SUA FARA AUR IN TREZORERIE? Ce spune FSB-ul lui Vladimir Putin despre presupusul motiv al arestarii lui Strauss-Kahn: Seful FMI ar fi o victima a conspiratiei SUA/ NI SE PREGATESTE O RASTURNARE SPECTACULOASA DE SITUATIE? Ce semnificatie are experimentul din Utah, unde se foloseste aurul ca mijloc de plata?

2-06-2011 4 minute Sublinieri

Potrivit siteului The European Union Times, un nou raport emis către prim-ministrul Rusiei, Vladimir Putin, de către Serviciul Federal de Securitate (FSB),  susţine că fostul şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a fost acuzat şi arestat în SUA pentru agresiune sexuală după ce acesta a descoperit că tot aurul depozitat în US Bullion Depository, sau Fort Knox, “lipseşte sau/şi nu a fost inventariat”. De asemenea, în mod cel puţin ciudat, şi un apropiat al acestuia, un bancher egiptean, căruia DSK îi împărtăşise această descoperire, a fost reţinut pentru aceleaşi acuzaţii ca şi şeful FMI.

Potrivit acestui raport secret al FSB, Strauss-Kahn a devenit “din ce în ce mai îngrijorat“, la începutul acestei luni, după ce Statele Unite au început “să tragă de timp” în legătură cu promisiunea de a livra către FMI 191,3 tone de aur (acord din Al Doilea Amendament semnat de către Comitetul executiv în aprilie 1978) care urmau să fie vândute pentru a finanţa ceea ce se numeşte DST (drepturi speciale de tragere), conceput ca înlocuitor al standardului aurului, potrivit The European Union Times.

Potrivit raportului FSB, Strauss-Kahn şi-a exprimat la acea vreme îngrijorările faţă de oficialii guvernamentali americani apropiaţi de preşedintele Obama. Se pare că surse din CIA (Central Intelligence Agency) i-ar fi furnizat şefului FMI dovezi certe că tot aurul deţinut de SUA “a dispărut”.

După ce a primit aceste informaţii din partea CIA, DSK a făcut imediat aranjamente să părăsească SUA, cu destinaţia Paris, însă a fost anunţat de către agenţii care lucrează pentru Direcţia Generală pentru Securitate Externă din Franţa (DGSE) că autorităţile americane vor să îl captureze, aşa că a fugit la aeroportul JFK din New York. Fostul şef FMI a urmat sfaturile agenţii de la DGSE de a-şi lăsa telefonul mobil la hotel, pentru ca poliţia SUA să nu-i poată afla locaţia exactă. Ajuns în siguranţă în avionul Air France cu destinaţia Paris, Strauss-Kahn a făcut greşeala fatală de a suna la hotel şi de a le cere angajaţilor să îi trimită telefonul mobil, pe care îl lăsase în cameră, la reşedinţa sa din Franţa. Astfel, agenţii americani i-au dat de urmă şi l-au putut aresta.

Cu două săptămâni înainte de arestarea sa, Strauss-Kahn i-a împărtăşit bunului său prieten, un bancher egiptean, Mahmoud Abdel Salam Omar, dovezile pe care le are de la CIA privind aurul din SUA. Omar, asemenea prietenului său, a fost arestat în 30 mai 2011, aducându-i-se acuzaţia de agresiune sexuală împotriva unei angajate a unui hotel de lux, o acuzaţie clasificată de FSB drept “dincolo de imaginaţie”, având în vedere faptul că Omar are vârsta de 74 ani şi este un musulman foarte credincios.

După ce Putin a citit acest raport al FSB, a ordonat ca acesta să fie postat pe site-ul Kremlin-ului devenind astfel primul lider mondial care susţine faptul că şeful FMI este o victimă a conspiraţiei Statelor Unite.

“Este dificil pentru mine să evaluez motivele politice ascunse dar nu cred că situaţia iniţială prezentată este cea adevărată. Ceva nu sună bine”, a declarat Vladimir Putin, potrivit New York Post. Interesant de remarcat cu privire la toate aceste evenimente este faptul că unul dintre primii membri ai Congresului Statelor Unite, candidat prezidenţial în 2012, Ron Paul şi-a exprimat cu mult timp în urmă convingerea că guvernul american a minţit cu privire la rezervele sale de aur depozitate la Fort Knox.

Parlamentarul Ron devenise atât de îngrijorat de faptul că Rezerva Federală şi Guvernul SUA ascund adevărul despre rezervele de aur, încât a prezentat un proiect de lege la sfârşitul anului 2010, pentru a forţa întocmirea unui bilanţ, însă a fost ulterior învins de către forţele regimului Obama. Când a fost întrebat de reporteri dacă este de părere că nu a existat niciodată aur în Fort Knox sau în Rezerva Federală, congresmanul Paul a dat o replică incredibilă: “cred că acesta este o posibilitate”.

O altă înformaţie interesantă este cererea lui Ron Paul, cu trei zile înainte de arestarea lui Strauss-Kahn, către SUA de a vinde toate rezervele de aur, declarând: “Având în vedere preţul mare care e acum, şi problema datoriilor colosale de acum, în toate sensurile, vindeţi tot”.

“În octombrie 2009, China a primit un transport de lingouri de aur. Aurul este în mod regulat schimbat între ţări pentru a plăti datoriile şi a stabili echilibrul comerţului. Cea mai mare parte a aurului este stocată în tezaur sub supravegherea unei organizaţii speciale cu sediul în Londra, London Bullion Market Association (sau LMBA). După ce s-a efectuat tranzacţia, China a cerut să se facă nişte teste speciale pentru a demonstra puritatea aurului şi greutatea lingourilor. Funcţionarii au fost şocaţi să afle, după efectuarea analizelor, că lingourile erau false. Ele conţineau tungsten şi doar un strat de aur adevărat. Mai mult de atât, aceste lingouri de aur, care conţin numere de serie pentru urmărire, proveneau din SUA şi au fost stocate în Fort Knox ani de zile. A fost raportată existenţa a 5.600 – 5.700 de lingouri, a câte 11,34 kilograme”, scria publicaţia ViewZone.Com în 2009.

Din ultimele informaţii din SUA reiese că Strauss-Kahn nu are de gând să renunţe la acest “război”  şi şi-a angajat o echipă formată din foşti spioni ai CIA, detectivi particulari şi consilieri mass-media pentru a-l proteja.

Statul american Utah a devenit primul stat care recunoaste oficial monedele de aur si argint emise de Trezoreria americana ca mijloc legal de plata pe teritoriul sau. Potrivit Utah Legal Tender Act, cetatenii pot utiliza monedele de aur pe care le colectionau pana acum sau le tezaurizau pentru a face plati pe teritoriul Utah. In prezent, o moneda American Eagle Gold Dollar valoreaza 38 dolari. Steve Forbes spunea acum doar cateva zile ca in cel mult 5 ani SUA se va intoarce la etalonul aur.

Cetatenii din Utah nu sunt obligati sa accepte monede de aur si argint la valoarea de piata, dar au dreptul sa o faca in mod legal, precizeaza legea.  “In cazul in care guvernul federal nu are de gand sa faca acest lucru, atunci noi, aici in Utah, ar trebui sa fie in masura sa stabillim un sistem monetar care sa supravietuiasca unei catastrofe, daca si atunci cand acest lucru se intampla”, a declarat pentru NY Times Lowell Nelson,  coordonatorul proiectului Campaign for Liberty.

Craig Franco, un dealer de monede din Salt Lake City, a declarat ca se pregateste sa lanseze un card de credit Visa bazat pe aurul detinut de cetateni. Utah nu este insa singurul loc in care s-a incercat sa se acorde aurului  putere de plata legala.  Minnesota a introdus un proiect de lege (care insa nu a trecut), care permite plata in aur si argint “in anumite circumstante”. La fel si Carolina (de Nord si de Sud). “Germanii au simtit pe pielea lor ce inseamna sa cari o roaba de bani cu care sa iti cumperi o paine”, spune autorul proiectului de lege, citat de CBS.

Vezi aici “ceasul” datoriei” Statului Utah

Fostul presedinte al FMI, Dominique Strauss Kahn a avut in 2011 cateva iesiri prin care a sugerat ca rolul dolarului american ar putea scadea in viitor. China si Rusia au semnat deja un acord potrivit caruia pentru comertul bilateral vor utiliza doar rubla si yuanul. Tarile  cu rezerve valutare ridicate – cum ar fi China sau producatorii arabi de petrol – incearca sa inlocuiasca dolarul cu euro atunci cand se orienteaza catre investitii.

Vezi aici cateva din primele intrebuintari si destinatii ale aurului

Ideea a apartinut senatorului republican  Brad Galvez, care a sustinut ca o asemenea lege ar fi in acelasi timp si un protest  impotriva politicii monetare Rezervei Federale. Galvez smai pune ca americanii isi pierd incet credinta in dolar. Ideea lui nu este o intoarcere la standardul aur, ci doar sa ofere “optiuni” cumparatorilor.  “Acest lucru ne va muta spre o moneda alternativa”, a mai preczat Galvez. “Faptul ca monedele de aur si argint devin mijloc legal de plata trimite un semnal puternic Congresului si Federal Reserve ca politica lor monetara este slaba”, spune si Ralph Danker, economist in Washington, DC.

Si presedintele bancii Mondiale, Robert Zoellick, pledeaza de ceva vreme pentru intoarcerea la etalonul aur


Categorii

Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Inscenari, facaturi, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “SUA FARA AUR IN TREZORERIE? Ce spune FSB-ul lui Vladimir Putin despre presupusul motiv al arestarii lui Strauss-Kahn: Seful FMI ar fi o victima a conspiratiei SUA/ NI SE PREGATESTE O RASTURNARE SPECTACULOASA DE SITUATIE? Ce semnificatie are experimentul din Utah, unde se foloseste aurul ca mijloc de plata?

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DICTATURI MALTHUSIENE? SE CONTUREAZA INCA UN SCENARIU: lovituri de stat, dictaturi de forta majora, guverne autoritare pentru aplicarea politicilor dure asupra populatiei. SCURT INVENTAR AL SCENARIILOR DE CRIZA
  2. Grea lovitură au primit SUA prin afirmaţia tov. Putină, indiferent dacă este adevărată sau nu! Banii de hârtie (cu atât mai mult cei electronici) nu au valoare decât în măsura în care cei care-i folosesc au încredere în ei. Excepţie făcând cazul, că masa monetară în circulaţie ar avea acoperire în aur. Ori dacă Putin a afirmat că SUA nu mai au aur în stoc (oricum dolarul nu era acoperit decât în măsură f mică de aur, dar totuşi acesta ajungea pt încrederea- sau credinţa?- oamenilor), atunci tare mi se pare, că a dorit să dea drumul la bulgărele care devine avalanşă. Şi tare mi-e, că şi noi vom fi prinşi într-o anumită măsură de aceasta. A şi ales f bine momentul, ce-i al lui, e-al lui!
    Pe de altă parte este şi-un bine mare aici, căci omenirea şi-a făcut un idol din bani (şi în mod special din dolari) şi a uitat, că de Sus vine şi soarele şi ploaia şi tot binele, iar nu orice poate fi cumpărat cu bani, indiferent de mulţimea lor. De unde se vede că vine judecata lui Dumnezeu (adică criza mai pe limba materialnicilor)…

  3. Tizului:

    Pt. noi nu-i a buna deloc. Toata politica noastra externa e brodata pe “alianta strategica” cu SUA. Daca uriasul se dovedeste a avea picioarele de lut…

  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » SE PRABUSESTE SUA? “Spectacol de groaza” cu economia puterii mondiale, menit sa justifice o austeritate globala sau/si declansarea unui razboi?
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Lovitura de teatru in cazul Strauss-Kahn? DINTR-O DATA, S-A DESCOPERIT CA NU E CREDIBILA MARTORA ACUZARII…
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » (Video) FALIMENT IN SUA: statul Minnesota a intrat in shut down
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Facatura DSK a fost si mai grosolana: ABIA ACUM SE DESCOPERA CA MENAJERA “VIOLATA” ERA O… PROSTITUATA
  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » VLADIMIR PUTIN ataca dur FEDERAL RESERVE pentru ca inunda lumea cu dolari, iar CHINA maraie amenintator fata de cheltuielile militare ale SUA. Semnele unui razboi rece din ce in ce mai… incins, ca preludiu pentru marele
  9. Pingback: Roubini imparte cu generozitate ”profetii”: CHINA SE PRABUSESTE SI SUA INTRA IN RECESIUNE. In schimb, in Grecia se prefigureaza O NOUA ETAPA A CRIZEI, PROBABIL DECISIVA (Stiri economice, 2 septembrie 2011)
  10. Pingback: PUTIN SI IMPERIUL EURASIATIC - VISUL ELECTORAL DE IARNA AL URSULUI DE LA RASARIT
  11. Pingback: Germania incepe REPATRIEREA REZERVELOR de AUR. 640 de tone, stocate pana acum in SUA si Franta, sunt aduse inapoi. - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare