revistă ortodoxă în limba română, “Hrană pentru suflet”, dar şi impresionante volume teologice. Cert este că sub o jurisdicţie străină, ÎPS Onufrie îşi face datoria de român şi ortodox. Cum Mitropolia de Milano vrea să intre în componenţa Patriarhiei ruse, blândul părinte ar trebui recuperat în sânul Patriarhiei Române.

O obscură mitropolie ortodoxă din Italia a cooptat în conducerea sa doi preoţi excluşi din Biserica Ortodoxă Română pentru homosexualitate şi aderarea la un rit ucrainean. Românii aflaţi la muncă în Peninsulă cred că slujbele se ţin sub autoritatea BOR. (…)

Atracţia românilor plecaţi la muncă în Peninsulă pentru exotica mitropolie e dată, în principal, de faptul că “locotenenţii” lui Evloghios sunt doi români: Dimitrie Bica-Avondios, după numele de călugăr, şi Olivian Pop Bindiu – rebotezat Onufrie.

Primul este un călugăr devenit celebru pentru faptul că în 2002 a mărturisit în direct la o emisiune de televiziune că este homosexual, că mai cunoaşte şi alţi preoţi homosexuali şi pentru că a demisionat din funcţiile deţinute, precum şi din rândul BOR [a fost starețul Mânăstirii Sf. Apostoli Petru și Pavel din Episcopia Caransebeșului]. A participat apoi la o serie de emisiuni mondene, încercând să explice cum se împacă homosexualismul cu religia ortodoxă. Acum, el şi-a lăsat barbă şi trece drept episcopul vicar Avondios de Como.

Cel de-al doilea “locotenent” al mitropolitului Evloghios, Olivian Pop Bindiu – Onufrie. El a fost exclus din BOR în 2006, după ce a fost prins că slujea concomitent atât în stilul ortodox îmbrăţişat de biserica aflată la acea vreme sub conducerea PF Patriarh Teoctist, cât şi după obiceiurile unei biserici “rebele”, numită Biserica Autonomă Adevărat Ortodoxă a Ucrainei. Motivul pentru care Bindiu a făcut joc dublu: în vreme ce în structurile BOR nu putea înainta ierarhic, în biserica ucraineană el a primit titlul de mitropolit al Europei, Americii şi Canadei. În 2008, mitropolitul Olivian trece în barca Mitropoliei de Milano şi Aquilea, primind de la ÎPS Evloghios titlul de arhiepiscop şi exarh pentru Europa de Est.(…)

Desi noi stiam despre ziaristul EvZ Florian Bichir ca este doar un marunt ofiter sub acoperire al SRI, preluat de organe direct din baza de date a cursantilor Scolii Securitatii de la Baneasa, iata ca ne inselam. Fostul locotenent al lui Serban Suru, “presedintele Miscarii Legionare”, se depaseste pe sine: din biet secretar al unei secte stiliste el a ajuns nici mai mult nici mai putin decat “parintele Anthimos” al “Adevaratei Biserici Ortodoxe din Romania”. Ziua bate televiziunile din postura de “teolog” si purtator de vorbe al Patriarhului Daniel si Mitropolitului Streza iar noaptea slujeste la “Sfantul Templu Zoodohou Pigis”, unde mai si boteaza copii, in conditii neelucidate inca. Dupa cum veti vedea cu ochii dvs mai jos, in cazul falsului preot “adevarat ortodox” Bichir nu putem exclama decat: “mare este gradina Ta, Doamne!”…

“Adevarata Biserica Ortodoxa din Romania” (ABOR) este o secta marginala desprinsa din Biserica Ortodoxa de Stil Vechi (BOSV) cu Mitropolia la Slatioara, ea insasi o adversara a BOR, desconsiderata drept “biserica oficiala” care s-a indepartat de “adevarata traditie”.

Dupa cum se sustine in scrierile propagandistice despre istoria ABOR postate pe Wikipedia, “in luna martie 1984, a avut loc un puternic incendiu la Manastirea Slatioara, focul izbucnind in paralel in 5-6 locuri. In chilii au fost gasit câteva sticle incendiare. Focul a mistuit câteva cladiri de bunuri materiale si alimente. Episcopii Silvestru si Demostene l-au acuzat pe episcopul Cozma ca a pus deliberat focul si ca ar fi agent al Securitatii strecurat in manastire cu scopul de a o submina din interior. Episcopul Cozma a intrat in conflict cu ceilalti episcopi ai Bisericii de Stil Vechi, fiind acuzat de nenumarate fapte imorale si contrare intereselor Bisericii, mai ales in ce priveste recunoasterea cultului si bunul mers al manastirii. (…) PS Cozma a plecat in satul sau natal, infiintând Manastirea stilista de la Saru Dornei si cautând sa se alature unei alte jurisdictii”.

Anume acest Cozma este considerat de Bichir drept “Fondator al unei noi Biserici”, el devenind de altfel, in 2001, secretar al “Bisericii” lui Cozma, cunoscuta si sub denumirea de “Biserica Traditionala”. Aceasta secta para-schismatica, care revendica peste 500.000 de adepti in Romania, este in legatura si cu structurile asa-ziselor “Biserica Ortodoxa Libera”, “Biserica Ortodoxa Secreta” si “Biserica Crestinilor Ortodocsi Traditionali a Valahilor de Pretutindeni” (BCOTVP). Aceasta din urma, infiintata in Ucraina si supranumita de presa independenta “Biserica KGB”, beneficiaza si de sprijinul suspect al unor angajati ai “Trustului” Catavencu-Cotidianul. Asa se explica poate si prezenta frecventa a celor doi “teologi” – “ziaristul” Bichir si “parintele” Anthimos – la postul Realitatea TV. Este de subliniat ca toate aceste miscari de trupe au loc in Moldova, cu influenta de dupa granitele CSI.

Conform tezelor lui Bichir, alias “Priest Fr. Anthimos Bichir”, din prezentarea sa intitulata “The History of the Genuine Orthodox Church of Romania”, dupa decesul lui Cozma, in 2002, “Eminenta Sa, Mitropolitul Christopher de Mesogaia, Exarh pentru Romania” al “Adevaratelor Biserici Ortodoxe” (din Grecia, Bulgaria, Serbia, Romania si Rusia) i-a numit drept “purtatori ai cuvantului Domnului” in Romania pe “ieromonahul” Kallinikos Necatu de la asa-zisa “Sfanta manastire a Sfantului Gheorghe” (“Holy Monastery of Saint Georgios”) si pe… “parintele” Anthimos Bichir de la “Sfantul Templu” Zoodohou Pigis. Acest “Mitropolit” l-a “uns” de altfel preot in fals pe Bichir, dupa cum puteti constata din senzationalele fotografii ale unui “ziarist crestin”, dupa cum se prezinta “padre” ofiterus acoperitus bichirus. (…)

Padre Bichir: rosu pe dinafara, rosu pe dinauntru

Membrul cultului pe care il slujeste Bichir este siderat de-a dreptul si de cum trece acesta dintr-o barca-n alta: cum Mitropolitul Bartolomeu a devenit din “leul Ardealului” un “batran ranchiunos” iar Daniel a ajuns, in scrierile din EvZ, un fel de semi-zeu (vezi si postarile you-tube de mai jos). La fel de ciudat pare si dinspre partea noastra a gardului pe care s-a cocotat sectarul Bichir: cum rabda Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane sa fie atat de profund analizata si mult laudata de un… “preot”-sugativa de la lacasul de cult “Pescarul” al Bisericii Organelor de la Baneasa (BOB).

Sursa: Asociatia Civic Media

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., IPS Laurentiu Streza, Patriarhul Daniel, Stilism

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Ex – preotul stilisto-ecumenist Florian Bichir face lobby in Evenimentul Zilei fratiorilor sai de la SINODUL TALHARESC DIN MILANO

  1. O adevarata telenovela, ce mai…

  2. Il doare capul pe nenea Bichir? A baut prea mult si il doare-n al treilea ochi! Nu-i de mirare ca nu-si mai aminteste exact cine este si in ce rol joaca: Margelatu, Mannix sau Raspopitu’?
    Sau poate vreun calugar tibetan? Prieten cu Dalai Lama? Nu! Ala e Laszlo Tokes. Foarte complicat!

  3. Mi se parea mie ceva ciudat la acest “teolog” Bichir,acuma stiu de ce. 🙂

  4. @Daniela,
    Nu,nu e nici Margelatu, Mannix sau Raspopitu’,dupa “moaca” seamana cu Raskolnikov,si cred ca si istoria le e cat de cat similara:)))))

  5. @Ana
    Cred ca ii dati prea mare gir de-l faceti personaj dostoievskyan, desi individul e “crima si pedeapsa”.

  6. Am primit de curand de la cineva din Biserica Ortodoxa de Stil Vechi (BOSV)in dar o Biblie (scrie ca este retiparita dupa editia din 1914)si un Ceaslov (Editia a 3-a, rev.-Bucuresti 2010). Personal as vrea sa le pastrez insa nu stiu daca sunt identice cu cele ale noastre ortodoxe. Daca poate cineva sa-mi dea o lamurire. Va multumesc !

  7. @Stone
    Mergeti cu Biblia la preot! Va va da cele mai bune sfaturi in privinta autenticitatii ei.
    Citi si rugati-va! Dumnezeu va va lumina!

  8. Atentie,nu cumva este agent religios sub acoperire.Poate fi infiltrat intre partile rivale,este posibil sa fie dublu agent.Culege informatii din toate partile si publica [face cunoscut]ceia ce-i convine si i-i este de folos. La multi ani domnule Florin alias Padre Bichir. Nu cred ca Bunul Dumnezeu va ingadui mult aceasta activitate.

  9. Pingback: Fostul parinte Nichita Pascan si o parte a obstii de maici de la Man. Brancoveanu, care s-au rupt de BOR in 2010, au ajuns la STILISTII MATEITI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Nici nu stiam ca a fost preot.Stranii lucruri sau mistice. Ramai cu gura cascata.L-am vazut pe la Tv parca.

  11. Imi vin in minte cuvintele preotului meu, care avea probleme cu oamenii care nu erau in stare sa faca liniste sa asculte slujba, ala rau e si in biserica , caci se asunde sub diferite haine.

  12. M-a intrebat un copil ce semnifica cuvantul ,,ţară, ca mai este si cuvantul ,, popor.I-am spus ca primul inseamna pamantul, locul pe care traieste un popor, un neam, multi oameni care au ceeasi limba, obiceiuri , port,credinta.

  13. Pingback: “MITROPOLIA MOLDOVLAHIEI” sau “BISERICA PRIVATA” – mass-media a facut vedete dintr-o grupare schismatica alcatuita din preoti caterisiti - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare